Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  351 członków

Sonus Faber Klub
IGNORED

Sonus Faber CLUB

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawialem sie nad modelami e307 Jest tez widze model e406 oraz a30 w tym przedziale cenowym

Shindo palmer 300b, Blumenhofer Genuin fs3, Lampizator golden gate, transrotor murano.

przez 2 lata grał u mnie Accu e560....nieco lepszy od e550

wcześniej słuchałem e350 i e450....dobre wzmacniacze (niższych modeli nie znam)

Sonusy są tak dobrymi kolumnami że zagrają z każdym wzmacniaczem ale....no właśnie

....jednak dałbym lampę do tych kolumn...;-)

Echh tak

Lewituje pomiedzy tymi wzmakami, bardzoej sugeruje sie efektami wizualnymi ;) a Co bys polecil w kwocie do 10k jesli chodzi o lampe ?

Shindo palmer 300b, Blumenhofer Genuin fs3, Lampizator golden gate, transrotor murano.

Lewituje pomiedzy tymi wzmakami, bardzoej sugeruje sie efektami wizualnymi ;) a Co bys polecil w kwocie do 10k jesli chodzi o lampe ?

To nie jest wsadzanie kija w mrowisko, ale należy pamiętać, że większość nowych urządzeń lampowych do wykazanej przez Ciebie ceny posiada łagodne wysokie tony, niezbyt dobrze kontrolowany bas, ale całkiem przyjemną nasyconą średnicę, co kusi znaczna grupę odbiorców. Oczywiście ideałem byłoby znalezienie takiej konstrukcji z opisywanego przedziału cenowego, aby mogła ona w wyraźny sposób podnieść rozdzielczość przekazu, jego wierność, ale i szybkość oraz kontrolę. Tylko i tak to nadal nie będzie to HiEnd i o tym musisz pamiętać. Wybierając E550 dołożysz parę złoty, owszem, ale i przekroczysz pewną granicę, której nie jesteś w stanie w tej chwili przekroczyć.

Echh tak

...naprawdę nie wiem co doradzić jest zbyt wiele niewiadomych....

...może chłopacy w klubie coś dobrego polecą.....

Miroslav1 Zmieniając tak na chwile temat, przyznam, ze fajny ten twój wzmacniacz - Jadis I88. Szczerze to chętnie bym go zestawił do porównania z Pass Lab INT-250 jaki mnie oczarował do granic możliwości. Robiąc test porównawczy, podłączyłbym je do swoich Sonusów. Aż mnie korci by odkryć przewagi danego modelu w różnym repertuarze. Czasem tak mam, że jakiś wzmacniacz mnie mocno interesuje w chwili obecnej to twój Jadis.

Miroslav1 Zmieniając tak na chwile temat, przyznam, ze fajny ten twój wzmacniacz - Jadis I88. Szczerze to chętnie bym go zestawił do porównania z Pass Lab INT-250 jaki mnie oczarował do granic możliwości. Robiąc test porównawczy, podłączyłbym je do swoich Sonusów. Aż mnie korci by odkryć przewagi danego modelu w różnym repertuarze. Czasem tak mam, że jakiś wzmacniacz mnie mocno interesuje w chwili obecnej to twój Jadis.

...jeżeli jesteś oczarowany swoim wzmacniaczem to nie ma co słuchać Jadisa

bo już na starcie jest na przegranej pozycji ;-)

wzmacniacz kupiłem w zeszłym roku na Audio Show i też jestem z niego cholernie zadowolony

na tyle żeby zamknąć etap wzmacniacza....

Panowie wyjasnijmy jedno ,moge polozyc nawet 50k na wzmak, tylko mam pewne zdanie ,ze jest pewna granica w audio. Poniej to juz choroba ;) ale to oczywiscie moje zdanie.

Panowie wyjasnijmy jedno ,moge polozyc nawet 50k na wzmak, tylko mam pewne zdanie ,ze jest pewna granica w audio. Poniej to juz choroba ;) ale to oczywiscie moje zdanie.

