Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw ze sklepu "nie dla idiotów"

Lukeoon

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym wolał 803 kupić niż Marantza 6006 i CD.. wyjdzie taniej, zagra lepiej i do tego z plików lub netu itd... kiedyś CD było jakością samą dla siebie teraz USB i streaming wygrywa i jakością i wygodą.

Ja przyznaję bez bicia, że tej 803 nie zabardzo byłem w stanie, na swojej Rockowej płycie, odróżnić od Rotela A14 czy Teaca AI 1000.. może Rotel troche spokojniejszy i z większą ilością powietrza, a Teac miał wysokie o klasę wyżej ale.... tutaj już trzeba mieć kolumny które to pokażą. Jak nie masz ostrych kolumn to wypożycz 803 do domu i posłuchaj sam..

PS. Mam nadzieję żę nie planujesz zakupu bez odsłuchu?

Co do odsłuchu to jeśli będę miał możliwość to oczywiście tak. Nie lubię zawracać głowy i zajmować komuś czasu jeśli nie będę kupował sprzętu bezpośrednio w salonie. RN803D nie brałem pod uwagę ponieważ wyeliminowałem całkowicie ze swoich poszukiwać ampiltunery, ponieważ zawsze miałem przeświadczenie, że im mniej elektroniki/ prostszy tor tym lepiej. Czyli niesłusznie? Czy takie urządzenia "all in one" naszpikowane elektroniką są w miarę żywotne ? W wzmacniaczu wymienię drobnostki i dalej gra, w CD laser i służy dalej. Chyba się starzeje ? 

16 godzin temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Ja bym wolał 803 kupić niż Marantza 6006 i CD.. wyjdzie taniej, zagra lepiej i do tego z plików lub netu itd... kiedyś CD było jakością samą dla siebie teraz USB i streaming wygrywa i jakością i wygodą.

Z tym CD i jakością to by nie przesadzał ? 

12 godzin temu, AndrzejPiaseczno napisał:

To kup Yamahę AS701 i CDN301.

301 nie ma MusicCast ? 
Model 803 ze funkcjami sieciowymi serio może rozwiązać sprawę w zupełności, zależy ile użytkownik ma płyt.

12 godzin temu, Andy2008 napisał:

Tylko w tym sklepie tego chyba nie ma.

Cały czas zapominam że to zakup MM...
Może teraz R-N803, a później CD?

Pozdrawiam.

Ja przez dłuższy czasa miałem onkyo 8270 i byłem bardzo zadowolony , ale nie wiem jak z Twoimi szafkami zagra , napewno gra znakomicie z dali zenzor 5 ale z oberon już nie..

Na pewno nie kupuj marantza 611 do najgorsze badziewie jakie miałem , dzwięk fajny ale bez przerwy się zawieszało oprogramowanie i bardzo wolno wczytywał pliki z pendrive...

5 godzin temu, zenonman2 napisał:

Na pewno nie kupuj marantza 611 do najgorsze badziewie jakie miałem , dzwięk fajny ale bez przerwy się zawieszało oprogramowanie i bardzo wolno wczytywał pliki z pendrive...

Zagadka:
Najszybsza i niezawodna?
- Yamaha ?

5 godzin temu, zenonman2 napisał:

Ja przez dłuższy czasa miałem onkyo 8270 i byłem bardzo zadowolony , ale nie wiem jak z Twoimi szafkami zagra , napewno gra znakomicie z dali zenzor 5 ale z oberon już nie..

Również świetny amplituner lecz nie co inna funkcjonalność w postaci dołączenia HDMI. Dźwiękowo inaczej wypada to w stosunku co do Yamahy.

Pozdrawiam.

Serio, R-N803D rozwiąże temat, do tego nawet podstawowy model CD-S300 i masz świetny zestaw o praktycznie pełnej funkcjonalności. W MM i innych Saturnach nie powinno być problemu z dostępnością. R-N803D gra tylko trochę gorzej od A-S701, a funkcjonalność robi robotę ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Patrząc na Wasze rady to chyba zdecyduje się na R-N803D. Za jakiś czas dokupie do niego odtwarzacz CD. Mimo streamingu w dalszym ciągu kupuje fizyczne nośniki.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Dziękuję wszystkim za pomoc. Po przeczytaniu opinii, recenzji wybór padł na R-N803D. Myślałem kiedyś o Raspberry Pi w połączeniu ze wzmacniaczem, ale decydując się na R-N803D będę miał to z głowy. Mam tylko nadzieję, że ta napakowana elektronika nie odmówi posłuszeństwa/ nie będzie kłopotliwa. 

