Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :) vol.2

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Ci ciemni wierzą że zawsze jest ktoś kto ma i da.

Albo zbuduje fabryke maseczek.?

1 minutę temu, jezz napisał:

Albo zbuduje fabryke maseczek.?

Albo je sprowadzi z Chin. W Polsce będą mówić o zaawansowanych technologiach np. o elektrycznym samochodzie Morawieckiego.

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Albo je sprowadzi z Chin.

Albo. Chociaż tu jestes raczej zwolennikiem budowy fabryki. Bo taniej?

Edytowane przez jezz
Teraz, jezz napisał:

Albo.

Patrz wyżej, post uzupełniony ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Nie trzeba budować żadnej fabryki. To już w Polsce nie ma żadnych szwalni? Przecież to produkcja prosta jak cep. A Agencja Rezerw Materiałowych z pewnością poczyniła odpowiednie zapasy materiałów, nici, tasiemek i gumek.

Jestem Europejczykiem.

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Nie trzeba budować żadnej fabryki. To już w Polsce nie ma żadnych szwalni? Przecież to produkcja prosta jak cep. A Agencja Rezerw Materiałowych z pewnością poczyniła odpowiednie zapasy materiałów, nici, tasiemek i gumek.

To akurat na pampersy dla prezesa i jego obstawy. 

33 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Nie trzeba budować żadnej fabryki. To już w Polsce nie ma żadnych szwalni?

Wiadomo że są, ale tępaki z PiS mogą o tym nie wiedzieć. 

5 godzin temu, notoryczny napisał:

Albo bojkotuje się wybory i nie namawia do brania w nich udziału ( zagrożenie zdrowia, nierówne możliwości prowadzenia kampanii wyborczej ) co jednocześnie wyklucza zaakceptowanie wygranej któregoś z kontrkandydatów ( bo jej nie będzie ). Albo pisze się bzdet „W przypadku wygrania wyborów przez któregoś z kandydatów opozycji wspólne uznanie tych wyników za wiążące.” Ech ??‍♂️

To jak przeciwnik gra fair. W przypadku PiS wszystkie brudne chwyty są dozwolone a wręcz wskazane.

Coś w tym jest.

57 minut temu, Zbig napisał:

W przypadku PiS wszystkie brudne chwyty są dozwolone a wręcz wskazane.

"Moim dzieciom nie wolno dawać władzy. Zniszczą każdego, kto jest od nich lepszy, bo są złośliwi"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Nie trzeba budować żadnej fabryki.

To był pomysl lecha więc mu to wytłumacz.

3 godziny temu, Lech36 napisał:

Wiadomo że są, ale tępaki z PiS mogą o tym nie wiedzieć. 

No właśnie. Zamówić w trybie interwencyjnym ileś tam setek tysięcy i wszyscy będą szczęśliwi. Ci którzy je dostaną i ci którzy będą szyli, bo nie będą musieli wyciągać ręki po jakieś kredyty czy zapomogi.

Jestem Europejczykiem.

54 minuty temu, jar1 napisał:

A po wyborach...

Ukryta Zawartość

Słabe to i nikłe , Wódz ,Ojciec narodu zasługuje przynajmniej na utrwalenie oblicza przynajmniej ??  może Giewont , dąb Bartek 

Ukryta Zawartość

45 minut temu, jezz napisał:

To był pomysl lecha więc mu to wytłumacz.

Pomysł Lecha chyba był z alternatywą do budowy fabryki, ale fani PiS/sekty mogą tego nie pamiętać.

Edytowane przez Lech36

Pomysł Lecha chyba był z alternatywą do budowy fabryki, ale fani PiS/sekty mogą tego nie pamiętać.

Nie wiem czego nie pamiętaja fani PIS, wie co ja pamiętam.

18 minut temu, Jaro_747 napisał:

No właśnie. Zamówić w trybie interwencyjnym ileś tam setek tysięcy i wszyscy będą szczęśliwi. Ci którzy je dostaną i ci którzy będą szyli, bo nie będą musieli wyciągać ręki po jakieś kredyty czy zapomogi.

Popatrz jaki obrotny?

"Należąca do Radosława Majdana Vabun S.A., będzie sprzedawać maseczki medyczne i chirurgiczne oraz innych materiałów ochrony osobistej w związku z epidemią koronawirusa SARS-CoV-2. Spółka poinformowała o podpisaniu umowy."

3 minuty temu, jezz napisał:

Nie wiem czego nie pamiętaja fani PIS, wie co ja pamiętam.

No to powinieneś pamiętać że do budowy nowej fabryki była alternatywa wykorzystania istniejących fabryk do tej wyjątkowo skomplikowanej technologicznie produkcji. Niestety PiS umie tylko niszczyć i kupować.

Edytowane przez Lech36

6 minut temu, Lech36 napisał:

była alternatywa wykorzystania istniejących fabryk do tej wyjątkowo skomplikowanej

Pisałem o tym dwa dni temu ale nie chciało ci się czytać., chociaz dyskutowałeś.?

A pomysł budowy fabryki był jednak twój, sorry.:)

2 minuty temu, jar1 napisał:

Ciekawe kiedy jako lekarstwo na corona wirusa będą sprzedawane wody geotermalne... z Torunia. ?

I to jest dobry pomysł biznesowy 

Na razie  sprzedaja maseczki i plastikowe przyłbice, 16,99 sztuka.

Teraz, jezz napisał:

A pomysł budowy fabryki był jednak twój, sorry.:)

Tak był mój, ale jako jeden z dwóch. Chińczycy postawili w krótkim czasie duży szpital to chyba tak doskonała organizacja jak PiS potrafi postawić fabrykę maseczek o bardzo skomplikowanej technologicznie budowie, chyba że umieją tylko mówić jak Morawicki czego to oni nie dokonają.  

