Skocz do zawartości
IGNORED

Bezpiecznik Synergistic Research Blue, ORANGE i inne

Rekomendowane odpowiedzi

Szkoda że ludzie się na to nabierają… Aż by się chciało malować te bezpieczniki 😈 ale NIE! 

15 minut temu, Marcouss napisał:

niedostrzeganie różnic w brzmieniu systemu pod wpływem zastosowania różnego rodzaju bezpieczników, jest wprost proporcjonalny do ilości miodu w uszach słuchacza...

Zejdź na ziemię. Bezpiecznik jest zazwyczaj na wejsciu urządzenia od strony AC. Czasem gdzieś w zasilaczu… Później są filtracje, stabilizatory.. bezpiecznik to tylko drut który ma się przepalić przy zwarciu. Ten centymetr drucika ma takie samo znaczenie jak każdy inny centymetr przewodu przed nim. Więc najlepiej od razu ciągnij złote kable do elektrowni 

nie neguję technicznych kwestii, pewnie niezaprzeczalnych..ale mamy jeszcze jedno kryterium i narzędzie badawcze - nasz własny słuch 😉 wiele lat byłem sam sceptyczny co do tych kwestii..ale wziąłem na próbę Hi-Fi supreme do odtwarzacza CD i wszystko się zmieniło. Teraz mam całość SR w systemie i bardzo konkretnie potrafiłem opisać zmiany w brzmieniu po włożeniu bezpieczników do elektroniki. Jak ktoś nie wierzy - nie musi, jak ktoś nie słyszy - szanuję. Ale skoro ktoś twierdzi i jest święcie przekonany że bezpieczniki nie wnoszą zmiany w dźwięku - niech to udowodni 😉

A po drugie to DC jest zamieniane na sygnał w takt tego co podajemy na wejście! Warto dbać o odpowiednią stabilizację szczególnie przy małych sygnałach wejściowych typu przedwzmacniacz fono czy dac. To co się dzieje przed prostownikiem nic nas nie obchodzi… Co najwyżej od strony sieci mogą przenikać zakłócenia (i przenikają) często urządzenia projektuje się tak żeby nie „siały” do sieci więc warto pokusić się o dobry filtr sieciowy. 

38 minut temu, malyelektronik napisał:

Szkoda że ludzie się na to nabierają… Aż by się chciało malować te bezpieczniki 😈 ale NIE! 

Zejdź na ziemię. Bezpiecznik jest zazwyczaj na wejsciu urządzenia od strony AC. Czasem gdzieś w zasilaczu… Później są filtracje, stabilizatory.. bezpiecznik to tylko drut który ma się przepalić przy zwarciu. Ten centymetr drucika ma takie samo znaczenie jak każdy inny centymetr przewodu przed nim. Więc najlepiej od razu ciągnij złote kable do elektrowni 

Kolego , całkiem niedawno pojawiłeś się na forum ,zacząłeś rozrabiac w dziale DIY teraz wskoczyles do High endu ,to nie piaskownica ! Przeczytaj tytul wątku , masz coś do dodania w tym temacie ? Gdzie moderacja ? Może by zrobiła tu porządek.

2 godziny temu, malyelektronik napisał:

No ale grajo xd 

Kultura wypowiedzi  poraża 

3 godziny temu, malyelektronik napisał:

Aż się zwoje prostują 

Kolejny wpis w temacie wątku

.

2 godziny temu, malyelektronik napisał:

Wątku już nie znajdzie został przeniesiony do Choroszczy…

Następny  .....

Godzinę temu, iro III napisał:

niedługo będzie już ćwierć XXI w. a co po niektórzy dalej w mrokach średniowiecza.

Piszesz o sobie .,

8 minut temu, tedi02 napisał:

masz coś do dodania w tym temacie

Tak. Mówię w prost że to nabijanie kieszeni cwaniakom.

Teraz, malyelektronik napisał:

Tak. Mówię w prost że to nabijanie kieszeni cwaniakom.

Pozwól ,że każdy będzie decydował o sobie .Masz coś do dodania w temacie ? 

Czy moderacja może zrobić tu porządek ? Gdzie zapowiadany zmiany z wpisami odbiegającymi od tematu?

Ale skoro ktoś twierdzi i jest święcie przekonany że bezpieczniki nie wnoszą zmiany w dźwięku - niech to udowodni

Ale skoro ktoś twierdzi i jest święcie przekonany że bezpieczniki wnoszą zmiany w dźwięku - niech to udowodni
5 minut temu, xajas napisał:

Ale skoro ktoś twierdzi i jest święcie przekonany że bezpieczniki wnoszą zmiany w dźwięku - niech to udowodni

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no i właśnie tu jest meritum tematu - skoro nikt nie jest w stanie udowodnić że słyszy bo każdy ma inny słuch, i zarówno nikt nie jest w stanie udowodnić że nie słyszy bo każdy ma inny słuch, to najlepiej będzie przyjąć do wiadomości że jedni słyszą, a drudzy nie słyszą i to po prostu uszanować, a nie hejtować każdy poszczególny wątek dotyczący przewodów, wtyków, bezpieczników itp itd..  Jak ktoś nie słyszy - to niech w wątkach się nie udziela i tyle 🙂 ja nie wierzyłem, ale na własne uszy zostało mi to udowodnione i tyle mi wystarczy do zgodnego z sumieniem rzetelnego wypowiadania się w temacie 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wydaje mi się że taki bezpiecznik przewodzi prąd całym sobą dlatego urządzenia lepiej na nim działają Co z tego że mamy kabel zasilający grubości penisa jak potem w gnieździe jest topik grubości włosa. To musi być wąskie gardło. Wystarczy material który oprócz włosa przewodzi całym sobą znikome ilości prądu i już będzie grać urządzenie swobodniej.
Byłem mega sceptykiem, ale teraz , naprawdę jest różnica

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

41 minut temu, venom200 napisał:

Wystarczy material który oprócz włosa przewodzi całym sobą znikome ilości prądu i już będzie grać urządzenie swobodniej.

Jak widać taki włos jak piszesz wystarczy aby przepuścić taki prąd jaki pobiera zasilacz danego urządzenia, oczywiście z jakimś zapasem. Co oznacza, że gruby wąż na zasilaniu jest absolutnie zbędny.

Nie wspominając już o tym, że w zasilaniu "gra" żyła PE, a nie żyły L czy N. A bezpiecznik wisi albo powinien na żyle L.

I tyle techniki, reszta siedzi w audiofilskich głowach.

Zrób porządny test na ślepo jak pisałem (jak napiszesz, że jest 10/10 to sam z flachą i kasą na gambling do Ciebie przyjadę, posłucham i może coś postawię 🙂 ), a nie trzy próby gdzie stawiam żona wiedziała którego bezpiecznika słucha. A ona ma powiedzieć, który z tych "dziesięciu" gra i ... się nie pomylić.

Albo ... wyobraź sobie co z dźwiękiem MUSI robić taki bezpiecznik za 40.000 zł, jeśli Ciebie powalił taki za tysiaka. Aż strach się bać. Wtedy np. zamiast dCS Vivaldi kupujesz do swojego DACa taki bezpiecznik i ... jesteś w audiofilskim niebie.

Miłych marzeń, to one napędzają twój mózg w tej zabawie.

Pozdrowienia

41 minut temu, venom200 napisał:

Wydaje mi się że taki bezpiecznik przewodzi prąd całym sobą dlatego urządzenia lepiej na nim działają

Czy pamiętasz jeszcze jaki jest cel działania bezpiecznika? Przypomnę ... przerwać obwód zasilania AC czyli kolokwialnie i dosłownie spalić się, w przypadku poboru przez urządzenie większego prądu niż przewidział producent. Ma on nie dobrze grać tylko ... ochronić Twoje mienie i być może życie. Dlatego drucik jest odpowiednio cienki w zależności od wartości prądu który ma wytrzymać. Zwłoczne i bezzwłoczne mają inną konstrukcję, odsyłam do wiedzy.

Jeśli negujesz powyższe to wstaw w ramach eksperymentu kawał grubego druta jak w kablu zasilającym AC. Jest bardzo prawdopodobne, że i Ty i urządzenie przeżyjecie ten eksperyment ale ... miej świadomość czym to grozi i miej chociaż gaśnice proszkową pod ręką.

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

Ja to wszystko Ci napisałeś rozumiem, ale fakty są takie że różnica jest ogromna

27 minut temu, venom200 napisał:

Ja to wszystko Ci napisałeś rozumiem, ale fakty są takie że różnica jest ogromna

10/10 na slepo. Wtedy bedzie roznica. Na razie oszukujesz sam siebie.

