Skocz do zawartości
IGNORED

Telewizory - trendy, nowości - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, konradskala napisał:

Co nie oznacza, że to jest dobry produkt

Dla nabywcy dobry. Dla Ciebie nie musi. To jego jego decyzja, jego kasa i jego zadowolenie. Nie Twoje.

Stawianie sprawy na zasadzie: dobre jest to co JA uznam za takowe jest mało poważne.

Godzinę temu, Bobcat napisał:

Dobra klasa średnia czyli średnio-wyższa. Wyżej jest klasa wyższa i premium. Niżej jest zwykła klasa średnia, średnio-niższa, budżetowa i popularna.

Tak więc zestawiane do testów powinny być telewizory także innych producentów, które kwalifikują się do klasy średnio-wyższej. Okazjonalne podciągniecie jakiejś cechy danego TV do klasy wyższej w niektórych sytuacjach bym jeszcze zrozumiał, ale porównanie do klasy premium to komedia, którą w kółko uprawiasz.

5 godzin temu, konradskala napisał:

LG obsmarowano już dawno gdzie to tylko możliwe.

Nie wszędzie i nie obsmarowano. Na Twojej niechęci świat się nie kończy.

Ale chyba skończył się na Twojej aprobacie, bo równie zadowolonych posiadaczy NANO jak nie było, tak nie ma.

3 godziny temu, Maju napisał:

Napisałbym coś więcej, ale zostałem zobligowany przez Administrację do nie odnoszenia się do wpisów pewnych osób.....nawet jak są one kompletnie bez sensu. 

Jakieś szczegoly?

Muszę przewietrzyć mój system…

54 minuty temu, Bobcat napisał:
3 godziny temu, stench napisał:

Przeciętny ale nie najgorszy tv 65 LGnano923 (4,9 z opcją do 4,5kpln), 65LGoledB13(6,8)

Próbuję to tłumaczyć. Ale jak widać nie dociera. Konwenans kultu czerni i nadrzędność laboratoryjnych parametrów nad wrażeniami z oglądania - górą.

I jeden i drugi można kupić taniej. W cenie różnica jest. Dla jednego ogromna dla drugiego niewielka.

Natomiast w jakości obrazu oba te modele dzieli przepaść, podobnie jak miejsce w rankingu - jakieś 50 miejsc...

W środowiskach gdzie przebywamy nie występuje. Czarne dziury czy głębiny oceanów to przykłady akademickie.

Byłeś w czarnej dziurze? Albo na dnie Rowu Mariańskiego? Znasz kogoś kto był? Więc nie opowiadaj farmazonów.

A nie mowiłem ze nie wytrzyma i odpowie?

Przeszliśmy do fazy numer 3 czyli odwracanie kota ogonem prrzez Bobcata 🙂 .

To co napisales powyzej swiadczy o poziomie inteligencji autora, ktore podobno oglada mnostwo dokumentalnego materialu o nauce, naturze, świecie itp. Tylko nic ztego czytania skoro w makowce nic z tego nie zostaje.

Postaraj sie tym razem obejrzec ze zrozumieniem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

17 minut temu, Bobcat napisał:

Dla nabywcy dobry. Dla Ciebie nie musi. To jego jego decyzja, jego kasa i jego zadowolenie. Nie Twoje.

Stawianie sprawy na zasadzie: dobre jest to co JA uznam za takowe jest mało poważne.

Nic podobnego. To, że dla nabywcy jest dobry, nic nie oznacza, a w żadnym wypadku nie świadczy o jakości.

Bazarowy handlarzyna gania w klapkach Kubota za 20 zł i jest zadowolony. Czy to oznacza, że kupił dobre buty?

Edytowane przez konradskala
2 godziny temu, konradskala napisał:

porównanie do klasy premium to komedia, którą w kółko uprawiasz.

Od początku piszę że jest to klasa średnio wyższa. 

Komedię będę nadal uprawiał. I co mi zrobisz?

równie zadowolonych posiadaczy NANO jak nie było, tak nie ma.

Owszem, są.

2 godziny temu, pmcomp napisał:

A nie mowiłem ze nie wytrzyma i odpowie?

