Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Streamer kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 7.07.2019 o 11:33, Adam 38 napisał:

No właśnie, wczoraj kolejny Kolega  zachęcony zachwytami na forum AS nad Node 2i go wypożyczył i pisze do mnie rozczarowany jego niskimi tonami w stylu NAD-ów z serii C 3XX BE. Faktycznie taki burczybas/klusek ten Node 2i (również wyżej Kolega Svawo coś o basie miękkim jak kaczuszka pisze:) )

Node2i zaczął mi grać lepiej po przejściu na zasilanie liniowe i wywalenie jego wenętrznego zasilacza. Teraz będę chciał go postawić do porównań z DigiOne Signature i Pi2aes.

45 minut temu, muzaman napisał:

Node2i zaczął mi grać lepiej po przejściu na zasilanie liniowe i wywalenie jego wenętrznego zasilacza. Teraz będę chciał go postawić do porównań z DigiOne Signature i Pi2aes.

U mnie Node 2i sprawdzał się tylko jako transport, całkiem nowa barwa po podłączeniu do DACa Cyrusa. Sam Node2i po analogu zagrał u mnie bez dociążenia, nasycenia, wręcz miałem wrażenie, że to mój TV gra ? a nie klamoty. Jak widać/słychać co system to inne wnioski ?

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

11 minut temu, Adam 38 napisał:

U mnie Node 2i sprawdzał się tylko jako transport, całkiem nowa barwa po podłączeniu do DACa Cyrusa. Sam Node2i po analogu zagrał u mnie bez dociążenia, nasycenia, wręcz miałem wrażenie, że to mój TV gra ? a nie klamoty. Jak widać/słychać co system to inne wnioski ?

Adaś, to jest prawdziwy wymiatacz jeśli chodzi o transport ?

Do 10 tyś nie widzę dla niego konkurencji. A Node odpada w przedbiegach...

Dodatkowo RoonReady, apka po polsku, zewnętrzne zasilanie liniowe ?

Trzeba szukać na chińskich portalach X5, musi być tylko wersja MK2 ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

57 minut temu, Adam 38 napisał:

U mnie również pracuje jako transport do zewnętrznego DACa. Na zasilaniu liniowym jest bardzo na plus.

40 minut temu, Roxi napisał:

Do 10 tyś nie widzę dla niego konkurencji. A Node odpada w przedbiegach...

Dodatkowo RoonReady, apka po polsku, zewnętrzne zasilanie liniowe ?

Trzeba szukać na chińskich portalach X5, musi być tylko wersja MK2 ?

Ukryta Zawartość

A co to za marka?

aaaa już wiem, malina w ładnej obudowie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez muzaman
38 minut temu, Roxi napisał:

Napisz coś więcej o tym urządzeniu. To tylko transport czy streamer?  To pod spodem to zasilacz?  Porównywałeś z innymi urządzeniami typu digione signature? 

Zwykła malina w ładnym opakowaniu grająca po USB

Ukryta Zawartość

Nie sądzę aby lepiej zagrała niż USBridge Signature + liniowy zasilacz.

Ukryta Zawartość

6 minut temu, muzaman napisał:

Zwykła malina w ładnym opakowaniu grająca po USB

Ukryta Zawartość

Nie sądzę aby lepiej zagrała niż USBridge Signature + liniowy zasilacz.

Pewnie jest jak mówisz. Malinę bardzo chwalą, ale nie znam. U mnie z tego co miałem u siebie Bluesound, Onkyo 6170, Auralic Altair, Lumin d2, to zdecydowanie najlepszy transport ?
Niesamowicie gładki, bardzo subtelne wysokie tony, zrównoważony i kulturalny dźwięk. Aż nie chce mi się wierzyć, że tak to gra. Dla mnie jest to nowa generacja transportu jak zrobili Chińczycy. Znacznie lepsze niż sprzęty z przed kilku lat. Wiadomo, ten obszar szybko się rozwija ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Roxi
13 minut temu, muzaman napisał:

Ja jestem bardzo zadowolony z Node 2i jako transport + liniowy zasilacz. Dodatkowo mam USBridge Sig. i też świetny dźwięk. Node gra po cieplejszej stronie.

