Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, caleb66 napisał:
9 minut temu, Riczi75 napisał:
Zawsze wszystko załatwiam sam , honorowo i spłacam długi i ile je mam emoji6.png . Argument jak każdy . Duda kłamał .
Jak Czaskowski wygra to tylko troszkę spowolni zapędy pazernych Pisiorków .a moze ostatecznie PiS rzuci władze i beda nowe wybory i mozliwość innego rozdania .
Konfederacja rosnie w siłe o ile się nie sprzeda 
A Ty Calebku ujadaj ujadaj emoji2957.png

Gdzie Duda kłamał? Większość obietnic wyborczych dotrzymał jak żaden prezydent wcześniej.

Pamiętasz obietnice innych ?

No tak oni wszyscy obiecuja to samo .

Kłamał w sprawie frankowiczow . Wielu innych spraw ale strony braknie aby tu wszystko zapisać . 

Pamietasz chyba te 100 punktów , afer i takich tam pisowskich przekrętów . Wracam do tego czasem ?

Tak na szybko . Wyskoczyło jako pierwsze 

https://businessinsider.com.pl/polityka/7-niespelnionych-obietnic-wyborczych-andrzeja-dudy/qb26108

Edytowane przez Riczi75
Kłamał w sprawie frankowiczow . Wielu innych spraw ale strony braknie aby tu wszystko zapisać . 
Pamietasz chyba te 100 punktów , afer i takich tam pisowskich przekrętów . Wracam do tego czasem
W sprawie frankowiczow coś tam próbował robić ale to chyba wykracza poza kompetencje prezydenta a te afery to jest Pikuś przy tym co będzie jak PO dorwie się znowu do władzy. Dałeś się zmanipulować lewackim ściekom .
Gość

(Konto usunięte)
14 minut temu, caleb66 napisał:
20 minut temu, Riczi75 napisał:
Pamietasz chyba te 100 punktów , afer i takich tam pisowskich przekrętów . Wracam do tego czasem emoji4.png

W sprawie frankowiczow coś tam próbował robić ale to chyba wykracza poza kompetencje prezydenta a te afery to jest Pikuś przy tym co będzie jak PO dorwie się znowu do władzy. Dałeś się zmanipulować lewackim ściekom .

Po nie dorwie się do władzy .

Ja myślę , wolno ale jednak .

Po i PiS rzucą się sobie do gardeł ?

Nikomu sie nie dałem ?

Duda w sprawie frankowiczów nie miał zamiaru nigdy nic robić .

Na szczęście Unia nam pomogła , powiadomić nasze władze ze wiekszosć umów była niezgodna i to z Polskim prawem . Duda chyba do dzisiaj nie zorientowany . A obce siły dymaja w Polsce Polaków a tacy jak ty jeszcz temu przytakuja . Polska dla Polaków qrwa . ?

14 minut temu, caleb66 napisał:

sprawie frankowiczow coś tam próbował robić ale to chyba wykracza poza kompetencje prezydenta

To Duda z wielkim przekonaniem twierdził że , jak to z bankami nie da się dogadać . On to zrobi . No i zrobił ?

Edytowane przez Riczi75
Teraz, Riczi75 napisał:

To Duda z wielkim przekonaniem twierdził że

On tak ma na dowolny temat. Jest głęboko przekonany do wszystkiego, co dyktuje prezes.

Po nie dorwie się do władzy .
Ja myślę , wolno ale jednak .
Po i PiS rzucą się sobie do gardeł
Nikomu sie nie dałem
Duda w sprawie frankowiczów nie miał zamiaru nigdy nic robić .
Na szczęście Unia nam pomogła , powiadomić nasze władze ze wiekszosć umów była niezgodna i to z Polskim prawem . Duda chyba do dzisiaj nie zorientowany . A obce siły dymaja w Polsce Polaków a tacy jak ty jeszcz temu przytakuja . Polska dla Polaków qrwa .
Jesteśmy w unii to dymaja,obcy kapitał trzyma krótko za mordę każdy rząd po kolei w tym i ten obecny ale jest mała różnica,ten trochę lepiej dba o Polaków i nasz rodzimy rynek,nie wyprzedaja wszystkiego w obce ręce bez opamiętania jak PO PSL a odkupuja to co tamci sprzedali,nie podnoszą wieku emerytalnego bezmyślnie jak tamci,inwestują w Polskę nie w unię stąd krzyk komisji europejskiej ,likwiduje patologie w sądach i wiele innych mniej popularnych dobrych zmian na przyszłość.
Gość

(Konto usunięte)
7 minut temu, papageno napisał:

On tak ma na dowolny temat. Jest głęboko przekonany do wszystkiego, co dyktuje prezes.

