Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie dla „postronnych“. Czy w Polsce sa jakies sekty, ekstremistyczne rasistowsko-nacjonalistyczne organizacje, bojowki, ktore nawoluja latwo podatne ofiary, przeprowadzaja pranie muzgow i wypuszczaja takich demagogicznie totalnie skrzywionych „atmegow“?

PiS jaki jest, taki jest, ale az tak chorych, debilnych politycznych teorii nie rozprzestrzenia, wiec jest to dla mnie zagadka, skad sie takie „atmegi“ urwaly.

Zylem w Polsce 30 lat, przez nastepne 30 utrzymuje bliskie kontakty z Polska, i przez te 60 lat jeszcze NIGDY nie spotkalem tak ideologicznie skrzywionych typow. Gdzie oni sie wczesniej pochowali i skad oni sie nagle biora?

3 minuty temu, xajas napisał:

Pytanie dla „postronnych“. Czy w Polsce sa jakies sekty, ekstremistyczne rasistowsko-nacjonalistyczne organizacje, ktore przeprowadzaja pranie muzgow i wypuszczaja takich totalnie demagogicznie skrzywionych „atmegow“?
PiS jaki jest, taki jest, ale az tak chorych, debilnych politycznych teorii nie rozprowadza, wiec jest to dla mnie zagadka, skad sie takie „atmegi“ urwaly.
Zylem w Polsce 30 lat, przez nastepne 30 utrzymuje bliskie kontakty z Polska, i przez te 60 lat jeszcze NIGDY nie spotkalem takich typow. Gdzie sie wczesniej pochowali i skad oni sie nagle biora?

Widzisz co to kwarantanna z ludźmi robi ?

U nas jest jest takie powiedzenie: po Coronowej kwarantannie madrzy beda jeszcze madrzejsi, grubasy beda jeszcze grubsze, sportowi beda jeszcze bardziej sportowi a glupi beda jeszcze glupsi

Ale nie sadze by taki wynik prania mozgu (jak powyzej) mozna osiagnac w tak krotkim czasie kwarantanny. To wynik wieloletniej agresywnej, wrogiej propagandy, choroby, ktora totalnie zdrazyla szare komorki i doprowadzila do nieodwracalnych szkod.

PS.

Na poprawke „mozgu“ powyzej bylo juz za pozno

8 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

W tz. ochronie pracowali i pracują przeważnie emeryci i inwalidzi. I ze znajomości tego środowiska często słyszę " w domu bym tego nie wysiedział". Innym przykładem jest człowiek pracujący w "ochronie" bo do niczego innego się nie nadaje ( brak wykształcenia, umiejętności itd. )jak do chodzenia w koło komina i meldowania się, że nie śpi.

Bydlak, to człowiek wykształcony (jego zdaniem) ale cham. 

2 godziny temu, remak123 napisał:
2 godziny temu, Kalasanty Ciaputko napisał:
Widzisz co to kwarantanna z ludźmi robi emoji6.png

Nie kwarantanna tylko rządy chołoty od 2015

Nie, to nie rządy chołoty. Nikt w kregu moich znajomych, mimo rządow chołoty, sie nie "zchołocił". To w dalszym ciagu od lat ci sami swiatli, kulturalni ludzie na poziomie. Ale widocznie obracam sie w innych kregach i nawet nie bylem tego swiadom, ze cos takiego jak "atmegi" w Polsce istnieje.

PS.

Pozwolilem sobie uzyc atmega jako "synonim" na cala grupe osobnikow o podobnej ideologiczno-demagogicznej orientacji, ktora - jak widze - jest na tym forum dosc szeroko reprezentowana. 

Edytowane przez xajas
Nie, to nie rządy chołoty. Nikt w kregu moich znajomych, mimo rządow chołoty, sie nie "zchołocił". To w dalszym ciagu od lat ci sami swiatli, kulturalni ludzie na poziomie. Ale widocznie obracam sie w innych kregach i nawet nie bylem tego swiadom, ze cos takiego jak "atmegi" w Polsce istnieje.
PS.
Pozwolilem sobie uzyc atmega jako "synonim" na cala grupe osobnikow o podobnej ideologiczno-demagogicznej orientacji, ktora - jak widze - jest na tym forum dosc szeroko reprezentowana. 
Ja niestety miałem nieprzyjemność spotkać takich ludzi w realu. Mało tego, straciłem kilku wieloletnich znajomych.

