Skocz do zawartości
IGNORED

Pozytywna sila ,PiS.

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, asterix1 napisał:

13 sierpnia porozmawiamy w Polityce...nie będzie zmiłuj

?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

55 minut temu, Lech36 napisał:

Nie zamkną, mafia trzyma sztamę. 

Niestety ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

20200724_162520.jpg

20200723_234511.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piotr

5 godzin temu, atmeg napisał:

Nie zaczną uczciwie pracować ,dalej chca okradać Polaków

Napisz to do caleb66...

I nie nazywaj mnie złodziejem jeszcze do PiSu się nie zapisałem.

W dzisiejszym programie "Drugie śniadanie mistrzów" powiedział m.in., że jednymi z większych błędów opozycji jest to, że nie dostrzegają żadnych pozytywów w działaniu PiS, a każde jego działanie z miejsca oceniają negatywnie. Dodał, ze to nie PiS wygrywa ostatnio wszystkie wybory, ale to opozycja nie potrafi wygrać żadnych z nich. Do tego zamiast przeprosić za to swoich wyborców, to jeszcze się na nich obraża i ich wyzywa. 

19 minut temu, Zyzol napisał:

W dzisiejszym programie "Drugie śniadanie mistrzów" Dariusz Rosiak powiedział m.in., że jednymi z większych błędów opozycji jest to, że nie dostrzegają żadnych pozytywów w działaniu PiS, a każde jego działanie z miejsca oceniają tywnie. Dodał, ze to nie PiS wygrywa ostatnio wszystkie wybory, ale to opozycja nie potrafi wygrać żadnych z nich. Do tego zamiast przeprosić za to swoich wyborców, to jeszcze się na nich obraża i ich wyzywa. 

Poprawione. Dobrze, że zwróciłeś mi uwagę na brak autora wypowiedzi.?

Edytowane przez Zyzol
1 godzinę temu, Zyzol napisał:

Do tego zamiast przeprosić za to swoich wyborców, to jeszcze się na nich obraża i ich wyzywa. 

A na czym to polega te tzw....jakoś mnie nikt nie obraża i nie wyzywa i nie wiem nic żeby inni też byli obrażani ...

1 godzinę temu, Zyzol napisał:

Poprawione. Dobrze, że zwróciłeś mi uwagę na brak autora wypowiedzi.?

Rosiaka mocno dzisiaj poniosło. Tę akurat kampanię trochę śledziłem i muszę powiedzieć, że Rosiak dyskutował nie z faktami tylko z własną, lub z wygenerowaną przez PiSowską propagandą wizją przekazu PO.

To zresztą jeden z rzeczywistych problemów opozycji - mianowicie to, że cały czas jest w defensywie i daje sobie narzucić tematy dyskusji i całą narrację.

Jestem Europejczykiem.

1 godzinę temu, asterix1 napisał:

A na czym to polega te tzw....jakoś mnie nikt nie obraża i nie wyzywa i nie wiem nic żeby inni też byli obrażani ...

Kaczyński odmawia miana Polaka wszystkim którzy nie głosowali na PiS czyli Dudę.

53 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Kaczyński odmawia miana Polaka wszystkim którzy nie głosowali na PiS czyli Dudę.

Sam tez nie głosował na Dudę, bo mu się bardziej Trzaskowski podoba ?

Kolejna PiSowska "rodzina na swoim".

"Dokładnie 4 mln 941 tys. zł w niespełna cztery lata. Średnio prawie 110 tys. zł miesięcznie. Tyle zarobiła w spółkach należących do grupy PZU Aleksandra Agatowska, żona Piotra Agatowskiego, który od kilku lat doradza prezydentowi Dudzie i władzom PiS w sprawach marketingu politycznego i PR.

W 2015 roku, podczas kampanii przed wyborami parlamentarnymi, Agatowski doradzał także władzom PiS. Kilka miesięcy po wygranej tej partii w wyborach jego żona została powołana na dyrektora kontrolowanej przez państwo Grupy PZU. W październiku 2019 awansowała do zarządu PZU, ale w lutym 2020 złożyła rezygnację z tej funkcji. Zasiada jednak nadal w zarządzie PZU Życie, którego właścicielem jest PZU.

21 maja 2020 została powołana do rady nadzorczej Alior Banku – kolejnej spółki z grupy PZU. Jej członkowie zarabiają po sto kilkadziesiąt tys. zł rocznie."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

20 minut temu, caleb66 napisał:

Czyli że legalnie zarobione pieniądze, myślałeś że tylko PO potrafi kraść w świetle prawa .

Aż tak jak PiS kradnie to nikt nie potrafi.
Ale spokojnie Ty też za to płacisz i zapłacisz jeszcze więcej. Nie bój nic.

