Skocz do zawartości
IGNORED

polećcie jakiś przenośny odtwarzacz

Robert 7800

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy może ktoś polecić przenośmy odtwarzacz? Coś oczywiście z BT, i słuchawkowym . Zależy mi na plikach flac, dsd itp.... 

a może jest coś z którymś wyjściem cyfrowym ???

Telefon po prostu.

Dawniej HTC, a odkąd Tajwańczycy zwariowali i wycofali się z mininijacka, to LG. Obecnie V40, bo nie ma teraz na rynku lepiej grających telefonów. Może nie takie cudo soniczne jak HTC, delikatnie chłodniejszy, ale OK - czym chata bogata. I tak przepaść do reszty słuchawek. DSD do sprzetu przenośnego bym nie polecał ze względu na rozmiar plików. Można dokupić przenośny wzmacniacz słuchawkowy ale wyjście słuchawkowe zarówno w HTC jak i w LG jest IMO wystarczające. Jest Tidal, jest Spotify. Bardzo dobre też są odtwarzacze przenośne SONY, kolega posiada taki wypasiony, ale nie widzę sensu w to inwestować, telefon dużo bardziej mi pasuje bo jak słucham w terenie i ktoś zadzwoni to wystarczy guzik nacisnąć na kablu i można gadać. Z przenośnym playerem dużo wincyj zachodu. ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

2 godziny temu, il Dottore napisał:

Bardzo dobre też są odtwarzacze przenośne SONY... 

Ale tylko te z baaatdzo wysokiej półki, bo od reszty każdy telefon lepszy.

14 godzin temu, Robert 7800 napisał:

Coś oczywiście z BT, i słuchawkowym. 

Odpuść sobie minijack, a jeśli chodzi o BT, to cała jakość dźwięku powstaje w słuchawkach, więc kup dobre słuchawki BT, i zwykły telefon.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

16 minut temu, szymon1977 napisał:

Ale tylko te z baaatdzo wysokiej półk

Nie wiem jak te tańsze grają, ale koleś miał wypasa (nie pamiętam symbolu bo od czasów HTC mało się interesuję sprzętem przenośnym)  i było bardzo OK.

Co do BT to nie moja bajka. Słuchawki BT to nie tylko odbiornik ale i nadajnik. Nosić coś takiego na stałe w uchu? Podziękuję. Poza tym kwestia SQ - słyszałeś jakieś słuchawki bezprzewodowe grające lepiej od tych na kablu? Ja mało siedzę w tym temacie z powodu niechęci do glejaka mózgu (telefon też albo na zestawie słuchawkowym odbieram albo na głośnomówiącym) ale obiło mi się o uszy że bezprzewodowo nie jest dobrze z jakością dźwięku.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

32 minuty temu, il Dottore napisał:

...obiło mi się o uszy że bezprzewodowo nie jest dobrze z jakością dźwięku.

Jak słuchasz bezprzewodowo, to w sytuacji, w której o jakości możesz zapomnieć. A jak jedziesz po węgiel to nie Maluchem, a jak do marketu, to nie Starem. Oczywiście można próbować zrobić wodę z mózgu rozważaniem, czy Maluchem łatwiej dowieźć węgiel, niż zaparkować Stara pod marketem. 

Ps. 

Niektórzy nigdy nie dorosną.

32 minuty temu, il Dottore napisał:

Nie wiem jak te tańsze grają... 

Ale ja wiem. Nic oczywiście nie stoi na przeszkodzie, aby ponad moją wiedzą, postawić Twoją niewiedzę.

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Niektórzy nigdy nie dorosną.

I Bogu dziękować! Jaki świat byłby smutny w innym wypadku! ?

2 godziny temu, szymon1977 napisał:

Ale ja wiem.