Mam Unison Research Unico Secondo ktory u mnie gral z Concerto - bardzo zacne polaczenie.Jak cos .serwus

Nie ma takiej potrzeby abyś tyle inwestował w wzmacniacz. To wiązałoby się z kolejnymi 50-tkami na inne elementy. Gdzie się zaczyna choroba, tego tematu też podnosić nie będziemy. Ale musisz mieć świadomość, że jest pewna, umowna granica, powyżej której twój wzmacniacz zaczyna być uznawany za przynależący do grona HiEnd. Niestety lampowe wzmacniacze opisywane przez Ciebie do tego grona nie należą. Mają wiele ograniczeń, zgodnie z tym, co pisałem powyżej. A skoro samy pytasz o Accuphase to za małą kwotę (14-15 tyś PLN), polecam Ci bardzo dobry wzmacniacz – w odniesieniu do tego, co masz i co ostatnio testowałeś. Zdeklasuje poprzedników w każdym podzakresie i przeniesie Ciebie w inny wymiar dźwięku, a jego cenę za chorą uznać nie można jak na HiEnd.

To sorry, nie wiedziałem że to wybory miss wzmacniaczy.

Mi musi sie sprzet tez podobac ;-)

Była wyliczanka z czym SF zagrają więc dorzuciłem swoje 3 grosze. Nic ponadto. A podoba/niepodoba to rzecz względna. Twierdzę więc że Vinc z SF sobie radzi nawet nie najgorzej. A i wygląd mi nie przeszkadza. Prostota też bywa fajna. Zwłaszcza że to SF ma być i jest piękne.

Wyluzuj - w swiecie audio rowniez wrazenia estetyczne to element skladowy stereo- zabawy.Dla wielu dosc istotny.

Dla mnie jak najbardziej też. Tyle że nie za wszelką cenę. No może nie licząc SF.

Była wyliczanka z czym SF zagrają więc dorzuciłem swoje 3 grosze. Nic ponadto. A podoba/niepodoba to rzecz względna. Twierdzę więc że Vinc z SF sobie radzi nawet nie najgorzej. A i wygląd mi nie przeszkadza. Prostota też bywa fajna. Zwłaszcza że to SF ma być i jest piękne.

Dla mnie jak najbardziej też. Tyle że nie za wszelką cenę. No może nie licząc SF.

Dokladnie - to jednak tylko zabawa.Dla kazdego cos milego - to z tego cyklu.

Dokladnie - to jednak tylko zabawa.Dla kazdego cos milego - to z tego cyklu.

Zabawa to była jak wiaderko i grabki kosztowały kilka zybli. Teraz to już bliżej choroby, nie wspominając o zboczeniu.

Zabawa to była jak wiaderko i grabki kosztowały kilka zybli. Teraz to już bliżej choroby, nie wspominając o zboczeniu.

He - masz racje - pole do popisu dla psychiatrii klinicznej .

Niekoniecznie. Mi z tym dobrze. Sąsiedzi wyrozumiali. Moja kobieta też psychol audiofilsko-sonusowy. Jest git - nie będę się leczył.

P.S. Lepiej poczytać o świrach audiofilach niż cokolwiek z gazet/portali czy debilnej telewizji. Jakie to szczęście że tv źle się komponował z SF i został wy..bany.

Niekoniecznie. Mi z tym dobrze. Sąsiedzi wyrozumiali. Moja kobieta też psychol audiofilsko-sonusowy. Jest git - nie będę się leczył.

P.S. Lepiej poczytać o świrach audiofilach niż cokolwiek z gazet/portali czy debilnej telewizji. Jakie to szczęście że tv źle się komponował z SF i został wy..bany.

To zalezy ktore portale/TVP/ gazety itd masz na mysli.No nie ?

