Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, remak123 napisał:

Nie ma to jak rodakowi dać powód do radości, bezcenne

Tak to bywa na giełdzie. Jeśli masz odmienne zdanie to przecież możesz napisać. 

Oczywiście na giełdzie tez się nie znam.

Jesteś w tych wątkach dość krótko i  może nie znalazłeś żadnego wpisu któregoś z "guru", bo widzę, ze tym się kierujesz, to żeby nie było wątpliwości, ja na niczym się nie znam.

Ale jak o tej giełdzie poopowiadasz to się poznam.

I nie wiem z czego wnosisz, że się cieszę.

Tak podobno działa giełda, raz się zarabia, raz się traci.

Tak to bywa na giełdzie. Jeśli masz odmienne zdanie to przecież możesz napisać. 

Oczywiście na giełdzie tez się nie znam.

Jesteś w tych wątkach dość krótko i  może nie znalazłeś żadnego wpisu któregoś z "guru", bo widzę, ze tym się kierujesz, to żeby nie było wątpliwości, ja na niczym się nie znam.

Ale jak o tej giełdzie poopowiadasz to się poznam.

I nie wiem z czego wnosisz, że się cieszę.

Tak podobno działa giełda, raz się zarabia, raz się traci.

Spoko kolego. Spuść powietrze. Wiem jak bywa na giełdzie, na której jestem praktycznie od początku, od czasów kiedy wzrosty bywały po 10 % dziennie . Znam też hazard i ciśnienie związane z lewarowanymi kontraktami terminowymi na indeksie. Przeżyłem wzloty i upadki. Teraz bardziej mnie niepokoi inflacja. Peace

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

48 minut temu, remak123 napisał:

Wiem jak bywa na giełdzie, na której jestem praktycznie od początku, od czasów kiedy wzrosty bywały po 10 % dziennie emoji846.png.

To były piękne czasy. Pamiętasz Universal? Kupiłem go za ok. 200.000, w krótkim czasie poszybował do 670 i to był szczyt. Później krach i codziennie minus 10% z ofertami sprzedaży tylko, a bywało też -20%. Sprzedałem na drugim odbiciu w górę chyba za ok. 300.
To była jazda bez trzymanki. ;-)

To były piękne czasy. Pamiętasz Universal? Kupiłem go za ok. 200.000, w krótkim czasie poszybował do 670 i to był szczyt. Później krach i codziennie minus 10% z ofertami sprzedaży tylko, a bywało też -20%. Sprzedałem na drugim odbiciu w górę chyba za ok. 300.
Tak pamiętam . Kilku kolegów od praktycznie zera dorobiło się niezłych fortun. Później większość z nich zgubiła pazerność, weszli w kontrakty terminowe i dziś są golasami. W tamtych czasach to nawet głupi mógł się dorobić na giełdzie. Ale nieliczni potrafili tych majątków nie stracić

2 godziny temu, remak123 napisał:

Spoko kolego. Spuść powietrze. Wiem jak bywa na giełdzie, na której jestem praktycznie od początku, od czasów kiedy wzrosty bywały po 10 % dziennie

Jestem pod wrażeniem.

Godzinę temu, remak123 napisał:

Później większość z nich zgubiła pazerność, weszli w kontrakty terminowe i dziś są golasami.

Giełda na tym polega że drobny kapitał jest przechwytywany przez duży kapitał. Nie ma w tym nic niezwykłego. Drobnych inwestorów gubi pazerność której większość ludzi nie może się pozbyć. Nawet polityków gubi pazerność choć ostatnio notuje się zmianę w tych tendencjach. Ci obecnie pazerni jakoś nie tracą notowań wyborczych. To ewenement w kraju nad Wisłą. Możliwe że "ciemny lud" powoli zaczyna przyzwyczajać się do istnienia ludzi bogatych którzy budują swoje bogactwo niekoniecznie ciężką pracą. Jednak poziom nienawiści do ludzi bogatych jest nad Wisłą w dalszym ciągu wysoki. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

6 minut temu, Lech36 napisał:

Jednak poziom nienawiści do ludzi bogatych jest nad Wisłą w dalszym ciągu wysoki. 

Ostatnio jeszcze bardziej wzrósł, ponieważ społecznym kosztem bogacą się ludzie władzy, a w istocie - miernoty moralno-intelektualne.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

No, 200 tys zł to była kupa szmalu przed denominacją

Godzinę temu, Sine Metu napisał:

No, 200 tys zł to była kupa szmalu przed denominacją emoji6.png

To była cena 1 akcji, a kupiłem ich wtedy tyle, że na szczycie miałem zysk na dzisiejsze pieniądze przeliczając - ok. 100.000 zł.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
To była cena 1 akcji, a kupiłem ich wtedy tyle, że na szczycie miałem zysk na dzisiejsze pieniądze przeliczając - ok. 100.000 zł.
Akcje startowały od 1 zł. Na górce było 67, a Ty sprzedałeś po 30 zł.

No, nie powiem, urzekła mnie Twoja historia
19 minut temu, Sine Metu napisał:

No, nie powiem, urzekła mnie Twoja historia emoji849.png

A Ty pewnie napiszesz, że kupiłeś po 1 zł i sprzedałeś po 67? ?