5 godzin temu, Lukeoon napisał:

Dziękuję wszystkim za pomoc. Po przeczytaniu opinii, recenzji wybór padł na R-N803D. Myślałem kiedyś o Raspberry Pi w połączeniu ze wzmacniaczem, ale decydując się na R-N803D będę miał to z głowy. Mam tylko nadzieję, że ta napakowana elektronika nie odmówi posłuszeństwa/ nie będzie kłopotliwa. 

co jak co ale yamaha ciagle trzyma poziom jesli idzie o jakosc wykonania i niezawodnosc

to jedna z pewniejszych firm na rynku pod tym wzgledem

21 godzin temu, Lukeoon napisał:

Mam tylko nadzieję, że ta napakowana elektronika nie odmówi posłuszeństwa/ nie będzie kłopotliwa. 

Rzeczywiście coś jest w aspekcie jakościowym Yamahy, zgłoszeń reklamacyjnych na gwarancji nie ma, pozostaje bić tylko brawo ?
Pozdrawiam.

19 godzin temu, ohmygod napisał:

to jedna z pewniejszych firm na rynku pod tym wzgledem

podpisujemy się rękoma i nogami pod tym zdaniem. Inni mogą brać przykład z Yamahy. Sprzęty Yamahy są składane w ich fabryce, pod bardzo dokładnym nadzorem. Żadne zlecenia produkcji na zewnątrz. 

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

• 4 miesiące później...

Panowie w MM pojawiła się YAMAHA A-S701. Waham się czy warto dopłacać do R-N803D czy kupić A-S701 i zostaje gotówka na CD

YAMAHA A-S701 - 2399zł

YAMAHA R-N803D - 3349zł 

7 minut temu, Lukeoon napisał:

Panowie w MM pojawiła się YAMAHA A-S701. Waham się czy warto dopłacać do R-N803D czy kupić A-S701 i zostaje gotówka na CD

YAMAHA A-S701 - 2399zł

YAMAHA R-N803D - 3349zł 

u nas ta sama cena: https://www.tophifi.pl/stereo/wzmacniacze-zintegrowane/yamaha-a-s701.html 
Jak słuchasz z CD to tak, jeśli pliki, to do 701 i tak trzeba coś kupić...

www.tophifi.pl

W dniu 11.07.2019 o 17:57, AndrzejPiaseczno napisał:

(...)kiedyś CD było jakością samą dla siebie teraz USB i streaming wygrywa i jakością(...)

Dobre, ale żarty to na bocznicy ?

W dniu 11.07.2019 o 21:19, Lukeoon napisał:

wyeliminowałem całkowicie ze swoich poszukiwać ampiltunery, ponieważ zawsze miałem przeświadczenie, że im mniej elektroniki/ prostszy tor tym lepiej.

Słusznie, w zasadzie amplitunery grają gorzej, ale jaki masz wybór w MM?

Homo sapiens do myślenia potrzebuje całego mózgu, a nie tylko lewej strony

10 godzin temu, matoole napisał:

Dobre, ale żarty to na bocznicy ?

Słusznie, w zasadzie amplitunery grają gorzej, ale jaki masz wybór w MM?

Nie wiem czy mogę podać link, ale nie chcę wypisywać listy więc tak pewnie będzie lepiej - 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )   ( jeśli nie to proszę o informacje - link tylko w celach poglądowych) 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 1 miesiąc później...

Tak dla zakończenia tematu -  jedzie do mnie już Yamaha R-N803D. Co do płyt CD, przypomniałem sobie że w domu posiadam DVD Pioneera DV-300 i myślę wykorzystać go jako transport, więc podłączę go do Yamahy coaxialem.

@Lukeoon może masz jeszcze możliwość zwrotu sprzętu? Ja jak mam karty podarunkowe do takich marketów to zawsze je spieniężam. 20 min stania przy kasach w sobotę i gotowka w ręku zamiast karty. Zawsze tak wymieniam w stosunku 1:1 wartości bonu.

47 minut temu, PawelMitsu napisał:

@Lukeoon może masz jeszcze możliwość zwrotu sprzętu? Ja jak mam karty podarunkowe do takich marketów to zawsze je spieniężam. 20 min stania przy kasach w sobotę i gotowka w ręku zamiast karty. Zawsze tak wymieniam w stosunku 1:1 wartości bonu.