I to jest frustrujace .

Nie tylko on ale wiekszosć tego aparatu jest tego samego zdania , co przez prezesa podyktowane .

Prezes się zacharuje jak tak będzie kazdemu dyktował

3 minuty temu, caleb66 napisał:

odkupuja to co tamci sprzedali

Odkupują odkupuja a teraz sprawdż ile straciliśmy na tych zakupach . Jak te spółki stały a jak teraz stoją . Propaganda poszła i ty sie cieszysz a my wszyscy tracimy. Patologia w sadach niegdy nie była na takim poziomie jak teraz . Administracja nigdy nie była na takim poziomie jak teraz. 

Wiek emerytalny i tak zostanie podniesiony i to przez PiS. 

A w co w Polsce inwestuja bo mało jakoś o tych inwestycjach ? 

Mierzeje se daruj ?

Chyba że na spotkaniach wiejskiego kółka pisowskiego coś więcej . Nic nie skończone . Kasa pusta i pod kreska . Szykuja się zmiany . Od podniesienia podatków lub wprowadzenia nowych może sie rozpocząć .

Edytowane przez Riczi75
Odkupują odkupuja a teraz sprawdż ile straciliśmy na tych zakupach . Jak te spółki stały a jak teraz stoją . Propaganda poszła i ty sie cieszysz a my wszyscy tracimy
Raczej ile straciliśmy na sprzedaży, bo większość to spółki o znaczeniu strategicznym dla naszej gospodarki jak elektrownie i banki ,teraz na szczęście w naszych rękach i mają się bardzo dobrze a jak chcesz pisać o stadninie w Janowie to daruj sobie .
Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, caleb66 napisał:
12 minut temu, Riczi75 napisał:
Odkupują odkupuja a teraz sprawdż ile straciliśmy na tych zakupach . Jak te spółki stały a jak teraz stoją . Propaganda poszła i ty sie cieszysz a my wszyscy tracimy

Raczej ile straciliśmy na sprzedaży, bo większość to spółki o znaczeniu strategicznym dla naszej gospodarki jak elektrownie i banki ,teraz na szczęście w naszych rękach i mają się bardzo dobrze a jak chcesz pisać o stadninie w Janowie to daruj sobie .

Zerknij . 

Hipokryzja ?

https://crowdmedia.pl/obiecali-ekspansje-polskiego-kapitalu-jest-wyprzedaz-panstwowego-majatku-pis-prowadzi-cicha-prywatyzacje/

Zerknij . 
Hipokryzja

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Obie spółki polskie co ty wklejasz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, caleb66 napisał:
12 minut temu, Riczi75 napisał:

Obie spółki polskie co ty wklejasz.

Prywatne a czy Polskie ??

Edytowane przez Riczi75
Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, caleb66 napisał:

Większość to spółki akcyjne z udziałem skarbu państwa

Ty też możesz być udziałowcem jak kupisz akcję na giełdzie.

Tak tylko jak mają być Polskie to państwo musi mieć pwyżej 50% a wygląda na co innego . W czyich rękach jest około 70%ich wartości ?

Jednak tym, co umyka wielu obserwatorom jest fakt, że dochodzi na naszych oczach do cichej prywatyzacji Lotosu. Teoretycznie pozostanie on, jak Orlen, pod kontrolą rządu, ale udział państwa we własności potentata kilkukrotnie spadnie. Udziały Skarbu Państwa w Orlenie stanowią jak wspomnieliśmy 27,5%, podczas gdy w Lotosie 53%. Po transakcji własność państwa w majątku Lotosu będzie wynosić 27% z omawiany 53%, czyli 14,5%. innymi słowy rząd wyprzedaje w ręce inwestorów 38,5% akcji Lotosu. PiS obiecywał nie wyprzedawać, jak sam nazywał, “pereł w koronie”, jednak okazał się to kolejny pusty frazes.

