Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki dac do 10 kzł

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Powiedz mi jakie można wg Ciebie wyciągnąć wnioski z tego wykresu? 

Z którego wykresu?

Muszę przewietrzyć mój system…

25 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Powiedz mi jakie można wg Ciebie wyciągnąć wnioski z tego wykresu? 

To że Audio Gd jest mniej więcej na poziomie wyjścia na słuchawki z mojego laptopa ?

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 minutę temu, marcinmarcin napisał:

To że Audio Gd jest mniej więcej na poziomie wyjścia na słuchawki z mojego laptopa ?

Nie będę nawet z tobą dyskutował, bo pojęcia zielonego nie masz o czym piszesz. ? 

Dzień bez muzyki dniem straconym.

18 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Wkleiłeś wykres wcześniej z dacami. 

Myślałem, że się zorientujesz. To nie jest wykres tylko ... ranking. Podobny do tego jaki kiedyś był zamieszczany w niemieckich magazynach Audio czy Stereo.

Ten ranking może odesłać do szczegółowych testów na tej stronie, o ile ktoś je jakoś potrafi ogarnąć. I moje podejście to wybrać sobie kilka interesujących pozycji, poczytać co wyszło z pomiarów i jesli się nam spodobają to wziąć na odsłuch do naszego systemu. To takie proste ? .

Raczej definitywnie odrzucałbym czerwone i pomarańczowe pozycje.

3 minuty temu, pmcomp napisał:

Myślałem, że się zorientujesz. To nie jest wykres tylko ... ranking. Podobny do tego jaki kiedyś był zamieszczany w niemieckich magazynach Audio czy Stereo.

Ten ranking może odesłać do szczegółowych testów na tej stronie, o ile ktoś je jakoś potrafi ogarnąć. I moje podejście to wybrać sobie kilka interesujących pozycji, poczytać co wyszło z pomiarów i jesli się nam spodobają to wziąć na odsłuch do naszego systemu. To takie proste ? .

Raczej definitywnie odrzucałbym czerwone i pomarańczowe pozycje.

Jak ja widzę tam w czołówce toppinga d70 nad chordem hugo to mi się już dalej nie chce tego czytać i analizować. Lepiej posłuchać. 

Dokładnie to napisałem.

Ale może warto sprawdzić dlaczego i w jakim aspekcie technicznym Topping w zestawieniu przewyższa Chorda?

1 minutę temu, pmcomp napisał:

Dokładnie to napisałem.

Ale może warto sprawdzić dlaczego i w jakim aspekcie technicznym Topping w zestawieniu przewyższa Chorda?

Mnie to kompletnie nie interesuje. Ważniejsze ze chord tego toppinga zjada jeśli chodzi o brzmienie.Tam wiele innych z dołu tabelki również. Technikalia są dla elektroników, nie dla melomanów.

14 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Mnie to kompletnie nie interesuje. Ważniejsze ze chord tego toppinga zjada jeśli chodzi o brzmienie.Tam wiele innych z dołu tabelki również. Technikalia są dla elektroników, nie dla melomanów.

Oj ostroznie z takimi wywodami...mozna sie zdziwic jak taki Topping gra. Moze nagle sie okazac że u Chorda gra....nazwa Chord.

Ok. Akurat miałem dwa toppingi w domu, bo byłem napalony na nie jak dzik na żołędzie. Tyle pochlebnych opinii, te super wykresy. To musi być killer. No nie, baaardzo daleka droga do tego. ? 

11 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Ok. Akurat miałem dwa toppingi w domu, bo byłem napalony na nie jak dzik na żołędzie. Tyle pochlebnych opinii, te super wykresy. To musi być killer. No nie, baaardzo daleka droga do tego. ? 

Widocznie się zgrał u Ciebie. Kiedyś już pisałem, nie miałem okazji ich porównać bezpośrednio ale Audiogd miał człowiek od którego kupiłem kolumny. Grało to bardzo dobrze. Ale potem u mnie na zwykłym  Chromecast Audio miałem wrażenie że graja te kolumny jeszcze lepiej... nie pamiętam czy CA był po analogu, czy po optyku do któregoś daca , ale pamiętam że obawiałem się rozczarowania a było na odwrót... 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

3 godziny temu, staropolanka2000 napisał:

Jak ja widzę tam w czołówce toppinga d70 nad chordem hugo to mi się już dalej nie chce tego czytać i analizować. Lepiej posłuchać. 

To, że jest w czołówce nie da żadnych gwarancji ... raz, że zagra w Twoim systemie, dwa że ci się spodoba.

Ale zapewne jest zrobiony ze sztuką i ma bardzo dobre parametry.

2 godziny temu, pmcomp napisał:

Ale zapewne jest zrobiony ze sztuką i ma bardzo dobre parametry.

Jeśli bierzemy pod uwagę parametry techniczne. Wtedy nie ma wątpliwości co do prawdziwości tego stwierdzenia. 

Natomiast najlepiej grającymi muzykę urządzeniami są te, które projektują i tworzą ludzie rozumiejący i kochający muzykę.  Nie tylko rozumiejący stronę techniczną konstruowania urządzeń elektronicznych. Bez zrozumienia istoty ich tworzenia. Choć najlepiej gdy inżynier dogada się z artysta i połączą  swe siły i stworzą razem produkt łączący te światy. Ale wtedy to coś jest Made In Japan i przymocowuje się do tego czegoś tabliczkę z logo AN, Esoteric, Luxman czy Accu. I cena oscyluje w granicach 10 krotnie przewyższających założoną w tym wątku 

23 minuty temu, piotrek7 napisał:

Jeśli bierzemy pod uwagę parametry techniczne. Wtedy nie ma wątpliwości co do prawdziwości tego stwierdzenia. 