Głupi jesteś, przypomnij sobie komorników hurtownikow za PO którzy grabili Polaków w świetle prawa ,przypomnij sobie lichwiarzy którzy za tysiąc złotych pożyczki zabierali mieszkania emerytom ,tego już nie ma a było legalne za PO . To była grabież Polaków.
Teraz PiS kradnie ludziom mózgi. Dowód powyżej.
Nie kradnie ,ludzie głosują na PiS bo żyje im się lepiej ,ciężko to ci to pojąć dzambo ale właśnie tak jest .
15 minut temu, caleb66 napisał:
27 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Głupi jesteś, przypomnij sobie komorników hurtownikow za PO którzy grabili Polaków w świetle prawa ,przypomnij sobie lichwiarzy którzy za tysiąc złotych pożyczki zabierali mieszkania emerytom ,tego już nie ma a było legalne za PO . To była grabież Polaków.

A tak, coś tam w TVPiS o tym mówili... To musi być prawda...

1 minutę temu, caleb66 napisał:
7 minut temu, Jaro_747 napisał:
Teraz PiS kradnie ludziom mózgi. Dowód powyżej.

Nie kradnie ,ludzie głosują na PiS bo żyje im się lepiej ,ciężko to ci to pojąć dzambo ale właśnie tak jest .

Patologi i nierobom to się żyje bardzo dobrze. Szczególnie że na czyjś koszt.

Przede wszystkim rodzinom żyje się lepiej głąbie inaczej ciężko cię nazwać,ja wiem ze dla ciebie normalna rodzina to patologia ,ty wolisz pederastow ale na twoje nieszczęście większość Polaków to nie są dewianci .
28 minut temu, caleb66 napisał:
33 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Przede wszystkim rodzinom żyje się lepiej głąbie inaczej ciężko cię nazwać,ja wiem ze dla ciebie normalna rodzina to patologia ,ty wolisz pederastow ale na twoje nieszczęście większość Polaków to nie są dewianci .

Tak rodziną żyje się lepiej, płaczą ze szczęścia na wieści o nowych podatkach i zadłużenia państwa.
Skąd wniosek, że wolę pederastwo? A tak, nie jestem zwolennikiem PiSu, nie zasługuję na miano Polaka i jestem dewiantem. W TVPiS tak powiedzieli to musi być prawda.

Taka prośba do Ciebie, mógłbyś nie sypać epitetami na poziomie podstawówki? Chyba, że mentalnie zatrzymałeś się na tym poziomie, to wszystko by tłumaczyło.

W dniu 24.07.2020 o 08:03, Kalasanty Ciaputko napisał:

Będzie nowy podatek

I to pewno niejeden. ZUS połknął OFE, reforma się udała, więc premie muszą być. 13, 14 itd. emerytura - zdecydowanie tak, bo w każdej chwili można je zabrać. Natomiast zlikwidowanie złodziejskiego podatku od emerytury - zdecydowanie nie! Oszczędności człowieka (emerytura to są właśnie oszczędności) który przez 40 lat pracował uczciwie w naszym grajdole i płacił systematycznie podatki od swoich dochodów, muszą zostać po raz drugi opodatkowane przez złodziejskie państwo, żeby mu za dobrze na starość nie było.

Pracownicy sfery budżetowej na podwyżki liczyć nie mogą, bo w pierwszym rzędzie trzeba zaspokoić potrzeby elektoratu PiS. Jak to określił sam prezes Kaczyński:

"Nawiasem mówiąc, szczególnie w Polsce, gdzie co drugi mężczyzna jest mizernym pijaczyną i stawianie na niego jest nierokującym powodzenia przedsięwzięciem."

No chyba, że chodzi o wybory. Wtedy postawić trzeba. ?

W dniu 22.07.2020 o 22:30, atmeg napisał:

tu niechodzi w tym watku o zlodziei roznych  .chodzi o tych co budują Polske .....kumacie troszke ?

Jeśli już cokolwiek budują, to zaplecze dla siebie i własnych potomków. Co oczywiście złodziejstwem nie jest. ?

Edytowane przez Mrok

Ja uważam że cała budżetowka nie powinna być opodatkowana nie tylko emeryci ,sfera budżetową niczego nie produkuje są to wyłącznie koszty więc podatki policjantów żołnierzy i wszystkich innych patologicznych zawodów jak nauczyciele nie powinny być opodatkowane gdyż generuje to tylko dodatkowe koszty,policjant powinien dostawać 4 tys. Netto i koniec ,żołnierz 5 tys. Netto i koniec nauczyciel 1500 zł netto i koniec ,emeryt 3 tys. Netto i koniec ,woźna w szkole 3,5 tys netto i tak dalej .

7 minut temu, caleb66 napisał:

Ja uważam że cała budżetowka nie powinna być opodatkowana nie tylko emeryci ,sfera budżetową niczego nie produkuje są to wyłącznie koszty więc podatki policjantów żołnierzy i wszystkich innych patologicznych zawodów jak nauczyciele nie powinny być opodatkowane gdyż generuje to tylko dodatkowe koszty,policjant powinien dostawać 4 tys. Netto i koniec ,żołnierz 5 tys. Netto i koniec nauczyciel 1500 zł netto i koniec ,emeryt 3 tys. Netto i koniec ,woźna w szkole 3,5 tys netto i tak dalej .

