Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, LJ3 napisał:

Nie bez powodu ludzie szukają wzmacniaczy ze "złotych lat audio". One grają, a nie udają, że grają. 

Rafał miał sporo klasyków ze złotej ery audio. Robił porównania (nawet był wątek Marantz vs Yamaha).

8 godzin temu, Tal napisał:

Klasyk w super stanie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Brakuje 4 śrub mocujących tranzystory do radiatorów. 
Tak ma być fabrycznie?

24C1DEB0-45F0-4337-BFEA-F38601A02C20.thumb.png.f20e60f10c27c846920c762464928ff8.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

52 minuty temu, Tajitsu napisał:

Rafał miał sporo klasyków ze złotej ery audio. Robił porównania (nawet był wątek Marantz vs Yamaha).

Ciekawe jakie? W jakim stanie? 

Wątek? Nie widzę. 

12 godzin temu, LJ3 napisał:

Tak zrozumiałem jak wyżej.

Odsłuchanie (u siebie) i porównanie wszystkiego co dostępne jest raczej niemożliwe.  

Nie każdy chce udostępnić przed sprzedażą. 

No to tym bardziej po co wypisywać takie rzeczy? Żeby brzmiało bardziej poważnie i wiarygodnie? 

12 godzin temu, don111 napisał:

Ok... Możliwe. Pytanie czy oni słyszeli więcej niż 1 model Sansui w więcej niż 1 przypadkowym systemie, że robią z siebie ekapertów od wyceniania sprzętu

A tak dobrze było jak się wyniesliscie na audio. Spokój, cisza. 

?👈

4 minuty temu, rafal735r napisał:

No to tym bardziej po co wypisywać takie rzeczy? Żeby brzmiało bardziej poważnie i wiarygodnie? 

Pokaż mi tego co słyszał wszystko co wyprodukowano. Wnioskuję że to Ty?  

Edytowane przez LJ3
Godzinę temu, LJ3 napisał:

Sądzę, że ciągle nabywasz te nowe, drogie, bo przereklamowane ale z powietrzem w środku i co miesiąc masz problem. Co z nimi zrobić? Jak odzyskać kasę? Nigdy kasy wydanej nie dostaniesz z takim nastawieniem. Długo będziesz szukał wymarzonego dźwięku. 

Nie bez powodu ludzie szukają wzmacniaczy ze "złotych lat audio". One grają, a nie udają, że grają. 

Przestań już chłopie, nie zaczynaj powtarzać tych glupot oklepanych już przez sektę sansui. Wszędzie powietrze, wszystko się psuje. Najlepiej kupić 40 letnie Sansui, najlepiej na 100V dać waszemu znajomemu na konserwację, drugiemu zapłacić za ściągnięcie tego cuda żeby jeszcze każdy po drodze zarobił i wtedy jest git i będzie należał do waszej "paczki". 

Przypomnij mi może dlaczego się obraziliście na Audiostereo i poszliście na Audio? Duzo by to wyjaśniło czytającym, którzy nie znają tematu. 

?👈

Teraz, rafal735r napisał:

Przestań już chłopie, nie zaczynaj powtarzać tych glupot oklepanych już przez sektę sansui. Wszędzie powietrze, wszystko się psuje. Najlepiej kupić 40 letnie Sansui, najlepiej na 100V dać waszemu znajomemu na konserwację, drugiemu zapłacić za ściągnięcie tego cuda żeby jeszcze każdy po drodze zarobił i wtedy jest git i będzie należał do waszej "paczki". 

Przypomnij mi może dlaczego się obraziliście na Audiostereo i poszliście na Audio? Duzo by to wyjaśniło czytającym, którzy nie znają tematu. 

"U Was murzynów biją". 

Tak zawsze się kończy, gdy brak argumentów. 

5 minut temu, LJ3 napisał:

Pokaż mi tego co słyszał wszystko co wyprodukowano. Wnioskuję że to Ty?  

Ja nie, dlatego z daleka trzymam się od stwierdzeń typu "lepszego do 50tys nie kupisz". Bo wprowadza to tylko w błąd i świadczy wręcz o chorobie. W tym przypadku na Sansui. Najlepiej na 100V od zioma. Co to "pomoże" sprowadzić i zrobić przegląd. 

1 minutę temu, LJ3 napisał:

"U Was murzynów biją". 

Tak zawsze się kończy, gdy brak argumentów. 

To jedyny argument który powoduje że ciągle tu wracacie i piszecie o Sansui. $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

?👈

17 minut temu, rafal735r napisał:

Ja nie, dlatego z daleka trzymam się od stwierdzeń typu "lepszego do 50tys nie kupisz". Bo wprowadza to tylko w błąd i świadczy wręcz o chorobie. W tym przypadku na Sansui. Najlepiej na 100V od zioma. Co to "pomoże" sprowadzić i zrobić przegląd. 

To jedyny argument który powoduje że ciągle tu wracacie i piszecie o Sansui. $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

Bo to jedne z bardzo udanych wzmacniaczy, które charakteryzują się swoim, wyróżniajcym się i niespotykanym dźwiękiem przypominajacym barwą wzmacniacz lampowy. Inne firmy by uzyskać podobne brzmienie musiały uciekać się do MOSfetów, V-fetów itd. 

Polecam na 100V, gdyż słychać różnice! Ale ... pod warunkiem dobrze zbudowanego całego systemu. 

