Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak to piso-much. Nie ogarnia rzeczywistości.

Edytowane przez Drizzt

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

7 minut temu, dulon184 napisał:

Delikatnie napisałeś .

Piier-li .

Totalnie

Nie chciałem go dobijać, przecież dziś Duda nawet nie przeszedł do drugiej rundy ;-).

Jestem Europejczykiem.

widac oniesmielam ciebie muzyka .boisz sie . -----------------------------------------------------------------------------------------   stara milosc  która nie zardzewiała ....

Tak, nieskończona głupota mnie onieśmiela. Męstwo okazuję w w wątku "rock progresywny..."Ale chcesz muzę? Proszę  

https://youtu.be/305zzlXmk1Y

36 minut temu, remak123 napisał:

Tak, nieskończona głupota mnie onieśmiela. Męstwo okazuję w w wątku "rock progresywny..."Ale chcesz muzę? Proszę emoji3590.png 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Agustin Egurrola byłby zachwycony choreografią.

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Piotrowski: pożegnanie z demokracją wchodzi już w fazę finalną

zdaniem PKW - "brak możliwości głosowania na kandydatów jest równoznaczny w skutkach z brakiem możliwości głosowania ze względu na brak kandydatów"

to jest Mrożka? Hellera? Witkacego? może Orwell?

Edytowane przez rasputin

W skutkach tak, nie widzę tu nic z Hellera. Z Hellera to by było jakby stwierdzili, ze wybory, których nie było jednak były ważne. Chociaż ich nie było.

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

To ta debata prezydencka w zeszłym tygodniu w tv to między kim była, skoro nie było kandydatów? Może między kandydatami na kandydatów? To już jest bardziej zaplątane niż w umyśle schizofrenika.

Edytowane przez Drizzt

This ain't no party, this ain't no disco • This ain't no fooling around • No time for dancing, or lovey dovey • I ain't got time for that now

12 godzin temu, xniwax napisał:

Możesz nie odpisywać, jak masz pisać o zegarkach i wieżach, których nie ma.

On się przecież specjalizuje się w pisaniu o rzeczach, których nie ma ?

9 minut temu, rasputin napisał:

zdaniem PKW - "brak możliwości głosowania na kandydatów jest równoznaczny w skutkach z brakiem możliwości głosowania ze względu na brak kandydatów"

to jest Mrożka? Hellera? Witkacego? może Orwell?

Jak PKW powie coś na rękę Czerskiej to dobra PKW. Jak jednak coś nie po ich myśli, to jest koniec demokracji ?

9 minut temu, Drizzt napisał:

To ta debata prezydencka w zeszłym tygodniu to między kim była, skoro nie było kandydatów? Może między kandydatami na kandydatów? To już jest bardziej zaplątane niż w umyśle schizofrenika.

.....jest równoznaczny w skutkach...

A nie jest? Nie chodzi o to, ze nie było kandydatów, tylko o skutki.

Oczywiscie, ze jest to pokrętne, ale do wybronienia, a catch 22 nie jest do wybronienia. Kumacie, czy nie?

8 minut temu, A3Dzoszu napisał:

On się przecież specjalizuje się w pisaniu o rzeczach, których nie ma ?

Jak PKW powie coś na rękę Czerskiej to dobra PKW. Jak jednak coś nie po ich myśli, to jest koniec demokracji ?

Dokładnie to samo w 2 manke. Jak powie nie na rękę to jest dobra. Jak na rękę to koniec demokracji, ewentualnie Heller.

Ciekawe, ze tutaj zauważacie paradoks, sytuacje bez wyjścia, ale jak pani Lemanska wyskoczyła ze swoim, czyli z klasycznym klinczem bez wyjścia, to już Hellera nie było. 

Edytowane przez bubusia

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

15 minut temu, bubusia napisał:

Oczywiscie, ze jest to pokrętne, ale do wybronienia, a catch 22 nie jest do wybronienia. Kumacie, czy nie?

