Skocz do zawartości
IGNORED

Bezpiecznik Synergistic Research Blue, ORANGE i inne

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
39 minut temu, Mikelas76 napisał:

Moze moderator, admin czy inny wladny, napisze pare slow aby pisać w temacie bezpiecznikow a uprawiac krucjaty anty kablowo-bezpiecznikowe??? 

Co my tu kurna mamy jakas ochronke dla trolli rozwalajacych watki???

Brać udział w dyskusji i dzielić się doświadczeniami może każdy o ile nie obraża innych ani nie robi osobistych wrzutek.

Jeśli jest inaczej posty należy zgłaszać a nie odpowiadać na nie.

Moje doświadczenie z audiofilskimi bezpiecznikami jest takie, że raz spaliłem taki naprawiając komuś sprzęt. Włożyłem zwykły bezpiecznik - jeszcze tego nie odkrył, chyba nie miał dla niego większego znaczenia.

Edytowane przez Seyv

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

2 minuty temu, Seyv napisał:

Brać udział w dyskusji i dzielić się doświadczeniami może każdy o ile nie obraża innych ani nie robi osobistych wrzutek.

Słowo kluczowe to "dzielić się doświadczeniami" w przypadku pmcomp o jakim doświadczeniu mowa, skoro bezpiecznika audio w ręku nie miał?

4 minuty temu, Seyv napisał:

Moje doświadczenie z audiofilskimi bezpiecznikami jest takie, że raz spaliłem taki naprawiając komuś sprzęt. Włożyłem zwykły bezpiecznik - jeszcze tego nie odkrył, chyba nie miał dla niego większego znaczenia.

To bardzo nie fear z Twojej strony wobec tej osoby, zważając choćby na cenę takiego bezpiecznika,  jakikolwiek on tam nie był.

Poza tym czytając Twoje wywody choćby w tematach kablarskich wyrobiłem sobie zdanie, jesteś stronniczy niestety, co dalo się zauważyć w tekstach, że trzymasz stronę antykablarzy itp.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

6 minut temu, Seyv napisał:

Jeśli jest inaczej osty należy zgłaszać a nie odpowiadać na nie.

Moje doświadczenie z audiofilskimi bezpiecznikami jest takie, że raz spaliłem taki naprawiając komuś sprzęt. Włożyłem zwykły bezpiecznik - jeszcze tego nie odkrył, chyba nie miał dla niego większego znaczenia

Brac w dyskusji powinny osoby majace cos do powiedzenia w kwestii bezpiecznikow, a nie w kwestii sensu ich uzywania. Tu jest hiend, tu wymieniamy sie doswiadczeniami, tu uwazamy bezdyskusyjnie ze slychac ich wplyw.

Powtorze, tu nikt nie chce rozprawiac na temat czy to slychac, tu rozprawiamy jak sluchac taki i inny bezpiecznik. 

Wszyscy, absolutnie wszyscy wiemy, ze gdziekolwiek dyskutuje sie na tematy switcha, okablowania cyfrowego, bezpiecznikow itp pojawia sie ten jeden uzytkownik ktorego mam w ignorowanych. Mamy za kazdym razem pozwalac mu rozwalac kolejny watek???  Bo ma misje krzewienia "swojej wiedzy"??? Bo ma prawo tu pisac??? Ma jednocześnie prawo nam przeszkadzac??? 

Nie ma zgody na to. Na tym czy innym forum moze sobie gosc zalozyc sobie swoj temat i tam pisac, jesli ktokolwiek bedzie chcial czytac jego wpisy. 

18 minut temu, Seyv napisał:

No to zabłysłeś 🫣

To co zrobiles jest nieuczciwe i nieetyczne, tym bardziej ze "audio" to chyba jest twoje hobby?

Ja jak sprzedawalem uwalona koncowke mocy, puscilem ja za grosze choc moglem sprzedac za duzo wyzsza kwote bo defekt pojawial sie dosc rzadko. 

Ale ja znam pojecie honoru i uczciwosci, czego ty widocznie nie masz.

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

• Moderatorzy
14 minut temu, sir.jax napisał:

To bardzo nie fear z Twojej strony wobec tej osoby, zważając choćby na cenę takiego bezpiecznika,  jakikolwiek on tam nie był.

Dostał rabat 😉

14 minut temu, sir.jax napisał:

Poza tym czytając Twoje wywody choćby w tematach kablarskich wyrobiłem sobie zdanie, jesteś stronniczy niestety, co dalo się zauważyć w tekstach, że trzymasz stronę antykablarzy itp.

Jeśli trzymam czyjąś stronę to raczej rozsądku. 

3 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Tu jest hiend, tu wymieniamy sie doswiadczeniami, tu uwazamy bezdyskusyjnie ze slychac ich wplyw.