No i wszystko jasne, caleb66 nie lubi nauczycieli, pewnie nie za wysoko oceniali jego wiedzę i inteligencję. To teraz chce się mścić niskimi zarobkami dla nich. Za to woźna w szkole pomagała mu się ubierać i wiązać sznurowadła, to ją ceni wysoko.

Dla mnie każdy powinien zarabiać godnie, na miarę umiejętności i odpowiedzialności.
A nie dostawać socjal z powodu chlania przez całe życie i tz. choroby alkoholowej.

No i wszystko jasne, caleb66 nie lubi nauczycieli, pewnie nie za wysoko oceniali jego wiedzę i inteligencję. To teraz chce się mścić niskimi zarobkami dla nich. Za to woźna w szkole pomagała mu się ubierać i wiązać sznurowadła, to ją ceni wysoko.

Dla mnie każdy powinien zarabiać godnie, na miarę umiejętności i odpowiedzialności.
A nie dostawać socjal z powodu chlania przez całe życie i tz. choroby alkoholowej.

Za długo na emigracji przebywasz sądząc po błędach ortograficznych i interpunkcyjnych albo jesteś mongol .
Tez uwazam ze wszyscy powinni godnie zarabiać ale szanowny kolego nie zapominaj co działo się do niedawna w Polsce, gdyby PiS nie wprowadził płacy minimalnej to uważasz że zarobki wzrosły by u nas w kraju ?
Za długo na emigracji przebywasz sądząc po błędach ortograficznych i interpunkcyjnych albo jesteś mongol .
Tez uwazam ze wszyscy powinni godnie zarabiać ale szanowny kolego nie zapominaj co działo się do niedawna w Polsce, gdyby PiS nie wprowadził płacy minimalnej to uważasz że zarobki wzrosły by u nas w kraju ?
To rzecz niesłychana! Kolega caleb66 zabrał się za korektę błędów interpunkcyjnych . Cuda panie, cuda. Aż oczy bolą jak się czyta

56 minut temu, caleb66 napisał:

Jesteś typowy PiSowski hipokryta. Gdzie w mojej wypowiedzi jest błąd ortograficzny?
A gdybanie co by było gdyby, to wróżenie z kart. Płaca minimalna była, PiS ją ustawowo podniósł, co poskutkowało wzrostem cen towarów i usług. Bo pracodawca wyższe koszty pracownika przeniósł na klienta, na Ciebie też.

Ale rozumiem, dla Ciebie woźna pomagająca wiązać Ci butki powinna zarabiać 2 x tyle co nauczyciel próbujący wcisnąć Ci w głowę jakąkolwiek wiedzę.

To rzecz niesłychana! Kolega caleb66 zabrał się za korektę błędów interpunkcyjnych . Cuda panie, cuda. Aż oczy bolą jak się czyta
Idź se poczytaj noblistke jak ci moje wpisy nie pasują.

Jesteś typowy PiSowski hipokryta. Gdzie w mojej wypowiedzi jest błąd ortograficzny?
A gdybanie co by było gdyby, to wróżenie z kart. Płaca minimalna była, PiS ją ustawowo podniósł, co poskutkowało wzrostem cen towarów i usług. Bo pracodawca wyższe koszty pracownika przeniósł na klienta, na Ciebie też.

Ale rozumiem, dla Ciebie woźna pomagająca wiązać Ci butki powinna zarabiać 2 x tyle co nauczyciel próbujący wcisnąć Ci w głowę jakąkolwiek wiedzę.
Z inteligencją się rodzimy a wykształcenie zdobywamy ,jedno i drugie rzadko kiedy w parze idzie ale zdarza się.
Co do nauczycieli, to głupszej i bardziej roszczeniowej grupy zawodowej nie znam ,znam za to kilku nauczycieli i twierdze ponad wszelką wątpliwość że są to nieudacznicy życiowi bez jakichkolwiek zainteresowań czy znajomości czegokolwiek,po prostu tak się stało że zostali nauczycielami bo nic innego nie potrafią robić a i zawodzie który wykonują potrafią wiele rzeczy sp***dolic ale żeby nie było nie wykluczam istnienia dobrych nauczycieli.
1 godzinę temu, caleb66 napisał:

Takim można płacić więcej ale nie wszystkim.

To się tyczy wszystkich. Wojskowych, policjantów, mechaników samochodowych, lekarzy itd...
Nawet Twoja woźna powinna zarabiać zgodnie z tym, jak wykonuje swój zawód.

Idąc dalej... polityk to funkcja, bardzo ważna. Jego decyzje wpływają na losy ludzi. I ważne jest by te losy liczyły się dla niego. A nie teraz, tu i jak najwięcej dla swoich.
Dla mnie jeśli ktoś decyduje się dać 200mln handlarzowi bronią na zakup respiratorów to jest to albo przekręt albo, delikatnie pisząc, nierozważne działanie. Ciekaw jestem jakby jeden z drugim mieli dać własne pieniądze a nie publiczne, czy tak chętnie zrobiliby przelewy z własnych kont bankowych?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.