Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana lampy w projektorze a kalibracja

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, RAF77 napisał:

Subfan?

To by była, normalnie jego rola życia.

Ale to chyba jednak jest autentyk.
Takiego tu jeszcze nie było, naprawdę poważne rozchwianie psychiczne.

Rzecież on was wszystkich w ch*ja robi. ???

Rzecież on was wszystkich w ch*ja robi.
Jeśli to jest żart, to lepiej dla niego, bo jak autentyk, to współczuję.

Mnie, to ani ziębi ani grzeje, co on tam wypisuje.
(To tak w kwestii robienia w CH...JA).

W sumie, to już dodałem go do listy ignorowanych, bo to przestało być zabawne, jest żenujące.
3 godziny temu, Martin Rejek napisał:

Do @JVC 4K na N5 dostałem 12% rabatu a na N7 15% rabatu wiec nie wiem gdzieś ty to kupował... na ampli mogę mieć 17% rabatu... i daleko nie szukałem(Wrocław) 

Jvc 4K tarza się na podłodze ze śmiechu. Szatański plan sam się realizuje.

5 godzin temu, Martin Rejek napisał:

Do @JVC 4K na N5 dostałem 12% rabatu a na N7 15% rabatu wiec nie wiem gdzieś ty to kupował... na ampli mogę mieć 17% rabatu... i daleko nie szukałem(Wrocław) 

Teraz się zastanawiam który bo w teście N7 nie jest dużo lepszy od N5 wiec czy warto dopłacać????

Gdzie masz ten film? Został usunięty!!!! Bo ten film to jedno wielkie pośmiewisko tak samo koleś testujący i sprzedający ten sprzęt... 

prosze test N7

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kupowałem w Mega Hz Katowice z Polskiej dystrybucji projektor na niego dostałem chyba 6% ale dokupiłem jeszcze 3 pary okularów 3D i emiter 3D. A filmik z testem N5 który pokonuje x7900 wklejam :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale ten gościu na tym filmie mówi o tym ze już N5 świeci lepiej od X7900 zrozumiałeś coś z tego filmu, on się zna bo to sprzedaje nie sprzedaje kota w worku wie jakie są atuty i wady x7900 i wie jakie n5 i po prostu stwierdził że n5 jest lepszy i ja mu uwierzyłem i tyle ty nie musisz.

Może i słaby ten rabat na cały system ale przynajmniej kredyt mam dobry tylko 40k odsetek w 5 lat to daje łącznie w sumie 160k do oddania to i tak nieźle patrząc na obecne zawahania kursu walut i stopy procentowe.

Jeżeli mogę tobie coś doradzić Martin to bierz Sony VPL-VW590ES to jest nowy model zadebiutował na jesieni i ma nowy procesor obrazu X1 znany z ich flagowych tv, a jeżeli jesteś strasznie bogaty i masz drogie auto to kup Sony VPL-VW790ES tam jest laser i 20 000 godzin ciągłego świecenia i problem z wymianami lamp co sugeruje nagłówek tematu Cię nie dotyczy i basta.

Edytowane przez JVC 4K
Gość

(Konto usunięte)
2 godziny temu, JVC 4K napisał:

tylko 40k odsetek w 5 lat

Ło panie... popłynąłeś!!! Jestem lepszy bo mam tylko 9 tys€ odsetek do spłaty a mam kwotę większa niż ty... 

2 godziny temu, JVC 4K napisał:

to kup Sony VPL-VW790ES

To czemuś nie kupił? Przecież Cię stać...

5 godzin temu, darulok napisał:

o widzę że,,trafiła kosa na kamień

Sama decyzja o przyłączeniu się do dumnych posiadaczy JVC spowodowała używanie ekskluzywnych ripost.