Doświadczenia mogą być różne i każdy powinien mieć możliwość nim się podzielić.

To na co nie ma zgody to łamanie regulaminu i nie kulturalne wypowiedzi, zwłaszcza te kierowane wobec innych forumowiczów.

Doświadczenia mogą być różne i każdy powinien mieć możliwość nim się podzielić.

To na co nie ma zgody to łamanie regulaminu i nie kulturalne wypowiedzi, zwłaszcza te kierowane wobec innych forumowiczów.

Twoje wpisy swiadcza o dalekoidacej stronniczosci.

Wybiorczo interpretujesz wpisy i doprowadzasz do niepotrzebnych spiec.

Gdyby nieobca bylo ci obiektywnosc, to ostrzeglbys typa, o wpisywanie na temat. Co tu kogo obchodzi jego zdanie ze "biezpieczniki nie graja itp itd". 

Przeczytaj jeszcze raz tytul tego tematu "Bezpiecznik Synergistic Research Blue, ORANGE i inne"

Tez nie rozumiesz jakich wpisów oczekuje sie w tym miejscu??? 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Ja nawet LAN dostarczam po fiber do Holo, bo tu też słychać różnicę było.
Wszystko ma znaczenie. Zobaczymy jak w LM845 sprawdzi się ten Niebieski

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

12 minut temu, Seyv napisał:

Jeśli trzymam czyjąś stronę to raczej rozsądku. 

Zawsze możesz mieć swoje zdanie.

🫢

To okienko którym mi przez chwilę dałeś po oczach też było znamienne i wymowne.

Zatem podtrzymuje swoje zdanie.

14 minut temu, Seyv napisał:

Dostał rabat 😉

U mnie dostałbyś za takie coś wezwanie do sądu.

Chyba, że to jakieś AHP było za 50zl. 😆

• Moderatorzy
19 minut temu, Mikelas76 napisał:

Ja jak sprzedawalem uwalona koncowke mocy, puscilem ja za grosze choc moglem sprzedac za duzo wyzsza kwote bo defekt pojawial sie dosc rzadko. 

Ale ja znam pojecie honoru i uczciwosci, czego ty widocznie nie masz.

Po pierwsze urządzenie odebrał w pełni sprawne i działające, za naprawę nie zapłacił praktycznie nic. Po drugie bezpiecznik od tego jest by się spalił kiedy coś jest nie tak z urządzeniem a nie po to by kreował brzmienie. Bezpiecznik więc spełnił swoją rolę. Należy o tym pamiętać gdy wydaje się na niego pieniądze. 

5 minut temu, Mikelas76 napisał:

Wybiorczo interpretujesz wpisy i doprowadzasz do niepotrzebnych spiec.

Gdyby nieobca bylo ci obiektywnosc, to ostrzeglbys typa, o wpisywanie na temat. Co tu kogo obchodzi jego zdanie ze "biezpieczniki nie graja itp itd". 

Temat już został wstępnie oczyszczony i przypilnowany.

1 minutę temu, sir.jax napisał:

To okienko którym mi przez chwilę dałeś po oczach też było znamienne i wymowne.

Doceń, że wybrałem tę formę.

6 minut temu, Mikelas76 napisał:

Przeczytaj jeszcze raz tytul tego tematu "Bezpiecznik Synergistic Research Blue, ORANGE i inne"

Dlatego proponuję by w dalszej dyskusji trzymać się tego - od rozmów o funkcjonowaniu forum są inne tematy.

Po drugie bezpiecznik od tego jest by się spalił kiedy coś jest nie tak z urządzeniem a nie po to by kreował brzmienie. 

Zgadza się, ma zadziałać.  A, że w przypadku tych akurat bezpieczników kreuje brzmienie, to takiefekt uboczny in plus.

😁

Bezpiecznik więc spełnił swoją rolę. Należy o tym pamiętać gdy wydaje się na niego pieniądze. 

Terminale z byle blachy we wzmacniaczach, czy kolumnach też spełniają swoją rolę, jednak zamiana na miedziane, czy inne daje też efekty uboczne jak w bezpiecznikach.

• Moderatorzy
Teraz, Kuki12325 napisał:

Informowałeś klienta ? 

4 minuty temu, Kuki12325 napisał:

pisze do Ciebie jako zwykłego użytkownika, nie moderatora

Zamieszczasz wpisy nie na temat - oskarżasz choć nie znasz faktów. Chcesz porozmawiać o sytuacji zapraszam na PW.

Ten "klient" to mój bardzo dobry znajomy - mogłem sobie pozwolić na tego typu ślepy test. Dzięki tego typu"akcjom" zaoszczędził bardzo dużo pieniędzy i z pewnością jest mi za to wdzięczny bo wielokrotnie mi to mówił.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Seyv napisał:

Zamieszczasz wpisy nie na temat - oskarżasz choć nie znasz faktów. Chcesz porozmawiać o sytuacji zapraszam na PW.

