Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ja nie kupuję praktycznie żadnej karmy. Mam tylko awaryjnie zawsze paczkę z chrupkami, żeby mogły coś przegryźć, gdy miski z głównym żarciem opustoszeją, a do nich zawsze gotuję zwierzakom na świeżo (pieseł i 5 kotełów (w tym 4 bezdomne)) Polecam karmę Applaws. Szukaj w składzie dużo mięsa, a mało zbóż. To nie weganie wbrew głupiej modzie na coraz większy procent zawartości roślinnej w karmach.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Nutra Nuggets i ta bardzo droga ale polecana przez specjalistów i przez osobę z mojej wsi, która prowadzi tak zwane psieego i jest osobą, która bierze udział w odnajdywaniu ludzi w  trudnych miejscach min. 🙂 

W dniu 23.02.2024 o 19:56, Tadeiro napisał:

(w tym 4 bezdomne)

*Drobna errata.

Od wczoraj już nie są bezdomne. Wywaliłem okienko z kotłowni i wstawiłem siatkę z otworem wielkości przekroju poprzecznego kota. 😉 Zrobiłem stelaż z listew i na nim umieściłem potężną klatkę, do której jest wejście prosto z okienka. Na dół kocyk i... od wczoraj cztery pompony śpią w suchym i ciepłym. Włala! 🙂

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

W dniu 23.02.2024 o 19:25, J4Z napisał:

Jakiej firmy karmę kupujecie psom? Czytałem że Pedigree i Royal Canin to lipa. W zoologiku kupiłem Brit. 

Purina proplan w zooplus.pl

Wcześniej Husse, sprzedaż bezpośrednie, lokalny przedstawiciel przywozi do domu, dobra ale stosunkowo droga.

Edytowane przez audiofan01

Ten wybiegany wcześniej w ogrodzie delikwent

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

takimi smaczkami jest motywowany do pracy

IMG_6769.thumb.jpeg.df76e6b23cd45261e709f76330e8cbd5.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

W dniu 23.02.2024 o 19:25, J4Z napisał:

Jakiej firmy karmę kupujecie psom? Czytałem że Pedigree i Royal Canin to lipa. W zoologiku kupiłem Brit. 

Acana.  Pacifica i Grasslands.

Zaczęły się przeloty.  Na razie głównie gęsi, ale nad Bugiem były też żurawie, czajki i gągoły.  No i jeden z "miejscowych" bielików widowiskowo siedzący na szczycie uschłego drzewa.

6 minut temu, Zbig napisał:

Zaczęły się przeloty.  Na razie głównie gęsi, ale nad Bugiem były też żurawie, czajki i gągoły.  No i jeden z "miejscowych" bielików widowiskowo siedzący na szczycie uschłego drzewa.

Pora wyciągnąć z szafy strzelbę i upolować co nieco 

28 minut temu, Szkice napisał:

Pora wyciągnąć z szafy strzelbę i upolować co nieco 

Bieliki dają radę bez takich udogodnień.

Uważajcie na zwierzaki. Mamy inwazję kleszczy!

Achievement unlocked!

3 godziny temu, Tadeiro napisał:

Uważajcie na zwierzaki. Mamy inwazję kleszczy!

Tabletka u weterynarza raz na 4 miesiąca ei nie łapie nic od 2 lat

Na pierwszej wizycie dostałem krople, które wylałem na kark i w dół po kręgosłupie. Miało zabezpieczyć na miesiąc. Kończy się ten miesiąc i też zapodam tabletkę. 

Strach się bać z tymi kleszczami. 

Edytowane przez J4Z

.

Mój łapał strasznie kiedyś jak chodziliśmy po lasach ale ta tabletka nie tylko na kleszcze ale i na pchły. Więc nawet się nie drapie . Choć o wycieczki w las teraz można pomarzyć  

Pixel ma blisko 5 lat. Do dziś jeden kleszcz- przyssał się i prawie zdechł. Zabezpieczenie- obroża Foresto- stale i bez przekraczania zalecanego czasu eksploatacji.

I jak do tej pory żadnych skutków ubocznych, które zdarzają się częściej w przypadku tabletek, czy kropli (przeważnie dotyczą wątroby).

Kiedyś zastanawiałem się nad tym. Żeby to nie było szkodliwe to i ludzie braliby. No, ale ja nie mam zamiaru ryzykować. Kolega na wózku wylądował i sąsiad z rodzinnej dzielnicy też. 

Edytowane przez J4Z

.

1 godzinę temu, porlick napisał:

Pixel ma blisko 5 lat. Do dziś jeden kleszcz- przyssał się i prawie zdechł. Zabezpieczenie- obroża Foresto- stale i bez przekraczania zalecanego czasu eksploatacji.

I jak do tej pory żadnych skutków ubocznych, które zdarzają się częściej w przypadku tabletek, czy kropli (przeważnie dotyczą wątroby).

na jednych dziala dla drugich nie. Kolega miał obroże  zforesto i kleszcz był pod obrożą. Zresztą pełno jes topinii że ta obroża nic nie daje. A jedna tabeltka na 4 miesiące ma jakoś powodować dyskomfort wątroby? Co innego jak by bral co tydzień

W dniu 4.03.2024 o 19:57, Zbig napisał:

Na razie głównie gęsi,

Kolegi obwód myśliwski jest niezbyt ciekawy. Do momentu aż na miejscowych mokradłach nie pojawią się gęsi.

Pieczona dzika gąska to najlepszy drób jaki w życiu jadłem, tylko na śrut trzeba uważać.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

4 godziny temu, il Dottore napisał:

Kolegi obwód myśliwski jest niezbyt ciekawy. Do momentu aż na miejscowych mokradłach nie pojawią się gęsi.

Pieczona dzika gąska to najlepszy drób jaki w życiu jadłem, tylko na śrut trzeba uważać.

Jest okres lęgowy, możesz se co najwyżej ślinkę poprzełykać, obserwując prawdziwych myśliwych przez lunetę.

1 godzinę temu, Zbig napisał:

Jest okres lęgowy, możesz se co najwyżej ślinkę poprzełykać, obserwując prawdziwych myśliwych przez lunetę.

Tak, trzeba grać fair! 🙂

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.