Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nie muszę mieć racji. Ale znam opinie osób, którzy są po weterynarii i nie ma co robić z małymi kotami. U mnie koło składu budowlanego  co chwila ktoś podrzuca małe koty. Kiedyś przygarnąłem takeigo do domu ale skończył tragicznie rozjechany przerz samochód i nie chce brać kotów do siebie bo zabijają  boguwinne ptaki i inne zwierzątka

Faktycznie, kastracja, izolacja, jednak tylko tego typu myślicieli.

Edytowane przez Seyv
Wulgaryzmy
W dniu 21.03.2023 o 11:26, Piotr_1 napisał:

Najbezpieczniej dla ogółu ekosystemu byłoby żebyś decydował wyłącznie sam o sobie

To po kiego kk wchrzania się żyjącym na wolności ludziom (czytaj- niewierzącym) między nogi i chce decydować za nich???

Edytowane przez Seyv
Wulgaryzmy
W dniu 21.03.2023 o 19:05, porlick napisał:

To po kiego kk wchrzania się żyjącym na wolności ludziom (czytaj- niewierzącym) między nogi i chce decydować za nich???

Ja nie wiem tego. Jak chce za nich decydować to przegina, rzecz chyba oczywista. Jako instytucja religijna powinien poprzestawać na nauczaniu, informowaniu, ew. ostrzeganiu, napominaniu. Nie może decydować za kogoś.

Edytowane przez Seyv
22 godziny temu, porlick napisał:

To po kiego ch...ja kk wchrzania się żyjącym na wolności ludziom (czytaj- niewierzącym) między nogi i chce decydować za nich???

Zaczęli od kotków, dobrali się do bobra między nogami...wątek robi się multi....rozpieprzony!

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

W dniu 17.03.2023 o 16:31, Szkice napisał:

Wiosenny spacer

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ktoś mi zajumał piesa 😆

Ukryta Zawartość

W dniu 21.03.2023 o 11:46, Szkice napisał:

i nie chce brać kotów do siebie bo zabijają  boguwinne ptaki i inne zwierzątka

Trzeba trzymać koty w domu , ale ptaki też zabijają ptaki .

Na przykład kiedyś chciałem uratować srokę podlotka przed kotami . Nie udało się to bo pies wypłoszył ją do ogródka gdzie na spokojnie zajął się nią kot. Potem dowiedziałem się , że sroki wybijają wróble , a także siebie na wzajem - i tak to przyroda wymyśliła by drapieżników na jakimś obszarze nie było za dużo. Także live is brutal 😒

W dniu 21.03.2023 o 11:19, Piotr_1 napisał:

No ja rozumiem. A jak już przez wypadek urodzi się na wolności, to do schroniska, do klatki. Wy chyba już się musieliście tacy urodzić. Nie widzę możliwości przyswojenia i zaakceptowania tego rodzaju "poglądów" u normalnych homo sapiens.

Miałem kiedyś kota jak marcowanie się zaczyna , trudno w domu go utrzymać -zresztą u psów to samo , ponoć pies cieczkę czuje z kilku kilometrów. Może zabrzmi to źle ale też zastanawiałem się czy by mu nie "pomóc" na szczęście z wiekiem fiksacja straciła na intensywności. Pies potrafił wydrapać drzwi wejściowe na wylot , dzieliły go tylko 3 milimetry mdf-u od wolności. Poranił łapy i połamał pazury - tak działają hormony.

Edytowane przez bolo_senor
28 minut temu, bolo_senor napisał:

Trzeba trzymać koty w domu , ale ptaki też zabijają ptaki .

Na przykład kiedyś chciałem uratować srokę podlotka przed kotami . Nie udało się to bo pies wypłoszył ją do ogródka gdzie na spokojnie zajął się nią kot. Potem dowiedziałem się , że sroki wybijają wróble , a także siebie na wzajem - i tak to przyroda wymyśliła by drapieżników na jakimś obszarze nie było za dużo. Także live is brutal 😒

Ale ktoy domowe to szczególne bestie codziennie nie mal przynosiły mi do domu na łożko zwierzęta większe od siebie fuj potem pies je musiał wynosić... Moje żyły na wsi i nie chcialem je zamykać w domu ale potem ginęły tragicznie a szczególnie dwa przez jakieś zatrucie - zielony język - szkoda gadać a miałem jednego ponad 7 lat więc już  zkotami skończyłem 

Właśnie po to trzymać trzeba je w domu , w mieście chronionych gatunków ptaków jest miej niż na wsi . Na wsi koty to szkodniki , potrafią zadusić nawet małego zająca , tam ekosystem naprawdę jest sponiewierany przez koty. U mnie na wsi wszystkie zwierzaki w domach siedzą , sąsiedztwo wilków skutecznie rozwiązało problem polujących psów i kotów . Kto kocha swego zwierza nie wychodzi z nim do lasu . Trochę szkoda bo i na grzyby z psem nie wyjdziesz.

Teraz, ze spaceru z psem. Tylko rozmiar zdjęcia zmniejszony.

Ukryta Zawartość

Ciągle w radio gadają o zmianie czasu na letni, to wstał. 😁

Ukryta Zawartość

Paczę za okno- śnieg, 3°C.

