Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro | AUDIO !

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Tal,

Rekomendowane odpowiedzi

14 minut temu, LJ3 napisał:

Tak ten.

Jest jeszcze mój. 😘

O cholera! Gratuluję.

Jakie trafa zamontowane?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

1 minutę temu, Tajitsu napisał:

O cholera! Gratuluję.

Jakie trafa zamontowane?

Fabryczne UTM 7077. 

Testujemy w szerszym gronie. U kolegi. Ma lepsze sprzęty, kable i resztę do podpięcia. To potrwa ,gdyż lampy są surowe. Muszą się wygrzać. 

Z oryginałem nie ma może zbyt dużo wspólnego. Dźwiękowo raczej nie to samo. 

Pewnie dlatego, że ścieżki są bardzo krótkie, niemal zupełny brak kabli, zupełnie inne lampy, transformatory (choć te podobnie nawijane) itd. 

To po prostu klon, a nie oryginał. Poza tym tu brak pre, a to bardzo dużo zmienia. 

To słychać.

Gra bardzo szczegółowo, z szybkim, krótkim basem.

Trzeba uważać na to co się z nim połączy! 

54 minuty temu, Bumpalump napisał:

Jak się spodoba klon to później przyjdzie czas na oryginal 🙂

Oryginał już był (u znajomego) i się zmył. Nie wytrzymał "napięcia". 😉 

O ile wiem klon powstał właśnie dlatego, że oryginał (w nieznanym stanie) to ponad 15 000 zł.

Wydaje się, że ten klon gra bardziej jak ... wyższy model. 

2 godziny temu, rafal735r napisał:

Jakiś czas temu słuchałem Kappa 100. Basu było mniej i był płytszy jak z moich dwu drożnych pierdziawek 18cm. 

A znasz stan? Możliwe, że były po prostu niesprawne. Sporo przerobiłem starych, potężnych kolumn i nigdy nie zdarzyło mi się trafić od razu po zakupie na egzemplarz, który brzmiał tak, jak powinien. Najgorsze, co widziałem to zalane klejem kef b250, z naderwanymi zawieszeniami, których kosze były poskręcane, jakby ktoś trenował na nich wyginanie podków. Do tego kondensatory nie wymieniane od …dziestu lat. Grać, grało to jakoś, ale bas? Jaki bas? Oczywiście w przypadku tego rodzaju kolumn trudno trafić na takie, które można obejrzeć osobiście, pomierzyć głośniki, nawet dotknąć czy w ogóle się ruszają, ale dopóki nie wiem jak grają sprawne, to nic nie mogę powiedzieć

Bo Infinity maja malo basu, mialem R90, Omegi, Epsilony - malo, ale to co jest, jest bdb jakosci.

No i potrzeba do tego koncowki mocy z jajami.

Edytowane przez Marek.S
49 minut temu, Kaliguma napisał:

A znasz stan? Możliwe, że były po prostu niesprawne. Sporo przerobiłem starych, potężnych kolumn i nigdy nie zdarzyło mi się trafić od razu po zakupie na egzemplarz, który brzmiał tak, jak powinien. Najgorsze, co widziałem to zalane klejem kef b250, z naderwanymi zawieszeniami, których kosze były poskręcane, jakby ktoś trenował na nich wyginanie podków. Do tego kondensatory nie wymieniane od …dziestu lat. Grać, grało to jakoś, ale bas? Jaki bas? Oczywiście w przypadku tego rodzaju kolumn trudno trafić na takie, które można obejrzeć osobiście, pomierzyć głośniki, nawet dotknąć czy w ogóle się ruszają, ale dopóki nie wiem jak grają sprawne, to nic nie mogę powiedzieć

Pierwsza ręka. Zero zniszczeń czy zużyć. 

14 minut temu, Marek.S napisał:

Bo Infinity maja malo basu, mialem R90, Omegi, Epsilony - malo, ale to co jest, jest bdb jakosci.

No i potrzeba do tego koncowki mocy z jajami.

Dokładnie. Dlatego napędzało to Nakamichi. Nie pamiętam modelu ale na pewno było tam z 200W na kanał przy 8ohm.

Końcówka z uszami z przodu. 

?👈

Skończył się "The Voice Kids". Słuchaliśmy na klonie AU70. Było nad podziw dobrze. 

Edytowane przez LJ3

Nowy Pyton Pana Edmunda !😁

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

KALIBER vel rydz .

12 minut temu, KALIBER napisał:

Ukryta Zawartość

Nazwa dwuznaczna, może to próba zainteresowania żeńskiej części klienteli?

