Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, morawka napisał:

Można także zastosować platformę antywibracyjna od Rogoz albo Isoacoustic a

za pralka basstrapy , sporo daje tez wymiana wewnętrznego okablowania i porządna sieciówka 

i w ogóle, słuchanie muzyki przy pracy wirującej pralki i ganiających dzieci to rozkosz dla audiofila i melomana 🙂  tylko usiąść przy lampce whisky i słuchać, słuchać, słuchać...

5 godzin temu, jurek1 napisał:

i w ogóle, słuchanie muzyki przy pracy wirującej pralki i ganiających dzieci to rozkosz dla audiofila i melomana 🙂  tylko usiąść przy lampce whisky i słuchać, słuchać, słuchać...

Nawyk. Mam za dużo "klocków" i słucham muzyki w różnych pomieszczeniach, nawet gdy jestem zajęty. 

OKAZJA!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

🤫

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez LJ3
W dniu 18.05.2022 o 21:11, Marek.S napisał:

Z czego jest zrobiona góra i dół tych wynalazków, guma/sorbotan czy twardy plastik?

Plastik z porowata wkładką ale nie wiem z czego.

Mam także inne, podobnie robione na sprężynkach, całe metalowe, cięższe - pod wzmacniacze. Stosuję do budowania przestrzeni chłodzącej nad i pod klockami - zamiast szafki Rogoz. Teraz nie jestem ograniczony szafkami i buduję zestawy w/g potrzeb

Denon DCD-1015 Lampizowany

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Próbowałem kupić daca z pre z francuskiego portalu ogłoszeń HiFi. Cena była przyjazna ale postanowiłem urwać 100 ojro. Napisałem w tej sprawie. Po dwóch dniach ciszy stwierdziłem że gościo trzyma cenę. Napisałem więc  że zgadzam się na jego warunki i proszę o nr konta . Uzyskałem odpowiedź , tlumaczenie z Google translator 😁

" Twoje zachowanie jest bardzo agresywne i mam uzasadnione podejrzenie próby oszustwa "

Gościo przestał się ze mną komunikować . Niby EU ale my chyba jednak nie dorastamy im do pięt. U nas oferent całował by mnie po piętach 😁.

Edytowane przez Tomek1777

M1  >Weavelight  >Vanguard /  Xti 2000 > Audiosynergia Pira > Amazonia Miusik

2 minuty temu, Tomek1777 napisał:

Próbowałem kupić daca z pre z francuskiego portalu ogłoszeń HiFi.

Po prostu typowy Francuz ma inną sile nabywcza.

O jakim DACu myślałeś?

• Moderatorzy
6 minut temu, Tomek1777 napisał:

U nas oferent całował by mnie po piętach 😁.

Niekoniecznie. Ostatnio ktoś wystawił PM11S3, ponieważ mam dwa takie wzmacniacze i bardzo mi się podobają, to pomyślałem o zakupie trzeciego na "działeczkę". Oferta była oznaczona jako "do negocjacji". Wzmacniacz wystawiony za cenę prawie równą kwocie, za którą kupowałem nowe, więc zadałem pytanie: "Jaka jest realna cena sprzedaży?", i..., cisza.

Także z tym całowaniem po piętach, byłbym bardziej ostrożny 🙂 .

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Marcinus napisał:

Niekoniecznie. Ostatnio ktoś wystawił PM11S3, ponieważ mam dwa takie wzmacniacze i bardzo mi się podobają, to pomyślałem o zakupie trzeciego na "działeczkę". Oferta była oznaczona jako "do negocjacji". Wzmacniacz wystawiony za cenę prawie równą kwocie, za którą kupowałem nowe, więc zadałem pytanie: "Jaka jest realna cena sprzedaży?", i..., cisza.

Także z tym całowaniem po piętach, byłbym bardziej ostrożny 🙂 .

Pierdzielony, koleś dobry jest odrazu wyczuł że coś jest nie tak.... 

Po co ci 3 takie same wzmaki? 

• Moderatorzy
2 godziny temu, Kw202 napisał:

Pierdzielony, koleś dobry jest odrazu wyczuł że coś jest nie tak.... 

Po co ci 3 takie same wzmaki? 

🙂 

Bo lubię .

Dwa grają w bi amp, a trzeci na działkę.

Ktoś wie co ma na myśli sprzedający czytaj opis 😉

Ukryta Zawartość

Cieszy oko

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Dimension

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

DAC Nostromo Hypnos Premium + zasilanie liniowe

Ukryta Zawartość

Audio Physic Classic 3

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Kw202

(Konto usunięte)

Ukryta Zawartość

Kiedys bym zagrał na secie Evo

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ukryta Zawartość

Patrzę właśnie na monobloki Evo One ale staram się unikać takich gratów jak ognia. Jak coś padnie mamy nieziemski problem a prędzej czy później padnie.

Znajomy elektronik już drugi raz rozbiera moje Krelle, znowu coś jest nie tak. 3 serwis w ciągu 3 lat.

Patrzę właśnie na monobloki Evo One ale staram się unikać takich gratów jak ognia. Jak coś padnie mamy nieziemski problem a prędzej czy później padnie.
Znajomy elektronik już drugi raz rozbiera moje Krelle, znowu coś jest nie tak. 3 serwis w ciągu 3 lat.

No to kubeł zimnej wody sprzedałeś

22 godziny temu, Tomek1777 napisał:

Próbowałem kupić daca z pre z francuskiego portalu ogłoszeń HiFi. Cena była przyjazna ale postanowiłem urwać 100 ojro. Napisałem w tej sprawie. Po dwóch dniach ciszy stwierdziłem że gościo trzyma cenę. Napisałem więc  że zgadzam się na jego warunki i proszę o nr konta . Uzyskałem odpowiedź , tlumaczenie z Google translator 😁

" Twoje zachowanie jest bardzo agresywne i mam uzasadnione podejrzenie próby oszustwa "

Gościo przestał się ze mną komunikować . Niby EU ale my chyba jednak nie dorastamy im do pięt. U nas oferent całował by mnie po piętach 😁.

zrobiles z siebie .....

potraktowal cie tak jak na to zasluzyles.

i jeszcze sie tym chwalisz.

• Moderatorzy
4 minuty temu, tomek7776 napisał:

zrobiles z siebie .....

Uważasz, że negocjowanie ceny jest czymś nagannym?

1 minutę temu, tomek7776 napisał:

zrobiles z siebie .....

Mam to w nosie co o tym myślisz . Niby to jakieś kuriozum zapytać się oferenta o możliwość upustu a potem wyrazić zgodę na jego cenę. Jeśli jest w tym coś nienormalnego to żyjemy na innym świcie.

22 godziny temu, Marcinus napisał:

Niekoniecznie. Ostatnio ktoś wystawił PM11S3, ponieważ mam dwa takie wzmacniacze i bardzo mi się podobają, to pomyślałem o zakupie trzeciego na "działeczkę". Oferta była oznaczona jako "do negocjacji

🙂 .

Za sentymenty się nie płaci. 

?👈

8 minut temu, tomek7776 napisał:

tak.twoj swiat to dżungla.

jego ...cywilizacja.

i tak zostales potraktowany.

Wiesz co ... nie dam się sprowokować . Wielu Polaków bo tu chodzi o jakieś nieznane mi różnice cywilizacyjne może poczuć się urażona tym co piszesz. Ja nadal nie rozumiem ani jego zachowania ani tego co do  mnie napisał. Mam  kontakty handlowe w wielu krajach EU i pierwszy raz z czymś takim się spotkałem. No ale nie przypadkowo Francja wiedzie prym w Europie jako wymierająca nacja i wielowiekowa kultura - nie trzeba się dziwić ludziom że nie potrafią normalnie odebrać prostych przekazów.

Edytowane przez Tomek1777

W dniu 20.05.2022 o 14:14, LJ3 napisał:

Nawyk. Mam za dużo "klocków" i słucham muzyki w różnych pomieszczeniach, nawet gdy jestem zajęty. 

OKAZJA!!!

Ukryta Zawartość

🤫

Czytałeś to o oszustwie ?

Ukryta Zawartość

Uważam, że coś tam lekko potargować się można, chyba że w ogłoszeniu wyraźnie jest zapisane, że cena nie podlega negocjacji. Chamstwo to są oferty kupujących, być może handlarzy, typu: "daję połowę i przyjeżdżam po odbiór" na takie teksty nie odpowiadam.

7 godzin temu, Marcin Wielgus napisał:

No to kubeł zimnej wody sprzedałeś

Niestety. W Szwajcarii jest zestaw Krell One+Two za smieszne pieniadze, ~105 tys. zlotych kiedy nowy kosztowal 17 lat temu jakies pol miliona.

W ogloszeniu napisane ze w 2015 mialy kompletny serwis i byly uzywane tylko do 2017r.

No nie wiem, u mnie zaswieca sie wtedy czerwona lampka......

1. Dlaczego sprzet majacy wtedy 10 lat byl juz serwisowany? (ad. glupota projektu, sprzet jest caly czas w trybie standby - trzeba je wylaczac automatem 16A z tylu, dlatego FPB sie zajechaly. W starszych preampach to juz wogole porazka, trzeba wyciagac wtyczke z kontaktu bo nie ma ani standby ani przelacznika wl/wyl.)

2. Dlaczego przez 5 lat staly nieuzywane? Byly wlasciciel wie ze zaraz znowu sie rozsypia dlatego dal je szybko w rozliczeniu?

3. Dlaczego tak bardzo stracil na wartosci? Ma jakies znane wady konstrukcyjne?

4. Dealer ktory je sprzedaje nie udziela gwarancji. Dlaczego?

Edytowane przez Marek.S

Napisalem do nich z ciekawosci z pytaniem co bylo robione i ze za takie pieniadze wolalbym jednak moc spac spokojnie placac tyle pieniedzy za sprzet.

Edytowane przez Marek.S
11 godzin temu, LJ3 napisał:

OKAZJA!

Ku przestrodze. 

… że w dzisiajeszYm świecie nie ma okazji i trzeba bardzo uważać.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

2 godziny temu, Tajitsu napisał:

… że w dzisiajeszYm świecie nie ma okazji i trzeba bardzo uważać.

Wizyta osobista zawsze jest pewna. Tylko tak. Lub zakup poprzez allegro. Allegro droższe ale zwraca kasę i samo tropi oszusta.

16 minut temu, LJ3 napisał:

Sansui B/C-2105

Ukryta Zawartość

Bardzo ładny set. Sprawiedliwie i okuratnie grający itd.

33 minuty temu, LJ3 napisał:

(…) samo tropi oszusta. 

Oszuści powinni się strzec…

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

• Pokaż nowe odpowiedzi