Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie kable zasilające

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Adasza napisał:

Jak znam życie to wzmaka tańszego niż ten kabel 🙂

Swoją drogą to powinno się na napisać jaką robi robotę a nie, że robi, bo to pachnie marketingiem szeptanym, nieudolnie. 

Nie ważne jaką robią robotę,  ładne są i tyle. A jaki mają wybór wzorów/kolorów oplotów 🤗

23 minuty temu, SigSauer napisał:

Nie ważne jaką robią robotę,  ładne są i tyle. A jaki mają wybór wzorów/kolorów oplotów 🤗

I do tego naprawdę niedrogie. Bo chyba 6 tysięcy za sieciówkę to rzeczywiście jest jak za darmo 🙂 

8 minut temu, Adasza napisał:

I do tego naprawdę niedrogie. Bo chyba 6 tysięcy za sieciówkę to rzeczywiście jest jak za darmo 🙂 

6k zł to z Twoją prowizją

bo w zwykłym salonie z garmażem ałdio to 3.815 kosztuje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pomijając już absurdy wszelakie po kiego komuś kabel sieciowy do audio 6mm2? Najczęściej są to instalacje na gniazdka kablem 1.5 - 2,5mm2, więc ostanie 1,5m grubszego guzik da. Poza tym pobór prądu i tak jest ograniczony wyłącznikiem nadprądowym.

Pomijając już absurdy wszelakie po kiego komuś kabel sieciowy do audio 6mm2?

Na 3x6mm2 klocek stoi na samych drutach bez platform, nozek, kolcow i innych dupereli

Tylko gniazdko musi to wytrzymac
7 minut temu, malikali napisał:

Pomijając już absurdy wszelakie po kiego komuś kabel sieciowy do audio 6mm2? Najczęściej są to instalacje na gniazdka kablem 1.5 - 2,5mm2, więc ostanie 1,5m grubszego guzik da. Poza tym pobór prądu i tak jest ograniczony wyłącznikiem nadprądowym.

Może ktoś chce mieć jeden uniwersalny, do wzmaka i spawarki w warsztacie. Można wtedy kupić jeden a nie dwa, wyjdzie taniej 🙂 

1 minutę temu, Adasza napisał:

Może ktoś chce mieć jeden uniwersalny, do wzmaka i spawarki w warsztacie. Można wtedy kupić jeden a nie dwa, wyjdzie taniej 🙂 

Gorzej z gniazdem IEC. 
Częste wpinanie i wypinanie przewodu grozi wyrobieniem gniazda w ekstremalnych przypadkach iskrzeniem i pożarem!

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

18 godzin temu, Yancy napisał:

A co zasilał ten kabel ?

X60 miałem jakiś czas temu na testach podpięty do wzmacniacza i pozostawił po sobie dobre wrażenie. Na tyle dobre że teraz kupiłem go sobie z metra i na dniach oprawię go we wtyki. Natomiast X40 zasila u mnie źródło.

15 godzin temu, Adasza napisał:

Jak znam życie to wzmaka tańszego niż ten kabel 🙂

15 godzin temu, Adasza napisał:

bo to pachnie marketingiem szeptanym, nieudolnie. 

Kable kupuję ze szpuli, także wzmak nie jest tańszy 😉 Żaden szeptany marketing, no jak możesz? (chyba że oceniasz po sobie?) Wskazałem jedynie na te przewody bo są naprawdę dobre. Jeśli ktoś zechce to sobie wypróbuje, tyle. Ze szpuli wychodzi całkiem niedrogo jak na cenowe standardy markowych przewodów zasilających.

4 minuty temu, lemo napisał:

Jakie wtyki stosujesz?

Viborg z serii VE501 bo są dobre i nie rujnują portfela 😁 Tulejki na końcówki kabla Viablue.

