Skocz do zawartości
IGNORED

Igrzyska Olimpijskie

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Seyv,

Ile medali zdobędą reprezentanci Polski na XXXIII Letnich Igrzyskach Olimpijskich?  

16 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile medali zdobędą reprezentanci Polski na XXXIII Letnich Igrzyskach Olimpijskich?

Rekomendowane odpowiedzi

Idź już spać.
Nie rozmawiam już z Tobą. Dość mam poprawności politycznej lewactwa*.

* to takie popularne słowo, które pasuje zawsze i wszędzie. Tak jak k**wa.

Czas na pierwsze podsumowania Igrzysk. Wydarzenie oczami prawej strony:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

=====================================================

Ten moment, kiedy konfederatom i pisowcom resztki mózgu płoną, ale nie mogą nic obraźliwego napisać.

GUuElPRWIAEKWNq.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez gerus6
14 godzin temu, soundchaser napisał:

My nie wiedzieliśmy, ale elyty wiedziały już dużo wcześniej co było dogadane i z kim.

11 godzin temu, soundchaser napisał:

Takie nieuleczalne usztywnienie umysłowe.

11 godzin temu, soundchaser napisał:

wystarczająco by tacy jak Ty w to uwierzyli.

10 godzin temu, soundchaser napisał:

czytasz tylko to co Ci wygodne.

Aleś Ty nierozgarnięty.

Sraki!

Zindoktrynowanym trudno

Soundchaser nie zawodzi! Wszystkim zindoktrynowanym, zaślepionym, nieświadomym, zmanipulowanym, nieoświeconym dostarcza humoru, jakiego nie powstydziłyby się najlepsze kabarety.

20 godzin temu, Tadeiro napisał:

Reprezentacja liczy 211 sportowców. Dorobek medalowy - 1 złoty, 3 srebrne i 5 brązowy. Uśmiechnijcie się! 😄

Uśmiechamy się z politowaniem patrząc jak przez ostatnie 8 lat dbano o rozwój polskiego sportu.

8 godzin temu, gerus6 napisał:

Czas na pierwsze podsumowania Igrzysk. Wydarzenie oczami prawej strony:

Ukryta Zawartość

=====================================================

Ten moment, kiedy konfederatom i pisowcom resztki mózgu płoną, ale nie mogą nic obraźliwego napisać.

GUuElPRWIAEKWNq.jpg

Czego ty chcesz od Leona???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

- MKOl nie staje na wysokości zadania - powiedział były siatkarz Marcin Możdżonek w programie "Śniadanie Rymanowskiego", komentując kontrowersyjną walkę Julii Szeremety z tajwańską zawodniczką. - Przeciwnikiem Polki był mężczyzną i świat to widział, ale ludzie boją się o tym mówić - dodał Sławomir Mentzen. Podczas Igrzysk Olimpijskich w Paryżu wybuchła afera ws. płci Lin Yu-Ting.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

16 godzin temu, soundchaser napisał:

Warto wkleić bo cała prawda o tej anomalii.

"Uporządkujmy raz na zawsze informacje w sprawie "pięściarek" na Igrzyskach Olimpijskich 2024 w Paryżu

Nie ma pewności czy to cała prawda w tej sprawie, bo usłyszałem przypadkowo w tv jak jakiś związany z boksem człowiek mówił że w te informacje o płciach, testach mieszanie faktami rzeczywiście (podobnie jak pisze @Ajothe) mogą być ruskim (jak w przypadku Kłobukowskiej) na rękę.

Co nie oznacza że:

20 godzin temu, Maju napisał:

Co by nie mówić, jak nie interpretować w konkurencjach siłowych mężczyzn jeszcze nigdy nie widziałem faceta którego by z kobietą można pomylić.

Co więcej w innych dyscyplinach gdzie domniemana kobieta nie zrobi krzywdy innej jakoś tych wyglądających na faceta mniej się widzi, niemal wcale. Tam nie mają problemu z "uporządkowaniem".
Czas by w boksie wszystko było przejrzyste a nie jedna organizacja to a inna co innego sobie ogłasza.....a MKOL wybiera sobie co mu pasuje.

@Ajothe z całym szacunkiem do twojej wiedzy o boksie, ale nie podzielam opinii o Julce, nie bierzesz pod uwagę faktu że ona dopiero nabiera doświadczeń w boksie a już wiele nie odstaje technicznie od rywalek które mnie zresztą niczym wybitnym nie zaskoczyły.   
Na zawodnika o takiej sile, takim doświadczeniu i zasięgu ramion w boksie amatorskim (gdzie są tylko 3 rundy) trudno dobrać taktykę.....przyjęta w trzeciej rundzie też nie przyniosła skutku, przecież też ją przegrała.  
Jej się przynajmniej chciało coś z tym zrobić, walczyć.