Zadając pytanie oczekujesz odpowiedzi czy tylko zamierzasz wywołać pyskówkę? Jeśli pierwsze z wymienionych - skąd zdziwienie że odpowiedziałem? A więc chyba raczej drugie.

To, że dla nabywcy jest dobry, nic nie oznacza, a w żadnym wypadku nie świadczy o jakości.

Nie jesteś arbitrem ostatecznym, choć za takiego się uważasz.

A ja sie pochwale, po tylu latach posiadania samsungow dzis wjechal oled LG i jak na razie zlego slowa nie moge powiedziec, chyba ze sie szybko wypali to wtedy go obsmaruje :DDD

W niemieckim saturnie promocja na LGCX9LA

Ukryta Zawartość

Zrzut ekranu 2022-01-19 o 19.22.03.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

39 minut temu, Bobcat napisał:

Od początku piszę że jest to klasa średnio wyższa. 

Komedię będę nadal uprawiał. I co mi zrobisz?

Nic. A także nic nie zrobię z faktem, że Ty po prostu pewnych rzeczy na TV nie widzisz i dla Ciebie kiepski telewizor to dobry telewizor.

40 minut temu, Bobcat napisał:

Owszem, są.

Tak, tak, oby mi się przeglądarka nie zapchała od wysypu entuzjastycznych opinii. Szał..

45 minut temu, Bobcat napisał:

Nie jesteś arbitrem ostatecznym, choć za takiego się uważasz.

Nie muszę. Wystarczy popatrzeć i porównać. Jak nie widzisz oczywistych różnic - Twoja sprawa.

Edytowane przez konradskala
2 godziny temu, pmcomp napisał:

To co napisales powyzej swiadczy o poziomie inteligencji autora, ktore podobno oglada mnostwo dokumentalnego materialu o nauce, naturze, świecie itp. Tylko nic ztego czytania skoro w makowce nic z tego nie zostaje.

To co napisałeś powyżej świadczy o kulturze autora, którzy udaje eleganta tylko słoma z butów wystaje.

Jeśli nie załapałeś mojej ironii z czarną dziurą to Twój problem. Podajesz głupie przykłady to i moja odpowiedź jest adekwatna. Ponawiam pytanie: gdzie w Twoim otoczeniu, w środowisku w którym przebywasz występuje czerń absolutna? Proszę o przykład tu, nie setki czy tysiące lat świetlnych. 

O czarnych dziurach widzę wiesz tyle że mają w nazwie słowo "czarna". Czcicielowi telewizorowej czerni to wystarczy.

12 minut temu, konradskala napisał:

dla Ciebie kiepski telewizor to dobry telewizor

Ten o którym rozmawiamy nie zalicza się do kiepskich, lecz do dobrej klasy średniej. 

16 minut temu, konradskala napisał:

oby mi się przeglądarka nie zapchała od wysypu entuzjastycznych opinii.

Widocznie masz kiepski komputer.

17 minut temu, konradskala napisał:

Wystarczy popatrzeć i porównać. Jak nie widzisz oczywistych różnic - Twoja sprawa.

Patrzyłem i porównywałem. Jeśli widzisz tylko to, co chcesz zobaczyć - Twoja sprawa. 

24 minuty temu, kichanadeta napisał:

W niemieckim saturnie promocja na LGCX9LA

Widać nie było chętnych. Taki dobry.

42 minutes ago, ryback said:

A ja sie pochwale, po tylu latach posiadania samsungow dzis wjechal oled LG i jak na razie zlego slowa nie moge powiedziec, chyba ze sie szybko wypali to wtedy go obsmaruje :DDD

Który model?

12 minut temu, Bobcat napisał:
22 minuty temu, konradskala napisał:

dla Ciebie kiepski telewizor to dobry telewizor

Ten o którym rozmawiamy nie zalicza się do kiepskich, lecz do dobrej klasy średniej. 

Przecież dla Ciebie nie ma to najmniejszego znaczenia. Liczy się tylko to, co Ty widzisz.

7 minut temu, konradskala napisał:

Przecież dla Ciebie nie ma to najmniejszego znaczenia. Liczy się tylko to, co Ty widzisz.

A co ma się liczyć innego? To co TY widzisz?

3 godziny temu, konradskala napisał:

Natomiast w jakości obrazu oba te modele dzieli przepaść, podobnie jak miejsce w rankingu - jakieś 50 miejsc...