13 minut temu, urkoni napisał:

Viborg 

To porządny producent. Godny polecenia i to nie jest ironiczny wpis.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

4 minuty temu, Tajitsu napisał:

To porządny producent. Godny polecenia i to nie jest ironiczny wpis.

Popieram mam 502r do listwy , sprawdza się doskonale.

A mieliście do czynienia z wtykami Yarbo? Ceny nie wysokie, podobne do Viborga.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Godzinę temu, urkoni napisał:

Viborg z serii VE501 bo są dobre i nie rujnują portfela

Portfela nie rujnują, ale jak w krótkim okresie czasu na złoconych pojawiają się dziwne plamy, jakby naloty ultelniania to już może zirytować. Na Allegro publikowałem fotki w opiniach, ale chyba mi to usunęli. Można sprawdzić. Ja już ich nie kupię.

Ale chyba na większości złoconych takie coś się pojawia innych marek też. Ktoś wystawiał furutecha chyba 48 na rodzie i tez to było, a wolał prawie jak za nowe.

35 minut temu, lemo napisał:

Ale chyba na większości złoconych takie coś się pojawia innych marek też. Ktoś wystawiał furutecha chyba 48 na rodzie i tez to było, a wolał prawie jak za nowe.

Mam wiele lat złocone Furutechy i są czyste, natomiast warstwa rodu na wtykach Furu to dla mnie jakaś "fuszera", zwłaszcza na RCA i jack. Szybko schodzi na bolcach RCA, a w jacku wystarczy dwa razy ostrożnie zagiąć blaszki wokół przewodu i już się odwarstwia. Może z oszczędności robią to w Chinach? Wtyki NCF kosztują majątek i oczekuje się trwałości, a tu taka wpadka.

Edytowane przez slawsim

Od ponad roku mam wpięte zasilające Viablue X40 i X60 w system 

Solidne wykonanie z porządnych materiałów o klasycznej geometrii:   3 posrebrzane skrętki miedziane ekranowane siatką z ocynowanej miedzi, owiniętą folią aluminiową 

Ukryta Zawartość

Dobrze układają się i w pełni spełniają powierzone im zadanie, nie wpływają na  charakter brzmienia zestawu czyli neutralne 🤗

(konfekcja fabryczna)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Zbi_Rek
47 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Od ponad roku mam wpięte zasilające Viablue X40 i X60 w system 

Cenowo nie pasują chyba to tematu wątku...

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Kable kupuję ze szpuli, także wzmak nie jest tańszy Żaden szeptany marketing, no jak możesz? (chyba że oceniasz po sobie?) Wskazałem jedynie na te przewody bo są naprawdę dobre. Jeśli ktoś zechce to sobie wypróbuje, tyle. Ze szpuli wychodzi całkiem niedrogo jak na cenowe standardy markowych przewodów zasilających.

Urkoni z Adasiem to już tak jest. Jak mu udowodnisz że można taniej to ci powie że na pewno Turkowi wypadło z TiRa oraz o szeptanym Marketingu. To są dwa naczelne argumenty powielane w wielu wpisach i nawet jak zaproponujesz że mu sprzedasz za "tyle" to cię zapyta - mnie pytał - żebym mu podał gdzie kupuje w Niemczech żeby mnie mógł wydymać i sam se kupić. Jelenia szuka. Ja się już wyleczyłem albo jak kto woli "poddałem".

A kabelek fajny. Popracować nad dobra konfekcja i ... Co do plam (owszem nie powinny się pojawić) polecam Argentum 2 dostępny za grosze na Allegro . Pięknie czyści wiele metali. Jak swoje WBR zanurzyłem wyplukalem i jak nowe bo cóż... Też złoto się wytarło. to są mikrony

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, Yodzisław napisał:

A mieliście do czynienia z wtykami Yarbo? Ceny nie wysokie, podobne do Viborga.

Yarbo, imho lepsze od Viborga.

