Skocz do zawartości
IGNORED

Dolby Vision na XBOX One X - jak uruchomić?

Rekomendowane odpowiedzi

A gdzie napisałem Dolby Atmos?

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

Tu.

Ano własnie, od rana szukam jakiegoś info i nic nie ma w sieci. Tak samo z PS5 - nie wiadomo czy będzie DolbyAtmos, bo piszą że ma być jakiś autorski system dzwięku przestrzennego ..
58 minut temu, RAF77 napisał:

Tu.

Heh, no tak. To było luźne pytanie/dygresja. Nie czepiaj się. 

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

Gość

(Konto usunięte)
6 godzin temu, Mieciu napisał:

Mam od miesiąca. Tv z DV od trzech dni. I właśnie po to jest forum, żeby pomagać. 

Wiem, umiem czytać... 

3 godziny temu, bl4ck napisał:

Ogólnie już dawno temu były jakieś informację od Microsoftu i dodaniu obsługi DV dla płyt, ale czy to była prawda czy po prostu kolejne artykuły w internecie nie wiadomo. Fakty są takie że stary takiej funkcjonalności nie dostaje.

A w nowy X? to też nie jest tam na prawdę wiadome na 100 procent. Nigdzie się tym nie chwalą... a przecież to kolejny % sprzedażowy więcej...

Miało to być właśnie z wejściem nowej generacji czyli przy X-sie

Mialem Xbox-a One, późnej One S i w końcu One X i co i nic, dobra konsola do grania gdzie przy okazji otrzymujemy odtwarzacz tylko UHD... tez myślałem że zmieniając z S na X-a będzie wspomniany DV... rozczarowali mnie i sprzedałem owe konsole... teraz mam odtwarzacz BD Panasonic i tez musze włączać DV manualnie przed odpaleniem filmu? ale przynajmniej jest... 

Edytowane przez Gość

Były później artykuły o dodaniu obsługi dv dla płyt, nie rób też z DV świętego grala bo bez niego też da się żyć.

TV samsunga nie mają DV i jakoś się sprzedają dobrze.

W panasonicu nic nie trzeba przełączać ustawisz raz dv i jak płyta będzie w dv to odpali dv jak wsadzisz bd odpali bd, w sony jak ustawiły tryb DV wymusi on wyświetlenie zwykłej płyty bd w trybie obrazu dv co jest chore.. że do dnia dzisiejszego nie ma automatycznego wyłączania DV z płyt bez DV.

Edytowane przez bl4ck
Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, bl4ck napisał:

Jeśli chodzi o audio to nie sądzę żeby zrezygnowali z passthrough'u więc o to bym się nie martwił raczej.

Z tego nie zrezygnują, ale dodadzą właśnie jakiś tryb dla słuchawek który będzie imitacja DA... może lepszy, może gorszy... nie wiem... coś gdzieś czytałem że niby ten dźwięk ma tez współpracować tylko ze sprzetem Sony czyli Amplitunery i TV... ale to tylko słyszałem od kumpli którzy maja świra na punkcie PS...

2 minuty temu, bl4ck napisał:

W panasonicu nic nie trzeba przełączać ustawisz raz dv

Czekaj sprawdzę, bo być może ja strzeliłem gapę... 

5 minut temu, bl4ck napisał:

TV samsunga nie mają DV i jakoś się sprzedają dobrze

Za to maja HDR10+ tylko nie wiem czy te najtańsze modele tez , zaś Sony ma tylko w topowych modelach HDR10+ gdzie ja osobiście uważam ze jest dużo lepszy obraz od DV 

I co do DV w Panasonicu masz racje, dawno nie oglądałem filmu w HDR tylko większości z DV a wiadomo na BD nie DV...

Filmów w HDR10+ masz bardzo mało.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bl4ck

Ten dźwięk,.nie będzie współpracował, z żadnym aplitunerem, ani z żadnym telewizorem.
Tylko ze specjalnymi słuchawkami do ps5.

Gość

(Konto usunięte)
18 minut temu, RAF77 napisał:

Ten dźwięk,.nie będzie współpracował, z żadnym aplitunerem, ani z żadnym telewizorem.
Tylko ze specjalnymi słuchawkami do ps5.

