Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :) vol.2

Rekomendowane odpowiedzi

My sobie nie radzimy!? My ?
Prezydent Trump podziękował prezydentowi Dudzie za zobowiązanie się do wysłania zaopatrzenia i polskich lekarzy do Chicago, by wspomóc USA zwalczać koronawirusa" - czytamy w oświadczeniu.

???

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)
Hmm, wszyscy medycy tak nie mówią ( że są niebezpieczne) żeby było „ śmiesznej „ to co czytamy u Giertycha „
5) W przypadku ogłoszenia zwycięstwa Andrzeja Dudy wspólne zaskarżenie wyników do SN.
6) W przypadku wygrania wyborów przez któregoś z kandydatów opozycji wspólne uznanie tych wyników za wiążące.
Czyli jeśli wygra ktoś z przeciwników Dudy to ok . Parodia, farsa.
Dlaczego nie ma sprzeczności pomiędzy pkt. 5 i 6? Dlatego, że to PiS w tych wyborach oszukuje i tylko PiS. Każdy inny kandydat opozycji, który wygrałby w takich oszukiwanych przez PiS wyborach tym bardziej wygrałby w normalnych. Nie ma więc powodu, aby jego zwycięstwo unieważniać.
8 minut temu, notoryczny napisał:

Prezydent Trump podziękował prezydentowi Dudzie za zobowiązanie się do wysłania zaopatrzenia i polskich lekarzy do Chicago, by wspomóc USA zwalczać koronawirusa" - czytamy w oświadczeniu.

Pamiętam, jak za komuny Urban informował o wysłaniu przez rząd śpiworów dla bezdomnych w Nowym Jorku... Historia zatacza koło? A może rządy podobne?

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Tu super maseczka dla durnych pisioków:

Cyt." Działanie antybakteryjne polega na blokowaniu enzymów transportujących tlen, powstrzymaniu namnażania się bakterii dzięki inaktywacji siarki zawartej w białkach bakterii oraz zamyka błonę komórkową." 

Taki bełkot popularno-naukowy jest idealną paszą dla PICniętych.

13 minut temu, notoryczny napisał:

My sobie nie radzimy!? My ?

???

W reżimowej telewizji pewnie nie podawali, ale wcześniej dziękował Putinowi.

Jestem Europejczykiem.

11 minut temu, Stream napisał:

Pamiętam, jak za komuny Urban informował o wysłaniu przez rząd śpiworów dla bezdomnych w Nowym Jorku... Historia zatacza koło? A może rządy podobne?

Oświadczenie wydał Biały Dom.

A tak w ogóle w/w wpis to była ironia, ech ???

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

"Rzeczpospolita" opisuje, że narracja władzy to jedno, tymczasem prawda o tym transporcie ma być zgoła inna. Za transport ma zapłacić Kancelaria Premiera, a KGHM jedynie "udostępniło" kontakty w Chinach, by dopiąć transakcję. To o tyle interesujące, że gdy sprzęt przyleciał, był obrandowany np. logiem Lotosu (druga z firm, która uczestniczyła w transakcji) i do mediów przebijały się sygnały, że to spółki stoją za tym transportem. Jak czytamy w "Rz":

"'Rzeczpospolita' ustaliła nieoficjalnie, że koszty, jakie poniósł KGHM i Lotos, zostaną zrefinansowane przez Kancelarię Premiera, poprzez Agencję Rezerw Materiałowych, która zamawiała sprzęt. Dlaczego spółka ani rząd nie chcą się do tego przyznać? Czy chodzi o to, by rząd nie musiał ujawniać wydatków ze środków publicznych, czy też jak wskazują nasi informatorzy - w tle jest polityczny piar?"

Jakiej jakości jest nabyty w Chinach towar? KGHM i Kancelaria Premiera zapewniają, że „wszystkie zakupione sprzęty i środki medyczne posiadają wymagane atesty i certyfikaty bezpieczeństwa".

Były prezes KGHM: – Byłbym zdziwiony gdyby towar ten miał atesty na UE. Chińczycy produkują środki, ale to ten, który sprowadza, musi je certyfikować. Niebawem się okaże, co kupiliśmy i ile to jest warte. Ale nie zdziwiłbym się, gdyby te atesty wypadły pomyślnie.

https://www.rp.pl/Koronawirus-SARS-CoV-2/304199943-Jak-rzad-kupowal-maseczki-w-Chinach.html

14 godzin temu, jezz napisał:

Przecież to się kupy nie trzyma.

To twoja ocena, na pewno rządy PiS się trzymają kupy bo "w kupie siła". Prezes uwielbia grzebać patyczkiem w kupie, wtedy bardziej śmierdzi i Prezes jest dumny z siebie a jego fani klaszczą i tańczą bo oni lubią śmierdzące zabawy.   

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Prezes jest dumny z siebie a jego fani klaszczą i tańczą bo oni lubią śmierdzące zabawy.   

Pewnie masz na ten temat informacje z pierwszej ręki, od tych swoich kolegów głosujących na PIS. Nie wstydzisz się, ze masz takich znajomych?

1 minutę temu, jezz napisał:

Nie wstydzisz się, ze masz takich znajomych?

Dlaczego to ja miałbym się wstydzić? Ja nie głosuję na PiS. 

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

5 minut temu, Lech36 napisał:

Dlaczego to ja miałbym się wstydzić? Ja nie głosuję na PiS. 

Ale masz takich znajomych lubiących zabawy w kupie. Mieć znajomego pizdraka to wstyd.

Ja takich znajomych nie mam

Mieć znajomego pizdraka to wstyd.