6 minut temu, jar1 napisał:

Ciekawe kiedy jako lekarstwo na corona wirusa będą sprzedawane wody geotermalne... z Torunia. ?

Świetny pomysł, poświęcone przez ojca biznesmena za drobną opłatą paru milionów ;-).

23 minuty temu, Lech36 napisał:

Tak był mój,

Tylko po co budować fabrykę jak mozna mieć bez budowy fabryki.

Juz kiedys ktos mial pomysł budowy fabryki płyt winylowych.

Teraz, jezz napisał:

Tylko po co budować fabrykę jak mozna mieć bez budowy fabryki.

To była druga opcja. Po co Chińczycy budowali szpital? Przecież mieli już istniejące. 

To była druga opcja

To była pierwsza opcja?

Porównujesz budowę szpitala do budowy  fabryki maseczek?

A mówią, ze to pisowcy są ciemniakami.?

Teraz, jezz napisał:

Porównujesz budowę szpitala do budowy  fabryki maseczek?

Tak wiem fabryka maseczek to bardziej skomplikowane zagadnienie i dlatego PiS kupił maseczki w Chinach po czym z propagandową pompą przywiózł je największym samolotem świata do Warszawy. Dobrze że na lotnisku nie przecinali wstęgi na wejściu do tego samolotu. 

4 minuty temu, jezz napisał:

To była pierwsza opcja

Druga opcja mówiła o wykorzystaniu już istniejących fabryk do tej skomplikowanej produkcji. 

Ale przecież choćby toruńskie zakłady materiałów opatrunkowych zajęły się produkcją maseczek.

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

4 minuty temu, Lech36 napisał:

PiS kupił maseczki w Chinach

Kulczyk tez chyba nie zbudowała fabryki maseczek ale jesli jest inaczej to mi pewnie o tym napiszesz.

5 minut temu, Lech36 napisał:

Druga opcja mówiła o wykorzystaniu już istniejących fabryk do tej skomplikowanej produkcji. 

Pisałem o tym dwa dni temu ale nie chciało ci się tego przeczytać?

Powiem więcej, dalej nie przeczytałeś ale zawzięcie dyskutujesz.

1 minutę temu, notoryczny napisał:

Ale przecież choćby toruńskie zakłady materiałów opatrunkowych zajęły się produkcją maseczek.

No właśnie o tym pisalem dwa dni temu, nawet link wrzuciłem, ale lechowi nie chciało się czytać. Woli żyć w swoim świecie.

7 godzin temu, KALIBER napisał:

Bo ludzie chodzili  bez masek ( nie było) , obecnie maski są z nakazem noszenia , ot cała logika i sens , czego nie rozumiesz ?

Czego nie rozumiem? A tego, że ktokolwiek może być tak głupi, by twierdzić, że do samotnych lub ściśle rodzinnych z definicji wycieczek do lasu (bo gdybyś nie wiedział to las składa się z ogromnej ilości drzew na dużym obszarze, ludzie w nim nie mieszkają i by kogokolwiek w lesie spotkać to się trzeba mocno natrudzić, a już by kogoś spotkać w odległości kilku metrów, tak by ewentualnie móc się czymkolwiek zarazić, to cyrkowa ekwilibrystyka) potrzebne są maseczki. Nie mówiąc już o tym, że las nie jest w rozumieniu i potocznym i prawnym miejscem publicznym i w związku z tym nie obowiązuje w nim noszenie maseczek. O tym, że zakaz wstępu do lasu obowiązywał tylko w przypadku tych należących od LP, ale już nie tych prywatnych też warto wspomnieć. To jak maseczki mamy już głowy, nasz jeszcze coś "ciekawego" do powiedzenia na ten temat?

A tu wypowiedź waszego ministra:

Pamiętajmy, że nadal obowiązuje zakaz grupowania się i trzeba zachowywać bezpieczny odstęp. Dla bezpieczeństwa w miejscach, gdzie może pojawiać się więcej osób, został zachowany obowiązek zasłaniania twarzy. Na parkingu nosimy więc maseczkę, ale w lesie już tego obowiązku nie ma - mówi minister Michał Woś.

To po kiego był ten zakaz?

Edytowane przez Adalbert95
1 minutę temu, jezz napisał:

Powiem więcej, dalej nie przeczytałeś ale zawzięcie dyskutujesz.

Dyskutuję o tym co ja napisałem.

2 minuty temu, jezz napisał:

Kulczyk tez chyba nie zbudowała fabryki maseczek ale jesli jest inaczej to mi pewnie o tym napiszesz.

Kulczyk nie ma takich możliwości jak państwo.

2 minuty temu, jezz napisał:

No właśnie o tym pisalem dwa dni temu, nawet link wrzuciłem, ale lechowi nie chciało się czytać. Woli żyć w swoim świecie.

To tylko jeden z przykładów ( TZMO) niemniej potrzeby rynku są większe niż moce produkcyjne. Chyba żaden kraj nie jest samowystarczalny ( poza Chinami) ?

Teraz, notoryczny napisał:

Chyba żaden kraj nie jest samowystarczalny ( poza Chinami) ?

W Polsce nawet dla medyków ludzi z pierwszej linii nie było wystarczającej produkcji. 

1 minutę temu, Lech36 napisał:

W Polsce nawet dla medyków ludzi z pierwszej linii nie było wystarczającej produkcji. 

Pytanie czyja to wina, dyrektora placówki( niemota) czy niemożności zakupu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.