Skocz do zawartości
IGNORED

Bezpiecznik Synergistic Research Blue, ORANGE i inne

Rekomendowane odpowiedzi

24 minuty temu, pmcomp napisał:

Podobnie jak ja … nakręcam ruch w tym watku i kase dla wlascicieli AS 😉

Ja Twoje nakręcanie się, odbieram jako "malczik na rublowym putinowskim postronku"

11 minut temu, lamario napisał:

Ja Twoje nakręcanie się, odbieram jako "malczik na rublowym putinowskim postronku"

Zgłaszać!

Do znudzenia zgłaszać, może w końcu moderacja coś z tym zrobi.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

47 minut temu, sir.jax napisał:

Tak jak mówiłem, skaczesz, przebierasz nóżkami z podniecenia w takich tematach, bo żyjesz życiem innych i tym co ich cieszy. Musisz mieć strasznie nudne życie i smutne, nie chcą w domu z tobą gadać i swoje frustracje uzewnetrzniasz na forum?

Jacku mysle dokladnie tak samo.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

3 godziny temu, pmcomp napisał:

PS. ciekawe jaki miałeś nick w starej erze audiostereo, przed rewolucja? 😉

Nie pamiętam ,wydaje mi się ,że nick mam ten sam od samego początku. 

4 minuty temu, pmcomp napisał:
21 minut temu, Mikelas76 napisał:

Jacku mysle dokladnie tak samo.

Możesz to opowiedzieć na kozetce u swojego psychoanalityka. Ob będzie ciekaw co o tym myślisz 🙂 .

Po co te wycieczki?

@Mikelas76 pisał, że ma ciebie w ignorach, zatem nie widzi twoich wpisów.

Zgłosiłem.

Masz pomysł na wlasny biznes bo … najwazniejsze to … uwierzyć.
Prowadzę od 20 lat.
Wiesz to jest wątek w którym ludzie wymieniają się spostrzeżeniami na temat bezpieczników. Jak nie słuchałeś i nie masz zamiaru tego robić, to myślę że po prostu powinieneś pomijać ten wątek. Bo tak każdy twój wpis to tylko czysty off top nic więcej.
Ty będziesz zdrowszy, my również

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, pmcomp napisał:

Najważniejsze cechy

ocieplenie i "wygładzenie" dźwięku

większa przestrzeń

lepiej brzmiący bas

dźwięk bardziej melodyjny i przyjemny

Powiem szczerze,  że śledzę te "naukowe" rozważania w jak widać bardzo emocjonującm wątku i tak sobie myślę,  że te wymienione pozytywne zmiany jakie ma wnosić audiofilski (choć nie wiem czy cena spełnia kryteria) bezpiecznik to punkt po punkcie wymienione cechy brzmienia o , które wszyscy zabiegają dokonując zmian w swoich torach audio. Ocieplenie, wygładzenie, większa przestrzeń,  lepiej brzmiący bas...no i jak ktoś się jeszcze nie złapał się na to ...to jest as z rekawa ....Bardziej melodyjny i przyjemny dźwięk.  I to wszystko za jedyne 135zł. Świetne przetworniki D/A często nie potrafią tyle zmienić,  inne sprzęty audio też,  bo często coś poprawią, a czegoś jest mniej , a tu...wszystko.

Już sam opis pachnie dla mnie słabym marketingiem, ...powiedzmy to co chcą usłyszeć o sprzedawanym produkcie, a będzie sukces...sprzedażowy.

