Skocz do zawartości
IGNORED

ikonki obok nickow?

puchatek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przyznam szczerze, że również jestem raczej przeciwny wprowadzeniu "avatarów". Myślę, że dobrym kompromisem dla zwolenników i przeciwników, dla tego typu "upiększenia" forum, jest pomysł Santandoga. Jeśli ktoś chce być kojarzony "graficznie", niech umieści wybrany przez siebie obrazek w "o mnie". Poza tym jak zauważył Firebird, nawet skromny wpis w "o mnie" jest cenniejszy, pod względem informacyjnym, niż zdjęcie czy jakiś zabawny GIF. Poza tym, wolę wyrabiać sobie zdanie o użytkownikach, na podstawie ich wpisów i ogólnego "zachowywania" się na forum, a nie poprzez, choćby podświadome, skojarzenia z jego "avatarem". Takie jest moje skromne zdanie.

Pozdrawiam

Dodam jeszcze. Jesli pozwolimy na jakiekolwiek upiększenia, to daje głowe, że znajda się tacy, którzy zaczna "przeginać". Następnie ich koledzy zaczna z nimi rywalizowac, który to głupszego cos potrafi wstawić i zanim się obejrzymy, bedziemy mieli bagno, a nie forum.

pozdr.

to forum jest bardzo dobrze zrobione; przejrzyste, łatwe w nawigacji, nie zawalone masą zbędnych linków itp.

Każdy dodatek graficzny dodatkowo obciąży serwer, ponadto część Forumowiczów korzysta z modemów - będzie im się dłużej ściągało, więcej zapłacą za połaczenia...

ja najchętniej zostawiłbym wszystko jak jest

pozdrawiam

Jakiś sens by w tym był - podczas czytania starych wątków. Wtedy wiedziałbym, że obecny "wyjadacz forumowy" (powiedzmy 1000 wpisów), wtedy gdy pisał to co obecnie czytam był żółtodzobem, co to dopiero "popełniał" pierwsze wpisy na forum. Ale czy jest to warte kilku kolejnych syferek obok podpisu? Jak dla raczej mnie.

A co do awatarów? Przeciw. Schowane w "o mnie": za. Uśmieszki? Jeśli już to tylko kilka podstawowych, żeby nam się tu nie namożyło zaraz "pożal się Boże" artystów komponujących "obrazki" takie jak już krążą po sieci z emotikonów GG - kto nie widział niech wrzuci w google'a "gg art" i się przekona jaka to poruta...

Proponując wprowadzenie emotikonów (jak pisałem 4-5 podstawowych) kierowałem się myślę że być może wpłyną trochę na złagodzenie obyczajów forumowych, zwłaszcza sposobu obchodzenia się z nowymi użytkownikami - graficzne emoty spełniają zdecydowanie lepiej swoją funkcję przekazywania informacji o emocjach piszącego ;-))

• Redaktorzy

zdecydowanie jestem za emotikonami. a jeśli chodzi o avatary to najpierw powinniśmy dopilnować, aby kazy z nas miał wypełniona zakładkę "o mnie'. Avatarów używam od dość dawna na innych forach i jakoś mi nie przeszkadzją, Jeśli inni użytkownicy maja mnie po nim identyfikować to proszę bardzo:

[obrazekLUKASZ-238308_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

jozwa,

u ciebie to by mogły być np: płonące Proaci :)

co do 4 podstawowych emotikonów, to mamy :) ;) :( :)) :(( :0 trzeba tylko pamiętać o ich dodaniu.

Jeśli zaś już wprowadzać je specjalnie ,to więcej sensu miało by wprowadzenie większej ich ilości. Niestety spowoduje to to , że w niemal każdej wypowiedzi będzie ich więsz lub mniejsza ilość. Osoby z dostępem modemowym , z niepełną wydajnością, wściekną się zupełnie. Zobaczcie co sie dzieje teraz , ile ładują się strony gdy temat ma więcej podstron i jeszcze zdjęcia. Ruch na forum także wzrasta, co obciąża serwer.

To forum to nie space czy O2 itp. To forum dyskusyjne o określonym profilu, jeśli mamy z tego zrobić jakąś paplaninę i mordkowklejkę to za moment naprawdę nie będzie tu czego czytać. Ja zacząłem tu zglądać ze względu na merytoryczną wartość wpisów w ineresujących mnie kwestiach. Jak mam ochotę powklejać mordki, to idę na odpowiednie forum, Ewentualnie na czat, tam jest dostęna paleta rysunków do wklejania, ale jakoś mało kto ich używa.

Witam

Podobnie jak w przypadku avatarów, nie jestem też zwolennikiem wprowadzenia "emotikon", czy jak się to zwie. Uważam, że kombinacje znaków ":)" i "(:" (oraz ich modyfikacje) są zupełnie wystarczające. Poza tym autorom książek, publikacji, czy w ogóle rozmaitych tekstów, brak uśmiechniętych lub płaczących ikon nie przeszkadza w wyrażaniu swoich myśli i uczuć. Dlaczego forumowicze muszą korzystać z takiego wspomagania? Na dzień dzisiejszy forum Lukara jest moim zdaniem najbardziej przejrzyste, z pośród tych, które miałem okazję odwiedzić. Dla mnie to wzorzec, godny do naśladowania.

Pozdrawiam

• Redaktorzy

Też sądzę, że jeśli istnieje wątpliwość, czy nasza wypowiedź zostanie odebrana właściwie, to zawsze można ją poszerzyć. W końcu nigdzie się tu nikomu nie spieszy.

• Redaktorzy

nie mysle w tej chwili o wprowadzaniu avatarow (mnie sie one po prostu nie podobaja), ani emonikonow (po co?)

Co najwyzej obrazek moze byc w profilu "o mnie"

:)

Bardzo się cieszę, że Lukar jest przeciw wszelkim "upiększaczom". Sam akurat mam szybkie stałe łącze, więc nie o szybkość działania mi chodzi. Po prostu jak wchodzę na jakieś inne fora, to aż mi się niedobrze robi od tych wszytkich avatarów i często animowanych emonikonów. Na co to komu? Moim zdaniem to wygląda naprawdę dziecinnie i badziewnie, kicz aż się wylewa.

Oprawa graficzna naszego forum bardzo mi sie podoba. I niech tak przejrzyście i czytelnie zostanie.

Słowem: jestem przeciw.

Pozdrawiam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.