Skocz do zawartości
IGNORED

POLICJA POLSKA 2020

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, Sine Metu napisał:

Chyba nie ogarniasz czym była Granatowa Policja w czasie okupacji.

Chyba nie ogarniasz wszystkiego, o czym dyskutuje się na Bocznicy. Wyrażałem o niej swoją opinię choćby w dyskusji z toptwenty. Poza tym moja mundurowa aluzja, nie odnosiła się akurat do tej formacji, a do obecnego koloru umundurowania polskiej policji.

2f94842b443ca9a0c8c97e49eec7e2ea.jpeg

Te mundury nie są czasem granatowe?! ?

Manifestacja poparcia 2020 pod ochroną.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

moja mundurowa aluzja, nie odnosiła się akurat do tej formacji, a do obecnego koloru umundurowania polskiej policji.

Na co to niby TY zwróciłeś uwagę? Post, poproszę.

Bo mój jest poniżej - ten do którego się odnosisz.

Granatowa Policja. Ja wiedziałem że tak będzie

Kolaboracja z faszystowską władzą - to jest właśnie PiS-milicja.
8 godzin temu, toptwenty napisał:

Manifestacja poparcia 2020 pod ochroną.

Ukryta Zawartość

Jeszcze 2 autobusy w drodze...

Ukryta Zawartość

53 minuty temu, Sine Metu napisał:

Na co to niby TY zwróciłeś uwagę? Post, poproszę.

Posta sobie poszukaj, a o rozum Bozie poproś, bo to co poniżej napisałeś

54 minuty temu, Sine Metu napisał:

Kolaboracja z faszystowską władzą - to jest właśnie PiS-milicja.

pokazuje, że rozumu w tym przypadku ci brakuje.

W dniu 11.06.2020 o 22:28, janunio napisał:

Obecnie Policja w bardzo widoczny sposób traci z każdym miesiącem niezależność. Staje się bezkarnym, brutalnym narzędziem stosowanym do utrzymania obecnej władzy i ochronie interesów ekonomicznych pisowskich elit. Zapewne widzowie TVP tego nie widzą.

Czy też tak to ogarniacie ?

Jak widać wątek założony w sama porę. Ww ciagu ostatnich kilku dni Policja nie pozostawia żadnych wątpliwości że jest uzbrojonym w pałkę ramieniem reżimu. Zastanawia mnie tylko jak ci policjanci będą się kiedyś tłumaczyć? Że oni tylko słuchali rozkazów? Hmmm, kiedyś już to było i skończyło się kiepsko.

Jestem Europejczykiem.

Gość Sine Metu

(Konto usunięte)

Że oni tylko słuchali rozkazów?

Oni wykonują te rozkazy, a być może tylko polecenia - tak czy owak, łamią prawo.

I dokładnie tak jak komunistyczna milicja, pisowska policja powinna być pozbawiona wszelkich praw.

Zwłaszcza wszyscy ci którzy wstąpili za czasów PiS - wiedzieli gdzie i po co wstępują. Kasa, mieszkania i pełna opieka medyczna dla nich i rodzin.

Tak. Wszystkie kliniki wojskowe są tylko dla "swoich". Dokładnie tak jak za komuny.

Wszyscy którzy przyjęli jakąkolwiek ofertę od pisu powinni za to zaplacic . Czytaj . Wszystko z procentami zwrócic i iśc do pierdla . Jak to było na sprawie Profesora Sadurskiego?

Organizacja przestępcza. .

Wniosek powinieen byc jden .

KAżdy popierający pis jest współuczestnikiem organizacji przestępczej .

Czytaj . Ma za to zaplacic . Np czynnie finansowo uczestniczyc w  zwrocie wszelkich strat jakie poniósł kraj rządzony przez picunie .

Dla mnie była by to jakaś forma sprawiedliwości .

Dwóch rzeczników policji przekonywało, że policja nie interesuje się przyczepą z napisem "WyPAD2020" krążącą po ulicach Warszawy. Są dowody, że w sobotę dwa radiowozy nie opuszczały jej z pola widzenia. 

• 3 tygodnie później...

"W czwartek, 2 lipca, w Nowej Soli odbył się wiec wyborczy prezydenta Andrzeja Dudy. Na wiec przyszli przeciwnicy i zwolennicy głowy państwa. Doszło do przepychanek oraz wyzwisk. Pod adresem głowy państwa padały niecenzuralne słowa. Wykrzyczała je również Wiktoria, 20-letnia nowosolanka i zostało to nagrane przez dziennikarza publicznego radia. Po nagraniu sprawą zajęła się nowosolska policja. Sprawa jest załatwiana w ekspresowym tempie.

