Skocz do zawartości
IGNORED

Codzienność IV RP czyli pod butem i knutem Prezesa :) vol.2

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Tak jest dlatego proponuję absinthowi aby zostawił Fantomasa a zainteresował się Bareją .Tam znajdzie naszą obecną rzeczywistość .

do jara

Pisałem, ze wczoraj obejrzałem sobie Misia kolejny raz po latach i tym razem mnie raczej zmroziło niż było śmiesznie.. Naprawdę.

To był proroczy film...

Popyskuj sobie, bo co ty więcej możesz .

Mogę turlać się ze śmiechu czytając mądrości w tym i innych wątkach Twoich i Tobie podobnych oryginałów (caleb, atmeg, xniwax, itp) i zastanawiać się jak chronić moje milionowe oszczędności przed działaniami pisbolszewii. To jest teraz moje główne zmartwienie.

Teraz, Less napisał:

Historia powtarza się jako farsa

Co by nie było ten film powstał w czasie pierwszej Solidarności - po której był stan wojenny...

14 minut temu, jar1 napisał:

Przed chwilą Czarnecki odpowiedział  na pytanie, jaka jest podstawa prawna na drukowanie kart wyborczych przez Sasina - bo chcą, by wybory się odbyły ?

Rzeczywistość IVRP już dawno przebiła wizję Misia Barei. 

Podobna odpowiedź Czarneckieo jak i notorycznego  czyli ucieczka od pytania...

Edytowane przez asterix1
Podobna odpowiedź Czarneckieo jak i notorycznego  czyli ucieczka od pytania...
Obatel jest nieziemsko zajebisty
10 minut temu, jar1 napisał:

Pisałem, ze wczoraj obejrzałem sobie Misia kolejny raz po latach i tym razem mnie raczej zmroziło niż było śmiesznie.. Naprawdę.

To był proroczy film...

Moja żona nienawidzi Misia i zaczynam rozumieć... 

nagrywamy.com

10 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Tak jest dlatego proponuję absinthowi aby zostawił Fantomasa a zainteresował się Bareją

Bardzo dziękuję.

Pamiętam  PRL i nie jestem w stanie oglądać Barei- TAMTEN nastrój wraca jak wznowa nowotworu (a PIS, PO itp nie ma tu nic do rzeczy).  

Ale wszedłem tu tylko na chwilę, żeby donieść o strategicznym odkryciu jakże istotnej korelacji.

Już znikam

"zresztą wydaje mi się również, że Kartaginy powinno nie być"

12 minut temu, remak123 napisał:
23 minuty temu, notoryczny napisał:
Popyskuj sobie, bo co ty więcej możesz .

Mogę turlać się ze śmiechu czytając mądrości Twoich i Tobie podobnych oryginałów (caleb, atmeg, xniwax, itp) i zastanawiać się jak chronić moje milionowe oszczędności przed działaniami pisbolszewii. To jest teraz moje główne zmartwienie.

Turlaj się, zaraz wylądujesz w ignorowanych i skończy się twoje „ rumakowanie”. Milionerze z ulicy haha

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

Turlaj się, zaraz wylądujesz w ignorowanych i skończy się twoje „ rumakowanie”. Milionerze z ulicy haha
Przeraziłeś mnie
3 minuty temu, remak123 napisał:

Przeraziłeś mnie emoji854.png

Przeraża mnie twoja upierdliwość. Zmień nick na wsza ( może być szachrajka ).

6 minut temu, absinth3 napisał:

Bardzo dziękuję.

Pamiętam  PRL i nie jestem w stanie oglądać Barei- TAMTEN nastrój wraca jak wznowa nowotworu (a PIS, PO itp nie ma tu nic do rzeczy).  

Ale wszedłem tu tylko na chwilę, żeby donieść o strategicznym odkryciu jakże istotnej korelacji.

