Skocz do zawartości
IGNORED

Klub Sveda Audio

Rekomendowane odpowiedzi

34 minuty temu, Adam 38 napisał:

Kurde Marcin a ja myślał, że chociaż Ty wyleczony a tu pachnie zmianami. 

może nikt nie kupi i nie trza będzie kombinować 🙂

obiektywnie o audio

4 godziny temu, S0nic napisał:

Suby nie mają nic wspólnego z klasycznymi subami do kina domowego. To typowe studyjne wsparcie dołu pasma akustycznego, precyzyjne, z świetnym impulsem.

potwierdzam. KD przy nich leżą i kwiczą. Za 15 kilo, to okazja!

1 godzinę temu, Adam 38 napisał:

Kurde Marcin a ja myślał, że chociaż Ty wyleczony

Nasz SOnic nie jest wybrańcem, wszystkich dopada 😉

Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, S0nic napisał:

może nikt nie kupi i nie trza będzie kombinować 🙂

ja bym poczekał na kolumny i dopiero po ewentualnym sprawdzeniu kolumn z subami zdecydował czy trzeba je zostawić czy nie

jeśli sprzedaż teraz to nie będziesz później mógł spać bo nurtujące pytanie.... jak by było.... na to nie pozwoli 🙂

jeśli zbierasz kasę na elli to naprawdę nie ma się co spieszyć , kolumn nie zmienia sie co dzień

a te 15 tysi to w stosunku do wartości  kolumn planowanych to naprawdę nie jest dużo

42 minuty temu, slawek.xm napisał:

ja bym poczekał na kolumny i dopiero po ewentualnym sprawdzeniu kolumn z subami zdecydował czy trzeba je zostawić czy nie

jeśli sprzedaż teraz to nie będziesz później mógł spać bo nurtujące pytanie.... jak by było.... na to nie pozwoli 🙂

jeśli zbierasz kasę na elli to naprawdę nie ma się co spieszyć , kolumn nie zmienia sie co dzień

a te 15 tysi to w stosunku do wartości  kolumn planowanych to naprawdę nie jest dużo

Musze sprzedać suby najpierw, tak to widzę 🙂

To czy będą nowe kolumny i jakie to jest dopiero kolejny etap 😉

Edytowane przez S0nic

obiektywnie o audio

Gość

(Konto usunięte)
37 minut temu, S0nic napisał:

Musze sprzedać suby najpierw, tak to widzę 🙂

ok , jak trzeba to trzeba 🙂

41 minut temu, S0nic napisał:

To czy będą nowe kolumny

nie sądzę by co do tego były wąpliwości

pewnie Arek już myśli 🙂

Godzinę temu, slawek.xm napisał:

ok , jak trzeba to trzeba 🙂

nie sądzę by co do tego były wąpliwości

pewnie Arek już myśli 🙂

Zobaczymy, może to się jakoś zepnie 🙂

obiektywnie o audio

• 9 miesięcy później...
  • 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...

Witam wszystkich i pozdrawiam.Małymi drobnymi krokami zmierzam w kierunku nowego stereo.Z racji tego że kiedyś na AS sprzęt Pana Arka zrobił na mnie wrażenie to chętnie bym posłuchał blipo.Gdzie mam się udać w tej sprawie???

54 minuty temu, Yeung napisał:

Witam wszystkich i pozdrawiam.Małymi drobnymi krokami zmierzam w kierunku nowego stereo.Z racji tego że kiedyś na AS sprzęt Pana Arka zrobił na mnie wrażenie to chętnie bym posłuchał blipo.Gdzie mam się udać w tej sprawie???

Skąd jesteś? Mamy instalację arkową, robi wrażenie. 

nagrywamy.com

4 godziny temu, przemak napisał:

Poznań. Mamy dapo czy coś w tym stylu i dwa suby. Wszystko w ścianie. Na razie na etapie budowy, ale już działa.

Będzie ogromna różnica między Dapo z elektroniką studyjną a Blipo podpiętym pod np. lampizatora. 

obiektywnie o audio

20 godzin temu, przemak napisał:

Poznań. Mamy dapo czy coś w tym stylu i dwa suby. Wszystko w ścianie. Na razie na etapie budowy, ale już działa.

Kawałek drogi ode mnie(240km) Zestaw zostaje,bedzie u was grał,czy po jakimś czasie wraca do Pana Arka.

16 godzin temu, S0nic napisał:

Będzie ogromna różnica między Dapo z elektroniką studyjną a Blipo podpiętym pod np. lampizatora. 

Z tego co opisujecie to pewno różnica na korzyść blipo+lampizator.Aż tak mocno słyszalne różnice??O Jakim modelu lampizatora mówimy?

