Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel wpływający na brzmienie

J.Jerry

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Lekarz czasem dla dobra pacjenta nie mówi mu prawdy ;-). 

"Z Pana słuchem jest mniej więcej wszystko w porządku, ale za odróżnianie trąbki od saksofonu nie radzę się zabierać."
? ? ?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

1 minutę temu, Bunk napisał:

Co tu dużo gadać. W moim wieku 20kz to jak 100 khz, nieosiągalne. 15khz już się nie łapię. Jestem tylko człowiekiem pracującym w hałasie.

No to w porządku. Jesteś usprawiedliwiony ze swojego niesłyszenia rzeczy słyszalnych. ?

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Wszyscy ci którzy kupują bardzo drogie sprzęty które po przywiezieniu do domu nie chcą zagrać tak jak im się wydaje że powinny zagrać z racji swojej ceny.

Którzy to? Nadal nie napisałeś.
No i skąd wiedza, że płaczą? To jest tylko Twoje domniemanie, czy widziałeś na własne oczy.
A może zmysły Cię oszukują, może jesteś zasugerowany? Może to łzy radości?

1 minutę temu, soundchaser napisał:

No to w porządku. Jesteś usprawiedliwiony ze swojego niesłyszenia rzeczy słyszalnych. ?

Ty nie słyszysz. To wiemy. Trąbka, saksofon. Skończ już tą propagandę. Masz swoje lata. Powiesz, gdzie kończy się twój zakres?

8 minut temu, soundchaser napisał:
10 minut temu, Bunk napisał:

Co tu dużo gadać. W moim wieku 20kz to jak 100 khz, nieosiągalne. 15khz już się nie łapię. Jestem tylko człowiekiem pracującym w hałasie.

No to w porządku. Jesteś usprawiedliwiony ze swojego niesłyszenia rzeczy słyszalnych.

Ty masz lepsze?

Ty masz żadne, bo standardowe - zakończone na 8kHz.

Te darmowe tylko to obejmują. Dobry wynik oznacza, ze dobrze słyszysz w zakresie mowy ludzkiej. Z punktu widzenia audiofila ...jesteś tam gdzie Twoje 2-way ?

4 minuty temu, iro III napisał:

Ty masz lepsze?

Skąd wiesz? Zgadujesz czy podpierasz się prawami fizyki?

15 minut temu, M-K napisał:

To o czym ty mówisz to gówniane badanie kończące sie na 8kHz - standardowe

Tylko żebyś zdawał sobie z tego sprawę, musiałbyś mieć choćby podstawową wiedzę.

ale to dość normalne w świecie słyszących

Słysza kable, bezpieczniki, zmiany po wpięciu różnych kabli USB a jak człowiek spyta się o progi słyszenia i granice w dB to okazuje się że "nietoperz" prezentuje dramatyczna pustkę. Czasem nawet nie wiedząc co to są Hz ? . Mało tego uważa że to nie jest istotne.

Po prostu żenada

1 minutę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Zrobił badania i powiedzieli mu, "ma pan dobry słuch". I SC uznał, że to tylko jemu tak powiedziano na bezpłatnych badaniach i że ma wybitny słuch bo potrafił zaśpiewać antysemicką piosenkę Hey Jude za młodu.

5 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Nie... prawdopodobnie z autopsji bo ludzie którzy mają badania słuchu przechodzą właśnie takie badania i tak one wyglądaja jak sound opisał. Czasem dostaje się wykres i tam jest zakres do 8kHz. Tai jest zakres uznawany za przez ekhm... "władze medyczne" ? za wystarczający ?

Badania rozszerzone/pełne to zupełnie inna bajka - jak miałeś to powinieneś wiedzieć o czym piszę

1 minutę temu, M-K napisał:

Nie... prawdopodobnie z autopsji bo ludzie którzy mają badania słuchu przechodzą właśnie takie badania i tak one wyglądaja jak sound opisał. Czasem dostaje się wykres i tam jest zakres do 8kHz.

Badania rozszerzone/pełne to zupełnie inna bajka - jak miałeś to powinieneś wiedzieć o czym piszę

Masz absolutną rację. Ci kolesie nigdy nie mieli w ręku wyniku badania swojego słuchu. Zwłaszcza ci po czterdziestce. Wtedy musieliby się chyba zabić.

Godzinę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Oczywiście, że manipulacja...
Tylko z mojej strony?
Z iro III to już nie?

Zrobiłem dokładnie to co iro III, tylko Tobie to nie przeszkadza, za to mój wyrwany tekst z wypowiedzi to manipulacja, perfidna manipulacja.
To też jest manipulacja, tym razem Twojej strony.

Nie, Ty zmieniłeś sens wypowiedzi i kontekst - to jest manipulacja. Cytat iiro III zawierał całe zdanie i jego sens, czujesz różnicę?

Jak nie, to wskaż jak zrozumiałeś inaczej ten cytat, a nie podawaj swoich oczywistych przykładów.

1 minutę temu, M-K napisał:

Tylko żebyś zdawał sobie z tego sprawę, musiałbyś mieć choćby podstawową wiedzę.

ale to dość normalne w świecie słyszących

Słysza kable, bezpieczniki, zmiany po wpięciu różnych kabli USB a jak człowiek spyta się o progi słyszenia i granice w dB to okazuje się że "nietoperz" prezentuje dramatyczna pustkę. Czasem nawet nie wiedząc co to są Hz ? . Mało tego uważa że to nie jest istotne.

