Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  104 członków

Gato Audio Klub
IGNORED

Gato Audio Klub

Rekomendowane odpowiedzi

19 godzin temu, Ataszek napisał:

Brakuje mi tutaj jeszcze podania co każdy ma z Gato

Wystarczy mieć aktualna sygnaturę forum i dwie strony gadania są nie potrzebne 

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

W dniu 12.08.2023 o 13:25, kriskris22 napisał:

Można zrobic upgrade na dwa sposoby:

1. Daję im PRD 3S w rozliczeniu i dopłacam do PRE 1

2. Wkładają do mojego PRD-3S nowy moduł streamingowy NPM-2

Nie wkładają nowego DACa (ESS-1) to starego pudełka PRD-3.

dziękuję za szczegóły

moją uwagę zwrócił pewien fakt dotyczący implementacji modułu NPM-2 do PRD 3S. Na stronie Gato jest zastrzeżenie 

Moduł NPM-2 Streaming (tylko razem z opcją ESS-1)

a jak pisałeś tego modułu nie montują do PRD 3S-albo źle coś zrozumiałem 🤭

16 minut temu, Zbi_Rek napisał:

dziękuję za szczegóły

moją uwagę zwrócił pewien fakt dotyczący implementacji modułu NPM-2 do PRD 3S. Na stronie Gato jest zastrzeżenie 

Moduł NPM-2 Streaming (tylko razem z opcją ESS-1)

a jak pisałeś tego modułu nie montują do PRD 3S-albo źle coś zrozumiałem 🤭

Przypuszczam, że chodzi o to, ze do nowego PRE-1 nie zamontują samego NPM-2 bo musi być DAC, czyli ESS-1. 

Ponieważ stary PRD-3S ma DACa (starego), więc są skłonni zamontować NPM-2.

18 minut temu, kriskris22 napisał:

Przypuszczam, że chodzi o to, ze do nowego PRE-1 nie zamontują samego NPM-2 bo musi być DAC, czyli ESS-1. 

Ponieważ stary PRD-3S ma DACa (starego), więc są skłonni zamontować NPM-2.

w tym kontekście to się zgadza, pytanie czy dac w prd 3s uwidoczni różnicę npm vs npm2 ?

Edytowane przez Zbi_Rek
12 minut temu, Zbi_Rek napisał:

w tym kontekście to się zgadza, pytanie czy dac w prd 3s uwidoczni różnicę npm vs npm2 ?

Nie mam w tej chwili NPM w moim prd-3s. Używam Tidala i zależy mi na Tidal Connect, którego nie ma w starym NPM. Jest w nowym 🙂

Edytowane przez kriskris22
3 minuty temu, kriskris22 napisał:

Nie mam w tej chwili NPM w moim prd-3s. Używam Tidala i zależy mi na Tidal Connect, którego nie ma w starym NPM. Jest w nowym 🙂

Jest to istotna opcja, komfort korzystania z Tidal connect bezdyskusyjny

34 minuty temu, LOBO_M napisał:

Zróbcie ślepy test tidal vs. Deser albo Apple music.

Dla mnie różnica była kolosalna

35 minut temu, LOBO_M napisał:

Zróbcie ślepy test tidal vs. Deser albo Apple music.

Dla mnie różnica była kolosalna

że niby sadownictwo miażdży T i D ?

2 godziny temu, kriskris22 napisał:

Dla mnie nr1 Apple, nr 2 Tidal. Deezer i Spotify nie wchodzą w grę. 

Niestety jabłkiem nie posteruje z telefonu, airplay odpada bo nie ogarnia lossless. Więc póki co Tidal.

Qobuz nie ?

46 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Qobuz nie ?

Nie próbowałem. VPNy / ustawienia IP - jakoś mi z tym nie po drodze. Zakładam, że aż takich wodotrysków tam nie ma. Poza tym, z tego co wiem, nie ma czegoś takiego jak Qobuz connect, więc ostatecznie skonczylbym w sytuacji jak z Apple music. 

