Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw sluchawkowy

f35

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem ostatnio sluchawki Final Sonorus VI (kiedys byla dluzsza nazwa... "Pandora") i jestem zachwycony brzmieniem. Jeden z osob testujacych sprzet stereo napisal, ze to Hi-end wq 3000zl i skromnie powiem, ze jest blisko prawdy. Sluchawki podlaczylem do wzmacniacza sluchawkowego iFi Can Se i odtwarzacza Marantz SA 7003. Brzmi swietnie... i moglbym na tym skonczyc, ale chcialbym sprawdzic czy mozna wycisnac z tych sluchawek jeszcze wiecej. Zastanawiam sie nad wymiana w najblizszym czasie odtwarzacza cd. Jaki odtwarzacza cd(sacd) zagra duzo lepiej i bedzie dobrym partnerem dla tych sluchawek, w kwocie 6000-10000zl? Pozdrawiam 

https://www.audiostereo.pl/topic/143133-zestaw-sluchawkowy/

Witaj.. też szukam dobrego CD playera z dobrym wzmacniaczem słuchawkowym ale niestety chyba nie ma szans znaleźć. Dobry ten Marantz 7003?

Trzeba chyba słuchawki oprzeć o combo wzmacniacz+dac a źródło zostawić jako zwykły transport cd...

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Pytanie jakie brzmienie chciałbyś uzyskać, czego Ci brakuje w obecnym systemie lub co chciałbyś poprawić? Jest sporo możliwości ale musisz napisać coś więcej. 

Pozdrawiam
Szymon 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

12 minut temu, slaaawek napisał:

Witaj.. też szukam dobrego CD playera z dobrym wzmacniaczem słuchawkowym ale niestety chyba nie ma szans znaleźć. Dobry ten Marantz 7003?

Trzeba chyba słuchawki oprzeć o combo wzmacniacz+dac a źródło zostawić jako zwykły transport cd...

Witam, połączenie źródła Marantz sa 7003, do tego mam osoby wzmacniacz sluchawkowy Ifi Can Se no i słuchawki Final Sonorous VI. To połączenie brzmi świetnie... Jako całość to mój dźwięk i jestem w mega szoku. Może dac byłby dobra opcja, i wyjdzie taniej bo max 5000zl. Zastanawiam się nad dobra używa, ale raczej w cenie do 5000zl. 

7 minut temu, Q21 napisał:

Pytanie jakie brzmienie chciałbyś uzyskać, czego Ci brakuje w obecnym systemie lub co chciałbyś poprawić? Jest sporo możliwości ale musisz napisać coś więcej. 

Pozdrawiam
Szymon 

Witam, szczerze chyba nie brakuje mi niczego w brzmieniu. Zastanawiam się przyszłościowo nad wymiana cd, który już przestał czytać płyty sacd... 

Pozdrawiam milo

57 minut temu, f35 napisał:

Witam, połączenie źródła Marantz sa 7003, do tego mam osoby wzmacniacz sluchawkowy Ifi Can Se no i słuchawki Final Sonorous VI. To połączenie brzmi świetnie... Jako całość to mój dźwięk i jestem w mega szoku. Może dac byłby dobra opcja, i wyjdzie taniej bo max 5000zl. Zastanawiam się nad dobra używa, ale raczej w cenie do 5000zl. 

Ale źródłem ma być płyta CD czy pliki?

6 godzin temu, f35 napisał:

iFi Can Se i odtwarzacza Marantz SA 7003. Brzmi swietnie... i moglbym na tym skonczyc

Prawie spadłem z krzesła....Niestety dopiero osiągnąłeś w 10 stopniowej skali jakości, jakiś 3 poziom.

Pamiętam jak kiedyś przesiadłem się z integry na little dot 3 i hd600. Mokre majty. Myślałem,że lepiej się nie da....

Napisz na początek ile możesz wydać i czy masz zamiar wydać więcej w przyszłości.

28 minut temu, caralooh napisał:

Prawie spadłem z krzesła....Niestety dopiero osiągnąłeś w 10 stopniowej skali jakości, jakiś 3 poziom.

Pamiętam jak kiedyś przesiadłem się z integry na little dot 3 i hd600. Mokre majty. Myślałem,że lepiej się nie da....

Napisz na początek ile możesz wydać i czy masz zamiar wydać więcej w przyszłości.

Zaproponuj proszę warty zainwestowania około 6000 zł system słuchawkowy (słuchawki+wzmacniacz i dac)

41 minut temu, caralooh napisał:

A ja poprosze o propozycje co do odtwarzacza cd w cenie do 6000zl :)

4 minuty temu, f35 napisał:

A ja poprosze o propozycje co do odtwarzacza cd w cenie do 6000zl :)

Masz, wybieraj :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Na hifi.pl i allegro same szroty. Dla mnie 5 letnie to może być dobre wino a nie odtwarzacz. Technika poszła na przód, i za "parę groszy" chinole wsadzają w daca: fpga , dobre zegary i jest magia. Ja na dzień dzisiejszy mam audio gd r2r 1, który jest mega niedoceniony bo jest tani. Cayin i dac6,który kosztuje w Polsce 5000pln, jest 2 razy tańszy w Chinach od mojego r2r, który kosztuję u nas 3600. Więc gdzie tu logika.

W przyszłym tygodniu powinienem mieć u siebie jays audio cdt2 mk2,który będzie grał z moim audio gd. 