Od razu 100% przecież 97% byłoby bardziej wiarygodne😀

Patrząc na inne ogłoszenia tego sprzedającego to ten pyton jest kilkakrotnie droższy niż inne urządzenia, widać wystarczy wpiąć pytona i mamy hi end😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez wlodek71
7 godzin temu, Tajitsu napisał:

Dynaudio Special 25 + podstawy Stand 4

Ukryta Zawartość

Kolejny wał?

Wygląda że może być ok ? Z odbiorem osobistym bardzo fajne głośniczki.

Ukryta Zawartość

„Nie ma drogi do szczęścia, to szczęście jest drogą”

Lampa-wyprzedaż garażowa.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

7 godzin temu, PanAntoni napisał:

Wygląda że może być ok ? Z odbiorem osobistym bardzo fajne głośniczki.

Zaproponowałem wystawienie na Allegro i kup teraz. Niestety nie ma możliwości wystawienia… tylko olx.

Niestety ja nie dam rady przejechać całej Polski z południu i odebrać…

Gdyby ktoś z Trójmiasta zechciał zadzwonić do oferenta i dowiedzieć się co i jak?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

11 godzin temu, KALIBER napisał:

Ukryta Zawartość

Cena powalająca.

Ukryta Zawartość

De gustibus non est disputandum

8 minut temu, Yankes napisał:

Cena powalająca.

Ktoś już kupił ? może jakaś opinia rozpruł co w środku ? bo z wierzchu wtyczki coś aliexpresowe :) , jak w ''Nordostach'' za  130-300 zł 

Edytowane przez jarekb
8 minut temu, jarekb napisał:

Ktoś już kupił ? może jakaś opinia rozpruł co w środku ? bo z wierzchu wtyczki coś aliexpresowe 🙂 , jak w ''Nordostach'' za 300 zł 

Może pomylił się tylko o jedno zero?

12 minut temu, jarekb napisał:

Ktoś już kupił ? może jakaś opinia rozpruł co w środku ? bo z wierzchu wtyczki coś aliexpresowe 🙂 , jak w ''Nordostach'' za  130-300 zł 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yankes

Ukryta Zawartość

Marantz CD/CDA94 niestety mocno zdewastowane.

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, jarekb napisał:

Ktoś już kupił ? może jakaś opinia rozpruł co w środku ? bo z wierzchu wtyczki coś aliexpresowe :) , jak w ''Nordostach'' za  130-300 zł 

Myślisz że ktoś kupi taki kabel aby go rozpruć ?

Naiwność ludzi nie zna granic .

Waga tych starszych kabli , jednej sztuki to prawie 5kg . Pewnie napakował tam ołowiu .

28 minut temu, Riczi75 napisał:

Myślisz że ktoś kupi taki kabel aby go rozpruć ?

Naiwność ludzi nie zna granic .

Waga tych starszych kabli , jednej sztuki to prawie 5kg . Pewnie napakował tam ołowiu .

Potrzeba jeszcze dokupić podstawki, żeby nie wyłamać gniazd zasilających.

Gość

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Yankes napisał:

Potrzeba jeszcze dokupić podstawki, żeby nie wyłamać gniazd zasilających.

Dla bezpieczeństwa trzeba , choć w większości gniazd końcówek siedzą dobrze i nie ma z tym problemu .  

"Pyton Pana Edmunda" ...rządzi😉

To jakby tutuł wycięty z dzieł filmowych Tima Burtona.

Jednym słowem klasyka " matole"

A może to Monty Pyton...hmm?

Może jakby patrząc od wartości artystycznej tego artysty kablarskiej sztuki nabijania w bambuko -cena jest warta i więcej niż okazyjna ...tego dzieła.

Tak...to przejdzie do historii...ale pewnie głupoty...a może się nie znam ...głupi ja😳

Czy ktoś miał w ręku Pytona Pana Edmunda?
Czy ktoś słyszał Pytona Pana Edmunda w swoim systemie? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? 🙂

3 minuty temu, Tajitsu napisał:

A fe!

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, hatori77 napisał:

Może jakby patrząc od wartości artystycznej tego artysty kablarskiej sztuki nabijania w bambuko -cena jest warta i więcej niż okazyjna ...tego dzieła.

Tak...to przejdzie do historii...ale pewnie głupoty...a może się nie znam ...głupi ja😳

Dużo pustosłowia a jakieś doświadczenie z tym kablem ?

Z jakim kolwiek kablem ? 

Gość

(Konto usunięte)
13 minut temu, hatori77 napisał:

"Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele, o dziele mówi mało; o laiku: wiele".

Gość

(Konto usunięte)
8 minut temu, Tajitsu napisał:

Czy ktoś słyszał Pytona Pana Edmunda w swoim systemie? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? 🙂

Wie Tajitsu i to bardzo dobrze wie . 

• Pokaż nowe odpowiedzi