Żeby nie było,  nie próbowałem zmian bezpieczników, nie przesądzam  czy mają jakikolwiek wpływ,  czy nie. Ale jak widzę taki opis, to wątpliwości mam tylko więcej. Słabo to wygląda

7 minut temu, carlos med napisał:

Powiem szczerze,  że śledzę te "naukowe" rozważania w jak widać bardzo emocjonującm wątku i tak sobie myślę,  że te wymienione pozytywne zmiany jakie ma wnosić audiofilski (choć nie wiem czy cena spełnia kryteria) bezpiecznik to punkt po punkcie wymienione cechy brzmienia o , które wszyscy zabiegają dokonując zmian w swoich torach audio. Ocieplenie, wygładzenie, większa przestrzeń,  lepiej brzmiący bas...no i jak ktoś się jeszcze nie złapał się na to ...to jest as z rekawa ....Bardziej melodyjny i przyjemny dźwięk.  I to wszystko za jedyne 135zł. Świetne przetworniki D/A często nie potrafią tyle zmienić,  inne sprzęty audio też,  bo często coś poprawią, a czegoś jest mniej , a tu...wszystko.

Już sam opis pachnie dla mnie słabym marketingiem, ...powiedzmy to co chcą usłyszeć o sprzedawanym produkcie, a będzie sukces...sprzedażowy.

Żeby nie było,  nie próbowałem zmian bezpieczników, nie przesądzam  czy mają jakikolwiek wpływ,  czy nie. Ale jak widzę taki opis, to wątpliwości mam tylko więcej. Słabo to wygląda

Poczytaj opisy marketingowe tych bezpieczników od tysiaka i w górę do czterdziestu 🙂 .

Jak się to czyta to każdy powinien wyskakiwać z kasy albo robić listę społeczna żeby starczyło.

Życie jest proste. Są pewne zasady.

Auto jak jedzie szybciej to spala więcej paliwa.

Auto jak jest cięższe to spala więcej paliwa.

A bezpiecznik? DLACZEGO jest lepszy ???

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

14 minut temu, carlos med napisał:

Zatem co stoi na przeszkodzie w Audiofast wpłacasz kaucję i masz czas na test, po czym możesz zwrócić,  ale warunek nie może być uszkodzony, nawet owijka wtedy jest odciągane procentowo od kaucji.

Verictum zaś daje Ci 18 dni i po tym czasie otrzymujesz maila, jaka dacezja, wtedy również możesz zwrócić.

14 minut temu, venom200 napisał:

Wiesz to jest wątek w którym ludzie wymieniają się spostrzeżeniami na temat bezpieczników. Jak nie słuchałeś i nie masz zamiaru tego robić, to myślę że po prostu powinieneś pomijać ten wątek. Bo tak każdy twój wpis to tylko czysty off top nic więcej.
Ty będziesz zdrowszy, my również

Ale nie widzisz, że to nie rozumie? Trolluje i nic ponad to, moderacja wprowadzała jakieś zmiany w regulaminach, aby w wątkach pisać na temat,  ale nadal nic to nie znaczy.

Zatem zgłaszać,  jak więcej osób zacznie zgłaszać, to może w końcu coś się zadzieje.

Edytowane przez sir.jax

49 minut temu, sir.jax napisał:

pisał, że ma ciebie w ignorach, zatem nie widzi twoich wpisów.

Teraz juz widze hehe. Mysle ze przypadek tego osobnika Jacku zaciekawil by niejednego psychologa. Jak trzeba miec napier…one w dyńce żeby ciągle wypierać realną niechęć od tak wielu różnych ludzi. Niechęć to nawet zbyt delikatne określenie. Zaraz z czymś wyskoczy w odpowiedzi, wiec prosze nie cytujcie go bo to tylko zaśmieca wątek.

Obiecuje sobie, wracając do tematu, że na początku nowego roku sprawdze jakis bezpiecznik. Tylko gdzie? Na wzmacniaczu? Czy moze na streamerze/transporcie?

No i jaki proponujecie? 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Godzinę temu, Mikelas76 napisał:

Obiecuje sobie, wracając do tematu, że na początku nowego roku sprawdze jakis bezpiecznik. Tylko gdzie? Na wzmacniaczu? Czy moze na streamerze/transporcie?

No i jaki proponujecie? 

A gniazdo gdzie w IEC, czy płytce PCB?

Pytam, bo jeśli chodzi o Verictuma to tylko X Fuse X2 nadaje się do hebelka w gniazdku IEC, bo nie ma tej owijki. To ten w środku na zdjęciu.

