Skocz do zawartości
IGNORED

Denon Pma 1510ae+dcd 1510ae jakie monitory? 3tyś

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem tak, u mnie 244.3 grały z Cyruskiem 8.2 i psxr2 czyli ok. 75W i Cyrus nie robił na nich wrażenia muskulaturą ? Ale mi wcześniej  bardziej chodziło o to, żeby wzmacniacz i źródło miały niskie tony bliżej konturowości, tu nie musi być od razu 150W a właśnie dół lekko utwardzony. To tak na moje ucho oczywista. Pierwszy plan też przydałby się bezpośredni w klamotach. 

Edytowane przez Adam 38

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

4 godziny temu, sebox82 napisał:

Elaci podobno prądożerne ?

dla dobrego wzmacniacza to nie jest żaden problem. Po za tym to "trudne" zejście jest zazwyczaj w okolicach 80-100 hz.

? Mogę kupić elac 244.2 za 650 euro w idealnym stanie tylko że było by to kupno w ciemno...

Jak wyglądają różnice brzmieniowe między modelami 244/244.2/244.3?

Edytowane przez sebox82
W dniu 17.05.2020 o 20:34, sebox82 napisał:

? Mogę kupić elac 244.2 za 650 euro w idealnym stanie tylko że było by to kupno w ciemno...

Jak wyglądają różnice brzmieniowe między modelami 244/244.2/244.3?

W ciemno to duże ryzyko. Realnie wydajesz 3 tysiące i nie wiesz co będzie. Dowiadywałeś się w PL serwisie jakie są potencjalnie koszty przetworników? 

Kupiłem po odsłuchu w perfekcyjnym stanie elaci 244.3. z drugiej ręki. Do teraz zbieram szczękę z ziemi a opadła mi co najmniej do podłogi i popierdyka po pokoju ?

• 2 tygodnie później...

Po kilku dniowym odsłuchu brakuje trochę średnicy... 

Wysokie ładne detaliczne bez natarczywisci 

Na niskie tony też nie można narzekać 

Ojtam ojtam... poza Herberth właśnie tak gra większość kolumn 2 way.. Denon też dokłada 2 grosze.. tzn gra raczej równo i nie wypycha średnicy przed szereg.

Chciał bym poznać opinię o średnicy w dynaudio emit m 20 i pylon audio diamond minitor

Edytowane przez sebox82
Gość

(Konto usunięte)

Sprzedaj to co masz i kup Roksana lub Arcama z elektroniki a z kolumn Monitor Audio i będziesz pan zadowolony piękna ciepła średnica taka jak z Analogu (nie zupełnie identyczna ale w tym kierunku) z Denonem również polecają Monitor Audio ale mi to połączenie nie podeszło...

ps miałem Roksana K2 z Monitor Audio RX-8 i było to czego szukałem i być może ty szukasz... a wygrał Roksan bo w danych pieniądzach był po prostu mocniejszy a Arcam prezentował cieplejsza średnice...

Chciał bym poznać opinię o średnicy w dynaudio emit m 20 i pylon audio diamond minitor
M20 grają cieplej i barwniej.. Pylon jest taki bardziej analityczny.. bez zdecydowanego charakteru własnego... z dobrym wzmscniaczem obie kolumny sa ok.

Btw. Jeżeli szukasz w graniu ciepła i nasycenia to zdecydowanie nie z Denonem.... lub wez sobie cieple kolumny Ferberth np..
W dniu 3.06.2020 o 14:04, AndrzejPiaseczno napisał:

Btw. Jeżeli szukasz w graniu ciepła i nasycenia to zdecydowanie nie z Denonem

Nie wiem, albo może mi się wydaje, ale nowe to tak grają ? 

2 godziny temu, S4Home napisał:

Nie wiem, albo może mi się wydaje, ale nowe to tak grają ? 

Właśnie no 2500ne z MA Gold grają dokładnie tak ?

Dla mnie to wszystkie Denony grają ciepło. Raczej tak miskowato. Szczególnie stara seria 2XXX. S10 to taki wyjątek. 

?👈

Jeżeli Denony grają ciepło to jak grają Marantze Heedy Music Hall?

Może Denon ma misiowaty ciepły bas ale góra na pewno nie jest ciepła - raczej neutralna. A średnica jest dynamiczna chropowata i moim zdaniem daleko jej do np. Heeda.

Nie wspomnę o wzmacniaczach których nigdy nie słuchałem a uchodza za ciepłe.. Roksan Creek itd...

Autor wątku pewnie szuka tzw muzykalności takiej jak daje np. Heed.. która jak dla mnie jest przereklamowana... fajnie się słucha Dire Straits i inne spokojne kawałki... ale w reszcie materiału taki spokój jest baaardzo flustrujący.... jak dla mnie. Z MH 35.2 wytrzymałem 3 dni wzmacniacz uchodzący za neutralny a przy Denonie to flegmatyczny ciepły misiek.

Trochę za dużo tutaj kombinuje ale płeć piękną wydała pisemna zgodę do przeniesienia sprzętu do pokoju 25m ?

Tutaj będę musiał zainwestować w podłogówki do kwoty 4 tys zł 

Czytałem trochę na temat monitor audio rx8 i wydaje mi się że powinny sprostać moim oczekiwaną i podobno dobrze się zgrywają z denonem 

Edytowane przez sebox82
  • 2 tygodnie później...

Monitor audio Silver rx 8 a monitor audio rx8 to ta  sama kolumna? 

Edytowane przez sebox82
Monitor audio Silver rx 8 a monitor audio rx8 to ta  sama kolumna? 
Tak.
Silver to seria
rx rs i samo silver to kolejne wcielenia.
  • Pokaż nowe odpowiedzi