Jak z czystej miedzi to IeGo (Furukawa) czy Neotech UPOCC, jak ze stopów miedzi to zdecydowanie Wattgate lub Oyaide. Rod na bazie dobrej miedzi, zazwyczaj dobrze sie sprawdza, co niekoniecznie mozna powiedzieć o złocie..

Swego czasu jak "bawiłem sie" sieciówkami, najlepszym sonicznym tanim, budżetowym zestawieniem, był kabel Elec 361 plus wtyki Wattgate classic. Dobrym rowniez, Dh Labs Power Plus z podstawowymi wtykami Wattgate.

3 godziny temu, lemo napisał:

Przy własnym montażu czemu nie.

Autor napisał co innego - konfekcja fabryczna.

4 godziny temu, Zbi_Rek napisał:

Dobrze układają się i w pełni spełniają powierzone im zadanie, nie wpływają na  charakter brzmienia zestawu czyli neutralne 🤗

(konfekcja fabryczna)

A tu już poprzez cenę wypada z tanich kabli (Viablue X40~ 3k, Viablue X60~ 3,8k).

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Yarbo, imho lepsze od Viborga.
Jak z czystej miedzi to IeGo (Furukawa) czy Neotech UPOCC, jak ze stopów miedzi to zdecydowanie Wattgate lub Oyaide. Rod na bazie dobrej miedzi, zazwyczaj dobrze sie sprawdza, co niekoniecznie mozna powiedzieć o złocie..
Swego czasu jak "bawiłem sie" sieciówkami, najlepszym sonicznym tanim, budżetowym zestawieniem, był kabel Elec 361 plus wtyki Wattgate classic. Dobrym rowniez, Dh Labs Power Plus z podstawowymi wtykami Wattgate.

2x160 wtyki plus 69 zł za 50cm czyli realnie X2 no i nasz czas ewentualnie tulejki i zaciskarka

Takie życie teraz ale dobrze wiedzieć

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Godzinę temu, Cezary_58669 napisał:

Swego czasu jak "bawiłem sie" sieciówkami, najlepszym sonicznym tanim, budżetowym zestawieniem, był kabel Elec 361 plus wtyki Wattgate classic.

Jakie jeszcze wtyki próbowałeś z elec i co nie "zagrało"?

Drugi kabel który sobie sprawię do DAC to będzie prawdopodobnie ten z jakimiś tanimi wtykami.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Myślę, żeby sobie jakieś zasilające wystrugać "po taniości" do drugiego systemu. Mam swoje typy, ale chętnie posłucham propozycji. Kabelki do Yamahy 701 oraz Gustarda U16.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

55 minut temu, Yodzisław napisał:

Jakie jeszcze wtyki próbowałeś z elec i co nie "zagrało"?

Drugi kabel który sobie sprawię do DAC to będzie prawdopodobnie ten z jakimiś tanimi wtykami.

Z Elecaudio 361 też mam pozytywne doświadczenia, m.in. konfekcjonowanych wtykami Viborg

14 godzin temu, urkoni napisał:

X60 miałem jakiś czas temu na testach podpięty do wzmacniacza i pozostawił po sobie dobre wrażenie. Na tyle dobre że teraz kupiłem go sobie z metra i na dniach oprawię go we wtyki. Natomiast X40 zasila u mnie źródło.

Kable kupuję ze szpuli, także wzmak nie jest tańszy 😉 Żaden szeptany marketing, no jak możesz? (chyba że oceniasz po sobie?) Wskazałem jedynie na te przewody bo są naprawdę dobre. Jeśli ktoś zechce to sobie wypróbuje, tyle. Ze szpuli wychodzi całkiem niedrogo jak na cenowe standardy markowych przewodów zasilających.

Ale napiszesz w końcu jaką konkretnie robotę (napisałeś: "Viablue robi robotę") robi ten kabel? Bo skoro jest taki świetny to pewnie robi coś czego zauważalnie nie robi zwykły.

• Pokaż nowe odpowiedzi