Podam przykład krytykanta wzmacniaczy Sansui. Czepiał się podobnie, jak Ty. Potem założył swój watek i okazało się, że miał doświadczenia z Sansui, gdyż posiadał AU-@607. Nic więcej. Czyli model ze średniej półki, a jednak jechał i oczerniał inne modele.  

W swoim wątku chwalił ją! 

Jak żyć panie premierze? 

Edytowane przez LJ3

Nie obchodzi mnie to czy Sansui gra źle czy dobrze. Nie jestem przeciw nowym, ani starym, a po prostu przeciw bałwanow wypisujscym głupoty. 

Takie bzdety typu "lepszego do 50tys nie kupisz, nowe to powietrze w środku, psują się co miesiąc " to możecie wciskać jeleniom w waszym klubie, a nie normalnym ludziom. A dlaczego, to już napisałem wyżej. I dlatego zostaliście upomnieni na tym forum za takie zachowania. I jak widać nic nie dotarło. Ale niektórzy za $$$ to zrobią.... (tu se każdy coś może sam wpisać). 

A nawiasem mówiąc to za 30 czy 50tys zamiast pchać się w 40 letnie Sansui na 100V to chyba lepiej wziąć 10 razy młodszego Burmestera czy Luxmana. Wybór jest ogromny. I nawet nie trzeba do psycho klubu się zapisywać.

Skończyłem. 

?👈

54 minuty temu, LJ3 napisał:

Na Marantze mam uczulenie

Dlaczego?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Za tani. Żeby taka grupka ludzi przez 10 lat wychwalała takie stare PM75 czy Żezstaw SM80 też już by stały powyżej 10tys. Albo i więcej. 

?👈

14 minut temu, rafal735r napisał:

tani

Jakiś czas temu przeszedł mi koło nosa pm15… żałuje ☹️
Taki:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, rafal735r napisał:

Pamiętam że wisiał jakiś czas temu taki na allegro. 

To pewnie ten sam. Zanim sprzedałem swoje i zrobiłem miejsce, to „poszedł”.

6 minut temu, rafal735r napisał:

PM14 za to jest 😄

Do tego KI. 

Marantz PM 14 MKII KI Signature:

Ukryta Zawartość

Ten?

Ukryta Zawartość

Bluesound NODE N130 Odtwarzacz sieciowy DAC - 1599zł

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez czuguri
7 godzin temu, LJ3 napisał:

niespotykanym dźwiękiem przypominajacym barwą wzmacniacz lampowy

Czyli te Sansui mają takie duże zniekształcenia?

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

18 godzin temu, Tajitsu napisał:

Brakuje 4 śrub mocujących tranzystory do radiatorów. 
Tak ma być fabrycznie?

Ukryta Zawartość

To raz, poza tym to nie są to zbyt dobrze grające końcówki, tak jak 99% Krelli sprzed 30 lat. KST to najniższy model ale powyżej serii KAV. Klasa AB.
Suchotniki, trzeba zmiękczać lampą.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S

Czlowiek już kompletnie oszalał z tymi głosnikami. Do Sopotu i Świnoujścia dołączył Kraków:

Głosniki Mission QX-2 Świnoujście • OLX.pl  

Ukryta Zawartość

Mission 2.1 zestaw glosnikow QX-2 + MS-200 Sopot Górny Sopot • OLX.pl  

Ukryta Zawartość

Mission QX-2 MK II głośniki podstawkowe stereo - Sklep, Opinie, Cena w Allegro.pl  

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

23 godziny temu, rafal735r napisał:

Za tani. Żeby taka grupka ludzi przez 10 lat wychwalała takie stare PM75 czy Żezstaw SM80 też już by stały powyżej 10tys. Albo i więcej. 

Proszę nie obrażać mojego dziadka pm75 😉

To może coś nowszego z pazurem 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

17 godzin temu, rafal735r napisał:

Też nie rozumiem jak to może być plus? Tak jak każdy na świecie miałby wzdychać do lampy i gramofonu. 

Może chodzi to, że oprócz tego, że pewnie jest kilka osób, które poza sansui nie widzą świata (bo to świetny sprzęt nawet 50letni) i być może przeginają z opiniami na temat innych marek, to jest też grupa hejterow, którzy kiedy słyszą o Sansui, to nie pozostają dłużni. I tak robi się syf jak powyżej i wiele razy wcześniej. Jestem przekonany, że wielu z nich nie słyszało dobrego toru ze sprzętu z lat 70tych. Zwłaszcza nie słyszeli Sansui, a wypowiadają się na temat tej marki. To samo z lampami.

4 godziny temu, Misio38 napisał:

Czlowiek już kompletnie oszalał z tymi głosnikami. Do Sopotu i Świnoujścia dołączył Kraków:

Ale  co , przecież te z Krakowa sprzedaje inna osoba .

KALIBER vel rydz .

44 minuty temu, Misio38 napisał:

Z tego samego stołu i w tle ta sama ściana.

Dwa pierwsze te same , ale trzeci już nie .

Ps znajdż dwa szczegóły .🙂

Edytowane przez KALIBER

KALIBER vel rydz .

1 godzinę temu, Misio38 napisał:

Z tego samego stołu i w tle ta sama ściana.

Z Krakowa kolumny o innych numerach , inna ściana i zdjęcia na podłodze a nie stole. Podejrzane dwie pierwsze.

• Pokaż nowe odpowiedzi