To zalezy ktore portale/TVP/ gazety itd masz na mysli.No nie ?

Generalnie wszystkie. Może poza wędkarskimi i podobnymi. No chyba że w ostatnim czasie zaczęły być rzetelne i apolityczne w co jednak śmiem wątpić. Pomijam milczeniem fakt, że jakakolwiek treść zaczyna być przerywnikiem w reklamach a to przerasta moje możliwości.

Generalnie wszystkie. Może poza wędkarskimi i podobnymi. No chyba że w ostatnim czasie zaczęły być rzetelne i apolityczne w co jednak śmiem wątpić. Pomijam milczeniem fakt, że jakakolwiek treść zaczyna być przerywnikiem w reklamach a to przerasta moje możliwości.

O - i ja lubie powedkowac - mam kilka Kardynalow i jednego Ambasadora- choc z tym multiplikatorem nie radze sobie zbyt dobrze.

O - i ja lubie powedkowac - mam kilka Kardynalow i jednego Ambasadora- choc z tym multiplikatorem nie radze sobie zbyt dobrze.

Kardynały znam tylko z dzieciństwa a multiplikatory są dla form wyżej rozwiniętych niż ja. Zdecydowanie wolę spinningować niż rozplątywać kilometry żyłki całymi godzinami.

Kardynały znam tylko z dzieciństwa a multiplikatory są dla form wyżej rozwiniętych niż ja. Zdecydowanie wolę spinningować niż rozplątywać kilometry żyłki całymi godzinami.

Bez przesady seria Cardinal lekko modyfikwana ma sie dobrze jakies 50 lat - a Ambasador to rzeczywiscie wyzsza szkola rock'n'rolla.

Panowie a taki starszy model Accu e-212 ?

Proszę uspokój się już. Skoro ma być to Accuphase to zacznij szukać E550. Zrozum, że to jedna z najlepszych integr na świecie w swoim czasie, a nawet i dziś.

Zrozum, że dźwiękowo, tam gdzie jest ten wzmacniacz, to twoje lampowe integry nigdy nie będą nawet za parę lat jak powstaną ich nowsze modele.

Gość Paweł Skurzewski

(Konto usunięte)

Proszę uspokój się już. Skoro ma być to Accuphase to zacznij szukać E550. Zrozum, że to jedna z najlepszych integr na świecie w swoim czasie, a nawet i dziś.

Zrozum, że dźwiękowo, tam gdzie jest ten wzmacniacz, to twoje lampowe integry nigdy nie będą nawet za parę lat jak powstaną ich nowsze modele.

Aż tak radykalny bym nie był,na pewnym portalu umka i Fr@ntz porównywali Lebena 300F do Accyphase E560 a może E600 już nie pamiętam i wnioski były zgoła odwrotne :)

Problemem jest jednak to o czym tu już wspominano,czy Leben uciągnie Sonusy?choć wersja 300F gra mocniej od 300 to może jej pary braknąć.

Aż tak radykalny bym nie był

O tym pisałem powyżej, w poprzednich postach. Potrzebna jest lampa, która w znaczący sposób wyłamie się brzmieniowo z grona pozostałych.

Oczywiście ideałem byłoby znalezienie takiej konstrukcji z opisywanego przedziału cenowego, aby mogła ona w wyraźny sposób podnieść rozdzielczość przekazu, jego wierność, ale i szybkość oraz kontrolę.

W naszych rozważaniach szukamy jednak mocnej lampy, a to sprawia, że Lebena 300F nie bierzemy pod uwagę, 15W go dyskwalifikuje.

...nie zamieniłbym Accu e-560 na Lebena, to jest dobry wzmacniacz ale nie aż tak......

również nie ładowałbym się w starsze modele Accu...

jeżeli Fezz Audio lepiej zagrało od Lebena to co tu dalej szukać

koledzy dali też inne propozycje wzmacniaczy lampowych, więc jest w czy wybierać

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.