A tu tylko przepychanki w sprawie walki Julki, niektórzy w zapamiętaniu, wręcz amoku nawet nie zauważyli że w ostatnim dniu srebro (Daria Pikulik) zdobyła czego na szczęście nie przegapiłem, klasę i jej determinację podziwiając.
Przy okazji komentatorzy z Eurosportu (Tomasz Jaroński) znowu przejechali się po naszych działaczach, aż miło było tego posłuchać a jak słuchałem co Rudyk mówił o sytuacji w tej dziedzinie sportu to jestem pełen szacunku dla nich że w ogóle im się chce.

Oglądałem wczoraj mistrzostwa chyba do końca i jak nie lubię koszykówki to do ostatniej chwili mecz Francja - USA mnie przy telewizorze zatrzymał, takie były emocje.

O tym się tu powinno pisać a nie o babochłopach.....   🙂

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

6 minut temu, Maju napisał:

Nie ma pewności czy to cała prawda w tej sprawie, bo usłyszałem przypadkowo w tv jak jakiś związany z boksem człowiek mówił że w te informacje o płciach, testach mieszanie faktami rzeczywiście (podobnie jak pisze @Ajothe) mogą być ruskim (jak w przypadku Kłobukowskiej) na rękę.

Co nie oznacza że:

Co więcej w innych dyscyplinach gdzie domniemana kobieta nie zrobi krzywdy innej jakoś tych wyglądających na faceta mniej się widzi, niemal wcale. Tam nie mają problemu z "uporządkowaniem".
Czas by w boksie wszystko było przejrzyste a nie jedna organizacja to a inna co innego sobie ogłasza.....a MKOL wybiera sobie co mu pasuje.

@Ajothe z całym szacunkiem do twojej wiedzy o boksie, ale nie podzielam opinii o Julce, nie bierzesz pod uwagę faktu że ona dopiero nabiera doświadczeń w boksie a już wiele nie odstaje technicznie od rywalek które mnie zresztą niczym wybitnym nie zaskoczyły.   
Na zawodnika o takiej sile, takim doświadczeniu i zasięgu ramion w boksie amatorskim (gdzie są tylko 3 rundy) trudno dobrać taktykę.....przyjęta w trzeciej rundzie też nie przyniosła skutku, przecież też ją przegrała.  
Jej się przynajmniej chciało coś z tym zrobić, walczyć.

A tu tylko przepychanki w sprawie walki Julki, niektórzy w zapamiętaniu, wręcz amoku nawet nie zauważyli że w ostatnim dniu srebro (Daria Pikulik) zdobyła czego na szczęście nie przegapiłem, klasę i jej determinację podziwiając.
Przy okazji komentatorzy z Eurosportu (Tomasz Jaroński) znowu przejechali się po naszych działaczach, aż miło było tego posłuchać a jak słuchałem co Rudyk mówił o sytuacji w tej dziedzinie sportu to jestem pełen szacunku dla nich że w ogóle im się chce.

Oglądałem wczoraj mistrzostwa chyba do końca i jak nie lubię koszykówki to do ostatniej chwili mecz Francja - USA mnie przy telewizorze zatrzymał, takie były emocje.

O tym się tu powinno pisać a nie o babochłopach.....   🙂

W 3 rundzie już nie miała sił, żeby wyegzekwować skracanie dystansu, nie ma innej możliwości jak przeciwnik jest wyzszy. Za to zawodnik niższy powinien być dynamiczniejszy i silniejszy. 

To nie zmienia faktu i mojego podziwu, że zdobyła srebro 🙂

Ja oglądałem kolarstwo torowe, niestety akurat przełączyłem na rękę, której jest psychofanem 😋 

Kolega @iro III wszystkich już uswiadomil o sukcesie 😄

@Ajothe

W tym temacie zauważyłem tylko wzmiankę o Darii w wyliczance zdobytych medali którą @soundchaser przedstawił.....zasługuje na znacznie więcej po tym co zrobiła w ostatniej konkurencji wieloboju.  
Szkoda tylko (WSTYD), że z tego co robi na torze nie da się żyć, chcąc nie chcąc musi startować na szosie.

