Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze kabli i cd

Xing

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, margaryna85 napisał:

Mocno przepłaciłeś . Co byś powiedział o człowieku który kupił odpicowanego fiata 126 p za20 tysi pachnącego fabryką . Że ma porządny samochód ? Czy jako fan kupił sobie bo chciał

Co kto lubi, sam mam odpicowane E30 M3 na które w ciągu 3 lat wydałem 80tyś, dla jednego to stary grat, dla mnie auto jedyne w swoim rodzaju

8 godzin temu, margaryna85 napisał:

Więc nie zapodawał tekstów typu nie budżetowy do tego sansuja bo hiendem to nawet ta integra nie pachnie .

A czy ja użyłem gdzieś określenia hiend?

9 godzin temu, S4Home napisał:

Pytanie czy średnica i góra zachowała stary charakter brzmienia czy coś więcej się zmieniło?

Charakter pozostał niezmieniony, wartości kondensatorów są takie same, dźwięk w porównaniu do oryginału jest bardziej otwarty i namacalny, średnica obrosła takim przyjemnym planktonem, dźwięk nie jest już taki chrypliwy jak wcześniej, słychać to dobitnie na płytach Daiany Krall

W dniu 13.02.2020 o 19:10, Xing napisał:

Budżetowy? nowy kosztował kupe forsy, używany 14 tysięcy, jeśli to dla Ciebie budżetowy sprzęt to chętnie dowiem się na czym sam słuchasz muzyki

Może  nie zauważyłeś , ale sam napisałeś  cyt: "pomogliście mi w zakupie budżetowego wzmacniacza"

Mam sentyment do Sansui, sam grałem na tych wzmakach kilkanaście lat temu, kiedy nie były jeszcze takim vintage ( miałem m.in: AU-X1, G8000, BA2000+ CA2000+TU9900), a Twoja @ znam dość dobrze bo miał ja znajomy. To fajny wzmak, ładny i porządnie zbudowany, ale grubo przepłaciłeś , sonicznie jest wart mniej więcej tyle co seria 3xx Accuphase, a wiec max jakieś 7-8tys pln. Miałem kilkanaście wzmakow ( głównie lampy )wiec mam porównanie 

Moglbym Ci napisać na czym gram obecnie, ale bez wyszukiwarki Google raczej nie będziesz wiedział o czym mowa gdyż  mainstream to nie jest

Ilu ludzi tyle opinii

12 minut temu, morawka napisał:

Może  nie zauważyłeś , ale sam napisałeś  cyt: "pomogliście mi w zakupie budżetowego wzmacniacza

Jakby nie patrzeć to Yamaha za kilka stowek to był budżetowy wzmacniacz,  Sansui nawet gdyby kosztował 8 jak piszesz to ciężko to nazwać go budżetowym, hiendem go nie nazwałem ale budzetowy tez nie jest

12 minut temu, morawka napisał:

ale grubo przepłaciłeś

Sklep w którym go kupiłem zarobił na mnie 1200zł czy to dużo? bo sam wzmacniacz kosztował ze sprowadzeniem 12800, sam bym nie zaryzykował sprowadzenia z japoni tylko po to żeby zaoszczędzić tego tysiaka

W dniu 13.02.2020 o 19:10, Xing napisał:

Czy budżetowy? nowy kosztował kupe forsy, używany 14 tysięcy, jeśli to dla Ciebie budżetowy sprzęt to chętnie dowiem się na czym sam słuchasz muzyki

Sam to napisałeś ?

Tez nie uważam go za budżetowy , zacytowałem Twój wpis ( nie napisałeś ze chodzi o Yamahe )

zalezy czego się szuka , ale 14k ( oczywiście moim zdaniem ) to lekka przesada delikatnie mówiąc .

Ten Naim to fajny CD i jak najbardziej nie odstaje poziomem od reszty Twojego systemu, ale zawsze możesz poszukać np. Jakiegoś EMM Labs albo DCS

Ilu ludzi tyle opinii

Dużym plusem tego Naima jest dostępny laser i w zasadzie brak mechaniki która mogła by się zepsuć, w każdym razie coś muszę kupić, bo pieniądze rozejdą się na pierdoły prędzej czy później

21 minut temu, margaryna85 napisał:

Sam to napisałeś

Nadal chyba się nie rozumiemy, zresztą te wszystkie przynależności to o kant stołu potłuc, dla jednego budżetowy będzie wzmacniacz za tysiaka a dla drugiego nowobogackiego nawet ten za 30 tysiaków będzie nadal budżetowy

Jak już koniecznie chcesz zmienić tego Naima to na giełdzie hi-fi.pl jest Accuphase DP-65 za ok.6tys, do tego co masz w zupełności wystarczy i pasuje sygnatura brzmienia do Sansui@, ale jak tam z laserem nie wiem , jakieś Sony chyba ( możesz sprawdzić na Vasilitech albo Dutchclassic )

sporo kasy zostanie na kabelki , ale tu tez bym nie szalał 

Ilu ludzi tyle opinii

2 godziny temu, Xing napisał:

Co kto lubi, sam mam odpicowane E30 M3 na które w ciągu 3 lat wydałem 80tyś, dla jednego to stary grat, dla mnie auto jedyne w swoim rodzaju

Jedno jest pewne lubisz grubo przepłacać.......  skoro w 3 lata wydałeś na nie 80tys to poraz kolejny zrobiłeś interes życia ?

...............................

13 godzin temu, Xing napisał:

Dużym plusem tego Naima jest dostępny laser i w zasadzie brak mechaniki która mogła by się zepsuć, w każdym razie coś muszę kupić, bo pieniądze rozejdą się na pierdoły prędzej czy później

Na aukcji jest mój Ayre C-5xeMP , są też linki i ranking. Poczytaj , pomyśl jak masz pytania dzwoń lub pisz.

Za pieniądze które masz nic lepszego nie kupisz a z doborem kabli pomogę później .

W dniu 14.02.2020 o 19:05, bolo_senor napisał:

a to nie taki cd z pancernej puszki od sardynek za ok 24 kilozłotych ?

Taki CD w ciekawej obudowie. I trochę kosztuję, pytanie co dalej bo nie rozumiem komentarza ? ?

10 godzin temu, S4Home napisał:

Taki CD w ciekawej obudowie. I trochę kosztuję, pytanie co dalej bo nie rozumiem komentarza ? ?

bo to nie komentarz tylko pytanie ☺️  nie podejrzewałem branże o poczucie humoru , to pytam.

Tylko czy na pewno dorówna klasą wzmacniaczowi ??

8 godzin temu, bolo_senor napisał:

bo to nie komentarz tylko pytanie ☺️  nie podejrzewałem branże o poczucie humoru , to pytam.

Grunt to pozytywne nastawienie! ? 

8 godzin temu, bolo_senor napisał:

Tylko czy na pewno dorówna klasą wzmacniaczowi ??

Ja bym to tak skomentował, "każdy niech sam sobie odpowie na te pytanie"...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.