Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

„Funkcją, do której przywiązuję wielką wagę, są kompetencje prezydenta w zakresie legislacji. Pierwsza kwestia to inicjatywa ustawodawcza. Prezydent może zgłaszać projekty ustaw. Kwestia druga: prezydent ostatecznie decyduje, czy ustawa wejdzie w życie, składając pod nią podpis. Wreszcie, prezydent przed podpisaniem ustawy może ją zawetować. Suwerennym prawem prezydenta jest zwrócenie się do Sejmu o ponowne rozpatrzenie ustawy. I wreszcie, dla mnie szczególnie ważna jest kontrola prewencyjna – czyli zwrócenie się przed podpisaniem ustawy do Trybunału Konstytucyjnego o kontrolę, czy ustawa w całości oraz jej poszczególne zapisy są zgodne z ustawą zasadniczą. Prezydent Komorowski specjalnie z tego nie korzystał” cytat powyżej to słowa sędziego Trybunału Konstytucyjnego.

Ja się na tym nie znam, wiem tyle co przeciętny Polak rozmawiający z kolegą przy kawie...

6 minut temu, Riczi75 napisał:

Ja o chlebie Ty o niebie . Może na prostrzym przykĺadzie bo widzę że ciężko idzie . Nie wiem , jestes na audiostereo bo być moze lubisz muzykę . Teraz przełóż na swój grunt domowy . Ty sejm , twoja żona prezydent . Przychodzisz do noej i mówisz na przykład , chcę kochanie kupić wzmak McIntosha za 30tys zł . Twoja żona zna twoje zamiary ale ma też świadomosć waszych finansów i mówi Ci nie lepiej kupić na przykład polskiego Baltlaba za 10zł bo taki zakup udżwigniemy 

Wszpólnie dochodzicie do jakiegoś konsensu i finalnie wybieracie co dla ciebie najlepsze .

W obecnej sytuacji rządów kupuje sìe Mcintosha za 30t zł nie patrząc na to jaki kredyt trzeba zaciągnąć i nie biorac sytuacji kryzysowych które się mpga wydarzyć . Taka sytuację mamy teraz 

Sorry ale nie mojà intencją jest ciebie pouczać ale przedstawić sytuacje jak ja widzę praworządność . Konsensus i względna równowaga najważniejsza 

Jeżeli wybory zostana przeprowadzone na spokojnie bez tej spinki , na zasadzie my wam pokarzemy że bedzie po naszemu , myślę że wszyscy ostatecznie przyjmą to do wiadomości i pozamykają gęby .

Jest natomiast jakieś dziwne parcie ze strony Pis na siłe do tych wyborów bez zastanowienia . I to nie jest ani sprawiedliwe ani demokratyczne.

Daj już spokój, był tu parę dni temu jeden grafoman. Mam dość . Pozdrawiam ??‍♂️

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, notoryczny napisał:

„Funkcją, do której przywiązuję wielką wagę, są kompetencje prezydenta w zakresie legislacji. Pierwsza kwestia to inicjatywa ustawodawcza. Prezydent może zgłaszać projekty ustaw. Kwestia druga: prezydent ostatecznie decyduje, czy ustawa wejdzie w życie, składając pod nią podpis. Wreszcie, prezydent przed podpisaniem ustawy może ją zawetować. Suwerennym prawem prezydenta jest zwrócenie się do Sejmu o ponowne rozpatrzenie ustawy. I wreszcie, dla mnie szczególnie ważna jest kontrola prewencyjna – czyli zwrócenie się przed podpisaniem ustawy do Trybunału Konstytucyjnego o kontrolę, czy ustawa w całości oraz jej poszczególne zapisy są zgodne z ustawą zasadniczą. Prezydent Komorowski specjalnie z tego nie korzystał” cytat powyżej to słowa sędziego Trybunału Konstytucyjnego.

Ja się na tym nie znam, wiem tyle co przeciętny Polak rozmawiający z kolegą przy kawie...

I dziwię się dlaczego Komorowski za rządów PIS nie został postawiony przed trubunał . Tymbardziej jakby grzebnąć w jego powiązaniach z WSI to mógłby finalnie wylądować na długo do paki . Myślę po prostu że PiS obawia sie tego że jak ruszy starych aferzystów to i oni za jakiś czas wezmą się za nich .