Warto zwrócić uwagę także na fakt, że fuzja oznacza nowe możliwości dla partyjnych dołów PiS, ponieważ Lotos zmieni status ze spółki skarbu państwa na grupę kapitałową, wychodząc spod kontroli limitów wynagrodzeń zapisanych w ustawie kominowej.

Fuzja Orlenu i Lotosu jest zatem kolejnym przykładem daleko idącej hipokryzji władzy, kiedy pod pozorem troski o majątek państwa podejmuje się decyzje prowadzące do jego dalszej degradacji.

15 minut temu, Riczi75 napisał:

Tak tylko jak mają być Polskie to państwo musi mieć pwyżej 50% a wygląda na co innego . W czyich rękach jest około 70%ich wartości ?

Jednak tym, co umyka wielu obserwatorom jest fakt, że dochodzi na naszych oczach do cichej prywatyzacji Lotosu. Teoretycznie pozostanie on, jak Orlen, pod kontrolą rządu, ale udział państwa we własności potentata kilkukrotnie spadnie. Udziały Skarbu Państwa w Orlenie stanowią jak wspomnieliśmy 27,5%, podczas gdy w Lotosie 53%. Po transakcji własność państwa w majątku Lotosu będzie wynosić 27% z omawiany 53%, czyli 14,5%. innymi słowy rząd wyprzedaje w ręce inwestorów 38,5% akcji Lotosu. PiS obiecywał nie wyprzedawać, jak sam nazywał, “pereł w koronie”, jednak okazał się to kolejny pusty frazes.

Warto zwrócić uwagę także na fakt, że fuzja oznacza nowe możliwości dla partyjnych dołów PiS, ponieważ Lotos zmieni status ze spółki skarbu państwa na grupę kapitałową, wychodząc spod kontroli limitów wynagrodzeń zapisanych w ustawie kominowej.

Fuzja Orlenu i Lotosu jest zatem kolejnym przykładem daleko idącej hipokryzji władzy, kiedy pod pozorem troski o majątek państwa podejmuje się decyzje prowadzące do jego dalszej degradacji.

To cwaniaki, trzeba ich "załatwić" przy urnach. . .

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

1 godzinę temu, caleb66 napisał:

Skończysz w rynsztoku jak PO wygra wybory .

Wszytko jedno kto wygra wybory. Wszyscy skończymy w rynsztoku, bo rozdawnictwa pisowskiego i drukowania miliardów na pomoc w plandemii nie da się już cofnąć.

W dniu 29.06.2020 o 23:23, sly30 napisał:

Jacy wyborcy, taki prezydent. Wielcy patrioci, ale języka i historii nie znają. 

No cóź.

Niestety tak pisze i jest to bardzo częsty powód ataków na mnie ...że pisze z bledami orto ....

Taki jestem ...Jestem technikiem a nie poliglotą . Moim celem jest np. żeby jakaś złożona konstrukcja techniczna działała ......

Kiedyś wstydziłem sie że robie te byki ORTOgraficzne ,na dziś wstyd za to minął .Są ważniejsze sprawy ....

Mógłbym do kolegi odbić Piłeczke Boleśnie ale PO co ?

Wszystko niedługo sie wyjaśni ....

16 godzin temu, papageno napisał:

Tak ,zapomniałeś dopisać że to sie sprawdza .....

=======================

Dobra chłopaki ,Mamy drugą ture  , Pan Duda buduje swoją przewage a Pan Trzaskowski traci swoje poparcie .

==========================================================

Powoli po latach manipulacji społeczeństwem Polskim powoli odradza sie wiara ,ludzie zyskują świadomość ....

==================================================================

Edytowane przez atmeg

Jak dla mnie PIS powinien wprowadzić system stopniowego likwidowania przymusowego systemu ubezpieczen który jest wielkim złem dla Polski.

Był np. systemem utrzymania ludzi zwalczających polskość z tego co wypracowali Polacy ...

Jest systemem sztucznie obciążającym wolną gospodarke i szybki rozwój Kraju ......

Jest systemem okradania ludzi pracujących z ich dorobku na rzecz wszelkiej maści złodziei i pasożytów .....