A jak SR to od Audiofast i tak jak pisałem wcześniej, masz prawo do zwrotu,  warunki wypożyczenia masz na ich stronie.

Piszę tylko o tych, bo np. Hifi Tuning dostępny u innych dystrybutorów u których bezpieczniki nie podlegają żadnemu zwrotowi, nawet po ustawowych 14 dniach z tego co pamiętam.

Ale z Allegro np. Aucharm chyba możesz zwrócić,  bo kolega sceptyk o którym pisałem tak zrobił.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na początku wymień w Auralicu. Im bliżej źródła tym lepsze efekty powinny być

W dniu 14.11.2024 o 04:42, iro III napisał:

Czy ktoś tu pisze nie o bezpiecznikach?

Nie widzę, wszystko w temacie bezpieczników jest.

I znowu ty 😭  tak piszemy o bezpiecznikach ,oprócz ciebie. Jesteś troll forumowy , dlaczego akurat ipodobales sobie pisać w dziale High end ,skoro nie masz żadnych podstaw ,z każdym twoim wpisem pojawia się ironia , pesymizm ,jesteś kolego toksyczny.

10 godzin temu, sir.jax napisał:

Ty nie możesz żyć bez takich wątków i trollowania.

Akurat AHP wiele lat temu był moim pierwszym jakim zastąpiłem zwykły bezpiecznik, dzisiaj nie chciałbym nawet za darmo.

Co do AHP ,też podzielę zdanie ,szkoda kasy.

8 godzin temu, pmcomp napisał:

Możesz to opowiedzieć na kozetce u swojego psychoanalityka. Ob będzie ciekaw co o tym myślisz 🙂 . Może nawet dostaniesz jakieś skierowanie na audiofilski odwyk? Można się z tego wyleczyć, mówię ci.

Ujawniło się już czterech wyznawców religii Bezpiecznika.

Jak widać można próbować jakoś ich policzyć 😉 . Czymam kciuki.

Głosowałeś?

Proponuję wziąć udział w ankiecie. To ujawnienie nie będzie nagradzane przesłuchaniem przez SB albo wykluczeniem przez jakieś partie 😉 .

Człowieku ,czy do ciebie nie dociera co ci piszą ? Temat jest o bezpiecznikach ,masz coś do dodania ? Jak nie ,nie trolluj!

6 godzin temu, sir.jax napisał:

gniazdo gdzie w IEC, czy płytce PCB?

W iec. Sprobowac SR Orange czy purple? 

2 godziny temu, tedi02 napisał:

Człowieku ,czy do ciebie nie dociera co ci piszą ? Temat jest o bezpiecznikach ,masz coś do dodania ? Jak nie ,nie trolluj!

Nie denerwuj sie bo ci pompka pęknie.

Slyszacych bezpieczniki jest już pięciu. Kolejka sie nie ustawia. A mialo byc tak pieknie.

Dalej czymam kciuki 🙂 . Bezpiecznikowcy, dołączajcie do tego towarzystwa wzajemnej adoracji.

BTW nie ma czegos takiego, ze bezpieczniki nie podlegaja zawrotowi w ciagu 14-u dni po zakupie na odleglosc. Totaki sam towar jak kazdy inny. Widocznie dystrybutor prosi się o intwerwencje Rzecznika praw konsumenta albo sprawe sadową.

Musle, ze warto zalozyc oddzilny watek, w ktorym powstanie lista takich Dystrybutorów audio, ktorzy lamia prawa konsumenta.

Edytowane przez pmcomp

3 minuty temu, pmcomp napisał:

Nie denerwuj sie bo ci pompka pęknie.

Slyszacych bezpieczniki jest już pięciu. Kolejka sie nie ustawia. A mialo byc tak pieknie.

Dalej czymam kciuki 🙂 . Bezpiecznikowcy, dołączajcie do tego towarzystwa wzajemnej adoracji.