To nie zmienia faktu aby władzy nie zmieniać . I ja akurat ani za PO ani za pis Czy ich kandydatów nie zagłosuje .Są inni jak pisałem już wczoraj

6 minut temu, notoryczny napisał:

Daj już spokój, był tu parę dni temu jeden grafoman. Mam dość . Pozdrawiam ??‍♂️

Ok. Nie chodzi o to aby cos komuś udowadniać . Trzeba mieć tylko troszkę bardziej otwarty umysł  na inny punkt widzenia i z dystansu spojrzeć na swój własny . To niestety dla wielu osób zbyt trudne .

Niemniej jedna pozdrawiam ?

3 godziny temu, bubusia napisał:

"Wprost" informował, że obecne kierownictwo partii zaczyna się dystansować od swojej kandydatki. – Podczas jednego z ostatnich spotkań kierownictwa PO Borys Budka oświadczył, że Kidawa nie jest jego kandydatką, tylko Schetyny. Kidawa jest teraz na Budkę obrażona – relacjonował informator tygodnika.

Niezli sa. Poobrazali sie, tym razem na siebie:)

PS cala opozycja  i jej zajebisty timing

PiS też nie jest jednomyślny.
Niektórzy z PiSu są nawet zdziwieni własnym osobistym oddanym głosem. ?

Zla wiadomosc dla was jest taka, ze nawet jak zrobia na jesieni, a wszystko w miare zrestartuje, to i tak raczej wygra Duda. Nie ma z kim przegrac. I tyle.

Ano to jest ta najwieksza mizera. Nie ma nikogo, kto by potrafil porwac zarowno ciemnote jak i intyfiligencje.
Poniewaz ciemnota jest w przewadze, wszystko pozostanie bez zmian
Gość

(Konto usunięte)
32 minuty temu, xajas napisał:

Ano to jest ta najwieksza mizera. Nie ma nikogo, kto by potrafil porwac zarowno ciemnote jak i intyfiligencje.
Poniewaz ciemnota jest w przewadze, wszystko pozostanie bez zmian

Zgadza się niestety ?

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Nerwusek, oj nerwusek!!!

Powiem tak - przypieprzyłes się do moich wpisów z czystej złośliwości. Jak ci udowodniłem, że nie masz pojęcia o czym piszesz a momentami totalnie bredzisz to zrobiłeś się nerwowy.

Myślałeś, że kolejny raz twoje mędzenie ujdzie ci na sucho i wykręcisz kota ogonem, co robisz z zawodowa sprawnością, a tu problem.

Było nie kłamać i nie bredzić, teraz twoje żałosne inwektywy ci nie pomogą. Tak jak mędzenie, wykręcanie kota ogonem i bezsensowne dygresje.

Weź ty bucu jakis oklad na głowę.?

Gówno udowodniłeś.?

A to nie są inwektywy tylko dokładnie taki język stosujesz w rozmowach z innymi.

Debil idiota pajac, pierdolenie- to przeciez u ciebie standard.

Więc lepiej juz nie błaznuj?

A na kogo będziesz głosował wstydzisz się napisać?

I dalej widzę stosujesz swoje pisowskie pierdolenie bez konkretnych odpowiedzi?

To na kogo głosujesz??

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

zrobiłeś się nerwowy.

Już ci pisałem, świetnie sie bawię 

kto wygra ...walka trwa ,ludzie walczą .....wszystkie opcje są obstawione przez graczy .

Sam system warczy swoim kołem działania .......

A muza ? A muza jest ponad ...

Dobra czy zla ,lepsza czy gorsza ale ponad ./

================

od setek lat działają te same siły i dążą do tego samego

==========================================

Plan rosyjski , osłabić ameryke ,przejąć większoś europy i Zniszczyć Niemców .....

Plan niemiecki , przejąć wiekszość europy zniszczyć Rosje a potem przejąć Ameryke ,

Plan Francuski - przezyc

Plan chinski - wszystkich ich spokojnie wykonczyc ,metodycznie krok po kroku.

i tak dalej .......:)

bardzo ciekawy jest plan angielski .... nas to nie dotyczy my mamy swoje wyspy i kraje w konfederacji i damy se rade bez was .

==========================================

Zyjemy w czasach bardzo ostrej wojny gospodarczej i politycznej światowej.

====================================================

Kopia z rokiczanek ale fajna ...brzmi .

=======================

plan wielkich grup inwestycyjnych tak zwanych beznarodowych - oslabic wszystkie panstwa i przejąć globalną kontrole .

=====================================================

A Plany zydów -   przezyć  ..........obronić swoje Panstwo.

10 minut temu, Riczi75 napisał:

A my wykończymy się sami .

Pic polega na tym iż tego chcą ......ale nie musi tak być .

NP . Historia uczy że ,ci co chcą podbijać zniewalać innych przegrywają po jakimś czasie .