Edycja:
Faktycznie jest ten wpis @iro III  wybaczcie.
 W morzu pisaniny o babochłopach mogłem tego nie zauważyć.  🙂

Edytowane przez Maju

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

2 godziny temu, Maju napisał:

Właśnie o to chodzi. Skoro ci zawodnicy nie byli dopuszczeni do innych zawodów w kategorii kobiecej ze względu na wątpliwą płeć kobiecą, to MKOL również powinien ich nie dopuścić do igrzysk, albo umieścić w rywalizacji z mężczyznami. Ciekawe czy zdobyliby też złote medale. 😄

Teraz, soundchaser napisał:

Właśnie o to chodzi. Skoro ci zawodnicy nie byli dopuszczeni do innych zawodów w kategorii kobiecej ze względu na wątpliwą płeć kobiecą, to MKOL również powinien ich nie dopuścić do igrzysk, albo umieścić w rywalizacji z mężczyznami. Ciekawe czy zdobyliby też złote medale. 😄

Właśnie przez wiele lat były dopuszczane i zdobywały złote medale co ruskim scierwom było nie w smak 😃

Zupełnie jak z Ewą Kłobukowską. 

2 godziny temu, Maju napisał:

jak nie lubię koszykówki to do ostatniej chwili mecz Francja - USA mnie przy telewizorze zatrzymał, takie były emocje.

Widziałem. Amerykanki zdobyły złoto bodajże 8 raz z rzędu, a przy ostatnim rzucie na ułamki sekund przed końcem spotkania Francuzka nieszczęśliwie nadepnęła linię rzutu za 3 pkt i kosz został zaliczony za 2 pkt. Inaczej byłaby dogrywka.

3 minuty temu, Ajothe napisał:

Właśnie przez wiele lat były dopuszczane i zdobywały złote medale co ruskim scierwom było nie w smak 😃

To niech zajdą w ciążę i urodzą dzieci, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości.
Wtedy i ja odszczekam to co tu pisałem.

14 minut temu, soundchaser napisał:

To niech zajdą w ciążę i urodzą dzieci, żeby rozwiać wszelkie wątpliwości.
Wtedy i ja odszczekam to co tu pisałem.

To już będzie dla takich jak Ty za późno 🙂

Mnie zaskoczyły wyniki niektórych krajów jak np. Japonia. M.in. w lekkiej atletyce .Przy takich warunkach fizycznych jakie mają Japończycy  20 złotych medali ogółem .

I wszystko jasne dlaczego Polska bez medali,  sam wiceminister to mówi 

To ja wolę juz bez medali ale spokojnie żyć 

Ale sq... postępuje w zawrotnym tempie

Jakbyś wyjechał do orków to byś był już w 100% spełniony w tym temacie. 

A wiesz kto to jest? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

54 minuty temu, wojciech iwaszczukiewicz napisał:

Mnie zaskoczyły wyniki niektórych krajów jak np. Japonia. M.in. w lekkiej atletyce .Przy takich warunkach fizycznych jakie mają Japończycy  20 złotych medali ogółem .

Dla mnie fenomenem jest malutka Holandia - 6 miejsce w klasyfikacji generalnej: 34 medale, w tym 15 złotych.

20 minut temu, costa brava napisał:

I wszystko jasne dlaczego Polska bez medali,  sam wiceminister to mówi 

Ma rację...powinniśmy im wszystkim od razu dawać polskie obywatelstwo i za 4 lata będziemy potęgą na kolejnych igrzyskach. 😄

17 minut temu, Ajothe napisał:

A wiesz kto to jest? 

Leon jest niegroźny, bo pochodzi z Kuby. Tych muzułmanów wszelakiej maści trzeba się obawiać. 😉

4 godziny temu, Ajothe napisał:

Dla prawaków, to zapewne także facet:

image.png.1ae8ac2aa1564e4f1356ccec207094b8.png

4 godziny temu, endriuw napisał:

Dla prawaków, to zapewne także facet:

Ukryta Zawartość

A dla lewaków ktoś kto tak wygląda jest kobietą?

Ukryta Zawartość

Costa Brava, zanim zacytujesz sprawdź źródło...

Lega Artis. To wiele wyjaśnia. Bardzo wiele.

"Strona żadnej kancelarii prawnej w Polsce nie ma tylu odwiedzających co Lega Artis. Choć o mieszczącej się na warszawskim Żoliborzu kancelarii słyszano w warszawskiej Okręgowej Radzie Adwokackiej, nikt nie zna jej założyciela i pierwszego właściciela Jakuba Niezborały ani jego pełnomocnika Marka Sasina. Żaden z nich nie jest wpisany na listę adwokatów, choć Niezborała ukończył ponoć prawo i administrację na Uniwersytecie Warszawskim(...)

To raczej biuro pisania podań, a w sporadycznych przypadkach pośrednik między klientem a prawnikiem. Oferta usług prawnych przypomina ogólnodostępne poradniki prawne dla laików z wzorami pism.