Po prostu żenada

Dziś chyba wszystkie wzmacniacze i DAC-ki bez problemu przenoszą pełne pasmo akustyczne 20Hz-20kHz. Czy to oznacza, że "grają" tak samo?

2 minuty temu, M-K napisał:

Nie... prawdopodobnie z autopsji bo ludzie którzy mają badania słuchu przechodzą właśnie takie badania i tak one wyglądaja jak sound opisał. Czasem dostaje się wykres i tam jest zakres do 8kHz.

Czyli "prawdopodobnie" i z "autopsji". To jest to naukowe podejście ? ?

3 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Skąd wiesz?

A stąd wiem, "obrońco uciśnionych", że sam z ciekawości poszedłem w styczniu na takie, BEZPŁATNE "badanie".

STĄD wiem, jak to wygląda. Jak jest mierzone też wiem bo specjalnie poprosiłem o pokazanie audiogramu. Może jakby sound wpadł na taki pomysł, też by mu to udostępniono...tylko (tego to do końca nie wiem), czy ON umiałby odczytać i zrozumieć taki "skomplikowany" wykres? Przy jego stosunku do nauki, pomiarów i wykresów? Wątpię.

2 minuty temu, malikali napisał:

Nie, Ty zmieniłeś sens wypowiedzi i kontekst - to jest manipulacja. Cytat iiro III zawierał całe zdanie i jego sens, czujesz różnicę?

Jak nie, to wskaż jak zrozumiałeś inaczej ten cytat, a nie podawaj swoich oczywistych przykładów.

Przeczytaj post SC i znajdź koniec zdania.

Teraz, Kalasanty Ciaputko napisał:

Dziś chyba wszystkie wzmacniacze i DAC-ki bez problemu przenoszą pełne pasmo akustyczne 20Hz-20kHz. Czy to oznacza, że "grają" tak samo?

A co to za pytanie? Jaki ma to związek z tematem ?

2 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Czyli "prawdopodobnie" i z "autopsji". To jest to naukowe podejście ? ?

Dlaczego niby ma być naukowe? Sound udowodnił już wiele razy że to nie ma znaczenia. Gdybyś choć raz był na takich badaniach to zrozumiałbyś jak to wygląda i nie zadawałbyś takich pytań

46 minut temu, soundchaser napisał:

Waszą "naukę" mam w dupie, a nie naukę, z której można czerpać pożyteczną wiedzę.

Wskaż fragment tej prawdziwej nauki, gdzie zaczerpnąłeś pożyteczną wiedzę na temat wpływu sieciówek na brzmienie.

21 minut temu, iro III napisał:

Te darmowe tylko to obejmują

Jasnowidz się odezwał, który innych nazywa jasnowidzami. ?
G... wiesz. 

2 minuty temu, iro III napisał:

A stąd wiem, "obrońco uciśnionych", że sam z ciekawości poszedłem w styczniu na takie, BEZPŁATNE "badanie".

STĄD wiem, jak to wygląda. Jak jest mierzone też wiem bo specjalnie poprosiłem o pokazanie audiogramu. Może jakby sound wpadł na taki pomysł, też by mu to udostępniono...tylko (tego to do końca nie wiem), czy ON umiałby odczytać i zrozumieć taki "skomplikowany" wykres? Przy jego stosunku do nauki, pomiarów i wykresów? Wątpię.

Jak nikogo nie bronię. Nie czuję się powołany ?
Wiesz jak wygląda Twój i tylko tyle.
Ja wiem jak mój zestaw gra u mnie w salonie, nie wiem jak u Ciebie. Rozumiesz?
Próba opisania to domniemanie a nie fakty.

7 minut temu, iro III napisał:

poszedłem w styczniu na takie, BEZPŁATNE "badanie".

STĄD wiem, jak to wygląda.

Hahaha...znowu z dupy wniosek.
A jeśli mój bliski znajomy jest laryngologiem i załatwił mi pełne badania bezpłatnie Mądralo? ?

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Jasnowidz się odezwał, który innych nazywa jasnowidzami. ?
G... wiesz. 

To jaki masz zakres słyszenia i z jakimi spadkami. To się pamięta.

Chyba że nie miałeś badań, tylko jak zwykle ściemniasz

17 minut temu, iro III napisał:

ON umiałby odczytać i zrozumieć taki "skomplikowany" wykres? Przy jego stosunku do nauki, pomiarów i wykresów? Wątpię.

Dokładnie. Nic nie rozumiem z tego wykresu, dlatego do niczego mi niepotrzebny. Wystarczyła mi opinia lekarza.

2 minuty temu, soundchaser napisał:

A jeśli mój bliski znajomy jest laryngologiem i załatwił mi pełne badania bezpłatnie Mądralo?

"A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości i wasz synek mały przechodził w przyszłości, którego jeszcze nie macie? Więc nie mówcie mi, że siedzi z tyłu!"
Widzę linię obrony podobną do tej z czterema browarami. ?

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Teraz, soundchaser napisał:

Dokładnie. Nic nie rozumiem z tego wykresu, dlatego do niczego mi nie potrzebny. Wystarczyła mi opinia lekarza.

Czyli lekarz powiedział że twój słuch na twój wiek jest ok. Świetnie,

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Wystarczyła mi opinia lekarza

...znajomego...zupełnie przypadkowo, również audiofila, któremu zrobiłeś gratis sieciówke?  ? ? ?

14 minut temu, malikali napisał:

Cytat iiro III zawierał całe zdanie i jego sens

Bzdura. Zawierał tylko część zdania, która dla niego była wygodna do manipulacji.
Znowu kłamiesz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.