Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 27.01.2025 o 14:55, J4Z napisał:

Awantury u mnie na parapecie

to nie awantury tylko prokreacja 😍 , dziadkiem będziesz 😄

W dniu 9.02.2025 o 03:30, Jaro_747 napisał:

A to mój "Murzynek"

afroamerykanin - murzynek to rasistowskie słowo 

kumpla żona ma piekarnie , popularne ciasto też już tak się nienazywa , za dużo ludzi się czepiało.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bolo_senor
W dniu 9.02.2025 o 15:47, TomekL3 napisał:

Masz kota, nie jesteś taki zły

Ukryta Zawartość

Mam trzy.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

W dniu 8.02.2025 o 11:27, ASURA napisał:

A co zrobisz jak jeden z nich 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) z ptasim szczurem będzie chciał przysiąść?

To pożyteczne ptaki utrzymujące równowagę w środowisku

Na balkonie ze schwytanym gołębiem?  Raczej nieprawdopodobne.  Sokół chwyta je w locie, jastrzębie i krogulce przeważnie na ziemi, potem lecą ze zdobyczą albo do gniazda albo w wygodne ustronne miejsce.

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, Zbig napisał:

Na balkonie ze schwytanym gołębiem?  Raczej nieprawdopodobne.  Sokół chwyta je w locie, jastrzębie i krogulce przeważnie na ziemi, potem lecą ze zdobyczą albo do gniazda albo w wygodne ustronne miejsce.

A u mnie siadają na poręczy balkonu nocą

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

12 minut temu, Zbig napisał:

A to pewnie sowy.  Ale to chyba nie w mieście?

Jak wiesz lepiej to co ja tu będę pisał...

Napisz też o stadzie ponad 30 saren coś więcej

3 minuty temu, ASURA napisał:

Jak wiesz lepiej to co ja tu będę pisał...

Napisz też o stadzie ponad 30 saren coś więcej

Nie napisałeś co, to zgaduję 🙂

3 godziny temu, ASURA napisał:

A u mnie siadają na poręczy balkonu nocą

gołębie nie widzą po zmierzchu więc często nocują w bezpiecznym miejscu np na poręczy.

1 godzinę temu, Zbig napisał:

Nie napisałeś co, to zgaduję 🙂

kurne u @ASURA  byle co nie nocuje , w najgorszym wypadku pewnie bielik , ptak dodo , najczęściej to ruski czarny dwugłowy orzeł 👍

3 godziny temu, bolo_senor napisał:

u @ASURA  byle co nie nocuje , w najgorszym wypadku pewnie bielik , ptak dodo , najczęściej to ruski czarny dwugłowy orzeł 👍

Idzie nocą Stirlitz przez las. Nagle zobaczył na drzewie świecące oczy.
- Sowa - pomyślał Stirlitz.
-Sam jesteś sowa - pomyślał Bormann

17 godzin temu, bolo_senor napisał:

kumpla żona ma piekarnie , popularne ciasto też już tak się nienazywa , za dużo ludzi się czepiało.

A u mnie w piekarni nadal rasizm. xD

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

19 godzin temu, bolo_senor napisał:

gołębie nie widzą po zmierzchu więc często nocują w bezpiecznym miejscu np na poręczy

Znaczy dla nocnych drapieżników na widoku ot durne ptaki, poza tym mają ponad 30 gatunków pasożytów i mają głęboko tam że za chwile je auto rozjedzie, jak nie zwolnisz to... aż dziw że jeszcze są bo potrafią złożyć jajka na opadającym metalowym od południa gorącym+50*C  parapecie a za gniazdo robią 2 dokładnie dwa patyki... Dzikie gołębie są ciut mądrzejsze ale...nie wiem dlaczego  w mieście, na peryferiach obserwując je to też głupie ptaki ciut czyściejsze o d tych miejskich latających szczurów przy których szczur to czyścioszek

Krukowate lubię obserwować-bardzo mądre i pocieszne swoją mądrością ptaki nie dziwię się że ludzie lubią je trzymać w domach, są tak zaradne że potrafią ustawić w domu inne większe zwierzęta domowe włącznie z kotami

Już ma obecnie 2 lata jest w rodzinie, zarąbiście mądry jest...