Powtarzasz się. Widać próbujesz przekonać samego siebie. 

3 godziny temu, konradskala napisał:

W cenie różnica jest. Dla jednego ogromna dla drugiego niewielka.

Natomiast w jakości obrazu oba te modele dzieli przepaść

Dla jednego różnica w jakości obrazu jest przepastna, dla drugiego - niewielka.

7 minut temu, Bobcat napisał:

A co ma się liczyć innego? To co TY widzisz?

Oczywiście. Miałem w domu i porównywałem. Gdybym widział tyle co Ty, to pewnie zostawiłbym NANO zamiast OLED. Na szczęście nie popełniłem tego błędu.

16 minut temu, Bobcat napisał:

Powtarzasz się. Widać próbujesz przekonać samego siebie.

Niby do czego?

10 minut temu, konradskala napisał:

Oczywiście.

To co Ty widzisz jest istotne wyłącznie dla Ciebie. Ja to mam głęboko gdzieś. 

11 minut temu, konradskala napisał:

Gdybym widział tyle co Ty

Nie wiesz co ja widziałem dlatego takie wypowiedzi budzą jedynie wesołość. 

11 minut temu, Bobcat napisał:

To co Ty widzisz jest istotne wyłącznie dla Ciebie. Ja to mam głęboko gdzieś. 

Właśnie dokładnie o tym napisałem.

13 minut temu, konradskala napisał:

Na szczęście nie popełniłem tego błędu.

No widzisz. Ja na szczęście nie kupiłem gównOLEDa i nie mam bólu głowy że przydarzy mi się to, co udokumentowałem zdjęciem.

2 minuty temu, Ronaldo9 napisał:

G ma gwarancję na  wypalanie

Że się nie wypali? Czy jeśli się to zdarzy to wymienią matrycę?

12 minut temu, Bobcat napisał:

Nie wiesz co ja widziałem dlatego takie wypowiedzi budzą jedynie wesołość.

To prawda, ale wnioskując po Twoich wpisach bardzo trudno oprzeć się wrażeniu, że widziałeś niewiele.

Ale o wiele bardziej prawdopodobna jest inna opcja. Ja chciałem kupić (i kupiłem) telewizor z możliwie najlepszym obrazem. Nie było Sony i Panasonica więc powiedzmy, że mi się udało. Mam nowy model lepszy od poprzednika.

Ty natomiast chciałeś przyoszczędzić - kupić TV, który będzie spełniał Twoje, jak się okazuje niewygórowane wymagania. I jako piewca najnowszych technologii typu 8K i kropek kwantowych oraz jako koneser bajecznych kolorów kupiłeś średniaka NANO z 2021, który ma gorsze kolory od tego z 2020, co potwierdza wyrocznia rtings.com

Też Ci się udało.

Ukryta Zawartość

44 minuty temu, Bobcat napisał:

Ja na szczęście nie kupiłem gównOLEDa i nie mam bólu głowy że przydarzy mi się to, co udokumentowałem zdjęciem.

Ja też nie mam bólu głowy, że coś takiego mi się przydarzy. Więcej - nie przydarzy mi się na pewno.

Ukryta Zawartość

12 minutes ago, ryback said:

zabezpieczen ma sporo, nawet nie wiem czy cos wiecej nic C, matryca cos tam jasniejsza to moze sie bardziej postarali

Bez obawy. Moj C8 ma ponad 2.5 roku ogladam wszystko (nie gram) i TV jak nowy.

14 minutes ago, Bobcat said:

Że się nie wypali? Czy jeśli się to zdarzy to wymienią matrycę?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Bobcat napisał:

Zadając pytanie oczekujesz odpowiedzi czy tylko zamierzasz wywołać pyskówkę? Jeśli pierwsze z wymienionych - skąd zdziwienie że odpowiedziałem? A więc chyba raczej drugie.

Nie odpowiedziałeś, zachowujesz się jak zwykle. Dla mnie żadna nowośc ale może zdobędziesz nowych fanów.

