Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Ukryta Zawartość

Czy ktoś z was zna ta Arcam klasę G ?
Jak to brzmi ? Coś jak D ?

Wysłane z Wrocławia

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Marcin Wielgus napisał:

Jak to brzmi ? Coś jak D ?

na odwrót 😉 plus G klasy że początek (niskie moce) oddaje w A klasie. Ja A29 (integre) całkiem miło wspominam, a seria 49 to dwa modele wyżej...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

na odwrót  plus G klasy że początek (niskie moce) oddaje w A klasie. Ja A29 (integre) całkiem miło wspominam, a seria 49 to dwa modele wyżej...

No to przy kolumnach z przyzwoita czułością gra się praktycznie cały czas w klasie A bo więcej niż 2-3 waty nikt nie potrzebuje choć chodzi o wydajność pradawna tych paru watów. Swoją drogą niezła skrzynia z tego Arcam. I mnogość konfiguracji. Można budować system .

A twoja Integra grzała mocno ?

Wysłane z Wrocławia

8 godzin temu, jaszcze1 napisał:

Kolumny HiTone - piękne. To jest okazja, ale też znalezisko że hej.

Ukryta Zawartość

Na łeb mu coś spadło chyba, że taką cenę podał 🙂

Ukryta Zawartość

Kto takie szkaradztwa wstawia do salonu? Cenę pomijam, bo koleś chyba z ch...em na łby się zamienił 🤣

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

6 minut temu, Tal napisał:

Kto takie szkaradztwa wstawia do salonu? Cenę pomijam, bo koleś chyba z ch...em na łby się zamienił 🤣

Oj, dużo osób wstawia. Przeważnie ci dla  których ważniejszy jest dźwięk , a wygląd nie jest ważny.

Często widać na zdjęciach, pokoje odsłuchowe wyglądające jak graciarnia i tam jest sporo tego typu kolumn.

Osobiście też bym takich nie wstawił, choćby grały nie wiem jak pięknie, nawet gdybym je dostał za 1 zł.

Przeszkadza mi nawet to że śrubki widać na froncie kolumny i ostre krawędzie obudowy.

Edytowane przez treinerek

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

7 minut temu, jarekb napisał:

za 600 , 

Ukryta Zawartość

Fajne w tej cenie tylko brać. 

Ukryta Zawartość

?👈

Godzinę temu, treinerek napisał:

Oj, dużo osób wstawia. Przeważnie ci dla  których ważniejszy jest dźwięk , a wygląd nie jest ważny.

Czyżby od tego 65 roku technika głośnikowa nic poszła do przodu?

2 godziny temu, Marcin Wielgus napisał:

twoja Integra grzała mocno ?

A29 letni był 

2 godziny temu, wlodek71 napisał:

Czyżby od tego 65 roku technika głośnikowa nic poszła do przodu?

A gdzie tam. Mitologia się liczy.  Wintydż. Do tego jakiś sansuji 40 letni i współczesne hi fi zbiera szczękę. Ze strychu,  skąd wyjęto owe okazy.

już było wiele razy 

jak zawieszenie membran twarde jak kamień ,zmurszałe ?, co z magnesami też nie są wieczne, ledwo co wykazują właściwości magnetyczne ? ,co zostało z oryginalnego brzmienia 

1 godzinę temu, miętowy napisał:

A gdzie tam. Mitologia się liczy.  Wintydż. Do tego jakiś sansuji 40 letni i współczesne hi fi zbiera szczękę. Ze strychu,  skąd wyjęto owe okazy.

Nie wiem jak te kolumny ale mój 29 letni Sansui od kilku miesięcy powoduje ciągłą, nieprzeciętną frajdę, a tak się wzbraniałem przed tym wintydźem.

Ale do tematu: 

Nowy, nieużywany Dac Laiv Harmony za 9800zł.

Ukryta Zawartość

Odtwarzacz sieciowy LUMIN D3 za 8000 zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Adasza napisał:
15 godzin temu, jaszcze1 napisał:

Kolumny HiTone - piękne. To jest okazja, ale też znalezisko że hej.

Ukryta Zawartość

Na łeb mu coś spadło chyba, że taką cenę podał 🙂

Nie znam tych kolumn ale już tyle słyszałem, zarówno starych jak i nowych, że absolutnie nie zdziwiłbym się, gdyby takie stare próchno zagrało lepiej tj naturalniej, prawdziwiej, przyjemniej, od obecnych hi-endów, które prócz rozdzielczości dźwięku często nie mają zbyt wiele do zaoferowania. Do tego wymagają elektroniki za grube dziesiątki tys. żeby w ogóle "zagrało" :)  Śmiejecie się, ale jak ktoś się zna i robi stare kolumny, to ma autentycznych klientów, co od ręki rzucają po 5k za odrestaurowane / lekko zupgrejdowane (zwrotnice, pianki) dużo mniejsze 2-drożne monitory vintage z kiedyś niskiej-średniej półki. Oczywiście po usłyszeniu jak grają. To zupełnie inne brzmienie, które może porwać, zwłaszcza jak się miało do czynienia do tej pory tylko z nowoczesnymi kolumnami. Więc z jednej strony mogą być warte bardzo wiele a z drugiej strony lepiej sobie takie znaleźć i kupić 10x taniej, a następnie odrestaurować samemu :)

Ukryta Zawartość

Dam sobie głowę uciąć, że moje Saby IVa którym właśnie odświeżyłem zwrotnice, zmasakrują wszystkie kolumny malkontentów, którzy tu malkontencą. Nie wiem jakie hiendy macie poustawiane, kupione jak okazyjnie, ale to nie ma znczenia - nie mają startu do tych Sab z poczatku lat 70. Nie macie pojęcia o czym mówicie.