Pozwolę sobie zacytować fragment tekstu:

"- Czy Orr jest wariatem?
- Jasne, że tak - powiedział doktor Daneeka.
- Czy możesz go zwolnić od lotów?
- Jasne, że mogę. Ale najpierw on sam musi się do mnie zwrócić. Tego wymagają przepisy.
- Więc dlaczego on się do ciebie nie zwraca?
- Bo to wariat - wyjaśnił doktor Daneeka. - Musi być wariatem, żeby nadal brać udział w lotach bojowych, kiedy tyle razy ledwo uszedł z życiem. Jasne, że mogę go zwolnić, tylko najpierw musi się do mnie zwrócić.
- I to wystarczy, żeby go zwolnić?
- Wystarczy. Niech się do mnie zgłosi.
- I wtedy będziesz mógł go zwolnić? - upewnił się Yossarian.
- Nie. Wtedy nie będę mógł go zwolnić.
- Chcesz powiedzieć, że jest jakiś kruczek?
- Jasne, że jest kruczek - odpowiedział doktor Daneeka. - Paragraf dwudziesty drugi. "Człowiek, który chce się zwolnić z działań bojowych, nie jest prawdziwym wariatem".

PKW: "brak możliwości głosowania na kandydatów jest równoznaczny w skutkach z brakiem możliwości głosowania ze względu na brak kandydatów"

brak możliwości głosowania = brak kandydatów.

Poproszę teraz Ciebie o obronę.

Edytowane przez rasputin

Tam chodziło o stwierdzenie ze wariatem nie jest bo był na tyle zdrowy żeby stwierdzić, ze jest chory psychicznie. Wiadomo, ze nikt nie chce umrzeć na wojnie, tzn nikt zdrowy. Tutaj w 

pewnym sensie jest podobnie, ale jednak wrzucili sentencje o skutkach, czyli chodzi bardziej o skutki, a nie o sam fakt, ze byl brak kandydatów, chociaż braku kandydatów nie było.

Sytuacja z SN i Lemanska była bliżej paragrafu. Nie byłoby w ogole wyjścia. Dokładnie jak u Hellera.

Edytowane przez bubusia

2 minuty temu, bubusia napisał:

jest brak kandydatów, chociaż braku kandydatów nie było.

sam pięknie wyjaśniłeś jak ładnie pasuje do catch 22 ?

skupmy się na wspomnianych przez Ciebie skutkach: "(...) jest równoznaczny w skutkach z brakiem możliwości głosowania ze względu na brak kandydatów".

Pytanie: byli kandydaci czy nie?

Byli, ale nie można ich było wybierać. Czyli skutki takie jakby ich nie było.

Czyli:

„brak możliwości głosowania na kandydatów jest równoznaczny w skutkach z brakiem możliwości głosowania ze względu na brak kandydatów"

Masz tu klasyczne porównanie skutków.

Edytowane przez bubusia

35 minut temu, bubusia napisał:

.....jest równoznaczny w skutkach...

A nie jest? Nie chodzi o to, ze nie było kandydatów, tylko o skutki.

Jest to też równoznaczne w skutkach z setką innych rzeczy, np. gdyby nikt w wyborach nie oddał ważnego głosu albo w centralę Poczty Polskiej walnął meteor i z tego powodu nie dało się przeprowadzić wyborów. Od tego jest SN, żeby się wypowiadać na temat wyborów, ale PKW nawet nie wyśle tam swojego sprawozdania, żeby nie dać pola do prawnej interpretacji osobom do tego uprawnionym.

Na interpretacji przepisów prawa rodem z prok. Wyszynskiego naprawdę daleko się nie zajedzie. Będzie tylko coraz większy pier.olnik.

Jak Was czytam to już jest. Dom wariatów i tyle.

Edytowane przez Drizzt

I jedno niech będzie jasne. Pisze o technikaliach, nie pisze o tym, czy mi się to podoba czy nie.

Mamy tu klasyczne gierki polityczne. Jedni chcą odsunąć, drudzy przybliżyć wybory. A powód jest tutaj. 

Ukryta Zawartość

Proste. Tylko trzeba byś uczciwym i umieć się do tego przyznać. A nie pieprzyć  to co jedni lub drudzy nam podsuną. Wystarczyłoby, żeby sondaże wskazywaly wygrana Kidawy, i zaraz role odwróciłyby się.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bubusia

18 minut temu, bubusia napisał:

Proste. Tylko trzeba byś uczciwym i umieć się do tego przyznać. A nie pieprzyć  to co jedni lub drudzy nam podsuną. Wystarczyłoby, żeby sondaże wskazywaly wygrana Kidawy, i zaraz role odwróciłyby się.

tylko się niepotrzebnie nie unoś i nie zmieniaj tematu dlatego że nie potrafisz wybronić absurdalnego komunikatu PKW ani się uczciwie do tego przyznać. Chcesz manipulować to przynajmniej zapisz się na pierwszy z brzegu kurs negocjacji tam poruszają takie rzeczy a nie z gracją słonia wciskasz gadkę co by było gdyby ciotka była wujaszkiem, Kidawa prowadziła w sondażach, nie wspominając o tym że w Afryce głód, w Stanach biją... itd. itp.