Inaczej to tylko Twoja glowa.

PS. Znam tez takich co widza w obrazie roznice na kablach HDMI. Ale tam jest latwiej bo wszystko mozna zmierzyc.

Edytowane przez pmcomp

3 godziny temu, tedi02 napisał:

Pozwól ,że każdy będzie decydował o sobie .Masz coś do dodania w temacie ? 

Czy moderacja może zrobić tu porządek ? Gdzie zapowiadany zmiany z wpisami odbiegającymi od tematu?

To wywołaj po nicku tę moderację, oni nie patrza w każdy wątek lub zgłaszaj wpisy nie na temat.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

3 godziny temu, venom200 napisał:

Wystarczy material który oprócz włosa przewodzi całym sobą znikome ilości prądu i już będzie grać urządzenie swobodniej.

Co to jest "calym soba"?

Te opisy i wywody staja sie coraz barziej fantazyjne 😉

Edytowane przez xajas
6 godzin temu, tedi02 napisał:

wpisami odbiegającymi od tematu?

Czy ktoś tu pisze nie o bezpiecznikach?

Nie widzę, wszystko w temacie bezpieczników jest.

19 godzin temu, Mikelas76 napisał:

Pink to 1200zl???

Panie, na serio dwa bezpieczniki za 2200zl???

JPRDL

W dziale hiend to nie sa zaskakujace metki 😉

16 godzin temu, venom200 napisał:

Co z tego że mamy kabel zasilający grubości penisa jak potem w gnieździe jest topik grubości włosa.

Jest tez najblizej urzadzenia. Im dalej tym slyszalny wplyw maleje.

Nie, nie wiem do ilu metrow slychac..

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

58 minut temu, rafa napisał:

Jest tez najblizej urzadzenia. Im dalej tym slyszalny wplyw maleje.

Nie, nie wiem do ilu metrow slychac..

I jak wytlumaczysz to zjawisko? Przypominam, tam leci sinus 230VA@50Hz. BTW prąd elektryczny płynie z zawrotną prędkością… 0,000014686 m/s. Jeden elektron w trakcie godziny przebędzie drogę 5 centymetrów, a przebycie jednego metra zajęłoby mu niemal całą dobę…

Tylko nie pisz prosze, ze w audio sa zjawiska niewytlumaczalne ale i tak je slychać, bo tak.

Przecież w tym druciku jak piszecie tez jest miedź superduper audiofilska, ciagniona.

PS. to tak jakbys poszedl do doktora, ze cie nerka boli. A on by odpwoiedzial, ze nie wie dlaczego boli alte to dobrze ze boli bo czuc ze ja masz. Bylbys zadowolony?

Edytowane przez pmcomp

I jak wytlumaczysz to zjawisko? Przypominam, tam leci sinus 230VA@50Hz.
Tylko nie pisz prosze, ze w audio sa zjawiska niewytlumaczalne ale i tak je slychać, bo tak.
Przecież w tym druciku jak piszecie tez jest miedź superduper audiofilska, ciagniona.

PS. to tak jakbys poszedl do doktora, ze cie nerka boli. A on by odpwoiedzial, ze nie wie dlaczego boli alte to dobrze ze boli bo czuc ze ja masz. Bylbys zadowolony?
Po prostu sprawdź to nic nie bedzie kosztowało. Odeślesz najwyżej

20 godzin temu, sir.jax napisał:

O ile mi wiadomo i nie tylko mi, to akurat jest na odwrót inie nazwałbym tego przymuleniem, jest gładziej, ale z wypełnieniem, troszkę mniej konturu, ale więcej słychać, rozdzielczo, blachy wybrzmiewają pelniej nie ma szklistości i zwykłego "plask".