Po Wiktorię policjanci „w cywilu” przyjechali do pracy. Tam zaskoczona kobieta została zatrzymana i przewieziona na komendę. Podstawą zatrzymania i doprowadzenia była obawa, że Wiktoria będzie "zacierać ślady przestępstwa". Potem policjanci doprowadzili ją do prokuratury. W nowosolskiej prokuraturze rejonowej Wiktoria usłyszała zarzut publicznego znieważenia prezydenta Andrzeja Dudy podczas wiecu wyborczego.

Mecenas Robert Kornalewicz złożył zażalenie na zatrzymanie Wiktorii przez nowosolska policję.

- Zostało ono dokonane z oczywistą obrazą przepisów postępowania karnego. Brakowało jakichkolwiek podstaw do tego zatrzymania, a w szczególności brak było realnej obawy zatarcia śladów ewentualnego przestępstwa przypisywanego mojej klientce."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Podnosić larum z powodu, że jakaś gówniara dopuściła się znieważenia prezydenta RP z pobudek chuligańskich, a Policja ją tak strasznie ukrzywdziła, to kiepski polityczny teatr.

W innym przypadku nie otworzyłaby nawet gęby albo po otwarciu nakryłaby się goleniami. I tyle.

57 minut temu, Zyzol napisał:

Podnosić larum z powodu, że jakaś gówniara dopuściła się znieważenia prezydenta RP z pobudek chuligańskich, a Policja ją tak strasznie ukrzywdziła, to kiepski polityczny teatr.

W innym przypadku nie otworzyłaby nawet gęby albo po otwarciu nakryłaby się goleniami. I tyle.

Zgrywasz idiotę czy już pod wpływem reżimowej propagandy zidiociałeś do reszty??? Pytam grzecznie i z troską.

Jestem Europejczykiem.

A tu ciekawostka i jednocześnie ostrzeżenie.

"Sąd we Wrocławiu wydał wyrok, zgodnie z którym Aleksander B. ma odbyć 20 godzin prac społecznych. Został skazany za "oddanie gazów" przy policjantach, którzy go legitymowali."

Jestem Europejczykiem.

26 minut temu, Jaro_747 napisał:

A tu ciekawostka i jednocześnie ostrzeżenie.

"Sąd we Wrocławiu wydał wyrok, zgodnie z którym Aleksander B. ma odbyć 20 godzin prac społecznych. Został skazany za "oddanie gazów" przy policjantach, którzy go legitymowali."

Normalnie państwo policyjne, nawet pierdnąć nie można ?

2 minuty temu, jar1 napisał:

Normalnie państwo policyjne, nawet pierdnąć nie można ?

Może to byli policjanci z korzeniami stąd to wyczulenie na gaz.

Reakcja sądu jak najbardziej prawidłowa i uzasadniona.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

2 godziny temu, Jaro_747 napisał:

Zgrywasz idiotę czy już pod wpływem reżimowej propagandy zidiociałeś do reszty??? Pytam grzecznie i z troską.

Raczej pyta mnie idiota. Mam żałować jakiejś głupiej dziwy, która podobno działa pod wpływem tłumu, a potem przepraszała, że nie chciała. Może była zwyczajnie przyćpana albo nawalona, a może ktoś ja ustawił w tej roli. Może następnym razem rzuci w kierunku jakiejś osoby granat albo koktajl Mołotowa, bo tłum tak na nią podziałał. Przypominam, że Policja interweniował również w sprawie gościa, który zerwał plakat wyborczy z ogrodzenia posesji i groził jej właścicielce. Będzie miał prowadzone postępowanie mimo, że też się pokajał.

Jeżeli mam być krytyczny wobec policjantów. To za tego rodzaju przypadki: "Sąd we Wrocławiu wydał wyrok, zgodnie z którym Aleksander B. ma odbyć 20 godzin prac społecznych. Został skazany za "oddanie gazów" przy policjantach, którzy go legitymowali - donosi "Gazeta Wrocławska".

Ukryta Zawartość

Zresztą sąd też ośmieszył skazując oskarżonego o charczenie odbytnicą. W czasach PRL, jedna z gazet opisała mający miejsce w Warszawie przypadek, że do jednego z Kolegiów d/s Wykroczeń dostarczono obwinionego o używanie słów wulgarnych po alkoholu. Dowieziony ze żłobka delikwent okazał się niemową. Policjant, który sporządził wniosek o ukaranie, sam został ukarany dyscyplinarnie.

Ukryta Zawartość

Jednak jesteś idiotą który uwielbia dyskutować sam ze sobą.

Napisane było dość jasno, ale Zyzol tradycyjnie nie zrozumiał i trzeba mu tłumaczyć.

Więc zaczynam tłumaczyć prostymi zdaniami żeby dotarło.

1. Artykuł nie rozgrzesza w żaden sposób krzyczącej Pani.

2. Nie ocenia czynu ani nie podważa samego faktu.

3. Przedstawia problem kompletnie nieadekwatnego działania Policji.

4. Działania mającego znamiona zastraszania.

Pytanie pomocnicze po ch*j Policja w ogóle ją zatrzymywała?

