Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz integra help !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I można zamykać ten temat. W tej cenie miazga dla konkurencji - szczególnie lampowej.

Ukryta Zawartość

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

7 minut temu, babatular napisał:

Ukryta Zawartość

I można zamykać ten temat. W tej cenie miazga dla konkurencji - szczególnie lampowej.

wlasnie naisalem do tego pana o podanie telefonu dziekuje

Ukryta Zawartość

jesli sie na to nie zdecydujesz,,,to,,,,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 minut temu, tomek7776 napisał:

jesli sie na to nie zdecydujesz,,,to,,,,

Ukryta Zawartość

Dziękuję na razie napisałem przez maila do tego pana od callisto ale niestety nie odzywa się a chciałbym od tego najpierw zacząć bo jest z Warszawy czyli tam gdzie ja mieszkam

A co do Diablo 250 to trochę ktoś przegiął z cena tak mi się wydaje....

Ukryta Zawartość

no wiesz,to jest Gryphon Diablo,a nie callisto 2200,czy tez inne pierdziawki proponowane Tobie w tym watku.

Ukryta Zawartość

czyli cena nie jest taka zla,wrecz tanio,,,

Ukryta Zawartość

42 minuty temu, carpio0 napisał:

A co do Diablo 250 to trochę ktoś przegiął z cena tak mi się wydaje....

Nie decyduj się. Cena jest bardzo kiepska. A Diablo 250 to jednak nie 300. Dla mnie to taka sobie integra. Ani zła, ani przesadnie dobra.

4 godziny temu, tomek7776 napisał:

no wiesz,to jest Gryphon Diablo,a nie callisto 2200,czy tez inne pierdziawki proponowane Tobie w tym watku.

Ukryta Zawartość

czyli cena nie jest taka zla,wrecz tanio,,,

Pierdziawka? Calisto 2200 to pierdziawka. Przykro że w tym wątku i tej zakładce wypowiadają się ludzie którzy pojęcia nie mają o hi-endzie. 

Ukryta Zawartość

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Ostatnio w UK poszedl Diablo 250 uzywany, ale od dilera za £4900 z wysylka czyli ok 23tys zlotych. Mysle, ze za 26tys mozna kupic razem z pre gramofonowym, bo tez jeden wisi w UK od jakiegos czasu na ebay. Esoteric a100 tez jakis czas temu byl za ok 20tys do wziecia z tego co pamietam.

Wieza STEREO Technics :)

carpio

tu masz sporo o callisto2200

chyba czeka Cie zmiana kolumn.

babatular

czytanie ze zrozumieniem,i interpretacja znakow interpunkcyjnych,to zamierajaca umiejetnosc w obecnych czasach.

Napisałeś : "....no wiesz,to jest Gryphon Diablo,a nie callisto 2200,czy tez inne pierdziawki proponowane Tobie w tym watku...."

Z inteligencją i umiejętnością czytania tekstu nie jest u mnie najgorzej mimo, że pewne oznaki starości u siebie już zauważyłem.

Twój wpis interpretuje w następujący sposób:

- to jest Gryphon Diablo czyli gruba ryba - a nie Callisto 2200 lub inna pierdziawka - w ewidentny sposób sugeruje że Callisto 2200 jest pierdziawką.

3 minuty temu, tomek7776 napisał:

czas to jest cos najcenniejszego,wiec jak Twoje postepy w temacie wzmacniacza?

czekam na kontakt od faceta z gieldy (callisto) zeby go wpiac u mnie w tor ale na razie cisza ....

natomiast odezwal sie jakis chetny sprzedac-  gryphon atilla ale nie znam brzmieniowo  tego wzmacniacza 

a wiec czekam ....i licze cenny czas:)

Muda mial chyba atille, kupil za ok 20tys ex demo z Gdanska chyba, ale z tego co pamietam cos mu nie podeszlo. 

Anyileon mk1 poszedl na ebay w tym tygodniu za ok 25tys... 

42 minuty temu, Huberto1984 napisał:

Muda mial chyba atille, kupil za ok 20tys ex demo z Gdanska chyba, ale z tego co pamietam cos mu nie podeszlo. 

Anyileon mk1 poszedl na ebay w tym tygodniu za ok 25tys... 