Tak jest głosujcie na trzaskowskiego,będziecie mieli swój raj,na dzień dobry paraliż państwa,będzie vetowal wszystkie ustawy,potem lgbt jego priorytet z Warszawy zaraz potem nedza emerytów i głod dzieci już zapomnieli jak na szczaw platfusy wysyłali ludzi,germanizacja bo po co nam lotnisko w Radomiu jak przecież mamy w Berlinie,wyprzedaż polskich zakładów w tym tych o znaczeniu strategicznym dla naszej gospodarki które PiS musiał odkupowac,buta i chamstwo na niespotykaną skalę już jako opozycja pokazuja kim są dla nich ludzie bydło i chołota,wiek emerytalny oczywiście do podniesienia bo po co płacić niech zdychaja,edukacja seksualna od przedszkolaka,emerytury esbeków trzeba będzie podnieść bo za dwa tysie wyżyć się nie da,likwidacja armii bo po co nam wojsko,likwidacja 500+ ,totalne uzależnienie od Niemców i unii oraz ruskiego gazu,neoliberalizm pełna gęba będzie i znowu zobaczymy emerytów grzebiacych w śmietnikach ale za elitom będzie żyło się lepiej.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

17 minut temu, caleb66 napisał:

Tak jest głosujcie na trzaskowskiego,będziecie mieli swój raj,na dzień dobry paraliż państwa,będzie vetowal wszystkie ustawy

To jedyna szansa dla Polski do powrotu do demokratycznej normalności. "Elyty" PiS-owskie powinniśmy wysłać na Madagaskar. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

To jedyna szansa dla Polski do powrotu do demokratycznej normalności. "Elyty" PiS-owskie powinniśmy wysłać na Madagaskar. 

A co Ci biedny Madagaskar zawinił? Byłem, widziałem. Obraz nędzy, korupcji i wszelakiego nieszczęścia, a Ty im jeszcze import pisu chcesz dołożyć.? Jeszcze im tam Caleba66 brakuje z jego zajefajnym smartfunem 

2 minuty temu, remak123 napisał:

A co Ci biedny Madagaskar zawinił? Byłem, widziałem. Obraz nędzy, korupcji i wszelakiego nieszczęścia, a Ty im jeszcze import pisu chcesz dołożyć.?

Niby racja, ale tam mogliby się wykazać swoimi umiejętnościami i zbudować silną i dynamiczną gospodarkę. Możliwe że Madagaskar w krótkim czasie stałby się takim afrykańskim "Tajwanem" ?. Już sobie wyobrażam fabrykę samochodów elektrycznych Morawieckiego produkującą najlepsze na świecie elektryki dla każdego.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Swoje wpisy kieruje bardziej do ludzi inteligentnych i myślących a zawsze najwięcej do powiedzenia mają głąby.

Nie wiem jak wyłączyć te napisy w tapotalku.

Niby racja, ale tam mogliby się wykazać swoimi umiejętnościami i zbudować silną i dynamiczną gospodarkę. Możliwe że Madagaskar w krótkim czasie stałby się takim afrykańskim "Tajwanem" . Już sobie wyobrażam fabrykę samochodów elektrycznych Morawieckiego produkującą najlepsze na świecie elektryki dla każdego.

Fakt elektryczne samochody Morawieckiego będą dla Madagaskaru zbawieniem
Swoje wpisy kieruje bardziej do ludzi inteligentnych i myślących a zawsze najwięcej do powiedzenia mają głąby.  

Nie wiem jak wyłączyć te napisy w tapotalku.

Nie masz się czego wstydzić Jak będziesz grzeczny to Ci podpowiem

13 minut temu, caleb66 napisał:

Swoje wpisy kieruje bardziej do ludzi inteligentnych i myślących.

Ludzie inteligentni i myślący czytają twoje wpisy z niedowierzaniem.

Jak można tak kłamać w żywe oczy a w większości po prostu bredzić?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy

Prezydent Duda wybrał Małgorzatę Manowską na nowego prezesa SN.

O ile wiem jest to druga osoba pod względem uzyskanych w SN głosów.