Każdy ma prawo błądzić, z tego powodu nie likwiduję znajomości. Prędzej czy później taka osoba przestaje oglądać propagandę z TVPiS i zacznie używać innych serwisów informacyjnych i dowie się co to jest PiS.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Każdy ma prawo błądzić, z tego powodu nie likwiduję znajomości. Prędzej czy później taka osoba przestaje oglądać propagandę z TVPiS i zacznie używać innych serwisów informacyjnych i dowie się co to jest PiS.

Bładzić a grzebać patykiem w gównie to spora różnica.

Ja dla zasady unikam takiego towarzystwa.

Bładzić a grzebać patykiem w gównie to spora różnica.

Zgadza się, gówna lepiej nie ruszać nawet patykiem bo wtedy zaczyna śmierdzieć, ale czasem trzeba coś zrobić żeby je usunąć. Samo się nie usunie bo jest bezrozumne i nie wie że śmierdzi.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Zgadza się, gówna lepiej nie ruszać nawet patykiem bo wtedy zaczyna śmierdzieć, ale czasem trzeba coś zrobić żeby je usunąć. Samo się nie usunie bo jest bezrozumne i nie wie że śmierdzi.

Ale przecież twoi znajomi nie usuwają tylko w nim grzebią.

Jednak bym się ich wstydził.

Idę do lasu.

14 minut temu, jezz napisał:

Ale przecież twoi znajomi nie usuwają tylko w nim grzebią.

Nie patrzę im na ręce co robią, ale zauważam u nich skłonność do refleksji, choć na razie bardzo niechętną. Jak wyrwą się z okowów sekty to pewnie zakończą ten śmierdzący etap swojego życia, choć wyrwać się ze szponów sekty jest niezwykle trudno.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Nie patrzę im na ręce co robią, ale zauważam u nich skłonność do refleksji, choć na razie bardzo niechętną. Jak wyrwą się z okowów sekty to pewnie zakończą ten śmierdzący etap swojego życia, choć wyrwać się ze szponów sekty jest niezwykle trudno.

Zauważyłem juz, ze o sekcie PIS piszesz jak osoba doświadczona.

19 minut temu, jezz napisał:

Bo z tymi ch*jami męczymy się już ładnych parę lat.

Jestem Europejczykiem.

31 minut temu, Jaro_747 napisał:

Bo z tymi ch*jami męczymy się już ładnych parę lat.

No i lech ma jeszcze takich ch*jowych znajomych.

2 godziny temu, jezz napisał:

Zgadza się, obserwuję działalność przywódców/przywódcy od czasu powstania Solidarności.

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

A to już twoje zmartwienie bo widzę, że coś do Niego czujesz.

Moje nie. To nie moi znajomi.

Brak logiki w twojej wypowiedzi. Można nawet powiedzieć, ze debilna ta twoja wypowiedź.

Edytowane przez jezz
9 minut temu, Mysza 13 napisał:

Do debila mądra odpowiedź nie dotrze . 

A ty Halinka co dziś taka agresywna, okres?

Gość Mysza 13

(Konto usunięte)

Nie Szanowny jezz.. Wymiotowałem po cytatach jednego biturbokretynobebilocymbałkocytatkoarchiwistozgłaszaczkoidiotokretinodupka . Jestem bardzo osłabiony i nerwowy , więc mnie już dziś nie wcoorviaj .   Pozdrawiam.

Teraz, Mysza 13 napisał:

Nie Szanowny jezz.. Wymiotowałem po cytatach jednego biturbokretynobebilocymbałkocytatkoarchiwistozgłaszaczkoidiotokretinodupka . Jestem bardzo osłabiony i nerwowy , więc mnie już dziś nie wcoorviaj .   Pozdrawiam.

Wiesz, to takie forum gdzie każdy może pisać. Tylko pisz krótsze wyrazy bo nie chce mi się czytać. 

Przez tą koronę niewiele widoczna dziś informacja :

Trybunał Konstytucyjny: uchwała trzech izb Sądu Najwyższego niezgodna z konstytucją

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pisowska wydmuszka konstytucyjna ....

"Styczniowa uchwała trzech izb Sądu Najwyższego jest niezgodna z konstytucją, traktatem o Unii Europejskiej i europejską Konwencją Praw Człowieka - postanowił Trybunał Konstytucyjny. Orzeczenie zapadło większością głosów. Trzech sędziów złożyło zdanie odrębne. To Leon Kieres, Piotr Pszczółkowski i Jarosław Wyrembak."
Towarzysz Piotrowicz trzyma ręke na pulsie ....

Ukryta Zawartość

8 minut temu, asterix1 napisał:

Przez tą koronę niewiele widoczna dziś informacja :

Trybunał Konstytucyjny: uchwała trzech izb Sądu Najwyższego niezgodna z konstytucją

Ukryta Zawartość

Pisowska wydmuszka konstytucyjna ....

"Styczniowa uchwała trzech izb Sądu Najwyższego jest niezgodna z konstytucją, traktatem o Unii Europejskiej i europejską Konwencją Praw Człowieka - postanowił Trybunał Konstytucyjny. Orzeczenie zapadło większością głosów. Trzech sędziów złożyło zdanie odrębne. To Leon Kieres, Piotr Pszczółkowski i Jarosław Wyrembak."
Towarzysz Piotrowicz trzyma ręke na pulsie ....

E tam, a ch... z konstytucją ?

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, jar1 napisał:

E tam, a ch... z konstytucją ?

Zauważyłeś że od jakiegoś czasu nasz najukochańsza  władza pokochała te słowo ? uwielbia je przytaczać nader często ...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.