Edytowane przez rasputin

Przeciez ci napisałem o co biega. Nie umiesz zrozumieć to nie moja wina. Tematu nie zmieniłem tylko odniosłem się do wypowiedzi kolegi wyżej - o co tak naprawdę biega. A unoszenie to tylko twoja interpretacja. Nie wiesz jak ugryźć temat to zaczynasz pisać nie o temacie, tylko o mnie. Częstując łagodnymi inwektywami w stylu nieudolnego manipulatora. 

Edytowane przez bubusia

Wybory powinny się odbyć albo zgodnie z prawem przesunięte na inny termin.
To co się teraz dzieje to bezprawie. Wyborów nie było bo rządzący ich nie potrafiło przeprowadzić w obecnej sytuacji. A nie z powodu braku kandydatów, kandydatów o których w TV mówiono, że mogą prowadzić normalną kampanię choćby w mediach społecznościowych. No to w końcu byli czy ich nie było?
Wybory się nie odbyły bo rządzący do nich nie doprowadzili i nie ważne czy PiS czy opozycja. Wszyscy razem są za to odpowiedzialni.

W taki sposób następnych wyborów też będzie można nie przeprowadzić i napisać, że nie było kandydatów.

Przepisy i prawo zostało tyle razy naciągnięte że już chyba nawet nikt na to nie zwraca uwagi.
Przeciętnego Kowlaskiego interesuje czy dostanie 500+ 13emeryturę i świadczenia socjalne. Ale skąd się wezmą? Przecież to Państwo nam daje...

No to masz. PKW pomaga:

...Ze wszystkich złych rozwiązań, to było najmniej złe — mówi Onetowi jeden z członków Państwowej Komisji Wyborczej, zapewniając, że przyjęcie takiej interpretacji nie budziło większego oporu wśród członków PKW, gdzie obok przedstawicieli obozu władzy są też prawnicy związani z opozycją. — Daliśmy rządzącym możliwość wyjścia z tego kryzysu — nie kryje nasz rozmówca.

Edytowane przez bubusia

1 minutę temu, bubusia napisał:

No to masz. PKW pomaga:

...Ze wszystkich złych rozwiązań, to było najmniej złe — mówi Onetowi jeden z członków Państwowej Komisji Wyborczej, zapewniając, że przyjęcie takiej interpretacji nie budziło większego oporu wśród członków PKW, gdzie obok przedstawicieli obozu władzy są też prawnicy związani z opozycją. — Daliśmy rządzącym możliwość wyjścia z tego kryzysu — nie kryje nasz rozmówca.

A co mieli powiedzieć, że rządzący powinni siedzieć?

44 minuty temu, Drizzt napisał:

Jak Was czytam to już jest. Dom wariatów i tyle.

PiS to przecież jest "dom wariatów". Co jeden to większy wariat.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

7 godzin temu, remak123 napisał:

Przymusu nie ma, na szczęście dla niektórych przedstawicieli suwerena. W odwodzie jest Żenek, Skaner i Milano emoji846.png

No tak, tylko taka jest alternatywa. To pewnie wpływ tych corocznych festynów w Babicach i artystów tam występujących.?

Nie wiem o czym ta dyskusja skoro fachowcy wypowiedzieli się już w miarę jasno. PKW dokonała dziwnego prawnego wygibasu wątpliwej natury prawnej podając w ten sposób rękę PiSowi. Bo perspektywa była taka, że SN zgodnie z prawem uzna, że nie będzie się wypowiadał na temat czegoś, czego nie było.

Zgodne z konstytucją były dwa rozwiązania - ogłoszenie stanu klęski żywiołowej albo dymisja Dudy, która PiS brał pod uwagę.

Jestem Europejczykiem.

Właśnie na Onecie slyszalem ciekawa analizę. KO samo się zabiło bojkotem. Wyborców przejął Holownia. Teraz ich jedyna szansa wymiana kandydatki. Biedron tez słabnie z powodu Holowni. W sumie ciekawa i chyba prawdziwa analiza.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.