Tak jak z kablami, tam gdzie nadmierny detal, szybkość i kontur instrumenty za szybko wygasają i wiele z muzyki umyka naszej uwadze.

napisałem bardzo ogólnie coby do ignorantów jakoś przemówiło . dźwięk otwarty który określiłem słusznie nazywasz wypełnieniem , przymulenie to tez nie właściwa forma i określiłbym raczej jako bardziej mięsisty a zarazem sprężysty , więcej detali ale nie natarczywych i bez szklistości jak to nazywasz a ja dodam bez natarczywych technicznych wysokich . przy zasilających przeważnie jest określony kierunek i to się zgadza , ale czasami  są sytuacje gdzie trzeba eksperymentować , to samo dotyczy faz które jeśli są niewłaściwe też powodują podobne efekty lepsze lub gorsze

21 minut temu, venom200 napisał:

Po prostu sprawdź to nic nie bedzie kosztowało. Odeślesz najwyżej

Wiesz … moj system jest kompletny i skonczony. Oparty o zrodla cyfrowe i analogowe. Ja nie musze juz nic kupowac i testować, wole sluchac muzyki. Co wlasnie czynię. Budowalem go ze 20 lat, na szczescie w czasach gdy audiofile nie slyszelibezpiecznikow i slupow energetycznych. Ty go masz to zrob porzadny slepy test i … oszukaj swoj mózg 😉 .

Odpisze ci tak, a co by bylo gdyby jeszcze w studio uzywali takich bezpiecznikow? Przeciez mixy i mastery bylyby jeszcze lepsze? Czemu twoj mózg chce poprawiać „fabrykę”? To czemu nie uzywaja? Wola produkować gorsza muzykę?

I jeszcze: z moich doswiadczen wynika, ze za jakosc dzwieku przy reprodukcji w domu odpowiadają:

- pomieszczenie i jego akustyka - 40% (odpowiedz dlaczego tak duzo znajdziesz na kazdym AudioShow i podobnych)

- kolumny - 25%

- wzmacniacz (czy integra, czy dzielonka) - 14%

- źródło (komplet cyfrowyalbo komplet analogowy) - 14%

- kable analogowe - 3%

- stoliki, podstawki itp. - 3%

- inne (bezpieczniki, kable cyfrowe, podstawki pod kable, switche, bizuteria audio, voodooaudio itp.) - 1%.

Pewnie ktoś inny wpisze inne cyferki ale proporcje pewnie beda podobne.

Niech bedzie, ze ta ostatnia pozycja ma nawet 5%. Uslyszysz to bez slepego testu? To tak jakbyś chcial uslyszeć 0,5dB roznicy w glosnosci, niemozliwe, pewnie potrafia to promile populacji.

Spadek poziomu dzwieku o 1 dB jest prawie niemożliwy do wykrycia przez ludzkie ucho. Jeśli jednak poziom dzwieku zmniejszy się o 10 dB, ucho ludzkie zinterpretuje to jako zmniejszenie o połowę poziomu dzwieku. I odwrotnie, wzrost o 10 dB brzmi jak podwojenie poziomu dzwieku.

To dlaczego audiofile to slysza? Bo … wierzą, bo chca uslyszeć.

🙂 

To wrocmy do bezpiecznika: DLACZEGO GO SLYSZYSZ? Slucham … Twojej odpowiedzi.

Chyba nie dasz mi odpowiedzi jak moj przykladowy doktor: bo musi?

Edytowane przez pmcomp

20 minut temu, pmcomp napisał:

Wiesz … moj system jest kompletny i skonczony. Oparty o zrodla cyfrowe i analogowe. Ja nie musze juz nic kupowac i testować, wole sluchac muzyki. Co wlasnie czynię. Budowalem go ze 20 lat, na szczescie w czasach gdy audiofile nie slyszelibezpiecznikow i slupow energetycznych. Ty go masz to zrob porzadny slepy test i … oszukaj swoj mózg 😉 .

Odpisze ci tak, a co by bylo gdyby jeszcze w studio uzywali takich bezpiecznikow? Przeciez mixy i mastery bylyby jeszcze lepsze? Czemu twoj mózg chce poprawiać „fabrykę”? To czemu nie uzywaja? Wola produkować gorsza muzykę?

I jeszcze: z moich doswiadczen wynika, ze za jakosc dzwieku przy reprodukcji w domu odpowiadają:

- pomieszczenie i jego akustyka - 40% (odpowiedz dlaczego tak duzo znajdziesz na kazdym AudioShow i podobnych)

- kolumny - 25%

- wzmacniacz (czy integra, czy dzielonka) - 14%

- źródło (komplet cyfrowyalbo komplet analogowy) - 14%

- kable analogowe - 3%

- stoliki, podstawki itp. - 3%

- inne (bezpieczniki, kable cyfrowe, podstawki pod kable, switche, bizuteria audio, voodooaudio itp.) - 1%.