My sami sie nie wykończymy , to jest jedynie życzenia naszych wrogów ,oni by tak chcieli ....

jako Polacy mamy wiele mozliwości manewru ,mamy też wielkich sprzymierzenców .....

W jakich kategoriach sie to odbywa ?

Od zawsze ,od setek lat w tych samych . Chcesz żyć np. zostań Niemcem albo Ruskiem itp.

zerwij z Polską ......

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, atmeg napisał:

Pic polega na tym iż tego chcą ......ale nie musi tak być .

NP . Historia uczy że ,ci co chcą podbijać zniewalać innych przegrywają po jakimś czasie .

My sami sie nie wykończymy , to jest jedynie życzenia naszych wrogów ,oni by tak chcieli ....

jako Polacy mamy wiele mozliwości manewru ,mamy też wielkich sprzymierzenców .....

Nasi sprzymierzeńcy są za wodą . I z tego co widać zależy im raczej na swoich intetesach a nie na nas . Przykład , Kurdowie ale takich jest wiele . W Eropie dookoła coraz mniej sprzymierzeńców  niestety .

9 minut temu, Riczi75 napisał:

Nasi sprzymierzeńcy są za wodą . I z tego co widać zależy im raczej na swoich intetesach a nie na nas . Przykład , Kurdowie ale takich jest wiele . W Eropie dookoła coraz mniej sprzymierzeńców  niestety .

? nie mialem na myśli amerykanów oni sa zmienni ,mamy tu w europie przyjaciól .....

oczywiście  obecność amerykanów ich wojsk u nas wpływa bardzo stabilizująco ,zapewne znajda sie osoby co napiszą coś zupełnie innego ale

......

Mamy wielu starych przyjaciół w europie ,,,,,,,,

Edytowane przez atmeg
14 minut temu, Riczi75 napisał:

Gdzie ?

Nie wolno o tym pisać ..........nie zdradza sie sympatyków Polski.

========================

co do PISu próbuje sie dogadywać Z Niemcami .........podejrzewam iż polegnie na tym .

Niedocenia inteligencji,przebiegłości Niemieckiej .

Negocjatorzy PISu nie wiedzą na czym bazuje Polityka Niemiecka ...........

Edytowane przez atmeg
4 minuty temu, Riczi75 napisał:

Acha ?

wyobraz sobie ze masz sprzymierzenca ...ok? i co opisujesz go aby był dostrzezony i atakowany?

PIS na przyklad robi takie kretynstwa ze wystawia na strzał swoich sprzymierzenców ,,,ja tak nie robie .

==================

Z innej strony w PISie dziajają krety ,mnustwo kretow co staraja sie popsuc .......

To nie jest zadna zabawa , ludzie w Smolensku zaplacili za to zyciem.

============================================

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, atmeg napisał:

wyobraz sobie ze masz sprzymierzenca ...ok? i co opisujesz go aby był dostrzezony i atakowany?

PIS na przyklad robi takie kretynstwa ze wystawia na strzał swoich sprzymierzenców ,,,ja tak nie robie .

No tak z takimi argumentami sie nie dyskutuje ☺. Ok zatem szaaaa . 

2 minuty temu, Riczi75 napisał:

No tak z takimi argumentami sie nie dyskutuje ☺. Ok zatem szaaaa . 

to wydaje sie smiesznie ale dokladnie tak .........

jest mnustwo przykladów jak PIS sam sie sprzedawał z kluczowymi informacjami ktore powinny byc utajnione a potem Niemcy robili ruch na podstawie free danych od PISu ....

=============================

To nie jest zabawa ....

========================

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, atmeg napisał:

to wydaje sie smiesznie ale dokladnie tak .........

jest mnustwo przykladów jak PIS sam sie sprzedawał z kluczowymi informacjami ktore powinny byc utajnione a potem Niemcy robili ruch na podstawie free danych od PISu ....

=============================

To nie jest zabawa ....

========================

Nie jestem tak blisko PiS więc mogę nie wiedzieć . Ale jak cos to pewnikiem skończy się jak zawsze . Ktoś sobie na terenie Polski pole bitwy urządzi .

Tu nie chodzi o to ze Niemcy to jakies zlo wcielone ,nie oto chodzi .

to nasi wielcy sasiedzi i trzeba z nimi handlowac i ukladać sie ale nie wolno sprzedawac sie .

Proste a zarazem bardzo trudne ......Natomiast sami Niemcy chca nas kupic ,do konca ....cenia Polakow bardzo chodz nie pisza o tym ,bardzo chca nas kupic .

