Skocz do zawartości
IGNORED

Ktory zestaw lepszy?

JKDB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Tannoy xt8f + Vincent 227mk czy Nad c375 + kef r900. Który zestaw byscie wybrali? Co zagra lepiej wedlug was? 

Pytam ponieważ mam aktualnie tannoy xt8f i Nada. W planach zakup vincenta 227mk. Ale mam okazję  za nieduza doplata zamienic tannoye na kef r900. Lecz wtedy Nad zostaje.

https://www.audiostereo.pl/topic/146799-ktory-zestaw-lepszy/

ja polecam odsłuch obu w tych samych warunkach i zwycięzcę wypożyczyć jeszcze do domu ? Jedyny sposób, żeby było dobrze. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Witaj,

na pewno zmiana wzmacniacza NAD C375 BEE na Vincent SV-227 MK wpłynie bardzo korzystnie na brzmienie, uzyskasz lepszą głębię, plastykę, swobodę, barwę. Dodatkowo SV-227 daje duże możliwości upgradu poprzez bardzo łatwą wymianę lamp, w tej kwestii oczywiście możemy pomóc i doradzić.

Kolumny - obiektywnie Kef R900 będą lepsze niż Tannoy Revolution XT 8F, natomiast w praktyce nie podejmuj decyzji bez konkretnego odsłuchu. Jeśli nie masz bardzo dużego pomieszczenia oraz akustyka sprzyja podkreśleniu basu, z R900 może być problem z kontrolą i zbyt duża ilości basu. Moim zdaniem najpierw wymień wzmacniacz i obsłuchaj taki zestaw. Zagra to bardzo dobrze, a ewentualna wymiana kolumn musi iść w konkretnym kierunku zgodnym z Twoimi preferencjami.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Pomijając oczekiwania brzmieniowe - Kef R900 reprezentuje wyższy poziom technologiczny względem xt8f. To nie jest tylko przerośnięta wersja R700 czy R500, różniąca się samą wielkością głośników. Potrzebują mocnego wzmacniacza. Z Vincentem zagrają ciemniejszym dźwiękiem niż z Nadem. Pytanie ret. jaki repertuar preferujesz, bo to też ma znaczenie przy wyborze kolumn. Ale tak jak napisał Top Hi-Fi - trzeba posłuchać.

W dniu 27.09.2019 o 18:15, JKDB napisał:

Witam, Tannoy xt8f + Vincent 227mk czy Nad c375 + kef r900. Który zestaw byscie wybrali? Co zagra lepiej wedlug was? 

Żaden. To zależy od człowieka i warunków. Dla mnie żaden. Jest wiele innych możliwości.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Jeżeli jesteś "skazany" tylko na ta dwie propozycje i zadajesz pytanie, który zestaw -Ja bym wybrał? To wolałbym Nada C375+Kef 900.

Dołożyłbym jakieś stonowane okablowanie i byłoby znośnie ?

3 godziny temu, Tonnii99 napisał:

Jeżeli jesteś "skazany" tylko na ta dwie propozycje i zadajesz pytanie, który zestaw -Ja bym wybrał? To wolałbym Nada C375+Kef 900.

Dołożyłbym jakieś stonowane okablowanie i byłoby znośnie ?

Dokładnie mozna tak to ująć. Na chwile obecna mam do wyboru tylko te dwie opcje. Dla tego zapytałem doklanie o takie dwa zestawy. Zdaje sobie sprawę, ze można lepiej. Gdybym zakładał zestaw od zera to wyglądałoby to zupełnie inaczej. Jednak aktualnie muszę iść na pewne kompromisy.

• 2 tygodnie później...
W dniu 29.09.2019 o 21:50, marekw 76 napisał:

Jak dla mnie Vincent i Kef.

Słuchałem kiedyś takiego zestawienia i bylo bardzo bardzo...

Wlasnie mysle, ze dojdzie niedlùgo do takiego polaczenia. Od tygodnia Kef r900 graja u mnie i jestem bardzo zadowolony. Jak tylko znakde kupca na mojego Nada c375bee to zamowie tego Vincenta 227mk na probe:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.