Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo 6170 Vs Denon dnp 800

DJ LUCAS

Rekomendowane odpowiedzi

Biorąc pod uwagę choćby  fakt, że Pma 2000AE nie posiada złączy cyfrowych - z tych dwóch powyżej wybrałbym zdecydowanie ten pierwszy. Onkyo 6170 ma bardziej dopracowane i lepiej zbudowane obwody analogowe (i związane z tym zasilanie), które wraz z wydajniejszym DACiem (Onkyo: AK4490 768kHz/32-bit vs. Denon: Burr Brown PCM1795 192 kHz/32bit) połączone analogowo ze wzmacniaczem będą dużo lepiej odpowiadać za jakość generowanego dźwięku.

wkurzajace że Denon jest wykastrowany nawet z wyjścia coax nie mówiąc juz o wejściach cyfrowych...przez wyjscie coax uzyskałby lepsze brzmienie na zewnętrznym dacu niz po optyku

Sam jestem na etapie szukania streamera i również zastanawiałem się nad tym Onkyo. Do odsłuchów dorzuć jeszcze CXN, ja będę wybierać między nimi dwoma.

CXN v2 // Roksan K3 // KEF R3

Ja mam Onkyo i uważam że w swojej cenie to zabójca. Dopracowany sprzęcik. Ma Dedykowana aplikacje, jest zgrabny, elegancki. Ma wszystkie opcje streamingowe i do tego full pakiet wejść i wyjść, oprócz xlr których akurat i tak nie używam. 

Witam. 

Do swojej listy streamerów dorzuć Cambridge Audio CXN. Jeśli ma być to spięte analogowo, a widzę tylko taką opcję to zdecydowanie skupił bym się nad Denonem - brzmieniowo sprawdzi się to w twoim systemie.

Pozdrawiam.

3 minuty temu, DJ LUCAS napisał:

Jezeli chodzi o brzmienie to Denon bedzie lepszym wyborem nix Onkyo¿

Moim zdaniem tak ponieważ posiada charakter lekko ocieplony i wyrównany przyjemny w oddaniu. CXN też wydaje mi się być dobrą opcja za sprawą iż jest w miarę neutralny.

Pozdrawiam.

Zależy czego szukamy w brzmieniu. Dynaudio grają już dość osłodzonym, łagodnym dźwiękiem, wzmacniacz Denona raczej też brzmi pastelowo i podobnie do kolumn więc może przydałoby się trochę ożywienia w dźwięku właśnie np. za sprawą CXNv2, który ogólnie stoi jednak klasę wyżej niż strumieniówki wymienione w temacie. Denon DNP800 będzie na pewno ładnie wyglądał ale walory brzmieniowe Onkyo ma chyba jednak lepsze. Do tego tuner FM, który naprawdę może się przydać.

Pozdrawiam,

Michał.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• 1 miesiąc później...

DJ LUCAS, czy już podjąłeś decyzję co kupić, może jesteś po jakiś odsłuchach, albo sprzęt już jest u Ciebie, możesz podzielić się jakimiś wiadomościami?

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Na pewno Denon z Denonem będzie ładnie wyglądał ? Słuchałem sam odtwarzacz strumieniowy i w moim odczuciu jest przyzwoity. Wydaję mi się, że w tej cenie brakuje mu trochę plastyczności i barwy. Ale za 2 tysiące nie można mieć wszystkiego ?

Tak słuchałem go przez dwa dni. Porównywalem go z CD 1650 ar tj zgralem płytę audio do flac i ten sam utwór na cd i na 800 ne. Powiem że kable również miałem takie same qed signature 40. Starałem się różnice wylapac na słuchawkach denona. Powiem że może cd ma odrobinę delikatniejsza barwę, może przestrzen jest odrobinkę lepsza albo to tylko moje takie tam. Generalnie pewnie go wezmę. 

DJ LUCAS, a co z Onkyo 6170 nie zamierzasz jego posłuchać?

Zamierzam też zrobić sobie listę kilku urządzeń i wszystkie posłuchać w domu, tylko nie wiem jak się do tego zabrać uczciwie.
Pamięć nie ta i wszystkiego na raz w domu mieć nie mogę, boję się że do czasu odsłuchu kolejnego klocka nie będę pamiętał jak grał poprzedni.

KD 5.1.2: 4400H, DBT-3313, Stereo: M6Si, DBT-3313UD, Pioneer N-70AE, GŁośniki: 1.4LE, Klipsch, 440C, 240s, 112SW, 500SA, miniDSP-DDRC24

Najlepiej byłoby postawić dwa obok siebie i na tym samym materiale odsłuchać. Onkyo pewnie będzie dynamiczniejszy ale gdzieś wyczytałem że onkyo owszem gra dynamicznie ale v'ałką. Więc co kto lubi. Niebardzo chcd mi się bawić aby porównywać je ze sobą. Choć jakościowo Denon o pół kroku jest przed Onkyo pomimo  w amplitunerach mniejszej mocy i wygaru. Więc jak masz czas to oczywiście testuj i bierz to dla  Ciebie jest najlepsze. 

22 godziny temu, DJ LUCAS napisał:

Najlepiej byłoby postawić dwa obok siebie i na tym samym materiale odsłuchać. Onkyo pewnie będzie dynamiczniejszy ale gdzieś wyczytałem że onkyo owszem gra dynamicznie ale v'ałką. Więc co kto lubi. Niebardzo chcd mi się bawić aby porównywać je ze sobą. Choć jakościowo Denon o pół kroku jest przed Onkyo pomimo  w amplitunerach mniejszej mocy i wygaru. Więc jak masz czas to oczywiście testuj i bierz to dla  Ciebie jest najlepsze. 

To prawda charakter brzmienia to V-ka. Denon jest przed Onkyo? Mocne słowa, według mnie są na tym samym poziomie, zależy co kto lubi. ?

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.