Kiedy jeszcze dinozaury chodziły po ziemi, miałem bardzo wysoki model MP3 Soniacza. Obudowa z kompozytu, ekran OLED (wtedy!), aktywne tłumienie hałasu ( w samolocie bajka) i jakieś programy do poprawiania jakości MP3 niby "odzyskujące" straconą  przez kompresję informację. Nie wiem jakim cudem ale naprawdę to działało i po włączeniu była różnica in plus. Wysokiej jakości słuchawki. Rewelacyjnie to grało. I 20 godzin grania nonstop. Te zwykłe playery MP3 Sony nawet koło tego sprzętu nie stały. No ale przyszły formaty kompresji bezstratnej, ja odkryłem HTC i straciłem kontakt z przenośnymi playerami. Nie do wiary, jaki jest postęp w tych elektronicznych zabawkach.

Cześć,
Pytanie jaki budżet zakładasz i napisz coś o swoich preferencjach brzmieniowych. Wybór jest bardzo duży dlatego lepiej sprecyzować oczekiwania. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

8 godzin temu, il Dottore napisał:

Telefon po prostu.

Dawniej HTC, a odkąd Tajwańczycy zwariowali i wycofali się z mininijacka, to LG. Obecnie V40, bo nie ma teraz na rynku lepiej grających telefonów. Może nie takie cudo soniczne jak HTC, delikatnie chłodniejszy, ale OK - czym chata bogata. I tak przepaść do reszty słuchawek. DSD do sprzetu przenośnego bym nie polecał ze względu na rozmiar plików. Można dokupić przenośny wzmacniacz słuchawkowy ale wyjście słuchawkowe zarówno w HTC jak i w LG jest IMO wystarczające. Jest Tidal, jest Spotify. Bardzo dobre też są odtwarzacze przenośne SONY, kolega posiada taki wypasiony, ale nie widzę sensu w to inwestować, telefon dużo bardziej mi pasuje bo jak słucham w terenie i ktoś zadzwoni to wystarczy guzik nacisnąć na kablu i można gadać. Z przenośnym playerem dużo wincyj zachodu. ?

Ukryta Zawartość

ok, mam LG G7 THIN Q , słuchawki Bayerdynamic lagoon 

telefon gra przyzwoicie, słuchawką też niczego nie brakuje, w domu jako źródło służy komputer- pliki z twardego, wszelki streaming, do wzmacniacza po kabelku lub BT,  z telefonu przeważnie po BT do wzmacniacza na szybko jakieś radio lub YT,  gdy pobieram muzykę  na komputer muszę ją kopiować na telefon aby słuchać w plenerze , gdy idę do kolegi na odsłuch zabieram przenośny dys

chcę mieć wszystko w jednym miejscu, tak abym mógł słuchać po BT gdy jestem na zewnątrz, i po kabelku cyfrowym gdy jestem w domu, korzystać z wszelkiego  streamingu  i własnych plików muzycznych 

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, szymon1977 napisał:
6 godzin temu, il Dottore napisał:

słyszałeś jakieś słuchawki bezprzewodowe grające lepiej od tych na kablu?

więc kup dobre słuchawki BT, i zwykły telefon.

mam, lecz chodzi mi aby mieć muzykę w jednym miejscu a nie w tel i komputerze 

u mnie na kablu gra dynamicznie i sucho, na BT bardziej ociepla, ale czy to jest na minus? dużej straty nie ma. 

3 godziny temu, Q21 napisał:

Cześć,
Pytanie jaki budżet zakładasz i napisz coś o swoich preferencjach brzmieniowych. Wybór jest bardzo duży dlatego lepiej sprecyzować oczekiwania. 

Cześć

budżet do 1500zł

preferencje brzmieniowe- zrównoważone pasmo, może trochę ocieplone ale bez dominacji któregoś 

4 godziny temu, Robert 7800 napisał:

chodzi mi aby mieć muzykę w jednym miejscu a nie w tel i komputerze 

Nonsens! I tak musisz mieć w dwóch miejscach, bo jak Ci jeden dysk padnie, to nie stracisz kolekcji mp3 zbieranej przez 20lat.

Dlatego do telefonu kup dobre słuchawki BT, a pomiędzy PC i wzmacniacz DAC.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Nonsens! I tak musisz mieć w dwóch miejscach

nie, no mam kopie zapasową  na zewnętrznym dysku w szafie, aktualizuje co jakiś czas- podstawa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.