Dlaczego przyszli do pracy żeby widowiskowo ja zatrzymać?

Te działania Policji to kolejny dowód na jej polityczne zaangażowanie po stronie PiS.

Jestem Europejczykiem.

No tak. Przed Anno Domini 2015 policja była apolityczna.

Połóż się spać Jaru. Tak do niedzieli.

Z każdym dniem rośnie liczba tych, których musisz całować w "D" aby nie być skazanym za zbrodnię nienawiści.

3 minuty temu, Amator 2b napisał:

Amator a to nie wiesz że tak było ,  policja nie lubiła wtedy tylko tych co im się nie podobało 20% bezrobocie , i najniższe zarobki w europie normalnie walczyli z warchołami , pielęgniarkami nauczycielami itd wszystko w imię dobra kraju , polityka no skąd 

7 minut temu, Amator 2b napisał:

Znowu dyskutujesz sam ze sobą.

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Znowu dyskutujesz sam ze sobą.

Schemat gdy argumentów brak.

Wyśnij coś nowego.

Do niedzieli.

40 minut temu, Jaro_747 napisał:

Napisane było dość jasno, ale Zyzol tradycyjnie nie zrozumiał i trzeba mu tłumaczyć.

Więc zaczynam tłumaczyć prostymi zdaniami żeby dotarło.

Zbyteczna troska.

40 minut temu, Jaro_747 napisał:

1. Artykuł nie rozgrzesza w żaden sposób krzyczącej Pani.

2. Nie ocenia czynu ani nie podważa samego faktu.

3. Przedstawia problem kompletnie nieadekwatnego działania Policji.

4. Działania mającego znamiona zastraszania.

Pytanie pomocnicze po ch*j Policja w ogóle ją zatrzymywała?

Dlaczego przyszli do pracy żeby widowiskowo ja zatrzymać?

Te działania Policji to kolejny dowód na jej polityczne zaangażowanie po stronie PiS.

Artykuł ma niewątpliwie znamiona ataku na Policje i PiS wykorzystywanym w kampanii wyborczej, podobnie jak i twoje wypowiedzi na ten temat. Tego nie da się nie zauważyć. Zatrzymanie jest czynnością procesową przewidziana w polskim procesie. 

Nie widzę znamion szykanowania czy zastraszania tylko dlatego, że ową sprawczynię przestępstwa zatrzymali funkcjonariusze po cywilnemu w miejscu pracy. Dlaczego to zrobili może wynikać z przyjętej taktyki postępowania, a także wiedzy własnej Policji. Poza tym jeżeli zatrzymana poczuła się pokrzywdzona sposobem przeprowadzenia tej czynności może i nawet powinna złożyć na nią zażalenie, które rozpatrzy niezawisły sąd. 

• 1 miesiąc później...
W dniu 9.07.2020 o 19:33, Zyzol napisał:

Zbyteczna troska.

Artykuł ma niewątpliwie znamiona ataku na Policje i PiS wykorzystywanym w kampanii wyborczej, podobnie jak i twoje wypowiedzi na ten temat. Tego nie da się nie zauważyć. Zatrzymanie jest czynnością procesową przewidziana w polskim procesie. 

Nie widzę znamion szykanowania czy zastraszania tylko dlatego, że ową sprawczynię przestępstwa zatrzymali funkcjonariusze po cywilnemu w miejscu pracy. Dlaczego to zrobili może wynikać z przyjętej taktyki postępowania, a także wiedzy własnej Policji. Poza tym jeżeli zatrzymana poczuła się pokrzywdzona sposobem przeprowadzenia tej czynności może i nawet powinna złożyć na nią zażalenie, które rozpatrzy niezawisły sąd. 

Stare komuchy jak widać maja we krwi stanie przy władzy i prześladowanie opozycji. Natury nie oszukasz ;-).

Jestem Europejczykiem.

6 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Stare komuchy jak widać maja we krwi stanie przy władzy i prześladowanie opozycji. Natury nie oszukasz ;-).

Neobanderowska V-kolumna trolluje nadal...  Wypowiedź sprzed dwóch miesięcy wyciągnięta tylko po to, aby wyżyć się ad. personam.

4 godziny temu, Jaro_747 napisał:

A na temat policji kremlowski sługusie to nie masz nic do powiedzenia oprócz włażenia w dupę władzy?

Do tej pory myślałem, że  neobanerowskie szmaty mają mocniejsze nerwy. A przede wszystkim głowy.

Edytowane przez Zyzol
17 godzin temu, Zyzol napisał:

Do tej pory myślałem, że  neobanerowskie szmaty mają mocniejsze nerwy. A przede wszystkim głowy.

Nieładnie tak jest pisać o części kadry oficerskiej szkolonej w Szczytnie.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.