Pewnie ktoś inny wpisze inne cyferki ale proporcje pewnie beda podobne.

Niech bedzie, ze ta ostatnia pozycja ma nawet 5%. Uslyszysz to bez slepego testu? To tak jakbyś chcial uslyszeć 0,5dB roznicy w glosnosci, niemozliwe, pewnie potrafia to promile populacji.

Spadek poziomu dzwieku o 1 dB jest prawie niemożliwy do wykrycia przez ludzkie ucho. Jeśli jednak poziom dzwieku zmniejszy się o 10 dB, ucho ludzkie zinterpretuje to jako zmniejszenie o połowę poziomu dzwieku. I odwrotnie, wzrost o 10 dB brzmi jak podwojenie poziomu dzwieku.

To dlaczego audiofile to slysza? Bo … wierzą, bo chca uslyszeć.

🙂 

Chyba nie dasz mi odpowiedzi jak moj przykladowy doktor: bo musi?

to są argumenty które przemawiają , np kable analogowe 3 % , a jaki procent dzieli twarze ludzkie których są miliardy i każda jest inna , to nawet nie procenty ale ułamki procent

17 minut temu, krzystekov napisał:

dźwięk otwarty który określiłem słusznie nazywasz wypełnieniem , przymulenie to tez nie właściwa forma i określiłbym raczej jako bardziej mięsisty a zarazem sprężysty , więcej detali ale nie natarczywych i bez szklistości jak to nazywasz a ja dodam bez natarczywych technicznych wysokich

Opisałeś dość dobrze co robi z takimi sobie i słabymi realizacjami nagrań niejaki Steven Wilson przygotowując miesiącami w studio nowe remastery i miksy m.in. Yes, King Crimson, Jethro Tull.

Po co się tak męczy, kiedy wystarczy wymienić (w zasilaczu!) zawykły bazpiecznik na voodoo bezpiecznik, a efekt będzje podobny? 😳

7 minut temu, krzystekov napisał:

to są argumenty które przemawiają , np kable analogowe 3 % , a jaki procent dzieli twarze ludzkie których są miliardy i każda jest inna , to nawet nie procenty ale ułamki procent

Wystarczylo podac lepszy przyklad … linie papilarne.

Tylko nie wiem co ma to udowodnic albo zmienica temacie wplywu bezpiecznika w audio?

Napisze prosciej raz jeszcze: skoro audiofile nie slyszą roznicy poziomu glosnosci 1dB (przy dynamice nagrania do 70dB w tym goownianym analogu) to jak maja uslyszec wplyw bezpiecznika? Co on takiego robi w tym audio, nie ingerujac w sygnal muzyczny, ze go tak slychac?

Bo pewnie jak jego wplyw wynioslby powiedzmy 10% to by uslyszeli. Tylko wtedy wszystkie kategorie bedzie trudno zmiescic w 100% 🙂 . Bo pewnie akustyka pomieszczenia musialaby mieć … 1%. A jej jakos nikt nie neguje (choc prawie nikt „nie stosuje”) bo … to czysta matematyka, a parametry latwo zmierzyc i pokazać.

50 minut temu, pmcomp napisał:

230VA@50Hz

Sorki … 230VAC@50Hz.

Edytowane przez pmcomp

5 minut temu, pmcomp napisał:

Tylko nie wiem co ma to udowodnic albo zmienic?

to ma udowodnić że nawet 3 % [ moim zdaniem nawet wiecej]potrafi zmienić dźwięk na wyższy pułap , np będzie bardziej namacalny , vocal wchodzi do pokoju a detale bardziej subtelne , większe wypełnienie itp itd , to jak brakujące ogniwo Charlesa Darwina

11 minut temu, pmcomp napisał:

przykład nie jest lepszy tylko analogiczny

8 minut temu, krzystekov napisał:

to ma udowodnić że nawet 3 % [ moim zdaniem nawet wiecej]potrafi zmienić dźwięk na wyższy pułap , np będzie bardziej namacalny , vocal wchodzi do pokoju a detale bardziej subtelne , większe wypełnienie itp itd , to jak brakujące ogniwo Charlesa Darwina

przykład nie jest lepszy tylko analogiczny

A moze to jest nie 3 tylko 5 albo 1?
I co wtedy? Napisalem wyraznie, ze kazdy moze wstawic inne cyferki, chodzilo o pokazanie skali zmian, porownujac wszystkie elementu systemu audio.