Ten "klient" to mój bardzo dobry znajomy - mogłem sobie pozwolić na tego typu ślepy test. Dzięki tego typu"akcjom" zaoszczędził bardzo dużo pieniędzy i z pewnością jest mi za to wdzięczny bo wielokrotnie mi to mówił.

Nie atakuje a wyrażam swoją opinię o partactwie jakie uprawiasz jako „serwisant” . Za takiego znajomego serdecznie bym podziękował. 

Wpisy są na temat, i odnoszę się do postu, który sam napisałeś. Jakiś problem ze zrozumieniem ? 

Godzinę temu, Seyv napisał:

Czyli bicie miękką gumą jest ok bo nie zostawia śladów, używając metafory?

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

• Moderatorzy
8 minut temu, Kuki12325 napisał:

Nie atakuje a wyrażam swoją opinię o partactwie jakie uprawiasz jako „serwisant”

Nie prowadzę takiej działalności - czasem coś naprawiam znajomym i przyjaciołom. Ten konkretny wydał kupę kasy przez nieuczciwych naciągaczy oferujących audiofilskie gadżety za jakieś niebotyczne pieniądze.

8 minut temu, Kuki12325 napisał:

Wpisy są na temat, i odnoszę się do postu, który sam napisałeś. Jakiś problem ze zrozumieniem ? 

Odnoszą się do mojej osoby a nie go tematu bezpieczników. 

Wyraziłem swoje powątpiewanie w sens stosowania audiofilskich bezpieczników i w zamian za to spotkałem się z atakami i fałszywymi oskarżeniami. Dochodzę do wniosku, że to nie @pmcomp był prowodyrem tych awantur tutaj. 

Pozostałe wpisy pozostawiam do oceny innemu moderatorowi lub administratorowi.

Gość

(Konto usunięte)

22 minuty temu, Kuki12325 napisał:

Włożyłem zwykły bezpiecznik - jeszcze tego nie odkrył, chyba nie miał dla niego większego znaczenia.

17 minut temu, Seyv napisał:

To jak w końcu informowałeś czy nie ? 

Nie prowadzę takiej działalności - czasem coś naprawiam znajomym i przyjaciołom. Ten konkretny wydał kupę kasy przez nieuczciwych naciągaczy oferujących audiofilskie gadżety za jakieś niebotyczne pieniądze.

Używałem w „” serwisant. I czasem udzielam rabatów. 

Ten konkretny wydał kupę kasy przez nieuczciwych naciągaczy oferujących audiofilskie gadżety za jakieś niebotyczne pieniądze.

Widzac ten wpis, mam powazne watpliwosci jesli chodzi o zachowanie obiektywizmu.

• Moderatorzy

To jak w końcu informowałeś czy nie ? 

Jeszcze czekam na wynik "testu" bo cały czas pracujemy nad zasilaniem jego systemu - jest dość wrażliwy na zasilanie - gdy mu podmieniłem  kabel zasilający od razu poznał, wtyczki po chwili ale bezpiecznika jeszcze nie.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Seyv napisał:

Jeszcze czekam na wynik "testu" bo cały czas pracujemy nad zasilaniem jego systemu - jest dość wrażliwy na zasilanie - gdy mu podmieniłem  kabel zasilający od razu poznał, wtyczki po chwili ale bezpiecznika jeszcze nie.

🥳🥳🥳🥳

10 minut temu, Seyv napisał:

znajomym i przyjaciołom. Ten konkretny wydał kupę kasy przez nieuczciwych naciągaczy oferujących audiofilskie gadżety za jakieś niebotyczne pieniądze.

Nie rozumiem ,czyli co ? Oszukali go i nie przysłali ? Czy kupował kota w worku    Co to są nieuczciwi naciągacze  

• Moderatorzy
17 minut temu, tedi02 napisał:

Oszukali go i nie przysłali ?

Skoro się zdecydował to raczej chciał kupić te gadżety. 

Chciał je kupić bo wg zapewnień sprzedających miały mieć "zbawienny" wpływ na brzmienie jego systemu, nie miały.

6 minut temu, Kuki12325 napisał:

tak na poważnie? Mi się wydaje, że powinieneś oddać odznakę moderatora 😆

Jestem za 👍

Gość

(Konto usunięte)
9 godzin temu, pmcomp napisał:

A moze chcesz mnie zaprosic do siebie? Tylko jakis list żelazny musisz wystawić bo sie troche boje takich nawiedzonych wyznawcow, nie wiadomo co im do glowy strzeli 😉 .

@Seyv

Ten wpis rozumiem nie jest obrażaniem osoby, która akurat zabrała głos w wątku i  słyszy zmiany. Gratuluję kolejny raz. Masz być obiektywny, a nie jesteś. 