Tak ,jestem bardziej na prawo niż PiS .......

Ale bardzo szanuje to co PiS zrobil dla Polakow .......

Stad moje poparcie dla A Dudy .

a muza ?

Wysmienita .....

A ciekawe sa te sola na instrumentach piszczalkowych .....Identyczne jak solowki w muzyce Zydowskiej tez Jazzowej :)

To Polska muza czy Zydowska ? ....A moze wspolna ,wypracowana przez tysiac lat wspolistnienia ?

================

Wracajac do wyborow .......szykujcie dupy do lania zwolennicy Pana Trzaskowskiego.

======================================================

Cześć @atmeg

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

37 minut temu, Fashi napisał:

Cześć @atmeg

witaj .

29 minut temu, Jaro_747 napisał:

Wystarczyło wspomnieć o PiSowskich alkoholitach ;-).

Ale ciebie to boli ze przegrasz ....Twoj glos pójdzie w kloake na szczescie dla nas Polakow .

Ale witaj Jaro_747 ......dziekuje tobie ze tu jestes z nami.

kiedyś nie umiałem przyjąc  na "klate " jak ktoś w swoich wpisach chciał poniżyć mnie ....

Czesto reagowałem zbyt ostro......

Na dziś witam kolege Jaro_747 ........i popatrze jak przegrywa spokojnie .....

Nawet bez satyswakcji ...

Stąd agresja Jara . Widzi , że dno coraz bliżej. . .

A w miedzyczasie bylem w sklepie ,zwykle zakupy ,buleczki ,wedlinka itp ale od czasu do czasu musze sobie zrobic jakies tam potrawy ktore "chodzą" za mną ....

Kupilem 0,7kg  sledzi solonych "płaty "z "beczki" dokladniej z jakiegos tam pojemnika plastikowego ale wiadomo oco chodzi ,śmietane ,majonez i dobrej jakości slodką cebule ......niema opcji innej ,raz na dwa miesiące musze zrobić własnoręcznie śledzie w zalewie śmietanowo-majonezowym .

Ale przepisem nie zadrecze was , koleś jakiś :) zalozył temat kulinarny wiec tam bede produkował na temat tych śledzi :)

2 minuty temu, atmeg napisał:

A w miedzyczasie bylem w sklepie ,zwykle zakupy ,buleczki ,wedlinka itp ale od czasu do czasu musze sobie zrobic jakies tam potrawy ktore "chodzą" za mną ....

Kupilem 0,7kg  sledzi solonych "płaty "z "beczki" dokladniej z jakiegos tam pojemnika plastikowego ale wiadomo oco chodzi ,śmietane ,majonez i dobrej jakości slodką cebule ......niema opcji innej ,raz na dwa miesiące musze zrobić własnoręcznie śledzie w zalewie śmietanowo-majonezowym .

Za mną chodzi ikra ze śledzia z cybulką , tylko gdzie teraz dostać porządnego śledzia , jakieś szproty , za komuny to Panie był śledź aż pomarańczowy od soli ?

3 minuty temu, jarekb napisał:

Za mną chodzi ikra ze śledzia z cybulką , tylko gdzie teraz dostać porządnego śledzia , jakieś szproty , za komuny to Panie był śledź aż pomarańczowy od soli ?

ja mam tyle lat że pamietam jak z sledzi z beczki było mnustwo ikry ,dokładnie tej ikry .....teraz raczej nie doswiadczysz ....A śledzie trzeba było moczyć kilka dni :) Już nie te czasy..

Ale nie wszystko idzie obecnie  w gorsze .......

1 minutę temu, atmeg napisał:

ja mam tyle lat że pamietam jak z sledzi z beczki było mnustwo ikry ,dokładnie tej ikry .....teraz raczej nie doswiadczysz ....A śledzie trzeba było moczyć kilka dni ? Już nie te czasy..

Ale nie wszystko idzie obecnie  w gorsze .......

Też się na nie załapałem ? 76 rocznik

Możecie nie wierzyc ale osobiście pamietam jak chodziłem z babcią do sklepów w piwnicach w moim mieście i tam sprzedawano ryby ,śledzie z beczek gdzie ryby plywały w soli ,całe ryby ,nie patroszone .....

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.