=====================

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, atmeg napisał:

Tu nie chodzi o to ze Niemcy to jakies zlo wcielone ,nie oto chodzi .

to nasi wielcy sasiedzi i trzeba z nimi handlowac i ukladać sie ale nie wolno sprzedawac sie .

Proste a zarazem bardzo trudne ......Natomiast sami Niemcy chca nas kupic ,do konca ....cenia Polakow bardzo chodz nie pisza o tym ,bardzo chca nas kupic .

=====================

Myślę ze Niemcy i ci inni mają eldorado na naszym rynku . Firm molochów duźo a podatki w 80% z małych biznesów a nie od tych gigantów . Chyba ktoś juź kupił rządzących juź dawno ☺ .

I tych rządzących i tamtych 

Co do jawnej wojny na terenie Polski ,nie bedzie takiego czegoś napewno przez przynajmniej 30 lat .

to gwarantują nam Amerykanie .....nawet jakby cala ukraina upadla sojusz Niemiecko -Ruski nie wejdzie z bronia na Polske .

16 minut temu, Riczi75 napisał:

Myślę ze Niemcy i ci inni mają eldorado na naszym rynku . Firm molochów duźo a podatki w 80% z małych biznesów a nie od tych gigantów . Chyba ktoś juź kupił rządzących juź dawno ☺ .

I tych rządzących i tamtych 

Nie wszystkich ale kupują na bierzaco ......

ale widzi sie jak jaruś usuwa ludzi pro amerykanskich sukcesywnie ......i pro Polskich też ...

to jest bardzo brudna wojna .......

=======================================

Tu przypomne ,Kaczynscy sami uczestniczyli w tym brudnym podziale Polski podczas okraglego stolu .......

ale dość polityki ,muza ale jaka ?

no dobra muza ?

klasyka ? mam smaka na klasyke ...

Bosze ja niemam nic w linkach z klasycznej muzy ,musze dzialac intuicyjnie .

co jest kluczem do swietnej klasycznej muzy ? jakieś włoskie nazwisko ......

Edytowane przez atmeg
Gość

(Konto usunięte)
20 minut temu, atmeg napisał:

Co do jawnej wojny na terenie Polski ,nie bedzie takiego czegoś napewno przez przynajmniej 30 lat .

to gwarantują nam Amerykanie .....nawet jakby cala ukraina upadla sojusz Niemiecko -Ruski nie wejdzie z bronia na Polske .

Nie wszystkich ale kupują na bierzaco ......

ale widzi sie jak jaruś usuwa ludzi pro amerykanskich sukcesywnie ......i pro Polskich też ...

to jest bardzo brudna wojna .......

=======================================

Tu przypomne ,Kaczynscy sami uczestniczyli w tym brudnym podziale Polski podczas okraglego stolu .......

Obawiam się źe dla Amerykanów nie jesteśmy aż tak strategicznym partnerem jak niektórym się wydaje. Ani ropy ani innych skarbów naturalnych u nas za duźo nie ma . Irak/Syria to inna bajka Libia i te inne ale my? ?.

Za to Polska moźe być dobrym przyczółkiem do ataku na Ruskich bądź na Europę w drugą stronę . Wiadomo co się stanie ?

A Kaczyński na uniwersytecie był profesorem przed okrągłym stołem więc pewnikiem gdzieś dzierźy w komodzie czerwoną ksiąźeczkę . Bez partyjnego błogosławieństwa pewnie by nie mógł młodzieźy szkolić ?. Ale o tym to teź szaaaa?

Edytowane przez Riczi75

takim nazwiskiem jest ,,,, Paganini ....

Aż dziwne ze na tym forum ludzie nie dają jego muzy a to jest geniusz ....

Dla mnie bomba muzyczna ...

ja wiem tu jazz dominuje jako muza dla ogarnietych :) jazz fajny ale klasyka to cos innego ,wiecie o czym pisze.

Riczi75 - dokladnie Kaczory tam siedzieli dzielac Polske w tej Magdalence .....

Paganini to taki Hendriks skrzypiec sprzed 200 lat z tym że bardziej ogarniety muzycznie ...

bosze jak on komponował ,jak  sam grał ale tego już nie usłuszymy ,pozostały po nim nuty .

15 minut temu, Riczi75 napisał:

Moźe nie obto Ci dokładnie chodziło ale odpocząś moźna po wojennej zawierusze 

fajna mila muza ,moze nie wybitna ale bardzo mila ....delikatna ,subtelna w pewnej skali ,dobra muze dales ....

Edytowane przez atmeg
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.