Daca mogę Ci polecić z czystym sumieniem, a za resztę kupisz sobie do niego jakiś transport/cd z dobrym transportem.

I żaden cd to 10tysi mu nie podskoczy. Jeżeli mieszkam blisko Krakowa to wpadnij na odsłuch :)

45 minut temu, slaaawek napisał:

Zaproponuj proszę warty zainwestowania około 6000 zł system słuchawkowy (słuchawki+wzmacniacz i dac)

Za 6000pln, kupiłbym sobie na ebay playera hifimana + słuchawki. Za swojego hm605 dałem 500zł bo 11.11 mieli promocję w chinach.Słucham ich czasem z hd800 i gs1000. Żałuję tylko,że nie kupiłem go wcześniej  bo ten player gra nie gorzej niż mój poprzedni zestaw stacjonarny za 7000 pln. Pc usb audio niestety bardzo kaleczy dźwięk, i 6000 na daca+wzmak to moim zdaniem strata pieniędzy. Wiem,że tidal itd... ale mówimy teraz o jakości a nie o wygodzie :)

Wydałbym ok 2500-3000 za playera. Za resztę kupiłbym używki hd800, bo niestety nie widzę za bardzo innych kandydatów. To słuchawki na lata, a o dziwo dobrze grają z z moim hm650(W wersji default ma wzmaka: power )

Do rocka i metalu grado1000, najlepiej po recablingu. Możesz na początek spróbować hd600, najlepiej z lepszym kablem.

Nie wiem jak inne playery, ale hifimany mają wyjścia zbalansowane,także  pollecam. Potrzebna jest odpowiednia przejściówka. 4pin minijack -> xlr 4 pin 

Godzinę temu, slaaawek napisał:

Proponuję posłuchać Final Sonorous VI. Tutaj test 

Ukryta Zawartość

Słuchawki kosztują 2999zl. To hi-End za nieduże pieniądze... 

31 minut temu, caralooh napisał:

Na hifi.pl i allegro same szroty. Dla mnie 5 letnie to może być dobre wino a nie odtwarzacz. Technika poszła na przód, i za "parę groszy" chinole wsadzają w daca: fpga , dobre zegary i jest magia. Ja na dzień dzisiejszy mam audio gd r2r 1, który jest mega niedoceniony bo jest tani. Cayin i dac6,który kosztuje w Polsce 5000pln, jest 2 razy tańszy w Chinach od mojego r2r, który kosztuję u nas 3600. Więc gdzie tu logika.

W przyszłym tygodniu powinienem mieć u siebie jays audio cdt2 mk2,który będzie grał z moim audio gd. 

Daca mogę Ci polecić z czystym sumieniem, a za resztę kupisz sobie do niego jakiś transport/cd z dobrym transportem.

I żaden cd to 10tysi mu nie podskoczy. Jeżeli mieszkam blisko Krakowa to wpadnij na odsłuch :)

Za 6000pln, kupiłbym sobie na ebay playera hifimana + słuchawki. Za swojego hm605 dałem 500zł bo 11.11 mieli promocję w chinach.Słucham ich czasem z hd800 i gs1000. Żałuję tylko,że nie kupiłem go wcześniej  bo ten player gra nie gorzej niż mój poprzedni zestaw stacjonarny za 7000 pln. Pc usb audio niestety bardzo kaleczy dźwięk, i 6000 na daca+wzmak to moim zdaniem strata pieniędzy. Wiem,że tidal itd... ale mówimy teraz o jakości a nie o wygodzie :)

Wydałbym ok 2500-3000 za playera. Za resztę kupiłbym używki hd800, bo niestety nie widzę za bardzo innych kandydatów. To słuchawki na lata, a o dziwo dobrze grają z z moim hm650(W wersji default ma wzmaka: power )

Do rocka i metalu grado1000, najlepiej po recablingu. Możesz na początek spróbować hd600, najlepiej z lepszym kablem.

Nie wiem jak inne playery, ale hifimany mają wyjścia zbalansowane,także  pollecam. Potrzebna jest odpowiednia przejściówka. 4pin minijack -> xlr 4 pin 

Dziękuję za radę. 

Godzinę temu, sir.jax napisał:

Masz, wybieraj :)

Ukryta Zawartość

Dziękuję za radę. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czytam na razie opinie recenzje w sieci i dominują te które rzeczywiście mówią o sonorus VI jako hi end w umiarkowanej cenie

Wystarczy je porównać do D8000 lub też VIII nie wspominając o X.

VI to bardzo fajne słuchawki, niektórzy nawet je modują wymieniając pady na bardziej wygodne i trochę modyfikujące dźwięk, także w swojej cenie są bardzo dobre, ale do wyższych modeli Finala im trochę brakuje.

13 minut temu, slaaawek napisał:

Czytam na razie opinie recenzje w sieci i dominują te które rzeczywiście mówią o sonorus VI jako hi end w umiarkowanej cenie

Tutaj pełna zgoda. Porównywanie słuchawek do słuchawek za 15000 czy 20000zl i powiedzieć, że trochę im do nich brakuje to... Jak powiedzieć, że to hi-End za niewielkie pieniądze. Co do wygody, są ciężkie, ale jak dla mnie wygodne... No i świetnie oddzielaja słuchacza od otaczającego nas świata... 

Ja ich słucham z wzmacniaczem sluchawkowym iFi can se za 1400zl. I to bardzo dobre połączenie.

Czyli za 4400zl posiada się świetne słuchawki i bardzo dobry wzmak sluchawkowy... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.