Edytowane przez Yeung
9 minut temu, Yeung napisał:

Kawałek drogi ode mnie(240km) Zestaw zostaje,bedzie u was grał,czy po jakimś czasie wraca do Pana Arka.

Z tego co opisujecie to pewno różnica na korzyść blipo+lampizator.Aż tak mocno słyszalne różnice??O Jakim modelu lampizatora mówimy?

Miałem okazję na targach w Warszawie posłuchać zestawu studyjnego dapo + elektronika pro (nie pamiętam już jaka). W hotelu obok grał zestaw blipo podłączony pod lampizatora. Dla mnie to zupełnie inne światy te dwa zestawienia.

Do słuchania muzyki wybieram blipo z lampizatorem, do obróbki dźwięku wybrałbym dapo z elektronika pro.

Wszystkie dac lampizatora z regulacją głośności grają synergicznie z blipo. Dobór to tylko kwestia budżetu.

Moim zdaniem najlepszy stosunek cena jakość to big7. Słuchałem wszystkich lampizatorow od Atlantic w górę. Naturalnie im wyżej tym lepiej ale też sporo drożej. 

obiektywnie o audio

Wszystkie dac lampizatora z regulacją głośności grają synergicznie z blipo. Dobór to tylko kwestia budżetu.

Moim zdaniem najlepszy stosunek cena jakość to big7. Słuchałem wszystkich lampizatorow od Atlantic w górę. Naturalnie im wyżej tym lepiej ale też sporo drożej

Czytałem cały wątek i wiem że kolega jest osłuchany.A gdzie można zerknąć na cennik lampizatorów??

2 godziny temu, Yeung napisał:

Czytałem cały wątek i wiem że kolega jest osłuchany.A gdzie można zerknąć na cennik lampizatorów??

Cennik na stronie, polecam też opcje seconda hand u lampizatora. Można upolować czasami coś w świetnej cenie a w razie jakiejś usterki czy problemu serwis działa wzorowo. Serio, żeby wszędzie działał serwis tak jak u nich. 

Dla mnie osobiście jest to ogromna wartość dodana, kup coś z Japonii czy USA i potem martw się ewentualną naprawą. Tutaj w kilka dni sprawa załatwiona. Zepsuł mi się pilot po gwarancji to wysłali mi nowy bez żadnych kosztów czy dyskusji. Raz też był problem z połączeniem z moim CD (jako transport) to w kilka dni sprawa została rozwiązana. 

Jeżeli ktoś akceptuje lampy to jest to nr 1 opcja do sprawdzenia. Aaa byłbym zapomniał, lampizatory maja świetne wbudowane preampy, śmiem twierdzić że można spokojnie żyć bez zewnętrznego. Czyli w praktyce masz blipo + lampizatora i źródło wg uznania. Koniec urządzeń w łańcuchu audio.

obiektywnie o audio

11 minut temu, S0nic napisał:

Jeżeli ktoś akceptuje lampy to jest to nr 1 opcja do sprawdzenia. Aaa byłbym zapomniał, lampizatory maja świetne wbudowane preampy, śmiem twierdzić że można spokojnie żyć bez zewnętrznego. Czyli w praktyce masz blipo + lampizatora i źródło wg uznania. Koniec urządzeń w łańcuchu audio.

Miałem parę lat przerwy w audio.Ostatnio grałem na CD,teraz na pewno próbował bym streamingu.Nie mam w tym żadnego doświadczenia.

14 minut temu, S0nic napisał:

Cennik na stronie, polecam też opcje seconda hand u lampizatora. Można upolować czasami coś w świetnej cenie a w razie jakiejś usterki czy problemu serwis działa wzorowo. Serio, żeby wszędzie działał serwis tak jak u nich. 

Super,też lubię rozsądne- uczciwe okazje.Przy okazji dobrego serwisu,tak jak piszesz i spraw załatwianych w Polsce.

22 godziny temu, Yeung napisał:

Miałem parę lat przerwy w audio.Ostatnio grałem na CD,teraz na pewno próbował bym streamingu.Nie mam w tym żadnego doświadczenia.

Super,też lubię rozsądne- uczciwe okazje.Przy okazji dobrego serwisu,tak jak piszesz i spraw załatwianych w Polsce.

Sporo ludzi gra teraz ze streamingu. Na targach w Warszawie u Svedy/Lampizatora grali ostatnio albo ze streamingu albo z vinyla bo był gramiak Sikory.

Streaming daje radę a byłem raczej przeciwnikiem bo sam lubię fizyczny nośnik.

obiektywnie o audio

Sporo ludzi gra teraz ze streamingu. Na targach w Warszawie u Svedy/Lampizatora grali ostatnio albo ze streamingu albo z vinyla bo był gramiak Sikory.

Streaming daje radę a byłem raczej przeciwnikiem bo sam lubię fizyczny nośnik.