Nie wybranie kandydata PO było raczej do przewidzenia, jednocześnie nie zgadzam się z głoszonymi przez niektórych polityków tezami, że to SN wybiera przewodniczącego w głosowaniu, a Prezydent jedynie zatwierdza.

Jest wyraźnie napisane, że SN przedstawia 5 kandydatów , a Prezydent wybiera jednego z pośród nich. Brak wzmianki , że wybrany ma legitymować się uzyskana największą liczbą głosów.

Jednocześnie zgadzam się o braku zachowania w tym wypadku "dobrej praktyki", o ile takie coś rzeczywiście i każdorazowo funkcjonowało.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Ludzie inteligentni i myślący czytają twoje wpisy z niedowierzaniem.
Jak można tak kłamać w żywe oczy a w większości po prostu bredzić?
To nie kłamstwa, już to przerabialiśmy. Mam nadzieję że ludzie nie dadzą się tak oglupic TVN owskiej propagandzie .

To nie kłamstwa, już to przerabialiśmy. Mam nadzieję że ludzie nie dadzą się tak oglupic TVN owskiej propagandzie .

Jak widać niektórzy (patrz wyżej) dali się ogłupić propagandzie tvpis.

Jak widać niektórzy (patrz wyżej) dali się ogłupić propagandzie tvpis.  
To ja chce dalej takiej propagandy bo w portfelu przybyło a wolność w żadnym stopniu nie jest ograniczona wręcz przeciwnie mogę latać do USA bez wizy . Tobie mogę jedynie współczuć.

2 godziny temu, caleb66 napisał:

Tak jest głosujcie na trzaskowskiego,będziecie mieli swój raj,na dzień dobry paraliż państwa,będzie vetowal wszystkie ustawy,potem lgbt jego priorytet z Warszawy zaraz potem nedza emerytów i głod dzieci już zapomnieli jak na szczaw platfusy wysyłali ludzi,germanizacja bo po co nam lotnisko w Radomiu jak przecież mamy w Berlinie,wyprzedaż polskich zakładów w tym tych o znaczeniu strategicznym dla naszej gospodarki które PiS musiał odkupowac,buta i chamstwo na niespotykaną skalę już jako opozycja pokazuja kim są dla nich ludzie bydło i chołota,wiek emerytalny oczywiście do podniesienia bo po co płacić niech zdychaja,edukacja seksualna od przedszkolaka,emerytury esbeków trzeba będzie podnieść bo za dwa tysie wyżyć się nie da,likwidacja armii bo po co nam wojsko,likwidacja 500+ ,totalne uzależnienie od Niemców i unii oraz ruskiego gazu,neoliberalizm pełna gęba będzie i znowu zobaczymy emerytów grzebiacych w śmietnikach ale za elitom będzie żyło się lepiej.

Wiesz co caleb66, jednak jesteś pod silną propagandą TVPiS.
Wiesz ile wynosi teraz przeciętna emerytura sklepowej z 40letnim stażem? I co takiego PiS zrobił by nie grzebali w śmietnikach.
O czym Ty pierd...olisz. Armię do granic możliwości zmasakrował Macierewicz. To wszyscy wiedzą nawet PiSowcy.
Nikt nie zamierza zlikwidować 500+, bo wiedzą że to ich pogrąży. Mówią tylko o reformowaniu. Nie może być tak by z podatków gościa który zarabia 3500 dostawał darowiznę gość z dochodem 20000...
Generalnie ja jestem że 500+ dla pracujących a nie dla leserów.
W bucie i chamstwie PiS jest najlepszy.

Wszystko co tu napisałeś jest efektem prymitywnego i prostackiego myślenia "TU i TERAZ" co będzie za 10-15 lat nie ważne. PiS rozwala wszystko nawet listę przebojów z kilkudziesięcio letnim stażem. Czego się nie tknie to zdu...pcy.

Policja legitymuje i spisuje rowerzystkę... tylko dla tego że ma rower z hasłami niewygodnymi rządzącym. Tak było za komuny.

Ty caleb66 a może czerpiesz profity dzięki PiS i boisz się, że Ci źródełko wyschnie jak się PiS samozaora?

2 godziny temu, caleb66 napisał:

Swoje wpisy kieruje bardziej do ludzi inteligentnych i myślących

W PiS-ie ktoś myśli samodzielnie? Nie daje się tego zauważyć. Dobrze się kamuflują. W kwestii inteligencji to też w PiS-ie jest ostry deficyt. To widać nawet na tym forum po niektórych wpisach osób zafascynowanych sektą.