Miałem node. Bardzo przyjemny dźwięk i fajna aplikacje. Bez napinki jednak muszę stwierdzić, ze te niepozorne pudełko generuje dźwięk wyższej klasy. Bardziej wyrafinowany gładki przekaz...

Edytowane przez Roxi
Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Roxi napisał:

Miałem node. Bardzo przyjemny dźwięk i fajna aplikacje. Bez napinki jednak muszę stwierdzić, ze te niepozorne pudełko generuje dźwięk wyższej klasy. Bardziej wyrafinowany gładki przekaz...

A w Warszawie Opera jest dostępna ?

Teraz, Kukawa napisał:

A w Warszawie Opera jest dostępna ?

Ja mam z Chin, trzeba pytać niemieckiego dystrybutora lub szukać na Ali.mk2 dopiero jest kompatybilna z Roon.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Roxi napisał:

Ja mam z Chin, trzeba pytać niemieckiego dystrybutora lub szukać na Ali.mk2 dopiero jest kompatybilna z Roon.

A dlaczego, aż niemieckiego ? Kontakt w Polsce już nie działa ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez morawka

Ilu ludzi tyle opinii

Teraz, Kukawa napisał:

A dlaczego, aż niemieckiego ? Kontakt w Polsce już nie działa ?

Może u niemieckiego jest dostępny lub w Chinach. Tak nigdzie nie ma.

19 minut temu, Kukawa napisał:

Kontakt w Polsce już nie działa

Działa. Tylko, że nie polecam. Dzwoniłem jesienią. Dostępność na zamówienie. Czas oczekiwania około 3 tygodni. Cena DWUKROTNIE WYŻSZA od podanej na stronie producenta. Tak się robi interesy ? 

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, piotrek7 napisał:

Działa. Tylko, że nie polecam. Dzwoniłem jesienią. Dostępność na zamówienie. Czas oczekiwania około 3 tygodni. Cena DWUKROTNIE WYŻSZA od podanej na stronie producenta. Tak się robi interesy ?

Hmm.... Wzmacniacze jeszcze niedawno były w okazyjnych cenach? kto inny czerpał zyski 

Nie wiem kto czerpał zyski. Na pewno Audiopunkt (bo z przedstawicielem tej firmy rozmawiałem) na mnie nie zarobi. Niech wprowadzą do swojego słownika pojęcie „konkurencja” ?

10 godzin temu, Roxi napisał:

Pewnie jest jak mówisz. Malinę bardzo chwalą, ale nie znam. U mnie z tego co miałem u siebie Bluesound, Onkyo 6170, Auralic Altair, Lumin d2, to zdecydowanie najlepszy transport ?
Niesamowicie gładki, bardzo subtelne wysokie tony, zrównoważony i kulturalny dźwięk

Porównania tylko po USB? 

38 minut temu, MrSalieri napisał:

Porównania tylko po USB? 

X5 ma tylko usb. Jest jeszcze wersja Pro z zasilaniem bateryjnym i ona ma wszystkie wyjścia. 

10 godzin temu, Kukawa napisał:

Hmm.... Wzmacniacze jeszcze niedawno były w okazyjnych cenach? kto inny czerpał zyski 

To nie jest jakaś tajemnica. Firma Foto Pub z Warszawy. Można tez zamówić tam Fenga. Podobnie jak każdy sprzęt Opery na zamówienie. Może będzie coś w maju ?

23 minuty temu, Roxi napisał:

X5 ma tylko usb

Czyli faktycznie malina w ładnym opakowaniu i odpowiednim softem.  Chyba że coś zmodyfikowana.

Teraz, MrSalieri napisał:

Czyli faktycznie malina w ładnym opakowaniu i odpowiednim softem.  Chyba że coś zmodyfikowana.

Możliwe, ja tam widzę przepakowanego Fenga MX1 ale gra lepiej niż Feng. Z tym, że jeśli patrzeć na specyfikacje, to jest typowy „telefon” jakich teraz wiele... do tego dobre zasilanie i gra ?

1 godzinę temu, MrSalieri napisał:

Starałem się poszukać właśnie czy jest modyfikowana ale nic nie mogę znaleźć na ten temat.

@Roxi jak będziesz miał możliwość posłuchaj digione signature po coax. 

Jak nie dzieli nas pół Polski to możemy się zgadać. 

Edytowane przez MrSalieri
  • Pokaż nowe odpowiedzi