Ma za to nagrody, np. Orły Prawa przyznawane przez nieznaną szerzej spółkę Beautiful Company z Wrocławia, obecną w mediach wyłącznie poprzez teksty sponsorowane i partnerskie(...)Gdy lepiej przyjrzeć się treściom w serwisie, tym więcej widać materiałów antyukraińskich i prorosyjskich. W wypadkach drogowych zawsze biorą udział Ukraińcy. Ukraińcy nie chcą się wyprowadzać z polskich domów, które po rosyjskiej agresji udzieliły im gościny (tu oczywiście porada, jak się pozbyć Ukraińców z domu), Ukraińcy mają lepsze warunki w szkołach i na uczelniach... Lista jest obszerna. Wśród informacji międzynarodowych króluje natomiast trend prezentowania wojny rosyjsko-ukraińskiej tezami zbieżnymi z przekazem mediów rosyjskich i prorosyjskich.(...)

Eksperci Demagoga, którzy przygotowali analizę „Dezinformacja pandemiczna i wojenna – co je łączy?”, zwracają uwagę, że na blogu kancelarii Lega Artis zmiana dyskursu i tematyki dezinformacyjnej rozpoczęła się jeszcze przed wojną rosyjsko-ukraińską. Dopiero wraz z nasileniem się działań militarnych blog zintensyfikował publikację fałszywych informacji, których celem jest zniekształcanie obrazu ryzyka związanego z wojną. 

To następstwo narracji jest zresztą charakterystyczne nie tylko dla Lega Artis. W podobny sposób działały inne strony internetowe i profile w mediach społecznościowych. Część z nich jest powiązana z Rosją(...)

Liczba nowych informacji i dezinformacji, profesjonalny sposób ich pisania, wysoka aktywność w mediach społecznościowych wymagają sporego nakładu pracy.

– Nie wydaje mi się, żeby mógł to robić pojedynczy człowiek, zwłaszcza jako działalność poboczną, wykonywaną po godzinach – mówi Anna Mierzyńska. – To musi robić zespół osób.

Na stronie wymienione są dwie: Daniel Głogowski i Łukasz Michałowski. Pierwszy to „publicysta, pisarz i działacz społeczny”, który „pierwsze artykuły opublikował w 1999 roku dla międzynarodowych wydawców”. Oraz: „Przez ponad 30 lat zdobywa swoje doświadczenie dzięki współpracy z największymi redakcjami”. Ale w dużych redakcjach nikt go nie zna. Jego teksty przedrukowują za to serwisy Wojna.co.pl, Polityka.co.pl czy DailyBlitz.de, NewsnaDziś.pl, Gospodarka.sos.pl.

Drugi autor, Ignacy Michałowski, początek swojego opisu: „Researcher OSINT z doświadczeniem w międzynarodowych projektach” zapożyczył z opisu Julii Daukszy z Frontstory, współautorki tekstu o antyszczepionkowcach, wymieniającego kancelarię Lega Artis. Ponoć publikuje materiały od ponad 20 lat dla największych wydawnictw. Wśród nich znajome Wojna.co.pl, Gospodarka.sos.pl, ale też Payload.pl czy Lex.media.pl.

– Obaj nie istnieją – potwierdza Marcel Kiełtyka z Demagoga."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Stream
19 minut temu, costa brava napisał:

o przywrócenie napisu na pomniku nagrobnym bojowników UPA na górze Monastyrz.

Dzisiaj Podsekretarz Stanu u Dariusza Wieczorka odpowiadający w Ministerstwie Nauki i Szkolnictwa Wyższego za współpracę międzynarodową.

Jakieś zdziwienie, zaskoczenie w deptaniu Polski i Polaków?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

15 minut temu, TomekL3 napisał:

Po co..

Ukryta Zawartość

Dokładnie po to samo. 

Dlatego nikt o niej nie pisze, bo dezinformacja ją pominęła i lemingi nie mają jeszcze tematu 😃😃😃

Ukryta Zawartość

16 minut temu, Stream napisał:

Costa Brava, zanim zacytujesz sprawdź źródło...

Lega Artis. To wiele wyjaśnia. Bardzo wiele.

"Strona żadnej kancelarii prawnej w Polsce nie ma tylu odwiedzających co Lega Artis. Choć o mieszczącej się na warszawskim Żoliborzu kancelarii słyszano w warszawskiej Okręgowej Radzie Adwokackiej, nikt nie zna jej założyciela i pierwszego właściciela Jakuba Niezborały ani jego pełnomocnika Marka Sasina. Żaden z nich nie jest wpisany na listę adwokatów, choć Niezborała ukończył ponoć prawo i administrację na Uniwersytecie Warszawskim(...)