1 godzinę temu, stench napisał:

Prezydent Duda wybrał Małgorzatę Manowską na nowego prezesa SN.

O ile wiem jest to druga osoba pod względem uzyskanych w SN głosów.

Nie wybranie kandydata PO było raczej do przewidzenia, jednocześnie nie zgadzam się z głoszonymi przez niektórych polityków tezami, że to SN wybiera przewodniczącego w głosowaniu, a Prezydent jedynie zatwierdza.

Jest wyraźnie napisane, że SN przedstawia 5 kandydatów , a Prezydent wybiera jednego z pośród nich. Brak wzmianki , że wybrany ma legitymować się uzyskana największą liczbą głosów.

Jednocześnie zgadzam się o braku zachowania w tym wypadku "dobrej praktyki", o ile takie coś rzeczywiście i każdorazowo funkcjonowało.

Ukryta Zawartość

Jednocześnie należy uznać, że Duda wybrał Manowską na podstawie nie wiadomo czego. Nie było bowiem Uchwały Sądu Najwyższego która przedstawiałaby kandydatów Prezydentowi.

Ale to bardzo dobrze ze Manowska została mianowana w procesie obciążonym taką usterką bo można ja będzie odwołać zgodnie z prawem.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Moderatorzy

Jaro czyli SN zarekomendował Prezydentowi kandydatów w sposób obciążony wadą prawną ?

Sądzisz, że to takie barany, że nawet w swojej sprawie nie potrafią działać właściwie ?

To ja chce dalej takiej propagandy bo w portfelu przybyło Tobie mogę jedynie współczuć.

Czego Ty mi współczujesz calebku ? Gorszego smartfunika ?

3 minuty temu, stench napisał:

Jaro czyli SN zarekomendował Prezydentowi kandydatów w sposób obciążony wadą prawną ?

Sądzisz, że to takie barany, że nawet w swojej sprawie nie potrafią działać właściwie ?

Oczywiście, przecież pokazali to nie raz łamiąc ustawy które sami uchwalili. A ty masz jeszcze jakieś złudzenia że jest inaczej???

"Art. 17 ust. 1 pkt 1 ustawy o Sądzie Najwyższym wprost wskazuje na dwa uprawnienia ZO SN. Mowa w nim bowiem o tym, że do kompetencji tego organu należy zarówno “dokonanie wyboru 5 kandydatów na stanowisko Pierwszego Prezesa SN”, jak również “przedstawianie ich Prezydentowi Rzeczypospolitej Polskiej”. Dla porównania w art. 183 Konstytucji jest mowa wyłącznie o jednej kompetencji, a więc o przedstawieniu głowie państwa kandydatów na stanowisko PPSN. Natomiast ustawodawca zwykły w ustawie o SN wyraźnie odseparował od siebie akt wyboru od aktu przedstawienia Prezydentowi kandydatów. Co przy tym istotne, owo “przedstawienie” nie zostało określone jako zwykła czynność techniczna przewodniczącego ZO SN, wykonywana po “wyborze”, lecz jako akt całego Zgromadzenia."

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, caleb66 napisał:

To ja chce dalej takiej propagandy bo w portfelu przybyło a wolność w żadnym stopniu nie jest ograniczona wręcz przeciwnie mogę latać do USA bez wizy . Tobie mogę jedynie współczuć.

Przybyło ci kolego na chwilę . Dlaczego nie siądziesz choć na moment i przeanalizujesz co nam grozi dzieki zapożyczaniu sie w ostatnim czasie . To nie ty będziesz płacił znakomitą część podatkù tylko firmy które muszą na niego narobić . Było dobrze przez pieć lat bo były duże wpływy z podatków . FIrmy miały dobry czas .

Jak PiS zostanie przy władzy to z pewnością starsi ludzie szybciej zaczną grzebać w śmietnikach i nie tylko starsi . Nie da sie bez konsekwencji drukawać kasy i zadłużać państwa czyt. narodu .

Dobry gospodarz to taki który jest choć w pewnym stopniu przygotowamy na kryzys . Czy PiS był przygotowany ? No nie był bo tak gospodarzył że skupił sie na sponsorowaniu głosów dla siebie a teraz zaczęło brakować . 