Natomiast najlepiej grającymi muzykę urządzeniami są te, które projektują i tworzą ludzie rozumiejący i kochający muzykę.  Nie tylko rozumiejący stronę techniczną konstruowania urządzeń elektronicznych. Bez zrozumienia istoty ich tworzenia. Choć najlepiej gdy inżynier dogada się z artysta i połączą  swe siły i stworzą razem produkt łączący te światy. Ale wtedy to coś jest Made In Japan i przymocowuje się do tego czegoś tabliczkę z logo AN, Esoteric, Luxman czy Accu. I cena oscyluje w granicach 10 krotnie przewyższających założoną w tym wątku 

Ładne metki. Byc może dla niektórych warte nawet ceny x10.

Popatrz w moją stopkę.

Edytowane przez pmcomp

Czy tyle warte? Raczej na tyle wycenione. Co nie zmienia faktu, że niektóre chętnie zobaczyłbym u siebie ?

8 minut temu, pmcomp napisał:

Popatrz w moją stopkę.

Nie interesują mnie Twoje stopki. Wolę kobiece 

Jednak podniosłem poprzeczkę i kupiłem DAC ONE od TR-Projekt. Wersja tranzystor

Dac już w domu. Muszę przygotować jakiegoś kompa na razie. Jutro odsłuchy  ?

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Sprawdzi się powiedzenie "dobre bo polskie"? Mam nadzieję, że tak. Ze swojej strony mam nadzieję, że firma rozszerzy swoja ofertę i zaproponuje dobre przetworniki adresowane także do niższych segmentów cenowych 

Zainstalowałem Roona na Intel NUC i po USB odpaliłem wreszcie DACa ONE. Kabelek USB zwykły od drukarki z kompletu. Potem coś poszukam. W połączeniu z Roonem gra bardzo dobrze. Na razie bezpośrednio po XLR do końcówki mocy, pre przechodzi małe zmiany u jeszcze nie odpalony. Niestety mogę tu porównać tylko z CEC DX71 na 4 x PCM 1704. Tu poprawa z stosunku do CEC ogromna. Wychodzi na to, że CEC  strasznie zamulony był, brakowało smaczków, które teraz się pojawiły. DAC ONE wraz z Roonem  zbliżył się wreszcie do mojego toru z gramofonem, ale tu muszę jeszcze te same płyty dokładnie porównać choć i tak wiem, że to inne granie będzie. Zobaczymy co mi się bardziej spodoba. Oba tory, cyfrowy i analogowy, będą już na podobnym poziomie jakościowym. I o to mi chodziło szukając daca. Teraz jestem zadowolony. Może wreszcie przestanę tak nachalnie inwestować w winyle :) 

Mam nadzieję, że będzie poprawa z pre. Pobawię się trochę w nim lampami, mam parę świetnych NOS i mam w czym przebierać.  Teraz się zastanawiam nad SOTM 200. NUCa z Roonem przełożę do innego pokoju wraz z dwoma dyskami z muzą. Polecacie coś zamiast SOTM 200 do połączenia po USB z tym daciem? 

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

Gość

(Konto usunięte)
12 godzin temu, daru0105 napisał:

Polecacie coś zamiast SOTM 200 do połączenia po USB z tym daciem? 

Podłącz maline i po temacie. Sotm to tylko wygoda, taki gotowiec.

Mając go nie będzie cię kusić kombinowanie z softami.?

W dniu 7.02.2021 o 00:27, pmcomp napisał:

Ładne metki. Byc może dla niektórych warte nawet ceny x10.

Popatrz w moją stopkę.

Na co zamieniłeś DCS?

obiektywnie o audio

Gość

(Konto usunięte)

Muszę przewietrzyć mój system, sprzedam - przetworniki DAC: dCS Debussy, Audio Note DAC4, Weiss Engineering DAC2/Minerva pod marką WLM Gamma Reference DAC; dużo kabli Transparent i MIT (RCA, XLR, głośnikowe).

tyle czasu i nikt nie chce kupic .....sama bida na forum moze....moze na raty albo leasing trzeba wziac pod uwage

4 godziny temu, pantagruel napisał:

Pmcomp zmutował do moontan? O co chodzi, w ilu postaciach występujesz na forum?

A ty przeczytałeś ten post ze zrozumieniem?

4 godziny temu, S0nic napisał:

Na co zamieniłeś DCS?

Na razie mam dCSa. Jak sprzedam to "się będę martwić".

58 minut temu, pmcomp napisał:

A ty przeczytałeś ten post ze zrozumieniem?

Na razie mam dCSa. Jak sprzedam to "się będę martwić".

Kup RME. Podobno gra jak DCS.

Godzinę temu, Sznup napisał:

Kup RME. Podobno gra jak DCS.

Podobno. Najlepiej sprawdź sam i nie wierz wpisom z internetu.

2 minuty temu, Sznup napisał:

Coś tak czułem, że nie można Ci wierzyć.

Bo jedyny komu można i trzeba wierzyć to Premier Morawiecki !!!

W dniu 1.02.2021 o 06:26, daru0105 napisał:

Nie miałem nigdy dobrego daca. Ostatnio słuchałem na 4 x PCM 1704 w dacu CEC DX71

Przecież to jest dobry dac.

Dopóki bawisz się w lewą i prawą stronę, dopóty będziesz zwodzony na manowce...

• Pokaż nowe odpowiedzi