49 minut temu, kriskris22 napisał:

Nie próbowałem. VPNy / ustawienia IP - jakoś mi z tym nie po drodze. Zakładam, że aż takich wodotrysków tam nie ma. Poza tym, z tego co wiem, nie ma czegoś takiego jak Qobuz connect, więc ostatecznie skonczylbym w sytuacji jak z Apple music. 

Qobuz connect nie ma i nie potrzeba żadnego vpn, masz swój login i korzystasz z aplikacji sprzętowych

Ale jak z góry zakładasz, nie ma po co to faktycznie temat zakończony 😇

Ktoś używa z was na przemian dwie integry. Mam zamiar kupić switch tomanka tylko czy to nie pogorszy brzmienia🤔.Amp druga kwestia ta moja oferta za wzmak była wystawiona dla sprawdzenia rynku a klient i tak był a nie sprzedałem😉

• 3 tygodnie później...

Czy ktoś zamówił w preorderze nowe klocki od Gato? Wydaje mi się że już w czerwcu ubiegłego roku były dostępne w preorderze i dalej ciągle widzę tylko preorder. Ja póki co ugadałem się z nimi na wymianę PRD-3s na PRE-1 (końcówka maja, liczyłem że na wrzesień już będzie). Generalnie chciałem zamówić także PPA-1 i SDA-1 ale zaczynam się obwiać że nieprędko je zobaczymy. Może jest ktoś kto czeka już rok? Jakieś oficjalne wymówki czemu tak długo?

Edytowane przez ZajacNoob
10 minut temu, kriskris22 napisał:

Czy ma ktoś doświadczenia z podłogówkami FM-6? Szczególnie w porównaniu do FM-30 i FM-50?

Miałem FM6 z AMP 150 AE

i PRD 3S/PWR 222

Aktualnie FM2 z PRD 3S/PWR 222

12 godzin temu, kriskris22 napisał:

Chyba zadałeś sam sobie to pytanie.

Faktycznie

Pisałem prowadząc, akurat przejeżdżałem przez przejad kolejowy z zankniętymi półbarierkami i musiałem przyspieszyć drift w szykanie, żeby zdążyć przed pendolino. Na dodatek kończyłem dżointa, upalony już trochę z dymemvw oczach i nie zauważyłem, że przeskoczyło. Sorry, że zepsułem Ci dzień, uniemożliwiając swoim niedopatrzeniem możliwość odpowiedzi na pytanie 🤭

Edytowane przez Zbi_Rek
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

U mnie od piątku Amp będzie grał z nowymi neat mystique classic. Na AS zagrały dla mnie najlepiej z kolumn do 20k. Moim zdaniem te kolumny zagrały lepiej od FM50, ale to moje zdanie😉

• 2 tygodnie później...
7 godzin temu, Mateolo2 napisał:

Cześć, szukam do kupienia Gato Fm-15, gdyby ktoś z Was miał 🙂 

Polecam sklep avcorp.pl - świetna, profesjonalna obsługa, jeszcze raz dziękuję Panu Tomaszowi.

https://avcorp.pl/product-pol-5278-Gato-Audio-FM-15-High-Gloss-Walnut-z-ekspozycji.html

Kupiłem tam moje FM-50, również z ekspozycji (przy okazji się pochwalę). Panowie z Gato przedłużyli gwarancję bez żadnego problemu więc możesz zakładać, że w przypadku FM-15 będzie podobnie. Osobiście widziałem te FM-15, skaza o której mowa w opisie praktycznie niewidoczna. Moim zdaniem okazja i nie ma na co czekać!

20231113_122217-01.jpg

20231113_122233-01.jpg

Tak, myślałem na nimi poważnie kilka miesięcy temu. Obniżka jest znaczna, ale jako zwolennik kupowania tylko nowych klocków miałem opory żeby wydać nawet te 6 tysi. Żeby to jeszcze podzielić na 2 to owszem, tak 🙂

Edytowane przez Coil1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.