Najważniejsze na giełdzie to wyczuć do jakiego pociągu wsiąść w odpowiednim czasie i wiedzieć kiedy z niego wyskoczyć.

Edytowane przez soundchaser
Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
A Ty pewnie napiszesz, że kupiłeś po 1 zł i sprzedałeś po 67?
Najważniejsze na giełdzie to wyczuć do jakiego pociągu wsiąść w odpowiednim czasie i wiedzieć kiedy z niego wyskoczyć.
Podobno Ty kupiłeś jak były po 200 tys zł.
8 minut temu, Sine Metu napisał:
20 minut temu, soundchaser napisał:
A Ty pewnie napiszesz, że kupiłeś po 1 zł i sprzedałeś po 67? emoji1.png

Podobno Ty kupiłeś jak były po 200 tys zł.

O rany...jak zwykle ciężka dyskusja z Tobą. ;-)
Tak, a szczyt był po 670 tys. zł. Teraz rozumiesz?

No, nie powiem, urzekła mnie Twoja historia

Gdyby wszyscy sprzedawali na górce lub w jej pobliżu, świat byłby pełen multimilionerów

2 godziny temu, Sine Metu napisał:

Przy systemie notowań jaki wtedy obowiązywał handel przy gwałtownych spadkach bądź wzrostach bywał bardzo trudny.

3 minuty temu, jezz napisał:

Przy systemie notowań jaki wtedy obowiązywał handel przy gwałtownych spadkach bądź wzrostach bywał bardzo trudny.

To prawda. Bywały sesje z samymi ofertami kupna, czyli bez możliwości kupienia, albo z wysoką redukcją kupna, a na drugi dzień odwrotnie - OS i brak możliwości sprzedaży.

To prawda. Bywały sesje z samymi ofertami kupna, czyli bez możliwości kupienia, albo z wysoką redukcją kupna, a na drugi dzień odwrotnie - OS i brak możliwości sprzedaży.
Panowie, może założymy nowy wątek ? "Od pucybuta do milionera. Weekendowy kurs inwestora giełdowego"

7 minut temu, remak123 napisał:

Panowie, może założymy nowy wątek ? "Od pucybuta do milionera. Weekendowy kurs inwestora giełdowego"

To raczej nie będzie ciekawe, ale odwrotna sytuacja, od milionera do pucybuta, może wielu zainteresować ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

W Polsacie w Punkcie Widzenia Paweł Kowal pięknie rozjeżdża prowadzącego G. Jankowskiego. Wystarczy już pisu w TV. Polsat to TVP bis +

Kolejna PiSowska "rodzina na swoim":

"Spółka Blirt z Gdańska dostała państwowe zamówienie za ponad 3,5 mln zł na dostarczenie testów na koronawirusa. Po tej informacji kurs akcji wystrzelił. Wartość większościowego pakietu akcji należącego do cypryjskiego udziałowca wzrosła o ok. 50 mln zł.

W czwartek rano, 27 lutego, akcje spółki Blitr - mającej siedzibę w Parku Naukowo-Technicznym w Gdańsku - były wyceniane na giełdzie New Connect na 1,56 zł. We wtorek 3 marca akcje kosztowały już 5,4 zł, co oznacza, że w ciągu kilku dni podrożały ponad trzykrotnie.

Spółką Blirt kieruje Marian Popinigis, były prezes Mercor SA. Popinigis jest również większościowym udziałowcem Blirt bezpośrednio i poprzez cypryjską spółkę N50. W radzie nadzorczej Blirt zasiada Jerzy Milewski (posiada niecałe 3 proc. akcji), były radny PiS w Gdańsku, wiceprezes Ruchu Społecznego im. Lecha Kaczyńskiego. Milewski zasiada w Narodowej Radzie Rozwoju przy prezydencie Andrzeju Dudzie, w przeszłości kierował Blirtem i innymi spółkami z branży farmaceutycznej. "

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jestem Europejczykiem.

Ja wtedy mogłem kupić kawalerkę, ale zachciało mi się takiej z balkonem
Sromotnie poległem przez ten balkon.
Nie sztuką jest nisko upaść. Sztuką jest po upadku podnieść się i iść dalej. Tak sobie zawsze mówię po każdym pijaństwie i powrocie do domu na czterech łapach. Sorry miało być w wątku klubu AA

52 minuty temu, skynyrd napisał:

Ja wtedy mogłem kupić kawalerkę, ale zachciało mi się takiej z balkonem ?

Sromotnie poległem przez ten balkon.

Ja też miałem plany dorobienia się na giełdzie. Było różnie, ale przez pewien czas zawsze na plusie.
Przyszedł moment, że zacząłem grać na Elektrimie...no i poległem. Do dziś mam ukiszone akcje i czekam już prawie bez nadziei aż to PAE (do którego należę) w końcu dobierze się do złodzieja Solorza.
Na szczęście znalazłem inny sposób na bezpieczne zarabianie pieniędzy.

45 minut temu, remak123 napisał:

Nie sztuką jest nisko upaść. Sztuką jest po upadku podnieść się i iść dalej.

Dokładnie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.