To raczej biuro pisania podań, a w sporadycznych przypadkach pośrednik między klientem a prawnikiem. Oferta usług prawnych przypomina ogólnodostępne poradniki prawne dla laików z wzorami pism.

Ma za to nagrody, np. Orły Prawa przyznawane przez nieznaną szerzej spółkę Beautiful Company z Wrocławia, obecną w mediach wyłącznie poprzez teksty sponsorowane i partnerskie(...)Gdy lepiej przyjrzeć się treściom w serwisie, tym więcej widać materiałów antyukraińskich i prorosyjskich. W wypadkach drogowych zawsze biorą udział Ukraińcy. Ukraińcy nie chcą się wyprowadzać z polskich domów, które po rosyjskiej agresji udzieliły im gościny (tu oczywiście porada, jak się pozbyć Ukraińców z domu), Ukraińcy mają lepsze warunki w szkołach i na uczelniach... Lista jest obszerna. Wśród informacji międzynarodowych króluje natomiast trend prezentowania wojny rosyjsko-ukraińskiej tezami zbieżnymi z przekazem mediów rosyjskich i prorosyjskich.(...)

Eksperci Demagoga, którzy przygotowali analizę „Dezinformacja pandemiczna i wojenna – co je łączy?”, zwracają uwagę, że na blogu kancelarii Lega Artis zmiana dyskursu i tematyki dezinformacyjnej rozpoczęła się jeszcze przed wojną rosyjsko-ukraińską. Dopiero wraz z nasileniem się działań militarnych blog zintensyfikował publikację fałszywych informacji, których celem jest zniekształcanie obrazu ryzyka związanego z wojną. 

To następstwo narracji jest zresztą charakterystyczne nie tylko dla Lega Artis. W podobny sposób działały inne strony internetowe i profile w mediach społecznościowych. Część z nich jest powiązana z Rosją(...)

Liczba nowych informacji i dezinformacji, profesjonalny sposób ich pisania, wysoka aktywność w mediach społecznościowych wymagają sporego nakładu pracy.

– Nie wydaje mi się, żeby mógł to robić pojedynczy człowiek, zwłaszcza jako działalność poboczną, wykonywaną po godzinach – mówi Anna Mierzyńska. – To musi robić zespół osób.

Na stronie wymienione są dwie: Daniel Głogowski i Łukasz Michałowski. Pierwszy to „publicysta, pisarz i działacz społeczny”, który „pierwsze artykuły opublikował w 1999 roku dla międzynarodowych wydawców”. Oraz: „Przez ponad 30 lat zdobywa swoje doświadczenie dzięki współpracy z największymi redakcjami”. Ale w dużych redakcjach nikt go nie zna. Jego teksty przedrukowują za to serwisy Wojna.co.pl, Polityka.co.pl czy DailyBlitz.de, NewsnaDziś.pl, Gospodarka.sos.pl.

Drugi autor, Ignacy Michałowski, początek swojego opisu: „Researcher OSINT z doświadczeniem w międzynarodowych projektach” zapożyczył z opisu Julii Daukszy z Frontstory, współautorki tekstu o antyszczepionkowcach, wymieniającego kancelarię Lega Artis. Ponoć publikuje materiały od ponad 20 lat dla największych wydawnictw. Wśród nich znajome Wojna.co.pl, Gospodarka.sos.pl, ale też Payload.pl czy Lex.media.pl.

– Obaj nie istnieją – potwierdza Marcel Kiełtyka z Demagoga."

Ukryta Zawartość

Piszesz do trola, który sieje ruską propagandą z rękawa i ma przyzwolenie moderacji na to.

Szkoda klawiatury....

Ukryta Zawartość

Znajdź różnice.🙂

image.png.df079be27518a4c447d697a53b5e7852.png

Ukryta Zawartość

Prawaki chyba różnicy nie zauważą.🙂😁😂

image.thumb.png.427313b3b2a03e97b4b96327dca57f8a.png

W powyższym przypadku widzą aż nadto.

To tak w temacie ,,męskich" bokserów...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez endriuw
15 minut temu, endriuw napisał:

A wygląda, jak Józef Oleksy z włosami.

Oczywiście mam na myśli Kępę.🙂

To jest po prostu kobieta atrakcyjna inaczej, ale nikt jej odmówić nie może tego, że ma żeńskie geny, w przeciwieństwie do tych damskich bokserów.
Skoro nie potrafisz odróżnić, to sorry...

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.