Ano ma problem, zwłaszcza, że pewnie nie znalazł wczoraj za wiele pożywienia. ☹️

Zygfryd ma lenia.

FsZk2rNXwAENmq0?format=jpg&name=900x900

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Jeśli komuś na sercu leży dobro zwierząt...

Ukryta Zawartość

Pani prawnik realnie pomaga i od niedawna prowadzi własną stronę blogową z wartościowymi artykułami.

Tematami są zwierzęta dzikie i hodowlane, czyli niezauważane albo pomijane przez... sumienie.

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, il Dottore napisał:

Zygfryd ma lenia.

Te nasze psiury to już się całkiem uczłowieczają...

Ukryta Zawartość

IMG_20230329_223913.jpg

Foty robione pół godzinki temu.

Przedwczoraj mały mnie zadziwił. Wszedłem do sypialni dość późno - żona w łóżku czytała, Pixel leżał w nogach, na mojej połowie. Rozbierając się, powiedziałem: "Pix, jak wrócę, masz być u siebie" i poszedłem się myć. Po powrocie z łazienki pies rzeczywiście był na swoim wyrku. Żona powiedziała, że jak posłyszał, że woda przestała lecieć, zszedł z łóżka na legowisko. 😁👍

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 minut temu, porlick napisał:

Te nasze psiury to już się całkiem uczłowieczają...

Ukryta Zawartość

IMG_20230329_223913.jpg

Foty robione pół godzinki temu.

Pancio dziś śpi na dywanie 😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

E, nie. Choć nie wykluczone, że w nocy przywędruje na łóżko i nie będę mógł nóg rozprostować... 😉

Ukryta Zawartość

Z teraz.

Ukryta Zawartość

W zimie takie grzanie nóg to fajne jest nie narzekaj  😉 

Przyjdzie lato zacznie być za ciepło to sam przestanie przychodzić, ot taki stadny psi atawizm 

Czy ja narzekam? Stado musi być w komplecie. 😁

Pix był dziś u fryzjera, to pewnie znowu będzie przez sen biegał, wydawał dziwne odgłosy, itp. Zawsze przeżywa takie zdarzenia we śnie. Nawet już zaczyna wierzgać...

Taka metamorfoza 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, porlick napisał:

Czy ja narzekam? Stado musi być w komplecie. 😁

Pix był dziś u fryzjera, to pewnie znowu będzie przez sen biegał, wydawał dziwne odgłosy, itp. Zawsze przeżywa takie zdarzenia we śnie. Nawet już zaczyna wierzgać...

Jak fryzjerka następnym razem będzie ładniejsza to będziecie to robić w duecie 😉 

Nie będzie ladniejsza- chodzimy ciągle do tej samej. Znaczy Pix chodzi, bo ja czeszę się maszynką 😁

Na 4 mm. 🤏

Ja ogólnie sam strzygę swojego psa, maszynką która mam do włosów i zarostu. Dużo końcówek sprzyja dobrym doborem długości.

A u spaniela mieszańca, tej sierści jest sporo

Edytowane przez Szkice

Mój ma zbyt gęste futro i maszynka ciągle się zapycha. Próbowałem to robić i szybko się przekonałem, że nie ma sensu.

Ja dłuższą sierść obcinam bez nakładek bo też się zapycha, przytrzymuję palcami a potem już z nakładką by wyrównać. Ale co pies to inna sierść u nas w domu pełno sierści na dywanach 

Wy nie rozumiecie, że trzymanie zwierzęcia mięsożernego (psa) sprawia, że zabijane są inne zwierzęta - hodowane na pokarm dla nich?

Zachwyty nad swoimi pupilami powinniście zostawić na inne tematy.

Nie da się "kochać" zwierzęta i jednocześnie zlecać zabijanie zwierząt. ALBO - ALBO.

Ja rozumiem, że TEN temat jest dla tych, którzy KOCHAJĄ zwierzęta. Ewentualnie na różne sposoby starają się okazać SZACUNEK dla każdego żyjącego istnienia. Karmienie zwierząt trzymanych dla przyjemności ciałami innych zwierząt - wyklucza postawę poszanowania życia. Trzeba coś z tym zrobić albo... chociaż nie tracić okazji, żeby pomilczeć.

43 minuty temu, Wuelem napisał:

Wy nie rozumiecie, że trzymanie zwierzęcia mięsożernego (psa) sprawia, że zabijane są inne zwierzęta - hodowane na pokarm dla nich?

Zachwyty nad swoimi pupilami powinniście zostawić na inne tematy.

Nie da się "kochać" zwierzęta i jednocześnie zlecać zabijanie zwierząt. ALBO - ALBO.

Ja rozumiem, że TEN temat jest dla tych, którzy KOCHAJĄ zwierzęta. Ewentualnie na różne sposoby starają się okazać SZACUNEK dla każdego żyjącego istnienia. Karmienie zwierząt trzymanych dla przyjemności ciałami innych zwierząt - wyklucza postawę poszanowania życia. Trzeba coś z tym zrobić albo... chociaż nie tracić okazji, żeby pomilczeć.

świnki czy krowy, barany zawsze były zabijane od zarania dziejów - kwestia tylko tego by nie robić tego znęcając się nad nimi. One są naturloanym pokarmem 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.