Edytowane przez WARMSTONE

Czego nie rozumiesz, ja zamawiałem JVC w maju a Sony laser pojawił się w listopadzie, więc pół roku nie mam wehikuł czasu, dziś zapewne zwiększył bym kwotę kredytu o ile by mi zdolność pozwalała w najgorszym wypadku dopisał bym dochody żony i kupił bym laserowy Sony, ale że już mam to temat zamknięty a się zepsuje JVC to wtedy będę myślał ale pewnie nie prędko się to stanie bo projektory jvc słyną z tego że są dopracowane do perfekcji i raczej działają bezproblemowo strasznie długie lata.

To jaki w końcu wybrałeś projektor Martin? Czy już zdecydowałeś?

Gość

(Konto usunięte)
41 minut temu, JVC 4K napisał:

To jaki w końcu wybrałeś projektor Martin? Czy już zdecydowałeś?

Nie twój interes zakichany!!! I na pewno już się nie dowiesz!!! Bo spierdalam z tego zjebanego forum gdzie pełno imbecyli i frajerów!!!  

Sama decyzja o przyłączeniu się do dumnych posiadaczy JVC spowodowała używanie ekskluzywnych ripost.
No i na tyle by było "ekskluzywnych" ripost
Nie twój interes zakichany!!! I na pewno już się nie dowiesz!!! Bo spierdalam z tego zjebanego forum gdzie pełno imbecyli i frajerów!!!  

Matinkowi zawory puściły

Opuszcza nas
6 godzin temu, Martin Rejek napisał:

Bo spierdalam z tego zjebanego forum

Zadowoleni ? Coście narobili ? Bez Martina ta zakadka zdechnie.

O macie pokój w ogóle nie przystosowany do projekcji ekran ramowy wisi tuż przy suficie jak u mnie proj to JVC N5/RS1000 ściany, sufit i podłoga w jasnym kolorze u mnie trochę lepiej bo kolor to ciemny niebieski.

Tym postem chcę dać przykład że można kupić drogi projektor i zamontować w nie przystosowanym pomieszczeniu jakoś nikt się tam nie denerwuje kolorem ścian a na pewno nie właściciel tego projektora jemu pasuje i jest ok, no i ekran ramowy przy samym suficie i wszystko ok.

Godzinę temu, JVC 4K napisał:

ekran ramowy przy samym suficie i wszystko ok.

Nie jest ok, bo światło wali od tego sufitu jak z halogenu... Ale masz rację, filmik pokazuje ignorancję właściciela tej kinowej "salki", choć proj wypasiony. Znaczy, nie tylko kasa się liczy ?

Co do samego kontrast też się zgadzam jeżeli jest on wyższy w starym modelu rs540/x7900 1 300 000 : 1 dynamiczny i 130 000 natywny tak pisze w danych technicznych a w modelu rs2000/n7 jest 800 000 : 1 dynamiczny i 80 000 : 1 natywny to jest dokładnie pół mln różnicy w dynamicznym i 50 tys w natywnym to jeżeli faktycznie jest tak jak tam jest napisane to można powiedzieć że pod rs540/x7900 trzeba mieć idealny pokój i wszystkie ściany i sufit wyłożone szmatą a do rs2000/n7 nie ma spinki wychodząc z założenia że projektor ma gorszy kontrast to nie musi mieć super wykończonego pokoju tylko zaledwie dobrze albo tak jak mi się chciało. Ale powtarzam patrząc tylko i wyłącznie na dane techniczne na papierze często producenci przekłamują i nie ma się co sugerować danymi na papierze n7/rs2000 nadrabia rozdzielczością i ostrością i pewnie i kolorem nad x7900/rs540 więc ten straty w kontraście można zniwelować zupełnie czym innym.

Nie jest ok, bo światło wali od tego sufitu jak z halogenu... Ale masz rację, filmik pokazuje ignorancję właściciela tej kinowej "salki", choć proj wypasiony. Znaczy, nie tylko kasa się liczy
Jeden głupi, bierze przykład z drugiego głupiego i myśli, że jest ok.
Logika, level hard.
  • 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi