Skocz do zawartości
IGNORED

Rozwój duchowy

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Języki i ich budowa są fascynujące, jednak to podobnie wiele innych rzeczy jest fascynujących. Języki tak jak narzędzie, narzędzie do komunikacji pomiędzy ludźmi. W kwestiach rozwoju duchowego ważniejsze jest to, jaką informację się przekazuje aniżeli system liter którego się używa. To podobnie jak program komputerowy. Program jest tylko narzędziem, a różni użytkownicy z tego samego programu osiągają różne rezultaty (owoce). Tak to postrzegam.

3 godziny temu, Piotr_1 napisał:

Języki i ich budowa są fascynujące, jednak to podobnie wiele innych rzeczy jest fascynujących. Języki tak jak narzędzie, narzędzie do komunikacji pomiędzy ludźmi. W kwestiach rozwoju duchowego ważniejsze jest to, jaką informację się przekazuje aniżeli system liter którego się używa. To podobnie jak program komputerowy. Program jest tylko narzędziem, a różni użytkownicy z tego samego programu osiągają różne rezultaty (owoce). Tak to postrzegam.

Język to nie tylko narzędzie do komunikacji gdyż jak można zauważyć/zrozumieć przekaz Bartka/Prometeja skład literowy każdego wyrazu nie jest przypadkowy i dokładnie określa znaczenie i przepływ energii czy materialną formę/budowę zapisaną w danym wyrazie. Przynajmniej dotyczy to j.polskiego przez co można domniemywać, że wywodzi się z języka źródłowego cywilizacji posiadającej ogrom wiedzy o naszej rzeczywistości. 

3 godziny temu, TomekL3 napisał:

Język to nie tylko narzędzie do komunikacji gdyż jak można zauważyć/zrozumieć przekaz Bartka/Prometeja skład literowy każdego wyrazu nie jest przypadkowy i dokładnie określa znaczenie i przepływ energii czy materialną formę/budowę zapisaną w danym wyrazie. Przynajmniej dotyczy to j.polskiego przez co można domniemywać, że wywodzi się z języka źródłowego cywilizacji posiadającej ogrom wiedzy o naszej rzeczywistości. 

Takie pionierstwo to piękna sprawa. Wiedziałem że jesteśmy światowymi pionierami w większości dziedzin, ale nie wiedziałem że my poczęliśmy język cywilizacji. To było gdzieś za pradziada tak? Kur*a, wiedziałem że to oni wszyscy się od nas uczom.

Nosacz.jpg

😉

Gdybyś prześledził poczynania Bartka w tym temacie i wgłębił się w wiedzę którą się dzieli to możliwe że nie robiłbyś podśmiechujek, w sumie nic nie wnoszących do tematu. Nasz język jest dużo starszy i ma wiele wspólnego np. z sanskrytem.

Są różne miłe rzeczy dla ucha, albo dla brzucha. W myślistwie to się nazywa przynęta. Sztuka uwodzenia. Adolf Hitler także miał wiele miłych, budujących duchowo rzeczy dla swojego narodu. Zanęcił, zapiął haczyk i zasiał. Po co tak od razu ściągać spodnie i dać się zapiąć.

32 minuty temu, TomekL3 napisał:

Czy leci z nami pilot

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najwyrażniej nie

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Leci. Wszędzie jedno wielkie polowanie. Nawet słowo "modlitwa" po aramejsku oznacza pułapkę, sidła. Chodzi o usidlenie, złapanie Jego uwagi oczywiście. Języki przecież są ciekawe, ale na polskim świat się nie kończy. Np. słowo "amen" jest używane na całym świecie. Jest to aramejskie słowo i tak już pozostało. Tego słowa się tam  używało zawierając umowę "na gębę". "Umowa stoi", "deal", "wchodzę w to", "jestem na tak", "zatwierdzam to". Nadal wciąż znaczy to samo, nawet jeżeli ktoś myśli że znaczy co innego, to niczego to nie zmienia.

13 godzin temu, TomekL3 napisał:

Język to nie tylko narzędzie do komunikacji gdyż jak można zauważyć/zrozumieć przekaz Bartka/Prometeja skład literowy każdego wyrazu nie jest przypadkowy i dokładnie określa znaczenie i przepływ energii czy materialną formę/budowę zapisaną w danym wyrazie.

"i pamiętajcie, omega, to jest mega o, a o to jest, kochani, okrąg" 

Ty tak poważnie? 😄 

8 godzin temu, TomekL3 napisał:

Gdybyś prześledził poczynania Bartka w tym temacie i wgłębił się w wiedzę którą się dzieli to możliwe że nie robiłbyś podśmiechujek, w sumie nic nie wnoszących do tematu.

a przy okazji pobalował z nieodżałowanym bobbym kennedym na mazerszipie 😉 

Ja na poważnie mówię i mówiłem. Czasem odpoczywam, ale jak odpoczywam, to też mówię na poważnie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, kostropaty napisał:

"i pamiętajcie, omega, to jest mega o, a o to jest, kochani, okrąg" 

Ty tak poważnie? 😄 

a przy okazji pobalował z nieodżałowanym bobbym kennedym na mazerszipie 😉 

Obejrzyj sobie kilka, kilkanaście jego wykładów, najlepiej kilka z początku i późniejsze to wrócimy do tematu. 

22 godziny temu, TomekL3 napisał:

Obejrzyj sobie kilka, kilkanaście jego wykładów, najlepiej kilka z początku i późniejsze to wrócimy do tematu. 

nie dałbym rady, mam wstęt do bullshitu 😉 

Z tego by wynikało że szamani walą niezłą ściemę mówiąc o swoim połączeniu z rzeczywistością normalnie niedostępną. Wszyscy dali się nabrać? Taki lepszy teatr bez widocznych dowodów?

Naszła mnie ochota na jakieś poważne polskie kino o życiu. Coś a'la "Nóż w wodzie" Polańskiego albo "Dekalog" Kieślowskiego. Może polecicie coś?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.