43 minuty temu, konradskala napisał:

Ty natomiast chciałeś przyoszczędzić - kupić TV, który będzie spełniał Twoje, jak się okazuje niewygórowane wymagania. I jako piewca najnowszych technologii typu 8K i kropek kwantowych oraz jako koneser bajecznych kolorów kupiłeś średniaka NANO z 2021, który ma gorsze kolory od tego z 2020, co potwierdza wyrocznia rtings.com

Jesli się zamiast promowanego 8K kupuje przeciętnego LCDka 4K to jest ... wąż w kieszeni 🙂 .

No widzisz. Ja na szczęście nie kupiłem gównOLEDa i nie mam bólu głowy że przydarzy mi się to, co udokumentowałem zdjęciem.

Dlaczego czytaj ciut wyżej.

Edytowane przez pmcomp

Godzinę temu, konradskala napisał:

Ty natomiast chciałeś przyoszczędzić - kupić TV, który będzie spełniał Twoje, jak się okazuje niewygórowane wymagania.

27 minut temu, pmcomp napisał:

to jest ... wąż w kieszeni

Te Wasze wydumki i owoce rozumkowania są takie głupie że aż śmieszne.

Przepłaciliście i teraz Wam głupio. Rozumiem. To duży dyskomfort uświadomić sobie że się samemu siebie zrobiło w bambuko.

42 minuty temu, pmcomp napisał:

może zdobędziesz nowych fanów.

Zazdrość to brzydka cecha.

29 minut temu, pmcomp napisał:

Nie odpowiedziałeś

Miałem na coś odpowiedzieć? Ciekawostka.

Ja też nie mam bólu głowy, że coś takiego mi się przydarzy. Więcej - nie przydarzy mi się na pewno.

Właściciel gównOLEDa, zdjęcie którego zamieściłem, mówił identycznie to samo. Teraz już nie mówi.

jako koneser bajecznych kolorów

Właśnie takie mam.

W kilku miejscach spotkałem opinię, że dobre LCD mają ładniejsze kolory niż OLED. Powód jest prosty: LCD wyświetlają w systemie RGB, podczas gdy OLED aby ratować jasność ma dodany czwarty subpiksel W, którego obecność wpływa negatywnie na jakość kolorów. 

Wspomniałem że miałem okazję oglądać stojące obok siebie QNED I OLED, na które na moją prośbę puszczono ten sam sygnał. Ładniejsze kolory na QNED można zauważyć natychmiast.

Niby do czego?

Do słuszności zakupu OLED. 

kupiłeś średniaka NANO z 2021

G..no wiesz, ale się wypowiadasz. Co mam - pisałem w wątku 8K 4K. Poszukaj sobie. 

2 minuty temu, Bobcat napisał:

Przepłaciliście i teraz Wam głupio. Rozumiem. To duży dyskomfort uświadomić sobie że się samemu siebie zrobiło w bambuko.

Kupiłem LG C1 za 5900 bo nie było G1, ani Sony ani Panasonica, które wcześniej widziałem. Wszystkie są droższe od C1.

Jeżeli uważasz, że przepłaciłem a masz na oku jakiś TV 65 cali klasy premium - czekam na propozycje.

A głupio to by mi było gdybym został z NANO.

15 minut temu, Bobcat napisał:

Właściciel gównOLEDa, zdjęcie którego zamieściłem, mówił identycznie to samo. Teraz już nie mówi.

I nie musi. Wystarczy być na bieżąco z nową technologią ochrony paneli OLED.

17 minut temu, Bobcat napisał:

W kilku miejscach spotkałem opinię, że dobre LCD mają ładniejsze kolory niż OLED

Dobre, czyli wg Ciebie które?

29 minut temu, Bobcat napisał:

G..no wiesz, ale się wypowiadasz. Co mam - pisałem w wątku 8K 4K. Poszukaj sobie. 

Czego byś nie miał jeśli chodzi o NANO to tendencja ze strony LG jest taka sama - jakość w dół.

36 minut temu, Bobcat napisał:

Wspomniałem że miałem okazję oglądać stojące obok siebie QNED I OLED, na które na moją prośbę puszczono ten sam sygnał. Ładniejsze kolory na QNED można zauważyć natychmiast.

Nie wierzę! I ty to zauważyłeś? Jakim cudem?

56 minut temu, Bobcat napisał:

Przepłaciliście i teraz Wam głupio. Rozumiem.

Jak zwykle nic nie rozumiesz.

• Pokaż nowe odpowiedzi