Skocz do zawartości
IGNORED

Kable do Tannoy XT8f + NAD 356 + Stream Magic 6

Marek_64052

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

chciałbym ulepszyć kable głośnikowe (zakładam, że jest to najsłabsza część zestawu) aktualnie posiadam Qed Silver Anniversary XT oraz Interconect oehlbach ice blue. Prosiłbym o polecenie modelu, który by spasował z zestawem Tannoy XT8f + NAD 356 + Stream Magic 6.

Budżet tak do 100zł/m

Pozdrawiam

Miałem te kolumny z Qed xt40 i było to zbyt jasne połączenie. Zbyt mocno zaznaczone wysokie tony, bas szczuplejszy. Zmieniłem na m&m audio, kable z miedzi monokrystalicznej Aurora 2 i wszystko się zmieniło. Polecam te kable do tych kolumn

Teraz, ciszyn11 napisał:

Miałem te kolumny z Qed xt40 i było to zbyt jasne połączenie. Zbyt mocno zaznaczone wysokie tony, bas szczuplejszy. Zmieniłem na m&m audio, kable z miedzi monokrystalicznej Aurora 2 i wszystko się zmieniło. Polecam te kable do tych kolumn

Chodziło mi o głośnikowe. Inerkonekty mam również m&b audio, model Diamond, wcześniej siltech sq-88b 5n. Oba dobre, Diamond delikatnie lepszy, ale to już nie taka różnica jak przy wymianie głośnikowych

1 hour ago, ciszyn11 said:

Chodziło mi o głośnikowe. Inerkonekty mam również m&b audio, model Diamond, wcześniej siltech sq-88b 5n. Oba dobre, Diamond delikatnie lepszy, ale to już nie taka różnica jak przy wymianie głośnikowych

Przeciez autor naeet nie napisal jakich zmian oczekuje a Ty mu juz cos polecasz.

Pewnie gra mu zbyt szczegółowo i analitycznie, więc naturalnie już kable od kilku zeta,

ale przynajmniej 4 mm2 z dobrej, bo polskiej miedzi załatwią temat od ręki.

Pozbędzie się też idiotycznej naturalnej agresji w muzyce rockowej; bonus to również

gruby koc na kolumnach, bo pewnie o to chodzi w mocniejszych kawałkach  ;-)))

Jak umie, to jeszcze IC powinien z końcówek tego kabla zrobić - do kompletu ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

1 godzinę temu, What's the Craic napisał:

Przeciez autor naeet nie napisal jakich zmian oczekuje a Ty mu juz cos polecasz.

Autor pytał o dobre kable głośnikowe do tych kolumn, więc podzieliłem się swoim doświadczeniem w tym zakresie

Przejrzyj wątek "Bardzo dobre kable głośnikowe ..." obok w HIFI.

Tańszych nie znajdziesz, ale lepsze tak, z tym, że za lepsze zapłacisz kilkadziesiąt razy ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

13 godzin temu, Marek_64052 napisał:

A czy ktoś mógłby mimo wszystko polecić coś trochę tańszego? ?

Kable nie wpływają w żaden sposób na brzmienie. Jeśli uda Ci się kiedykolwiek samemu przekonać o tym, to polecam np: Cordial cls225 i nic więcej do szczęścia nie potrzeba.

10 minut temu, margaryna85 napisał:

Dobre kable moim zdaniem to kimber 4pr

To kawał historii i klasyka wśród kabli. Ze słabym energetycznie wzmacniaczem może nie być kontroli nad niskimi tonami.

Godzinę temu, naczesany napisał:

To kawał historii i klasyka wśród kabli. Ze słabym energetycznie wzmacniaczem może nie być kontroli nad niskimi tonami.

Być może , ale najsłabszy wzmacniacz na jakim grałem na tych kablach jest obecny . Na brak kontroli nie narzekam .

5 godzin temu, hey napisał:

Kable nie wpływają w żaden sposób na brzmienie. Jeśli uda Ci się kiedykolwiek samemu przekonać o tym, to polecam np: Cordial cls225 i nic więcej do szczęścia nie potrzeba.

Nie kompromituj się...

W dniu 2.03.2019 o 20:35, Marek_64052 napisał:

Hej,

chciałbym ulepszyć kable głośnikowe (zakładam, że jest to najsłabsza część zestawu) aktualnie posiadam Qed Silver Anniversary XT oraz Interconect oehlbach ice blue. Prosiłbym o polecenie modelu, który by spasował z zestawem Tannoy XT8f + NAD 356 + Stream Magic 6.

Budżet tak do 100zł/m

Pozdrawiam

Chord Clearway bez wtyczek .

Warto też wypożyczyć Tarę Apollo I .

Jak nadal będzie brakować barwy i plastyczności to wypożycz sieciówkę Cardas Parsec x2 - uspokoją wyższą średnicę i suchość tych klocków ( zakładam że wzmacniacz i SM6 bez modyfikacji ).

Jest też niezła oferta od.. polskiej Melodiki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lubię słuchać.. oglądać.. czytać.. ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.