Być może, napisałem tylko to co słyszałem... zreszta i tak konsole mnie nie jarają za dzieciaka 15-18 lat temu to tak gdy wszedł pierwszy PS i Crash Bandycat super gierka na tamte czasy... 

59 minut temu, bl4ck napisał:

Filmów w HDR10+ masz bardzo mało.

https://forum.blu-ray.com/showthread.php?t=300877

Jak dla mnie 47 tytułów to nie 5-ć jak to było z AURO3D, być może jest to droga technologia nagrywania i dlatego jest tyle tylko produkcji... czas pokaże... 

Ja korzystam z tego kupując filmy 

https://poral.eu/filmy_4k_ultra-hd.php

Ale żeby sprawdzić gdzie jest PL wersja? bo jeśli do ogólnego sprawdzenie to nie ma tam masy filmów wydanych na UHD.

Poral kataloguje pl wydania i zagraniczne które mają pl na płycie.

Edytowane przez bl4ck
Gość

(Konto usunięte)
28 minut temu, bl4ck napisał:

Ale żeby sprawdzić gdzie jest PL wersja? bo jeśli do ogólnego sprawdzenie to nie ma tam masy filmów wydanych na UHD.

Poral kataloguje pl wydania i zagraniczne które mają pl na płycie.

Tak wiem i do tego go używam... wydania zagraniczne kupuje w 4K bez PL napisów a później w Polsce kupuje BD... trochę to chore ale przynajmniej mam wydania 4K których próżno szukać u nas z polskim bd

Edytowane przez Gość

Może coś pomieszałem. Chodziło mi, że śmiało można kupować płyty z zagranicy (często taniej) a napisy podstawić jak ich brakuje.

Pytanie ...po co w dzisiejszych czasach tłumaczenia z angielskiego? Jak trzeba żyć i funkcjonować żeby nawet przypadkiem nie nauczyć się tak prostego języka który jest dookoła nas czy tego chcemy czy nie . Gorszy może być tylko niemiecki dubbing przy którym możliwe że nie usłyszysz głosu aktora przez cale życie tylko niemieckich pajaców którzy mówią za nich .

" Kobiety są jak dziki , lecą na żołędzie "  - Arystoteles 

Idiotyczne stwierdzenie, nie będę nawet rozwijał tego debilizmu.

Kolejnym k**wa anglista który idę o zakład że rozumie co 5 słowo i kozakuje jaki to z niego lingwista.

Edytowane przez bl4ck

Mało tego , dodaj niemiecki i norweski... biegle znane.  Blado wypadasz przy tym skoro przy angielskim takie frustracje. 

Ps. Ogólnie co lepsze Xbox czy ps5? 

Gość

(Konto usunięte)
32 minuty temu, bl4ck napisał:

Idiotyczne stwierdzenie, nie będę nawet rozwijał tego debilizmu.

Kolejnym k**wa anglista który idę o zakład że rozumie co 5 słowo i kozakuje jaki to z niego lingwista.

W norweskim pewnie , Kali å sove og Kali å spise ???

22 minuty temu, paul klacska napisał:

W norweskim pewnie , Kali å sove og Kali å spise

Egon, dawno tu nie zaglądałeś. Gdzie podziewa się reszta gangu Olsena ?

Mało tego , dodaj niemiecki i norweski... biegle znane.  Blado wypadasz przy tym skoro przy angielskim takie frustracje. 
Ps. Ogólnie co lepsze Xbox czy ps5? 
Tu się nic nie zmienia. Xbox lepszy technicznie, ps5 będzie miało lepsze gry exclusive (tylko na pleya).

Jako, że mam teraz obie konsole, jak bym miał w przyszłości kupić jedną, to kupił bym ps5.

Do salonu coś zakupie do roboty w dzień.  Premiera chyba w listopadzie ? Strzelanki nie dla mnie bo cienki jestem z bratem 31:2 przegrałem w call of duty  jeden na jeden ???? wolę wyścigi. 

11 minut temu, paul klacska napisał:

Jeg vet ikke ????

Ten tera się popisuje znajomością  języków na forum hahaha ty naprawdę chyba na wysokościach pracujesz i na łeb upadłeś,  renta dobra sprawa ale niech się z tobą rodzina męczy a nie Cię posadzili przy kompie i smrodzisz w necie...

Edytowane przez Xpedite999

• Pokaż nowe odpowiedzi