Ok wielki dzieki

30 minut temu, carpio0 napisał:

Ok wielki dzieki

Tu link do antileon:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

11 godzin temu, Huberto1984 napisał:

Tu link do antileon:

Ukryta Zawartość

info dla Huberto 1984 pisalem Ci na prive z rosba o podanie tel do Ciebie podasz mi plis

Ukryta Zawartość

W dniu 31.07.2019 o 14:19, babatular napisał:

Napisałeś : "....no wiesz,to jest Gryphon Diablo,a nie callisto 2200,czy tez inne pierdziawki proponowane Tobie w tym watku...."

Z inteligencją i umiejętnością czytania tekstu nie jest u mnie najgorzej mimo, że pewne oznaki starości u siebie już zauważyłem.

Twój wpis interpretuje w następujący sposób:

- to jest Gryphon Diablo czyli gruba ryba - a nie Callisto 2200 lub inna pierdziawka - w ewidentny sposób sugeruje że Callisto 2200 jest pierdziawką.

czy moge prosic kolege na priva o podnie tel dziekuje 

W dniu 31.07.2019 o 14:19, babatular napisał:

witam dzis miałem odsłuch Gryphona Callisto 2200 i dzwiek klarowny- fajna przestrzeń i o dziwo dobra srednica mało goraca ale bardzo przyjemna -calkiem dobre granie w moim torzew

natomiast wzmacniacz sfatygowany troche wypalony display natomiast....... i to zawalm na to ze to juz staruszek versja 1.3  a kto wie ile razy w nim grzebano .... przy volume 23 troche zaczął "zniekształcać" sybialnty i takie tam

natomiast przy cichym sluchaniu za bardzo dominował bas  choc przy srednim sluchaniu rewelacja basowa na 5+  

zatem szukam dalej .....

nastepny w kolejce  :Pass int 150 , / ModWright KWI200 , oczywiscie  Leema jeeli nic nie zagra jak tego oczekuje 

moze ktos z Was koledzy na tego Passa lub Modwridhta ? albo ma inny pomysł ? 

dla kolegów co pisza na priva swoje zlote mysli nie bede nic zmienial w torze potzrebuje  tylko dopasowac wzmacniacz do swoich 

potrzeb i nie jest to abstrakcja -  ponieważ jest taki wzmacniacz niestety  nowy ponad 50.000zł  używka  30.000 ale dziekjue Wam za pomysly ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez carpio0
20 minut temu, MarcinGD napisał:

Jest audia flight one tez na gieldzie.

100w 8ohm troche ubogo i drugi koniec polski :)

Edytowane przez carpio0
41 minut temu, MarcinGD napisał:
3 godziny temu, carpio0 napisał:
100w 8ohm troche ubogo i drugi koniec polski ?

Ubogo ale dzwiek jest bardzo dobry. Oczywiscie jesli glosniki sa wymagajace to bedzie za malo mocy.

sa  to totem audio model forest

9 godzin temu, carpio0 napisał:

nastepny w kolejce  :Pass int 150 , / ModWright KWI200 , oczywiscie  Leema jeeli nic nie zagra jak tego oczekuje 

moze ktos z Was koledzy na tego Passa lub Modwridhta ? albo ma inny pomysł ? 

Ja mam Modwrighta KWI-200, zapraszam na odsłuch, tylko mieszkam nad morzem, a nie w stolicy ? 

Jest to raczej ciepło grający wzmacniacz, o dużej mocy, ja mam go w połączeniu z Dynaudio Special 25, z ciekawości podłączałem dość trudne do wysterowania Audience 52SE i świetnie sobie z nimi radził. 

We stand in the Atlantic
We become panoramic

W dniu 14.07.2019 o 21:30, muda44 napisał:

Musical M6I

Gra bardzo klarownie i bardzo dynamicznie . Przeważnie słucham cicho a to jeden z niewielu wzmacniaczy który cicho gra tak selektywnie , czysto i plastycznie . Bas ma siłę która bierze się z szybkości a nie podbicia zakresu .

Poza Twoim budżetem ale spróbuj koniecznie ?

No to ja pójdę za Muda dalej tj miałem M6i i było jak powyżej. Teraz mam M6500i i jest jeszcze lepiej. Również słucham elektroniki i mając M6i nie wiedziałem że moze być jeszcze lepiej. Obecny Wzmak ma tyle prądu że wysteruje wszystkie przetworniki od najniższego poziomu słuchania, towje również. Poczytaj o nim. Jeśli nie masz daleko do Wrocławia to wpadaj posłuchać, nawet weź swoje kolumny i pogramy sobie. Będziesz wiedział czego się spodziewać.

• Pokaż nowe odpowiedzi