Skocz do zawartości
IGNORED

Dwa odtwarzacze CD -połączenie

rd168

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro musisz w jedno:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Chodzi mi o to , aby porównać odtwarzacze cd innych firm na tej samej płycie(płytach) ,ich brzmienie w moim systemie bez przekładania kabli RCA .

3 godziny temu, porlick napisał:

Masz wzmacniacz z jednym wejściem???

Nie ,ale do porównania musiałbym kupić drugie takie same kable RCA .

Czy wejścia dedykowane innemu sprzętowi (network,tuner itd.) nie zmienią brzmienia systemu?

Chodzi mi o to , aby porównać odtwarzacze cd innych firm na tej samej płycie(płytach) ,ich brzmienie w moim systemie bez przekładania kabli RCA .

Nie ,ale do porównania musiałbym kupić drugie takie same kable RCA .
Czy wejścia dedykowane innemu sprzętowi (network,tuner itd.) nie zmienią brzmienia systemu?
Nie bardzo rozumiem... do podłączenia do przejściówki też potrzebujesz kabla ic...
Jak koledzy pisali wcześniej podłącz jednego cd do wej cd a 2 do wejścia tape aux .. co kolwiek oprócz phono.

Dzięki temu możesz sklonować płytę i ją wystartować w tym samym momencie a zmieniając źródła będziesz w tym samym miejscu kawałka...

Te sumatory sygnału nie dadzą takiej możliwości.

Podaj z ciekawości jakie cd będziesz porównywał.

To są identyczne wejścia: CD, Tuner, AUX, Tape1 in, Tape2 in ....  poza PHONO.

Żeby naprawdę porównać źródła polecam na kabel IC przewód o strukturze solid o małym przekroju.

Można zrobić sobie samemu z YTDY2x0,5, a do tego oczywiście klon płyty CD do porównań.

Zdalne też byłoby wskazane. Wtedy od razu wiemy wszystko, włącznie z jakością IC ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

9 godzin temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Nie bardzo rozumiem... do podłączenia do przejściówki też potrzebujesz kabla ic...
Jak koledzy pisali wcześniej podłącz jednego cd do wej cd a 2 do wejścia tape aux .. co kolwiek oprócz phono.

Dzięki temu możesz sklonować płytę i ją wystartować w tym samym momencie a zmieniając źródła będziesz w tym samym miejscu kawałka...

Te sumatory sygnału nie dadzą takiej możliwości.

Podaj z ciekawości jakie cd będziesz porównywał.

Porównać chcę;

CA azur 640C v.2 -po modyfikacji 

Sony SCD-XB 940 

W takim razie kupię najtańsze kable RCA dwie pary , aby były takie same i podepnę pod te wejścia jak piszecie .

Sklonuję płytę i będę po wystartowaniu słuchał naprzemiennie .

Wcześniej chciałem posłuchać jednego kawałka i przełożyć do płytę na ten kawałek do drugiego cd.

o ile dobrze zrobiona , mojego ca640v2  bez modyfikacji oddałem do utylizacji nie wiem czy była to usterka ''śmiertelna'' czy on tak gra ale po porównaniu z onkyo C7070 stwierdziłem że jest zepsuty i nie nadający się do słuchania  , jak masz zamiar wydać pewnie na dobrze modyfikowany ok 1500 zł posłuchaj innych w tej cenie 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.