Już znikam

Tamten czas, pierwszej Solidarności akurat był jednym z najwspanialszych okresów polskiej historii. . Entuzjazm i prawdziwa solidarność międzyludzka. Nie wiem, jak to można porównywać do nowotworu... Pewno z punktu widzenia tamtej władzy tak to było , dlatego wprowadzono stan wojenny.

26 minut temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Tak jest dlatego proponuję absinthowi aby zostawił Fantomasa a zainteresował się Bareją .Tam znajdzie naszą obecną rzeczywistość .

do jara

Pamiętasz jak pisałem  o nadreprezentacji pisowców na forum jeśli oceniać to na podstawie zachowania standardów dyskusji?

Jak widzisz trup ściele się gęsto. Można powiedzieć, ze piszą sami oisowcy.

2 minuty temu, notoryczny napisał:

Może nicków  się nie czepiajmy?można rownież zmienić na notoryczny kłamca ...

18 minut temu, przemak napisał:

Moja żona nienawidzi Misia i zaczynam rozumieć... 

Bo on zawsze miał w sobie coś takiego,  taką żenadę, że trudno było bez własnego uczucia zażenowania go oglądać. Wydawało się, że  nawet na tamte czasy zbytnim przerysowaniem głupoty i systemu funkcjonowania społeczeństwa. Az do bólu... Niemożliwe aż tak...

A teraz...jest straszny.

Edytowane przez jar1
2 minuty temu, asterix1 napisał:

Może nicków  się nie czepiajmy?można rownież zmienić na notoryczny kłamca ...

Wiele można ale dobrze byłoby to uzasadnić ( zwłaszcza z kłamstwem ). To co napisałeś ( po raz kolejny będąc czyimś adwokatem) jest akurat świetnym przykładem czepiactwa się . Wpis nie dotyczył Ciebie, ale musiałeś swoje trzy grosze...

Teraz, jar1 napisał:

Bo on zawsze miał w sobie coś takiego,  taką żenadę, że trudno było bez własnego uczucia zażenowania go oglądać. Wydawało się, że  nawet na tamte czasy zbytnim przerysowaniem głupoty i systemu funkcjonowania społeczeństwa. Az do bólu... 

Też, ale przypomnę, że większość gagów i sytuacji z filmów Barei z kulminacją w Misiu pochodziła z życia, z obserwacji i spostrzeżeń. Dlatego jest to takie obrzydliwe, bo prawdziwe. 

nagrywamy.com

A mnie zasmucił fakt, że możliwość posiadania wielomilionowych oszczędności postrzegasz jedynie jako fikcję. Nie poddawaj się. Trzymam za Ciebie i życzę sukcesów finansowych
4 minuty temu, remak123 napisał:

A mnie zasmucił fakt, że możliwość posiadania wielomilionowych oszczędności postrzegasz jedynie jako fikcję. Nie poddawaj się. Trzymam za Ciebie emoji106.png i życzę sukcesów finansowych

Jak to możliwe za PiS-u się dorobiłeś ? Jeśli tak, to szacun, czyli można ?

Edytowane przez notoryczny

5 minut temu, notoryczny napisał:

Wiele można ale dobrze byłoby to uzasadnić ( zwłaszcza z kłamstwem ). To co napisałeś ( po raz kolejny będąc czyimś adwokatem) jest akurat świetnym przykładem czepiactwa się . Wpis nie dotyczył Ciebie, ale musiałeś swoje trzy grosze...

To jest forum ogólno -dostępne ... napisałem swoje gdyż nie lubię z czyiś nicków robienia sobie "wulgarności"(czasem żart i to delikatny -jeśli osoba zwróci sie żebym tego nie robił szanuje i przestaję)

a po drugie w temacie kamer tez mam podobne spostrzeżenie  że słowo adwokat i to władzy dzisiejszej do Ciebie by bardzo pasowało ...

