Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

rozmawiałem kiedyś z kolesiem ,który pracował w seasie (robiłem tam podłogi z epoxy) ,pogadaliśmy trochę ,bo gościu był miły i kontaktowy,powiedział mi ,że wszelkie modyfikacje na zamówienie,oprócz zmiany impedancji cewki głośnika,to jego psucie🙂,nie wiem ile w tym prawdy ......

12 minut temu, szpotek73 napisał:

ja bym nie kupił kolumn z głośnikami poprawianymi przez producenta kolumn

Bo najczęściej producent kolumn nie modyfikuje głośników, tylko zleca producentowi głośników wykonanie partii ileś tam sztuk zmodyfikowanych.

25 minut temu, szpotek73 napisał:

to firmowy głośnik,ma tylko doklejony magnes,żeby mógł grać dobrze w małej komorze

Te "tylko" robi  różnicę w parametrach głośnikach. Cały sprzęt audio składa się z małych rzeczy😉 tu trochę inaczej, tam zmienione i mamy inne granie. Jeden rezystor w zwrotnicy szeregowo z tweeterem, nie odpowiednio dobrany, może sprawić, że długie odsłuchy staną się nieznośne.

Edytowane przez Prewwit
54 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Albo rezerwacja 👍

Rezerwację wymieniłem w poście 😉

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

5 minut temu, Prewwit napisał:

Jeden rezystor w zwrotnicy szeregowo z tweeterem, nie odpowiednio dobrany, może sprawić, że długie odsłuchy staną się nieznośne.

jak za mały ,to pewnie tak...

mnie tylko wkurza ten marketing,że modyfikacja wyniosła brzmienie na nieosiągalny poziom 😁

32 minuty temu, Prewwit napisał:

Tak na szybko przykład, Pylon Diamond Monitor, z przodu zwykły Seas Ca18Rly, a z tyłu..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No tak. Doklejone magnesy dodatkowe. No i mamy modyfikacje. 

Ukryta Zawartość

?👈

6 minut temu, rafal735r napisał:

No tak, jakie dla Ciebie wszystko jest proste, wzięli se ma magnesa i dokleili.

2 minuty temu, Prewwit napisał:

... wzięli se ma magnesa i dokleili.

A to nie są tanie rzeczy , to nie wstyd 😉

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

11 minut temu, Prewwit napisał:

wszystko jest proste

w audio nic nie jest proste...niestety...

8 minut temu, Prewwit napisał:

Zwrotnicę zbudować, pewnie też pikuś, połączyć parę kondów, cewek, rezystorów i gotowe.

no ,trza tylko wiedzieć jak😁

Zestaw Musical Fidelity:

Ukryta Zawartość

Bardzo zacny sprzęt ale w tej cenie t nie grozi mu szybka sprzedaż.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Takiego ROKSANA każdy chciałby mieć

Ukryta Zawartość

Ale się usmielem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) w tym głośniku tylko dokleili inny magnes, dodali drugą komorę, membrana ta sama i mamy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Prościzna 😜

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lampa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Ukryta Zawartość

Dla tych którzy chcą porządnie zejść.

Ukryta Zawartość

39 minut temu, Prewwit napisał:

No tak, jakie dla Ciebie wszystko jest proste, wzięli se ma magnesa i dokleili.

Grunt że w broszurkach można napisać. "Modyfikowane Seas... ". Tak jakby oznaczało że oryginalne są złe, czyli wpływa się na podświadomość że kupuje się coś lepszego. A że większość producentów np Kudos dość wysoko wycenia swe produkty to można w tedy chociaż częściowo usprawiedliwić cenę. Tak to działa, żeby nikt nie powiedział - eee, kolumny za 25tys za midwoofer za 300. - ale Panie to jest SPECJALNY MODYFIKOWANY. 

?👈

52 minuty temu, rafal735r napisał:

Grunt że w broszurkach można napisać. "Modyfikowane Seas... ". Tak jakby oznaczało że oryginalne są złe, czyli wpływa się na podświadomość że kupuje się coś lepszego. A że większość producentów np Kudos dość wysoko wycenia swe produkty to można w tedy chociaż częściowo usprawiedliwić cenę. Tak to działa, żeby nikt nie powiedział - eee, kolumny za 25tys za midwoofer za 300. - ale Panie to jest SPECJALNY MODYFIKOWANY. 

Jak widzę tu na forum, osoby które kupują kolumny, biorą zazwyczaj pod ocenę, porównanie parę różnych kolumn i wybierają te które najlepiej grają w ich odczuciu i warunkach akustycznych, ich interesuje co otrzymują pod względem dźwięku, w danym budżecie cenowym, a nie tym co napisano w broszurce.

A najlepiej robi Audio Physic, montuje do swoich topowych kolumn tweetery HHCT II robione pod nich przez Wavecor, nie dostępne w detalu i nikt może stękać na ich ceny.

Usher:

Ukryta Zawartość

Zna ktoś ten model? Jakoś niewiele informacji w sieci...

Ukryta Zawartość

35 minut temu, Adasza napisał:

Słuchałem (chciałem kupić) ostatnio AP Yara II Superior. Na forach ludzie się mało przy nich nie tasują. Krótko - jak ktoś za nie 10 lat temu dał ponad 8 klocków (nowe) to musiał być albo naćpany albo głuchy. 

No ale kolupka za 90 zł, woofery po 50 🙂

Jest jeszcze jedna opcja - to ty jesteś naćpany albo głuchy.

😉

3 godziny temu, rafal735r napisał:

Doklejenie magnesu to zwiększenie indukcyjności w szczelinie a co za tym idzie - zwiększasz SPL przetwornika i przy okazji QTS co już mocno wpływa na parametry głośnika. 

10 godzin temu, rafal735r napisał:

I na cenę. Choć pylony jako jedne z niewielu są bardzo dobrze wycenione. 

Na cene na pewno ale tak piszesz - Pylon jest bardzo dobrze wyceniony i nie zdziwiłbym się gdyby w ostatnich latach był liderem na polskim rynku w sprzedaży kolumn.

11 godzin temu, Adasza napisał:

No ale kolupka za 90 zł, woofery po 50 🙂

Mam Tempo 5 z kopułkami chyba jeszcze tańszymi. wcześniej większość kolumn miałem na SS. Jakoś nie mogę znaleść następcy dla moich AP w rozsądnej cenie. Wiedzą jak stroić kolumny, cena przetworników to nie wszystko. Niedawno sprzedawałem swoje monitory na SS, które przeleżały pare lat u córki, zrobiłem bezpośrednie porównanie AP Tempo 5 i niestety cena przetworników od SS nie zagrała tak jak te tanie w AP.

Teraz, Adasza napisał:

Może i wiedzą jak stroić, bo rzeczywiście przestrzeń i tak ogólnie scena w miarę było okej. Ale taka ogólna jakość dźwięku, wysokich tonów, zróżnicowania basu jego barwy to w porównaniu do takich Heco Celan 500, których teraz słucham, to o klasę niżej co najmniej. 

Każdemu według potrzeb.

4 minuty temu, jurek1 napisał:

Każdemu według potrzeb.

👍

Raczej do czego podepnie ,i gdzie postawi . I dodał bym jeszcze moim zdaniem... Pzdr

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 minutę temu, dedal75 napisał:

👍

Raczej do czego podepnie ,i gdzie postawi . I dodał bym jeszcze moim zdaniem... Pzdr

Ma się zrozumieć! gra całość włącznie z pomieszczeniem.

13 minut temu, dedal75 napisał:

👍

W punkt 👍

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi