Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Jacchusia napisał:

W tym kablu, większość objętości to pewnie powietrze, jak w nadmuchanym balonie 🙂

Byłoby powietrze, gdyby były robione z plecionki 12-24, z której robione kable grają tłustym, szczegółowym dźwiękiem, a tu raczej gruba warstwa izolacji i porządna miedziana siatka ekranu jest. 

Mam jeden taki zrobiony na zasilanie, 1m ponad 1kg i sprawdza się nieźle.  

17 godzin temu, Adasza napisał:

Takie z lampkami wystającymi przez dziury? 

Ten czarny, ze złotymi ochronkami? Nie. 

Edytowane przez LJ3

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wstęga na bazie Philipsa RSQ8P, bas "15 cali na bazie JBL 2235H (inny recone, JBL nie pasują). W zestawie końcówki mocy PPA1200 z aktywną zwrotnicą pod SA4547.

SA dalej istnieje, w razie czego wystaczy uderzyć do nich i pomagają w serwisie.

Ukryta Zawartość

41 minut temu, Kw202 napisał:

Któryś z kolegów rozgląda się za takimi 😉

Ukryta Zawartość

Bardzo ładne, ciekawe jak grają Rocka 😃

Btw

Ktoś może posiada Opery Callas?

Ukryta Zawartość

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Gość

(Konto usunięte)

Witam wszystkich 🙂  Na ile wycenilibyście dwuletni przedwzmacniacz Rotel RC-1590 pierwszą wersję z obsługą DSD w stanie gabinetowym i wszystkim od producenta?

Edytowane przez MarcinStereo
7 godzin temu, Łukasz_71309 napisał:

Don111 jak się można z Tobą skontaktować?

Mam przepełnioną skrzynkę od dawna. Jak coś to napisz na mail 

donp(małpa)poczta.onet.pl

3 godziny temu, Tajitsu napisał:

Bardzo ładne, ciekawe jak grają Rocka 😃

Tak jak na 7" głośnik przystało. Z wykopem i werwą.

Edytowane przez Allmr

Ostatnia chwila na zrobienie sobie prezentu 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Kw202

(Konto usunięte)
9 minutes ago, Kw202 said:

Taniej, ale chyba kopułka jest wciśnięta (lewa kolumna) 

Ukryta Zawartość

Nie jest, na poprzedniej stronie ktoś je udostępnił i podpytałem sprzedawcy - wszystko z kopułką git. 

Ukryta Zawartość

Od pewnego czasu regularnie przeglądam ten wątek i mam pytanie.

Czy już istnieje lub może byłaby możliwość otwarcia zbiorczego wątku w którym amatorzy jak ja, mogliby pytać o konkretne aukcje z prośbą o komentarz ( nie będą to "okazje", bo taki wątek już jest, ale byłaby to raczej ocena czy kwota jest normalna i ewentualny komentarz kogoś osłuchanego ) ?

Jestem zielony w temacie, a chciałbym wskoczyć poziom wyżej od obecnego - mam do wydania 4-6 tys na używane kolumny, zapewne sprzedam je za pół roku lub rok, bo jednak chciałbym posłuchać jeszcze kilka modeli zanim wybiorę takie które zostaną za mną na dłużej i mam totalny mętlik.

Nie chcę wpakować się w jakiś szrot u naciągacza lub coś z czym zastanę na wieki, a nie chce też jechać z Poznania do Waraszawy na odsłuch, bo coś jest okazją - szkoda mi czasu, wole już dołożyć np 500/600 zł w moich okolicach i wybrać z tego co jest.  

W związku z powyższym kiepsko widzę zakładanie nowego wątku co tydzień i pytanie o kolumny X, za dwa dni o Y itd.

Mam obecnie możliwość kupić Sonus Faber Venere 2.5 od pierwszego właściciela za około 5000 zł, ale oglądam także kilka innych ogłoszeń które wstępnie przypadły mi do gustu, a nie chce wklejać co chwilę linków do tego wątku z pytaniem o opinie czy cena jest ok. 

12 minut temu, Adasza napisał:

Cena niby ok ale musisz posłuchać. Masz jakiś wzmacniacz/źródło czy po prostu od kolumn zaczynasz?

Mam jeszcze Musical Fidelity 3.2, ale będzie kolejny do wymiany po zakupie kolumn - też z podobnego przedziału cenowego. ( 4000/6000 zł za używany ) 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
45 minut temu, Masakov napisał:

Od pewnego czasu regularnie przeglądam ten wątek i mam pytanie.

Czy już istnieje lub może byłaby możliwość otwarcia zbiorczego wątku w którym amatorzy jak ja, mogliby pytać o konkretne aukcje z prośbą o komentarz ( nie będą to "okazje", bo taki wątek już jest, ale byłaby to raczej ocena czy kwota jest normalna i ewentualny komentarz kogoś osłuchanego ) ?

Jestem zielony w temacie, a chciałbym wskoczyć poziom wyżej od obecnego - mam do wydania 4-6 tys na używane kolumny, zapewne sprzedam je za pół roku lub rok, bo jednak chciałbym posłuchać jeszcze kilka modeli zanim wybiorę takie które zostaną za mną na dłużej i mam totalny mętlik.

Nie chcę wpakować się w jakiś szrot u naciągacza lub coś z czym zastanę na wieki, a nie chce też jechać z Poznania do Waraszawy na odsłuch, bo coś jest okazją - szkoda mi czasu, wole już dołożyć np 500/600 zł w moich okolicach i wybrać z tego co jest.  

W związku z powyższym kiepsko widzę zakładanie nowego wątku co tydzień i pytanie o kolumny X, za dwa dni o Y itd.

Mam obecnie możliwość kupić Sonus Faber Venere 2.5 od pierwszego właściciela za około 5000 zł, ale oglądam także kilka innych ogłoszeń które wstępnie przypadły mi do gustu, a nie chce wklejać co chwilę linków do tego wątku z pytaniem o opinie czy cena jest ok. 

Dali Opticon 6, bezpieczny wybór i powinno być je łatwo odsprzedać 😉

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Masakov napisał:

Czy już istnieje lub może byłaby możliwość otwarcia zbiorczego wątku w którym amatorzy jak ja, mogliby pytać o konkretne aukcje z prośbą o komentarz

Wpisz w wyszukiwarce, jeśli nie znajdziesz podobnego załóż go. 

Myślę że będzie duże zainteresowanie. 

Edytowane przez Kw202
Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Adasza napisał:

Ceny zaczynają spadać. Ta oferta może nie jest jakaś miarodajna (może zepsute) ale 6ki można kupić za 1800, Ikon 7 za 2000 (@@), . Ostatnio tanie MA RS8. Także @Riczi75 twoja teoria się sypię na naszych oczach 🙂 

Sezon się kończy panno Adasza .

MA RS8.

Tani szrot.

Ceny zaczynają spadać. Ta oferta może nie jest jakaś miarodajna (może zepsute) ale 6ki można kupić za 1800, Ikon 7 za 2000 (@@), . Ostatnio tanie MA RS8.

Po prostu okazje trafiają się cały czas, nie znaczy to że takie ceny to norma. RS6 czy RX6 sprzedawaly się też za ponad 2500 ostatnio jak sprawdzałem w historii Allegro a RS8 za 3200. Trend będzie taki że ceny raczej będą stopniowo rosnąć, adekwatnie do cen nowych kolumn. Bo drożeje wszystko. Bo dziś 2k na nowe podłogowe kolumny to śmiech na sali, najtańsze budżetowe Magnaty, Tagi, Pylony. 

3 godziny temu, Masakov napisał:

Fajny pomysł na założenie takiego wątku, każdy zainteresowany mógłby się czegoś dowiedzieć od osób, które takowy sprzęt już użytkowały, ew. posiadają aktualnie.