A jak wygląda połączenie  lampizatora z kolumnami (jakim kablem łaczymy?) W przypadku streamingu jak dalej wygląda połączenie??

33 minuty temu, Yeung napisał:

A jak wygląda połączenie  lampizatora z kolumnami (jakim kablem łaczymy?) W przypadku streamingu jak dalej wygląda połączenie??

lampiego jak masz zbalansowanego to łączysz interkonektami XLR, komp po USB chyba najlepiej do lampizatora

obiektywnie o audio

47 minut temu, S0nic napisał:

ampiego jak masz zbalansowanego to łączysz interkonektami XLR, komp po USB chyba najlepiej do lampizatora

Dzięki.Ostatnio leciałem na interkonektach rca od wzmaka do cd. Próbowałeś czegoś innego niż komp do lampa???

9 godzin temu, Yeung napisał:

Dzięki.Ostatnio leciałem na interkonektach rca od wzmaka do cd. Próbowałeś czegoś innego niż komp do lampa???

Tylko CD jako transport 

obiektywnie o audio

• 8 miesięcy później...

Witam wszystkich użytkowników Sveda Audio. Z żalem muszę rozstać się z moimi Sveda Audio Blipo w bardzo wysokiej wersji Home U22++ Limited, podłogowe 120x22x30 cm . Powód jest prosty, moje 16m2 to za mało na tak duże kolumny. Jakby ktoś był zainteresowany to zapraszam na priv.

28 minut temu, patkos napisał:

Witam wszystkich użytkowników Sveda Audio. Z żalem muszę rozstać się z moimi Sveda Audio Blipo w bardzo wysokiej wersji Home U22++ Limited, podłogowe 120x22x30 cm . Powód jest prosty, moje 16m2 to za mało na tak duże kolumny. Jakby ktoś był zainteresowany to zapraszam na priv.

Wrzuć foty i cenę dla klubowiczów 🙂

obiektywnie o audio

5 godzin temu, S0nic napisał:

Wrzuć foty i cenę dla klubowiczów 🙂

Kolor Mazda Kuota 46V 3-warstwowy, mieni się od bardzo ciemnej wiśni po czerwień w zależności od światła. O cenie nieładnie pisać, jest atrakcyjna i ostateczna 🙂 . Można ją poznać na priv lub znanym portalu ogłoszeniowym.

Zrzut ekranu 2024-10-27 o 18.43.12.png

Zrzut ekranu 2024-10-27 o 18.43.29.png

Zrzut ekranu 2024-10-27 o 18.49.17.png

7 godzin temu, Yeung napisał:

W tegorocznym Audio Show,zabrakło Pana Arka.Bylem właśnie ciekaw czy będzię i co  zagra.

No niestety Arka nie było. Szkoda 😕

11 godzin temu, patkos napisał:

Kolor Mazda Kuota 46V 3-warstwowy, mieni się od bardzo ciemnej wiśni po czerwień w zależności od światła. O cenie nieładnie pisać, jest atrakcyjna i ostateczna 🙂 . Można ją poznać na priv lub znanym portalu ogłoszeniowym.

Zrzut ekranu 2024-10-27 o 18.43.12.png

Zrzut ekranu 2024-10-27 o 18.43.29.png

Zrzut ekranu 2024-10-27 o 18.49.17.png

Zacne te Twoje kolumny, przyszły właściciel będzie miał sporo frajdy. Słuchałem tą wersję elektroniki i jest to obłęd!

obiektywnie o audio

Svedy ze mną zostają !! 🙂 . Kupiłem konwencjonalny zestaw (końcówka mocy + kolumny) o wartości 60 tys za nowe, który miał zastąpić moje Blipo. Po tygodniu słuchania na przemian 2 zestawów zdecydowanie wygrywają Blipo. Wyróżnia je bardzo płynny dźwięk i ogromnie szeroka scena. Grają lepiej zarówno rocka jak i spokojne klimaty w stylu Jan Garbarek. Co składa się na drugi zestaw to na razie nie napiszę, bo chcę to sprzedać 😂. Został problem z wcześniejszych postów, czyli za mały pokój. Częściowo poradziłem sobie z tym, zmieniając Input level z -10 na -3. Teraz Blipo gra trochę delikatniej, nie zabijają skalą dźwięku. Zawsze grałem na -10, wydawało mi się, że są lepsze wybrzmienia i większa dynamika. Jak jest u Was ?

Myślę też o wymianie kabli XLR na coś szybkiego, z punktowym basem, dobrą średnicą i bez piskliwej góry.

Polecicie coś dobrego do 3-4 tys za długość 1.5m ? Mogą być używki.

P.S. oficjalnie dopisuję się do klubu 🙌

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.