BTW nie ma czegos takiego, ze bezpieczniki nie podlegaja zawrotowi w ciagu 14-u dni po zakupie na odleglosc. Totaki sam towar jak kazdy inny. Widocznie dystrybutor prosi się o intwerwencje Rzecznika praw konsumenta albo sprawe sadową.

Musle, ze warto zalozyc oddzilny watek, w ktorym powstanie lista takich Dystrybutorów audio, ktorzy lamia prawa konsumenta.

Czy ty posiadasz zdolność myślenia ,jaki jest tytuł wątku ? Masz coś do dodania w temacie ?  Nie masz ,więc jesteś troll.   Mając takie podejście do tematu  ,mając twoja inteligencję powinienem zajrzeć do wątku w którym brylujesz o starych kolumnach i dla zasady hejtowac ..Acha ,jak ci wypali wątek o nie wpływie bezpieczników ,mam nadzieję że skierujesz e-maila do moderacji o zamknięcie tego wątku a do producentów pismo o zaprzestanie produkcji bezpieczników , jesteś żałosny ,

9 minut temu, tedi02 napisał:

Czy ty posiadasz zdolność myślenia ,jaki jest tytuł wątku ? Masz coś do dodania w temacie ?  Nie masz ,więc jesteś troll.   Mając takie podejście do tematu  ,mając twoja inteligencję powinienem zajrzeć do wątku w którym brylujesz o starych kolumnach i dla zasady hejtowac ..Acha ,jak ci wypali wątek o nie wpływie bezpieczników ,mam nadzieję że skierujesz e-maila do moderacji o zamknięcie tego wątku a do producentów pismo o zaprzestanie produkcji bezpieczników , jesteś żałosny ,

Owszem. Temat jest o bezpiecznikach … dla wszystkich, a nie tylko dla wyznawców. A ja naleze do przeciwnikow. I tez pisze o bezpiecznikach. I zadaje pytania, na ktore nikt a was nie potrafi odpowiedzieć. Jakie to przykre.

Nie podoba ci sie? Caly swiat ma byc ustawiony pod Ciebie z forum AS wlacznie? Oh jak przykro. To sie nazywa zycie. Nie wszyscy sie beda z toba zgadzac w zyciu. Naucz sie i przywyknij. Mamy demokrację.

🙂 .

Edytowane przez pmcomp

Czy ty posiadasz zdolność myślenia ,jaki jest tytuł wątku ? Masz coś do dodania w temacie ?  Nie masz ,więc jesteś troll.   
…..
jesteś żałosny

Kazdy kto jest „za“, jest w temacie
Kazdy kto jest „przeciw“ (i to nawet z racjonalna argumentacja i uzssadnieniem), jest mimo to automatycznie trolem

To jest twoja „zdolnosc myslenia“

Jesteś żałosny
Godzinę temu, pmcomp napisał:

Owszem. Temat jest o bezpiecznikach … dla wszystkich, a nie tylko dla wyznawców. A ja naleze do przeciwnikow. I tez pisze o bezpiecznikach. I zadaje pytania, na ktore nikt a was nie potrafi odpowiedzieć. Jakie to przykre.

Nie podoba ci sie? Caly swiat ma byc ustawiony pod Ciebie z forum AS wlacznie? Oh jak przykro. To sie nazywa zycie. Nie wszyscy sie beda z toba zgadzac w zyciu. Naucz sie i przywyknij. Mamy demokrację.

🙂 .

Temat jest o bezpiecznikach  ,masz coś do dodania w temacie czy pojawiawiles się by zaistnieć ? Proponuję byś założył wątek : debile w audio i ich wpływ na merytoryke wypowiedzi na forum audio stereo .

45 minut temu, xajas napisał:

Kazdy kto jest „za“, jest w temacie
Kazdy kto jest „przeciw“ (i to nawet z racjonalna argumentacja i uzssadnieniem), jest mimo to automatycznie trolem

To jest twoja „zdolnosc myslenia“

Jesteś żałosny

Ukryta Zawartość

Jaka to jest racjonalna argumentacja ? W życiu nie miałem bezpiecznika w ręku i nawet nie wiem jak wygląda ale pisze że nie mają wpływu, to jest argumentacja ?  

