Skocz do zawartości
IGNORED

Moderacja i jej postrzeganie forumowiczów - bany , punkty , itp itd

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zgadzam się z tym, co mówisz, ale będę bronił do śmierci twojego prawa do mówienia tego.

Wolter

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Przecież nie o tym mowa. Mówię o pisaniu jawnych kłamstw i powtarzaniu ich mimo sprostowań oraz o sianiu nienawiści które zdaje się podpada pod ustawę. Nie napisałem tego jasno? Wydaje mi się, że tak.

Jestem Europejczykiem.

27 minut temu, Jaro_747 napisał:

...pisaniem o niczym?

Nie piszę o niczym, a o Twoim poprzednim poście, w którym domagasz się oceny merytorycznej zawartości postów, przez pryzmat Twojej czysto subiektywnej i mocno tendencyjnej interpretacji faktów.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Nie piszę o niczym, a o Twoim poprzednim poście, w którym domagasz się oceny merytorycznej zawartości postów, przez pryzmat Twojej czysto subiektywnej i mocno tendencyjnej interpretacji faktów. 

No to tłumaczę jak krowie na miedzy że chodzi o fakty. Przykład?

Po zestrzeleniu MH-17 wielbiciele Kremla masowo wklejali sfabrykowane przez Rosjan fałszywki mające albo zaciemnić obraz sytuacji, albo odwrócić uwagę od działań separatystów i wojsk rosyjskich. Np. pojawiło się sfabrykowane zdjęcie ukraińskiego samolotu odpalającego rakietę. Po analizie stwierdzono, że jest sfabrykowane, ale mimo to proputinowcy wklejali je nadal i nadal twierdzili, że to dowód. Czyli kłamali świadomie i notorycznie. Bez mojej subiektywnej i mocno tendencyjnej oceny faktów.

Jestem Europejczykiem.

21 minut temu, Jaro_747 napisał:

Przykład?

Śmieszne. Jeden naukowiec mówi to, drugi tamto, a my będziemy pytać Jaro, który ma rację, a za cytowanie którego banować? Weź się dziecko obudź.

No widzisz szymek - z jednej strony mamy fakty a z drugiej twoje żałosne smędzenie. W takim razie po co to w ogóle zaczynałeś? Z nudów?

Jestem Europejczykiem.

46 minut temu, Jaro_747 napisał:

...po co to w ogóle zaczynałeś?

Abyś w swoich postach pokazał, jak infantylne jest Twoje spojrzenie na sprawę. 

Szkoda, że nie starczyło ci zasobów intelektualnych żeby odpowiedzieć z sensem na mój wpis albo wypowiedzieć się w temacie wątku, bo o mnie to możesz sobie jakiś osobny założyć.

Np. "Moi idole." ;-).

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy
10 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Super. Umywamy rączki co? I to nawet w sytuacjach zupełnie oczywistych, takich jak negowanie faktów, sianie nienawiści do innych narodów i wklejanie materiałów propagandowych będących fałszywkami Kremla.

Jeżeli moderacji to nie przeszkadza to ja za nią robił porządków nie będę, niech to sobie wszystko wisi na stronach audiostereo.pl.

No i na koniec - niech moderacja powściągnie swoje emocje i przemyśli temat zamiast odpisywać byle co. W ogóle nie musi odpisywać, niech zacznie działać.

Jaro czy Ty sądzisz, że komukolwiek chce się czytać całe forum, żeby wyłapać i usunąć wpisy , które Tobie mogłyby się nie spodobać???

Napiszę jeszcze raz: Masz zastrzeżenia to zgłaszaj.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Gość

(Konto usunięte)

Ale mogło by się zachciec czytać żeby przytoczyć fragment w którym atakuje moderacje i administracje za które wczoraj wyłapałem 3 pkt i zakaz pisania do północy!  Wy w ogóle widzicie różnicę pomiędzy krytyką a atakiem ? 

Atak na moderacje nastąpił by po zbliżeniu na wyciągnięcie ręki w realu więc mogę tylko krytykować a to dwie różne sprawy ??

Stwierdzenie że reguły tu panujące to jeden wielki syf i niesprewiedliwosc to już atak czy fakt ? Ja uważam że to fakt więc jak mogę być karany za fakty ?

Jeżeli ktoś ma wątpliwości,  proszę przeczytać ten temat od początku i się dostosować a nie wlepiać kary.

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, subfan napisał:

Wy w ogóle widzicie różnicę pomiędzy krytyką a atakiem ? 

każda krytyka jest atakiem, szczególnie w twoim wydaniu

10 minut temu, subfan napisał:

Atak na moderacje nastąpił by po zbliżeniu

hohoho, a skąd się biorą takie fantazje ?

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

...żeby odpowiedzieć z sensem...