Ale; jaki właściciel taki pies

W dniu 14.02.2025 o 23:27, ASURA napisał:

Już ma obecnie 2 lata jest w rodzinie, zarąbiście mądry jest...

Ale; jaki właściciel taki pies

i jaki skromny 😄

fajny

2 godziny temu, J4Z napisał:

taki więzienny bym powiedział. 😀 

w celi możesz mieć psa 😄

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pięknie jest. Wzięlim wyrzutnie, idziem na pole. 

4UDq4qd.jpeg

HvHay2q.jpeg

dbidJv3.jpeg

Edytowane przez J4Z

.

43 minuty temu, J4Z napisał:

Ukryta Zawartość

HvHay2q.jpeg

dbidJv3.jpeg

Trzecie zdjęcie kapitalne. Fajną masz kumpelkę i jaka zadowolona z życia 🙂

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

43 minuty temu, J4Z napisał:

Ukryta Zawartość

HvHay2q.jpeg

dbidJv3.jpeg

To nie Fair Play zagonić psa wyrzutnią 😉  ja rzucałem ręką; bark trochę dostał w...

Ale błysk w oczach bezcenny 👍

3 minuty temu, juro napisał:

Trzecie zdjęcie kapitalne. Fajną masz kumpelkę i jaka zadowolona z życia 🙂

Przypadek @J4Z pośród właścicieli psów jest odosobniony ale tak trzymać, tak pracować, bawić się i uczyć na co dzień

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

58 minut temu, ASURA napisał:

To nie Fair Play zagonić psa wyrzutnią 😉  ja rzucałem ręką; bark trochę dostał w...

Są takie psy, że w trakcie rzucania z ręki, ta ręka w końcu odpada, a pies jedyne co robi to po nią biegnie, przynosi i prosi, żeby mu dalej rzucać... Jak człowiek ma odrobinę rozumu to psa wyrzutnią nie zagoni.

To co naprawdę jest nie fair to właściciel na rowerze, albo hulajnodze i pies za nim po ścieżce lub wręcz asfalcie z wywieszonym ozorem do ziemi. Kompletny brak wyobraźni 😞

Godzinę temu, ASURA napisał:

Przypadek @J4Z pośród właścicieli psów jest odosobniony

A ja widzę często ludzi na spacerach z psami, którzy spędzają z nimi dużo czasu na zabawach, więc może nie taki znowu odosobniony.

13 minut temu, juro napisał:

To co naprawdę jest nie fair to właściciel na rowerze, albo hulajnodze i pies za nim po ścieżce lub wręcz asfalcie z wywieszonym ozorem do ziemi. Kompletny brak wyobraźni 😞

Wiesz jestem innego zdania mój były kochany Groendael pierwsze 3km ciągnął mój rower 25km/h jak szalony i był z tym nim się nauczył słuchać pewien problem. Kolejne 25 kilometrów biegł swobodnie obok a dopiero po 30km darł się obok na mnie kiedy z tempa marszowego 16km/h jeden jedyny raz zwiększyłem na krótkim odcinku prędkość do 55 km/h 

W sumie i tak nie poznałem możliwości Groendaelów co do biegania, w Australii jeden Groendael utrzymywał w ryzach stado 1000 sztuk bydła i to jest faktycznie jakiś absolutny rekord tej rasy najszybszej z owczarków 

To co widzisz to przyjrzyj się uważnie zapasione mające mało ruchu i zabrane raz na tydzień na dłuższy spacer psy lub rasy nie przystosowane genetycznie do biegania no nie jest to ok i warto zgłosić

Sam poświęcałam psu 3-5 spacerów dziennie i jak nie były to 40-50 minutowe spokojne spacery  i była presja czasu to były bardzo szybkie 20 minutówki co by pies miał więcej ruchu

p.s.

puszczanie psa jak się jedzie ścieżką rowerową obok po trawniku jest ryzykowne bo w trawę ludzie rzucają rozbite szkło, konserwy etc. Mój parę razy w ten sposób wracał z spacerów z rozciętą łapą. Buty dla psów to fajna sprawa ale te solidne na Vibramach dopasowane z dokładnymi zapięciami na rzepach a nie udające coś w co się pies zaplątuje

7 minut temu, ASURA napisał:

Wiesz jestem innego zdania mój były kochany Groendael pierwsze 3km ciągnął mój rower 25km/h jak szalony i był z tym nim się nauczył słuchać pewien problem. Kolejne 25 kilometrów biegł swobodnie obok a dopiero po 30km darł się obok na mnie kiedy z tempa marszowego 16km/h jeden jedyny raz zwiększyłem na krótkim odcinku prędkość do 55 km/h 

W sumie i tak nie poznałem możliwości Groendaelów co do biegania, w Australii jeden Groendael utrzymywał w ryzach stado 1000 sztuk bydła i to jest faktycznie jakiś absolutny rekord tej rasy najszybszej z owczarków 

To co widzisz to przyjrzyj się uważnie zapasione mające mało ruchu i zabrane raz na tydzień na dłuższy spacer psy lub rasy nie przystosowane genetycznie do biegania no nie jest to ok i warto zgłosić

Sam poświęcałam psu 3-5 spacerów dziennie i jak nie były to 40-50 minutowe spokojne spacery  i była presja czasu to były bardzo szybkie 20 minutówki co by pies miał więcej ruchu

p.s.

puszczanie psa jak się jedzie ścieżką rowerową obok po trawniku jest ryzykowne bo w trawę ludzie rzucają rozbite szkło, konserwy etc. Mój parę razy w ten sposób wracał z spacerów z rozciętą łapą. Buty dla psów to fajna sprawa ale te solidne na Vibramach dopasowane z dokładnymi zapięciami na rzepach a nie udające coś w co się pies zaplątuje

Ja widziałem Cavaliera biegnącego po ścieżce za rowerem 😞 Nie było jak zwrócić uwagi z samochodu 😞

Nie, nie krakowskie pole... 

4 godziny temu, J4Z napisał:

Ukryta Zawartość

QqYQXFU.jpeg

6wQWxpu.jpeg

Pole.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.

4 godziny temu, ASURA napisał:

co do genów swojego bordera miałem spore obiekcje , do póki on stada owiec u sąsiadki na wiosce nie zobaczył 😁

nie zdążyłem nawet telefonu wyjąć , jak on całe stadko w ciągu kilku sekund zagonił do ich domu ( stodoła , czy coś - nie wiem jak to się zowie) . Sąsiadka pod koniec dnia przyszła i poprosiła by podwórko zamknąć bo cwaniak wymykał się sam , chował się w lasku i zaganiał te owieczki jak tylko sąsiadka je wyganiała. 

Sąsiadka opowiadała , że pierwsze trzy razy to miała ubaw , a kolejne dwa razy to już trochę dość 😄

Nie które psy mają to w genach.

Edytowane przez bolo_senor
2 godziny temu, J4Z napisał:

Pole.

nie boisz się że ci ostrzelą piesa , bo na przykład podlasiu nie można do lasu z psem , a na polach myśliwi strzelają - bo mają takie prawo 😒

Chociaż i tak już z psami na pole , czy do lasu nikt z wioski nie chodzi ze względu na wilki , które atakują psy nawet w ciągu dnia.

Godzinę temu, bolo_senor napisał:

a na polach myśliwi strzelają - bo mają takie prawo 😒

No nie do końca bo odstrzał dotyczy samodzielnie wałęsających się dzikich psów a nie będących z właścicielem. Na polach nie ma tak jak w lesie obowiązku trzymania psa na smyczy

Teraz, ASURA napisał:

No nie do końca bo odstrzał dotyczy samodzielnie wałęsających się dzikich psów a nie będących z właścicielem

a jak udowodnisz że myśliwy widział właściciela ?

Walą do psów bo im zwierzynę straszą , wypisuje się myślywy u łowczego na konkretny rejon , a tu ktoś na spacerek z psem wyszedł.

Zwierzyna długo się nie pojawi w tym miejscu.

Temu strzelają ze złości , mam ojca myśliwego i słyszałem kilka takich historii od jego kolegów , że psa dziuni jakiejś ustrzelili i śmiech 😒.

Ojciec tego nie popiera i go to nie bawi , ale są tacy co to robią nawet dla zabawy.

18 minut temu, bolo_senor napisał:

a jak udowodnisz że myśliwy widział właściciela ?

Ale po co? jak on piach gryzł by jak by to zrobił. U mnie pies był równorzędnym członkiem rodziny a o własną rodzinę należy dbać w pierwszej kolejności 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.