Edytowane przez jaszcze1
14 godzin temu, treinerek napisał:

Często widać na zdjęciach, pokoje odsłuchowe wyglądające jak graciarnia i tam jest sporo tego typu kolumn.

Osobiście też bym takich nie wstawił, choćby grały nie wiem jak pięknie, nawet gdybym je dostał za 1 zł.

Przeszkadza mi nawet to że śrubki widać na froncie kolumny i ostre krawędzie obudowy.

Gdyby ktoś mieszkał w fajnie zrobionym lofcie, albo nawet normalnym domu odpowiednio urządzonym, to widok tych kolumn powodowałby opad szczęk u gości. Były by jednym z ważniejszych elementów wystroju wnętrza. Wygląd mają zajebisty. Przecież to te Esy linkowane wyżej wyglądają tanio i obciachowo. Te francuskie stare wyglądają na kilkadziesiąt tysięcy.

Dokładnie, i każdy kto będzie to oglądał, bedzie popuszczal po nogawkach , i nie ważne czy się zna czy nie .

4 minuty temu, szeekin napisał:

Zmasakrują,opad szczęki - jak takie coś czytam od razu zapala mi się czerwona lampka

Bez przecinka było by znacznie ciekawiej 😉

49 minut temu, szeekin napisał:

Zmasakrują,opad szczęki - jak takie coś czytam od razu zapala mi się czerwona lampka

I słusznie- mam tak samo. Tu dostosowałem opis do środowiska w tym wątku. 

Tu masz więcej o tych Sabach

Oczywiście same zwrotnice to nie wszystko. One mają też świetne przetworniki.

Edytowane przez jaszcze1
13 godzin temu, tramak napisał:

Odtwarzacz sieciowy LUMIN D3 za 8000 zł.

Ukryta Zawartość

Tutaj 2 za 5500, moze sie ktoś skusi, wisi tam juz jakis czas wiec cena pewnie do ukręcenia:

650px_IMG20240123161357.jpg

Cytat

Oferta dotyczy urządzenia używanego 1 rok. 
Stan idealny, fabryczny komplet.
Rękojmia od momentu zakupu wynosi 1 rok.

Ukryta Zawartość

12 godzin temu, don111 napisał:

Śmiejecie się, ale jak ktoś się zna i robi stare kolumny, to ma autentycznych klientów, co od ręki rzucają po 5k za odrestaurowane /

No wiesz, prawda jest pewnie taka, że za te 5k to sobie ktoś może kupić 1 monitor bez podstawki i to średniej klasy.

Więc cena "rządzi".

3 godziny temu, dedal75 napisał:

Dokładnie, i każdy kto będzie to oglądał, bedzie popuszczal po nogawkach , i nie ważne czy się zna czy nie .

Jest na to sposób 🙂

Kiedyś były kolumny w pokrowcu, Triangle chyba 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

"Nie wiem jakie hiendy macie poustawiane, kupione jak okazyjnie, ale to nie ma znczenia - nie mają startu do tych Sab z poczatku lat 70. Nie macie pojęcia o czym mówicie."

Nieważne,nie macie pojęcia o czym mówicie. 

Mówcie co chcecie,  nieważne. Nieważne,  moje ważne.  Najlepsze.  Wy gołodupce. 

Wstyd i bezklasa. Audiofilia w tym przoduje.

1 godzinę temu, miętowy napisał:

"Nie wiem jakie hiendy macie poustawiane, kupione jak okazyjnie, ale to nie ma znczenia - nie mają startu do tych Sab z poczatku lat 70. Nie macie pojęcia o czym mówicie."

Nieważne,nie macie pojęcia o czym mówicie. 

Mówcie co chcecie,  nieważne. Nieważne,  moje ważne.  Najlepsze.  Wy gołodupce. 

Wstyd i bezklasa. Audiofilia w tym przoduje.

18 godzin temu, miętowy napisał:

Wstyd i kompletna bezklasa to powyższe Twoje komentarze do podanego przeze mnie linka, do ciekawej oferty. Wniosek z nich jest taki, że poza bezklasą, kompletnie nie masz pojęcia o czym mówisz. Zresztą ten gość sprzedaje kilka świetnych starych kolumn. Gdybym miał kasę, miejsce i nie był na razie tym przesycony, to bym się na coś skusił.

Te mogą być fajne i nie są takie drogie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez jaszcze1
  • Pokaż nowe odpowiedzi