Jak mam rozmawiać nt sensu z kimś, kto nie wie co to cenzura? Cytując klasyka "żałośnie smędzenisz".

26 minut temu, kazik-t napisał:

...każda krytyka jest atakiem...

Nie!

47 minut temu, subfan napisał:

Wy w ogóle widzicie różnicę pomiędzy krytyką a atakiem ? 

Właśnie ją zobaczyli, o czym Cię ostrzegałem.

Gość

(Konto usunięte)

@kazik-t wiesz co piszesz w ogóle ? Skąd te podejście fanbojowe w obliczu takich nadużyć? Jak można wogole bronić takich zachowań? 

Szczególnie w moim wydaniu ? Czytałeś jak zostałem potraktowany ? Tego nie idzie logicznie wytłumaczyć a przynajmniej stench nie daje rady bo tylko się wkopuje twierdząc że kogoś zdenerwowałem a punkt 8 ich nie dotyczy .

• Moderatorzy

Subfan, można wyłapać 2 pkt i bana kiedy moderator sprawdza zgłoszony wpis, czyta kilka stron i stwierdza, że zgłoszony użytkownik to troll, pieniacz i ciągle zaczepia innych.

Oczywiście mógłby wypunktować kilka wpisów zgłoszonego użytkownika, żeby system sam zrobił blokadę wpisów, ale może też od razu zrobić blokadę.

Każdy mod  dostał taką możliwość w połączeniu z kredytem zaufania ze strony właścicieli forum i jednocześnie użytkowników.

Jeśli któryś mod nadużywa tego prawa użytkownicy mogą zgłosić takiego moderatora jako osobę nieobiektywną.

Ja kiedyś dostałem bana gdy zgłaszałem trollowe wpisy w moim wątku i tych zgłoszeń zebrało się kilkanaście na raz.

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, stench napisał:

Jeśli któryś mod nadużywa tego prawa użytkownicy mogą zgłosić takiego moderatora jako osobę nieobiektywną.

@stench czytałeś ten temat ?? Ile razy zostało tu napisane że nie ma info od kogo jest kara ? Mam losować którego moda zgłosić? 

Z resztą pisanie maili to to samo co zgłoszenie i co daje jak już wylapiesz punkty czy bana ? Jesteście jeden organizm który nie kwestionuje działań innych modów i odpowiada " widocznie się ktoś zdenerwował "  i tyle.

I dostałem 3 pkt a nie dwa , czytać chyba potrafisz .

Screenshot_20190925-091004_Samsung Internet.jpg

• Moderatorzy

Subfan , czytać potrafię, jednak nie sprawdzałem ile masz punktów ani kiedy je dostałeś bo mnie to nie interesuje.

Ilość punktów 2 napisałem przykładowo, a że dostałeś 3 to widocznie za inne przewinienie. Żeby nikt nie miał wątpliwości to powinienem napisać "np 2 pkt".

Temat wątku czytałem , natomiast całego wątku nie, bo  nikt nie ma takiego obowiązku.

Gość

(Konto usunięte)

@kazik-t??? jak tak to nie jestem sam który szuka poklasku na forum,  kilka tyś ma taką samą terapię i co w tym zmienia rodzina , koledzy ,bliscy ....? 

Jestem tu z powodu tematów jakimi forum się zajmuje jak większość ( poza nickami na bocznicy które stąd nie wychodzą) a gdybym miał apetyt na lajki i komenty to miałbym swój kanał na YT,  bloga , insta itp a  nie mam nic z ww , mam fejsa na którym wpis ostatni był coś o Lewandowskim jakiś rok temu ( niezbyt pochlebne,  nie nadaje się do zacytowania) . Skąd ta koncentracja wszystkich plag związanych z netem na mojej osobie człowieku? 

Nie znasz mnie ale wszystko o mnie wiesz .

25 minut temu, stench napisał:

Niezłe kuriozum, a niby skąd user może wiedzieć, że mod jest nieobiektywny, albo nadużywa zaufania. Nikt nie ma wglądu do statystyk aktywności, przydzielanych punktów itd. Jak mi dacie dostęp do bazy na poziomie administratora, to ja sobie te dane wyciągnę.

I jak się to ma, to deklaracji właściciela, oraz zapisem w regulaminie, że nie są dozwolone kary dodatkowe. Skoro mod po przeczytaniu kilku stron wstecz, stwierdzi trolling czy inne. Przecież ma oceniać tylko zgłoszony wpis. Sam piszesz, że nie masz czasu na czytanie wszystkiego. 

Takie właśnie metody stosował ex mod, który posetfaktum blokuje dostęp do wątków czy ogranicza pisanie na priw...