5 minut temu, Seyv napisał:

Chciał je kupić bo wg zapewnień sprzedających miały mieć "zbawienny" wpływ na brzmienie jego systemu, nie miały.

A udowodniliście im nieuczciwość ? 

• Moderatorzy

Masz być obiektywny, a nie jesteś. 

A widziałeś ile podobnych wpisów już jest ukrytych? Zapewne nie bo Ty ich już nie widzisz, podobnie jak innych działań, które zostały podjęte. Choć gdybyś miał trochę dobrej woli pewnie byś się zorientował, że została umożliwiona dyskusja bez ataków personalnych. Ale ponieważ wyraziłem podobne zdanie w sprawie bezpieczników jak Twoi oponenci pojawiają się oskarżenia o brak obiektywizmu.

Gość

(Konto usunięte)
15 minut temu, Seyv napisał:

A widziałeś ile podobnych wpisów już jest ukrytych? Zapewne nie bo Ty ich już nie widzisz, podobnie jak innych działań, które zostały podjęte. Choć gdybyś miał trochę dobrej woli pewnie byś się zorientował, że została umożliwiona dyskusja bez ataków personalnych. Ale ponieważ wyraziłem podobne zdanie w sprawie bezpieczników jak Twoi oponenci pojawiają się oskarżenia o brak obiektywizmu.

Nie używam innych bezpieczników jak standardowe w swoim systemie. Wystarczy ? @pmcomp atakuję w różnych wątkach i jest ok.

Edytowane przez Kuki12325

Jakie działania zostały podjęte 🤣 proszę się odnie do wpisu kolegi kuki1235 i cytatu pmcomp który był adresowany do mnie ?kolega się coraz bardziej pogrąża 

17 minut temu, Kuki12325 napisał:
9 godzin temu, pmcomp napisał:

moze chcesz mnie zaprosic do siebie? Tylko jakis list żelazny musisz wystawić bo sie troche boje takich nawiedzonych wyznawcow, nie wiadomo co im do glowy strzeli 😉 .

@Seyv

Jeżeli pmcomp nie jest winien w/g moderatora torpedując każdy wpis to faktycznie powinien ten moderator abdykować. Gość który jak sam , podkreślam sam przyznaje że nie ma żadnego doświadczenia wali 3 swoje wypociny (posty) na każdy inny jeden sensowny wpis . To kto przepraszam jest winien? Aaa wiem ten co pisze o bezpiecznikach w wątku no bezpiecznikach.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

• Moderatorzy
1 minutę temu, venom200 napisał:

Jeżeli pmcomp nie jest winien w/g moderatora torpedując każdy wpis to faktycznie powinien ten moderator abdykować. Gość który jak sam , podkreślam sam przyznaje że nie ma żadnego doświadczenia wali 3 swoje wypociny (posty) na każdy inny jeden sensowny wpis . To kto przepraszam jest winien?

A sam napisał ostatnie 3 strony przez cały dzień czy dwa? Ktoś zaczyna trollować i zaraz trafia się dwóch trzech, którzy zaczynają takimi samymi postami lub nawet gorszymi odpowiadać.

Zasada jest prosta Zgłaszasz trolling nie karm trolla.

Biorąc udział w dyskusji nie należy oczekiwać, że wszyscy się będą z nami zgadzać.

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Seyv napisał:

A sam napisał ostatnie 3 strony przez cały dzień czy dwa? Ktoś zaczyna trollować i zaraz trafia się dwóch trzech, którzy zaczynają takimi samymi postami lub nawet gorszymi odpowiadać.

Biorąc udział w dyskusji nie należy oczekiwać, że wszyscy się będą z nami zgadzać.

Ale on z klucza obraża ludzi. Umiesz czytać ze zrozumieniem ? 

Edytowane przez Kuki12325
  • Moderatorzy

Ale on z klucza obraża ludzi. Umiesz czytać ze zrozumieniem ? 

Tak umiem i doskonale widzę, że nie tylko on.

6 minut temu, Seyv napisał:

Nie odniosłeś się do mojego wpisu ! Zgłaszałem trolling ! I zostałem ukarany punktami ! Jesteś kłamcą  ,oddaj odznakę .

Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, pmcomp napisał:

PS2. ten kto wymini bezpiecznik na audiofilski raczej niczego sie nie dowie i nie nauczy, a jedynie jak malpa dokona wymiany i bedzie sluchać, nie wiedząc jak taki bezpiecznik dziala i jak jest zbudowany. Podobnie jest z sieciowkami AC.

@Seyv kolejny wpis o małpach. 

Tak umiem i doskonale widzę, że nie tylko on.

Nie potrafisz wyciągnąć wniosków i lokalizować prowokatorów. 

• Pokaż nowe odpowiedzi