Wroce do mojego pytania  o bezpieczniki zadam je Tobie:

DLACZEGO GO SLYSZYSZ albo mniej personalnie DLACZEGO AUDIOFILE GO SLYSZĄ.
Slucham … Twojej odpowiedzi.

Edytowane przez pmcomp

33 minuty temu, pmcomp napisał:

Temat w jakim piszesz ,nie jest po to,żeby rozważać kwestie dlaczego np. słyszysz ,jak to się dzieje itd. , itp.Przyszedłeś odpytywać ?  Ja nie wiem,czy nie można uszanować tego ? Wpadasz do klubu i nagle chcesz zabłyszczeć ! O Prometeuszu ,który nas chcesz oświecić 🙂

2 minuty temu, pmcomp napisał:

DLACZEGO GO SLYSZYSZ albo mniej personalnie

Atakujesz spokojnych ludzi ,którzy tworzą ten wątek! 

Podważasz ich obserwacje,do których mają prawo .CO słyszą to ich sprawa ,nic Tobie do tego !

Daj spokój człowieku ,wyjdź z tego tematu do AUDIO MITÓW może ? 

7 minut temu, baltfan napisał:

Temat w jakim piszesz ,nie jest po to,żeby rozważać kwestie dlaczego np. słyszysz ,jak to się dzieje itd. , itp.Przyszedłeś odpytywać ?  Ja nie wiem,czy nie można uszanować tego ? Wpadasz do klubu i nagle chcesz zabłyszczeć ! O Prometeuszu ,który nas chcesz oświecić 🙂

Jakiego klubu? Kluby na AS sa w innym miejscu. To jest zakladka hi end.

Zadalem proste pytanie … jesli slyszysz to odpowiedz prosze.

Ostatnio zmodyfikowalem zwrotnicę w moich JBL4343 izastosowalem polaryzacje kondensatorów napieciem stalym, tzw. CC. I na wplyw tefo jest techniczne uzasadnienie, odsylam do odpowiedniego watku.

Chcialbym tutaj uzyskac podobne dla bezpiecznika. Moze te audiofilskie maja inna konstrukcję? Chyba @iro III zapytal o to … togo „zmieszano z blotem”. Dodatkowo zapytam wiec ja … jak jest wykonany taki bezpiecznik audiofilski, taki za 1000 zl i taki za 40000 zl.

Edytowane przez pmcomp

Teraz, pmcomp napisał:

techniczne uzasadnienie,

Powtarzam ci po raz drugi .W tym wątku nikogo nie obchodzą kwestie techniczne. Rozumiesz 🙂

Po co psujesz temat ? Normalnie przyszedłeś i robisz off top.

2 minuty temu, pmcomp napisał:

jesli slyszysz to odpowiedz prosze

Odpowiadam :

Miałeś jakiś bezpiecznik lepszej jakości i testowałeś go ?

9 minut temu, baltfan napisał:

Powtarzam ci po raz drugi .W tym wątku nikogo nie obchodzą kwestie techniczne. Rozumiesz 🙂

NIE … nie rozumiem. MNIE OBCHODZĄ. A jak mnie obchodza to twoje stwierdzenie o wszystkich jest konfabulacją.

9 minut temu, baltfan napisał:

Odpowiadam :

Miałeś jakiś bezpiecznik lepszej jakości i testowałeś go ?

To nie jest odpowiedz na moje pytanie, w szkole wylecialbys „do dyrektora”.

Ale … grzecznie odpowiem … TAK.

15 minut temu, baltfan napisał:

Atakujesz spokojnych ludzi ,którzy tworzą ten wątek! 

Tego co stworzył ten watek juz tutaj „nie ma”. Zapewne jakis branzysta 🙂 .

Widze, ze to twoja metodą dyskusji jest … atak. Jak ktos sie z Tobą nie zgadza to … dowalić. Mnie to rybka, jak po gęsi. Ja jedynie dyskutuję, zadaję pytania … odpowiedzi brak. Jedynie … BO TAK, BO JA SLYSZĘ.

A ja proponuję … sprawdz czy ci sie czasem NIE WYDAJE, ze slyszysz.

😉 .

Edytowane przez pmcomp

• Pokaż nowe odpowiedzi