Ciągle popełniacie te same błędy. Nie macie jasno określonych zasad, ukrywacie się po przyznaniu punktów itd.itp. Moderatorzy, bez urazy, w dużej części są na słabym poziomie merytorycznym.   

8 minut temu, subfan napisał:

Tak czy inaczej @stench szacun za próbę dialogu .

To fakt.

45 minut temu, stench napisał:

Mogą. I tyle.

Gość

(Konto usunięte)

Zgłosiłem wpis @kazik-t zobaczymy jak będzie potraktowane zgłoszenie, obiektywnie to jawny atak personalny , wg moderacji nie koniecznie,  należało mi się przecież- obiektywizm ? Równość? Sprawiedliwość?

Gość

(Konto usunięte)

udało ci się, wpis został wygumkowany

i szkoda, był na temat

obiektywnie był sprawiedliwy

teraz przypomnij o co ci chodzi ?

w temacie......chcesz zostać moderatorem ?

46 minut temu, hi_aro napisał:

...niby skąd user może wiedzieć, że mod jest nieobiektywny, albo nadużywa zaufania.

User może podejrzewać, a dowiedzieć się ma Admin.

47 minut temu, hi_aro napisał:

Skoro mod po przeczytaniu kilku stron wstecz, stwierdzi trolling czy inne. Przecież ma oceniać tylko zgłoszony wpis.

Skoro zgłaszasz wpis jako trolling (np. systematyczne posądzanie, że tow Żdanow zapłacił Ci za obronę pedofilów), to nie taktem byłaby ocena zgłoszonego posta bez poglądu na całość sytuacji.

50 minut temu, hi_aro napisał:

I jak się to ma, to deklaracji właściciela, oraz zapisem w regulaminie, że nie są dozwolone kary dodatkowe.

Skoro kara w szczegółowej sytuacji przewidziana jest w Regulaminie, to zapis ten jest ważniejszy od zapisu mówiącego ogólnie. Wypadałoby tutaj znać zasady interpretacji prawa. Wszak Regulamin jest częścią prawa. 

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, stench napisał:

Oczywiście mógłby wypunktować kilka wpisów zgłoszonego użytkownika, żeby system sam zrobił blokadę wpisów, ale może też od razu zrobić blokadę.

Każdy mod  dostał taką możliwość w połączeniu z kredytem zaufania ze strony właścicieli forum i jednocześnie użytkowników.

jawnie kłóci sie to co piszesz z tym co pisał Dawid

poza tym żaden użytkownik nie ma ani wpływu ani prawa głosu w sprawie moderatora więc nie masz podstaw pisać o kredycie zaufania

wyłaczyliście tez jawnośc przyznawania ostrzeżeń, dlatego każda odkryta nieprawidłowość obciąża wszystkich moderatorów, bo nie wiadomo nawet z kim pisac w konkretnej sprawie

osobiście nie mam żadnych pretensji do Ciebie , odpowiadam tylko przedstawicielowi moderacji

Gość

(Konto usunięte)
55 minut temu, kazik-t napisał:

udało ci się, wpis został wygumkowany

i szkoda, był na temat

obiektywnie był sprawiedliwy

teraz przypomnij o co ci chodzi ?

w temacie......chcesz zostać moderatorem ?

Nie będę odpowiadał na twoje zaczepki , widzisz o czym jest temat i dlaczego powstał , przeczytaj od początku.  Jak chcesz mi wytykać prywatnie to rób to przez priwa. 

3 godziny temu, stench napisał:

Jaro czy Ty sądzisz, że komukolwiek chce się czytać całe forum, żeby wyłapać i usunąć wpisy , które Tobie mogłyby się nie spodobać???

Napiszę jeszcze raz: Masz zastrzeżenia to zgłaszaj.

Aha. Czyli jak rozumiem moderacja reaguje wyłącznie na zgłoszenia. Trzeba było to od razu napisać, sytuacja byłaby jasna.

I jeszcze raz z naciskiem powtórzę: chodzi o kłamstwa a nie o wpisy "które mogłyby mi się nie spodobać", co usiłuje się tu uparcie wmówić.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

@Oskar_ czemu nie zabierasz głosu skoro regularnie odwiedzasz ten temat ? Jesteś zaznaczony jako " administracja" więc po części to o czym mowa tyczy się i Ciebie.  Zobacz jak @stench sam odpiera wszystkie zarzuty  , nie ma łatwo bo wasze nadużycia są oczywiste i powszechne ale próbuje chociaż coś sprostować .

4 godziny temu, stench napisał:

Subfan, można wyłapać 2 pkt i bana kiedy moderator sprawdza zgłoszony wpis, czyta kilka stron i stwierdza, że zgłoszony użytkownik to troll, pieniacz i ciągle zaczepia innych.

Który punkt regulaminu o tym mówi?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.