Nie wiedziałem o możliwości spieniężenia bonu. Nie przyszło mi to do głowy, ponieważ tego typu karty podarunkowe zazwyczaj nie mają możliwości zamiany na gotówkę.

17 godzin temu, Lukeoon napisał:

Nie wiedziałem o możliwości spieniężenia bonu. Nie przyszło mi to do głowy, ponieważ tego typu karty podarunkowe zazwyczaj nie mają możliwości zamiany na gotówkę.

oficjalnie nie, trzeba postać trochę przy kasach i pytać ludzi którzy kupują. Ja wtedy podchodzę i pytam czy chcą wymienić gotówkę na bon. Jescze nie miałem sytuacji żeby ktoś się nie zgodził bo nie chciał, najczęściej któś robił mniejsze zakupy lub płacił kartą. Trzeba tylko wyjść z założenia że ludzie są ok i w gruncie żeczy są otwarci na pomoc ?

8 godzin temu, PawelMitsu napisał:

oficjalnie nie, trzeba postać trochę przy kasach i pytać ludzi którzy kupują. Ja wtedy podchodzę i pytam czy chcą wymienić gotówkę na bon. Jescze nie miałem sytuacji żeby ktoś się nie zgodził bo nie chciał, najczęściej któś robił mniejsze zakupy lub płacił kartą. Trzeba tylko wyjść z założenia że ludzie są ok i w gruncie żeczy są otwarci na pomoc ?

Ale dlaczego miałbym oddawać sprzęt? Yamaha R-N803D jest już w domu. Udało się mi zdobyć kolor srebrny. Staniały od tamtej pory jakieś 200-300 zł, ale widzę, że ceny znów idą w górę od wczoraj. Dołączę tylko tego Pionnera na jakiś czas, zanim kupię odtwarzacz CD.  Chociaż nie wiem, czy będzie aż tak duża różnica między DVD Pioneera dv-300 po coaxialu, a taką Yamahą S-300?

W dniu 14.01.2020 o 21:56, AndrzejPiaseczno napisał:

Napisałeś 'Dobre, ale żarty to na bocznicy emoji846.png'...
Są smutne żarty?

Tak, napisałem tak ,ale nie odnośnie wypowiedzi , którą dołączyłeś - przeczytaj jeszcze raz post #47

No czytam i widzę że wytłuściłeś kawałek o zwycięstwie streamingu nad cd z dopiskiem że to żart. Rozwiń myśl... serio strumiem 96k lub sds z sacd gra gorzej?

To się zgadza, nieporozumienie stąd, że podczepiłeś tę wypowiedź pod odpowiedź dla @Lukeoona.

Co zaś do streamingu - wystarczy z Cd-ka lub pliku załadować płytę porządnie wydaną i ta samą płytę odpalić np. z Tidala, czy Spotify. Masz mierne szanse na podobną jakość. Nie sam sposób podania muzyki jest problemem, a jakość biblioteki serwisu muzycznego. Masz wpływ na jakość kupowanych płyt, a taki serwis ma to w nosie ... i to słychać. Dlatego obecnie nie ma szans, żeby media strumieniowe  wygrały jakością.

To się zgadza, nieporozumienie stąd, że podczepiłeś tę wypowiedź pod odpowiedź dla @Lukeoona. Co zaś do streamingu - wystarczy z Cd-ka lub pliku załadować płytę porządnie wydaną i ta samą płytę odpalić np. z Tidala, czy Spotify. Masz mierne szanse na podobną jakość. Nie sam sposób podania muzyki jest problemem, a jakość biblioteki serwisu muzycznego. Masz wpływ na jakość kupowanych płyt, a taki serwis ma to w nosie ... i to słychać. Dlatego obecnie nie ma szans, żeby media strumieniowe  wygrały jakością.

Kiedyś też to rozważałem. Przykładowo Tidal dostaje "materiał/płytę/album" od producenta/wytwórni/artysty, zależy jaki gatunek. Skąd więc pewność że producent przesłał/ udostępnił to w jakości studyjnej? Może przesłał to w mp3, bo zajmuje mniej miejsca i szybciej się prześle, a Tidal robi z tego FLAC. Przecież taki materiał studyjny to są potężne ilości GB. Oczywiście mam tu na myśli małych producentów / artystów czy wytwórnie. 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.