Jak to możliwe za PiS-u się dorobiłeś ? Jeśli tak, to szacun, czyli można
To nie tak. Zaczynałem od sprowadzania sprzętu komputerowego na początku z Hamburga, później z Singapuru zwanego wtedy Skierniewicami . Od początku byłem na giełdzie kiedy były okresy +10% dziennie. Za pisu to już tylko walka o ochronę kapitału przed inflacją.
13 minut temu, przemak napisał:

Też, ale przypomnę, że większość gagów i sytuacji z filmów Barei z kulminacją w Misiu pochodziła z życia, z obserwacji i spostrzeżeń. Dlatego jest to takie obrzydliwe, bo prawdziwe. 

Owszem, ale było to specjalnie przerysowane ilościowo i jakościowo pod kątem satyry.  Wtedy nie wszyscy byli przecież idiotami ?

5 minut temu, asterix1 napisał:

To jest forum ogólno -dostępne ... napisałem swoje gdyż nie lubię z czyiś nicków robienia sobie "wulgarności"(czasem żart i to delikatny -jeśli osoba zwróci sie żebym tego nie robił szanuje i przestaję)

a po drugie w temacie kamer tez mam podobne spostrzeżenie  że słowo adwokat i to władzy dzisiejszej do Ciebie by bardzo pasowało ...

Jeśli osoba mnie atakuje to szukam przyczyny, nie znajdując jej sugeruje zmianę nicka, na taki, który odzwierciedlałby postawę tej osoby. 
Drugiej części Twojego posta nie zrozumiałem ( no ale przecież ja głupi pisowiec, dlaczego pisowiec, tego nie wiem, ale tak tu o mnie piszą ) A głupi, cóż, na szczęście  tego typu oceny prezentowane przez obcych ludzi jakoś mi powiewają ?

3 minuty temu, remak123 napisał:

To nie tak. Zaczynałem od sprowadzania sprzętu komputerowego na początku z Hamburga, później z Singapuru zwanego wtedy Skierniewicami emoji846.png. Od początku byłem na giełdzie kiedy były okresy +10% dziennie. Za pisu to już tylko walka o ochronę kapitału przed inflacją.

Można rzec bogaty człowiek . Ale jak to bywa, bogactwo nie idzie w parze z...

3 minuty temu, jar1 napisał:

Owszem, ale było to specjalnie przerysowane ilościowo i jakościowo pod kątem satyry.  Wtedy nie wszyscy byli przecież idiotami ?

Nie jest to film dokumentalny rzecz jasna. Ale kto pamięta ten pamięta. 

nagrywamy.com

Dzisiejsza młodzież pewnie takich filmów nie rozumie. ...jeszcze...

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Można rzec bogaty człowiek . Ale jak to bywa, bogactwo nie idzie w parze z...

Masz rację. Zarobić przy sprzyjających okolicznościach to prawie każdy głupi umie. Ale ochronić oszczędności to już nie jest takie proste. Pozdrawiam. Pozostań w pokoju. Peace

1 minutę temu, remak123 napisał:

Masz rację. Zarobić prawie każdy głupi umie. Ale ochronić oszczędności to już nie jest takie proste. Pozdrawiam. Pozostań w pokoju. Peace emoji846.png

??‍♂️

29 minut temu, remak123 napisał:

A mnie zasmucił fakt, że możliwość posiadania wielomilionowych oszczędności postrzegasz jedynie jako fikcję.

Przecież Morawiecki ma takie oszczędności i pewnie nie on jeden z PiS-u. Ludzi bogatych powinno w tej grupie przybywać jak grzybów po deszczu w końcu rotacja na wysokich stołkach stwarza szanse na szybkie zbicie fortun i fortunek, chyba że biorą przykład z wodzów i są rozrzutni. 

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

6 minut temu, przemak napisał:

Nie jest to film dokumentalny rzecz jasna. Ale kto pamięta ten pamięta. 

Akurat ja strajki sierpniowe przeżyłem na SORze, więc tam miałem dopiero nagromadzenie wszelkiej głupoty. W stylu ech.  magistry symulanty i pierwszy szereg madroxin a drugi polopiryna...a jak się komuś nie podoba to się może z kolegą w szereguu zamienić ?

Jak dzisiaj w tej szkole pożarniczej...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.