A był czas że byliśmy zieloną wyspą . Czyżby korupcja teraz wyższa ? Patrząc na poczynania rządu to tak.

1 godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Jednocześnie należy uznać, że Duda wybrał Manowską na podstawie nie wiadomo czego. Nie było bowiem Uchwały Sądu Najwyższego która przedstawiałaby kandydatów Prezydentowi.

Ale to bardzo dobrze ze Manowska została mianowana w procesie obciążonym taką usterką bo można ja będzie odwołać zgodnie z prawem.

I Konstytucją. UE oczywiście.

Gersdorf, Gersdorf, gersdorf, dorf..

No i co wy piszecie, że za 15 lat mi ubedzie bo teraz przybyło, śmiechem bym was zabił,żadnego merytorycznego argumentu żenada. Ale ok wy sobie czekajcie 15 lat a ja będę żył teraz jak pan oczywiście i pewnie za wasze a wy potem splacicie bo napewno nie ja .

Wiesz co caleb66, jednak jesteś pod silną propagandą TVPiS.
Wiesz ile wynosi teraz przeciętna emerytura sklepowej z 40letnim stażem? I co takiego PiS zrobił by nie grzebali w śmietnikach.
O czym Ty pierd...olisz. Armię do granic możliwości zmasakrował Macierewicz. To wszyscy wiedzą nawet PiSowcy.
Nikt nie zamierza zlikwidować 500+, bo wiedzą że to ich pogrąży. Mówią tylko o reformowaniu. Nie może być tak by z podatków gościa który zarabia 3500 dostawał darowiznę gość z dochodem 20000...
Generalnie ja jestem że 500+ dla pracujących a nie dla leserów.
W bucie i chamstwie PiS jest najlepszy.

Wszystko co tu napisałeś jest efektem prymitywnego i prostackiego myślenia "TU i TERAZ" co będzie za 10-15 lat nie ważne. PiS rozwala wszystko nawet listę przebojów z kilkudziesięcio letnim stażem. Czego się nie tknie to zdu...pcy.

Policja legitymuje i spisuje rowerzystkę... tylko dla tego że ma rower z hasłami niewygodnymi rządzącym. Tak było za komuny.

Ty caleb66 a może czerpiesz profity dzięki PiS i boisz się, że Ci źródełko wyschnie jak się PiS samozaora?

Bełkot.

• Moderatorzy

Oczywiście, przecież pokazali to nie raz łamiąc ustawy które sami uchwalili. A ty masz jeszcze jakieś złudzenia że jest inaczej???

"Art. 17 ust. 1 pkt 1 ustawy o Sądzie Najwyższym wprost wskazuje na dwa uprawnienia ZO SN. Mowa w nim bowiem o tym, że do kompetencji tego organu należy zarówno “dokonanie wyboru 5 kandydatów na stanowisko Pierwszego Prezesa SN”, jak również “przedstawianie ich Prezydentowi Rzeczypospolitej Polskiej”. Dla porównania w art. 183 Konstytucji jest mowa wyłącznie o jednej kompetencji, a więc o przedstawieniu głowie państwa kandydatów na stanowisko PPSN. Natomiast ustawodawca zwykły w ustawie o SN wyraźnie odseparował od siebie akt wyboru od aktu przedstawienia Prezydentowi kandydatów. Co przy tym istotne, owo “przedstawienie” nie zostało określone jako zwykła czynność techniczna przewodniczącego ZO SN, wykonywana po “wyborze”, lecz jako akt całego Zgromadzenia."

Jaro trochę sobie przeczysz bo piszesz że wskazanie nieważne bo bez uchwały, a potem cytujesz punkty gdzie  o żadnej uchwale nie ma mowy. Coś źle zacytowałeś albo pomyliłeś.

Wychodzi na to że powołanie przez Dudę jest prawnie poprawne, choć całkiem nie na rękę PO.

Gość

(Konto usunięte)

Piętnaście lat . Poczekaj do końca roku . Ba patrz teraz co zaczyna się dziać . 

Teraz ci dali chociaż ci sie nie nalezy panie Caleb66 i szybciutko ci zaczną zabierać . To pewne bardziej niż twoje przekonanie o wielkości i sprawiedliwości Pisu .

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.