Ukryta Zawartość

I tak właśnie upada mit doświadczonego forumowicza. 

Wszystkie wpisy które do tej pory pisałeś ( sensowne, nie powiem) , zamieniły się w czystą błazenade

4 godziny temu, Mikelas76 napisał:

W iec. Sprobowac SR Orange czy purple? 

Orange mysle bardziej neutralny = wieksza szansa ze sie wpasuje

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Do LM845 bym zamienił na jakiś inny. Ale z doświadczenia wiem że wzmacniacz nie powinien aż tak reagować na zmianę zasilania. Na kabel różnicę były zawsze minimalne.

15 minut temu, venom200 napisał:

I tak właśnie upada mit doświadczonego forumowicza. 

Wszystkie wpisy które do tej pory pisałeś ( sensowne, nie powiem) , zamieniły się w czystą błazenade

No popatrz … magia. Jednym wpisem zmienileś wino w wodę. Miszcz.

🙂 .

19 minut temu, venom200 napisał:

Do LM845 bym zamienił na jakiś inny. Ale z doświadczenia wiem że wzmacniacz nie powinien aż tak reagować na zmianę zasilania. Na kabel różnicę były zawsze minimalne.

Kazde urzadzenie troche inaczej reaguje. Mozna generalnie powiedziec ze czesciej zrodlo jest bardziej czule niz wzmacniacz ale to zalezy od konkretnego modelu.

Przed wymiana DAC mialem dokladnie odwrotnie. Stary DAC byl mniej czuly od wzmacniacza.

ps. rozwazam ankiete, Czy slyszysz spiew Waleni? Co sadzicie?

Edytowane przez rafa
Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

1 godzinę temu, pmcomp napisał:

Powtarzasz sie, zmień płytę.

W przeciwienstwie do ciebie ja istnieję na tym forum od samego poczatku. I nigdzie sie nie wybieram. Pogódź się z tym.

Sam nie umiesz? Na razie zalozylem ankiete …o bezpiecznikach. Podobno fanow jest ogromna liczba … zobaczymy.

Dzieciaku, ja sie bawilem bezpiecznikami kiedy ciebie jeszcze w planach nie bylo 🙂 🙂 🙂 .  Mama mi do łóżeczka wkladała 😉 .

To jest tylko hobby, a ty traktujesz to jak obronę Częstochowy.

Jest wątek audio mity ,tam się możesz udzielać  ,masz problem ze wzrokiem też  ,jaki jest temat wątku ? On ciebie nie interesuje ,nie masz nic do powiedzenia ,ale idym robisz ,daruj sobie dzieciaku ,ja jestem senior .

Jesteś zwykłym trollem.

2 minuty temu, pmcomp napisał:

Wiesz … bede sie udzielal tam gdzie mam ochote, a w tym watku bede pisal o bezpiecznikach to na co mam ochote. W temacie watku, ktory jest o bezpiecznikach.

Chocbyś sie dalej napinał niczego to nie zmieni.

Masz z tym problem? Zachowujecie sie jak przekupki na targu. Nic do powiedzenia a najglosniej krzyczą.

Jeszcze nie jestem w ignorowanych? Zmień i po klopocie.

Czy moderacja to czyta ?  

19 minut temu, tedi02 napisał:

,jaki jest temat wątku ?

Podpowiadam - "Bezpieczniki X, Y i inne.

O niczym innym jak o bezpiecznikach tu nie piszemy.

Edytowane przez iro III
1 minutę temu, venom200 napisał:

Żegnam

Juz raz mnie pozegnałeś, godzine temu. Post #1146.

Masz lepsze samopoczucie jak sie zegnasz dwa razy? 😉 .

• Pokaż nowe odpowiedzi