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

38 minut temu, Adasza napisał:

A gdzie ty tu jakąś regułę widzisz? Problem polega na tym, ze cena żądana a transakcyjna to wie różne historie. Tych drugich możesz się jedynie domyślać a tezy stawiasz, jakby wszystko przez twojego księgowego przechodziło 🙂 

Mogę odwrócić pytanie i tak będziemy sobie gadali... Moje przykłady to były akurat ceny transakcyjne. Znalazłeś kilka okazji, które zawsze się pojawiały i pojawiać będą i już mamy ogólny trend spadkowy cen ? No raczej nie, teza życzeniowa. Ja widzę że w większości odwrotnie, już nie tylko legendarne Tannoy M sprzedają się drożej od nowych.

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Adasza napisał:

przepraszam, tu widzę audio arystokracyja 🤣

Ani cena MBLi nie spadła ,  ani cena BAT również nie leci na łeb na szyję . Yamaha AS 2... to również nie taniejacy sprzet na rynku . Dobrze sobie radzi i raczej jest poszukiwany Audio Physic , Snell a i Chario trzyma cenę . Dzielonki Hegla  również nie leca na łeb na szyję tylko dlatedo że Ty sobie coś ubzdurałes panie znawco rynkowy . Nawet wiekowa już Theta ma się dobrze

Nie boję się wtopy z tymi sprzętami zarówno dźwiekowej jak i finansowej.

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, Adasza napisał:

Najlepszego na Święta! I dla ciebie @Riczi75 i wszystkich forumowiczów 🙂 

A dziękuję i wzajemnie . Wszystkiego dobrego ns Święta i Nowy Rok również dla pozostałych forumowiczów.

15 godzin temu, Kw202 napisał:

Wpisz w wyszukiwarce, jeśli nie znajdziesz podobnego załóż go. 

Myślę że będzie duże zainteresowanie. 

Jeszcze ktoś byłby zainteresowany ?

13 godzin temu, don111 napisał:

Mogę odwrócić pytanie i tak będziemy sobie gadali... Moje przykłady to były akurat ceny transakcyjne. Znalazłeś kilka okazji, które zawsze się pojawiały i pojawiać będą i już mamy ogólny trend spadkowy cen ? No raczej nie, teza życzeniowa. Ja widzę że w większości odwrotnie, już nie tylko legendarne Tannoy M sprzedają się drożej od nowych.

To nie są okazje tylko szroty, których ktoś chce się pozbyć. Takie oferty były, są i zawsze będą. Budowanie teorii na takich przykładach to po prostu głupota.

Kapitan Maruda z tego wątku wszędzie widzi spisek, handlarzy, nie ogarnia sytuacji rynkowej, ale cierpliwie dźwiga kaganek oświaty uświadamiając wszystkim (od jakiś 3 lat) jak bardzo są w błędzie.

A wystarczy wyjść do spożywczaka, zapłacić rachunki za prą∂, gaz, kupić coś w składzie budowlanym, żeby przekonać się jak wygląda sytuacja z cenami. I kosztami - jeżeli ktoś prowadzi działalność gospodarczą to te koszty są jeszcze kilkukrotnie wyższe. Ale żeby to wiedzieć trzeba nie tylko bezmyślnie klepać farmazony w klawiaturę.

24 minuty temu, Masakov napisał:

Zakładaj! Albo sam to zrobie 😉

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

Godzinę temu, Masakov napisał:

Po co pytasz? Załóż watek i wówczas zobaczysz, jakie jest zainteresowanie. 

Do odważnych świat należy. 

52 minuty temu, Tajitsu napisał:

Zakładaj! Albo sam to zrobie 😉

Jak wyrobie się ze świąt, chyba że mnie wyprzedzisz to proszę 👍

1 godzinę temu, Masakov napisał:

Założyłem za was. Zobaczymy czy wątek się przyjmie.

• Pokaż nowe odpowiedzi