Skocz do zawartości
IGNORED

BLUESOUND NODE 3

Rekomendowane odpowiedzi

Masakra, wykryto mnie jako robota który próbował za dużo razy się zalogować i zablokowali. Na moim wew IP po wifi mam blokadę ale już jak jestem na GSM to tidal działa, ale niestety tak nie mogę sterować BS.
Support tidala do 3 dni ma na odpowiedź :(

Wysłane z mojego Pixel 4 przy użyciu Tapatalka

u nas też jest  wszystko ok... Gramy z Node pół dnia głównie z Tidal...

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

1 hour ago, g88 said:

Podłączyłem dzisiaj Node po USB do Chord qutest, gra zdecydowanie lepiej niż po Coax😉

A co się zmieniło w dźwięku w porównaniu do coax? I czym połączasz jeśli możesz zdradzić? 

14 godzin temu, Lesheck napisał:

A co się zmieniło w dźwięku w porównaniu do coax? I czym połączasz jeśli możesz zdradzić? 

To są te same różnice między Chordem a Dac w Node, z tym że są dużo lepiej słyszalne po USB niż po Coax czy optyku. 

Ja po ostatniej aktualizacji miałem problem z AirPlay. Zauważyłem dopiero gdy druga połówka nie mogła znaleźć Noda w liście urządzeń (sam zawsze słucham z apki BluOS więc nawet nie wiedziałem). Żadne urządzenie w domu nie widziało Noda. Tylko reset do ustawień fabrycznych pomógł....

Ciekawe czy ktoś tutaj też miał podobny problem? 

Cześć. Nie będę zakładał osobnego tematu, zapytam więc tutaj. 

Możecie mi powiedzieć o co chodzi i jak mogę odtwarzać muzykę z dysku na komputerze?

Bluesound Node 2i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

W dniu 5.02.2022 o 19:16, g88 napisał:

Podłączyłem dzisiaj Node po USB do Chord qutest, gra zdecydowanie lepiej niż po Coax😉

a jak 😉

30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 7.02.2022 o 14:07, sephiroth1983 napisał:

Możecie mi powiedzieć o co chodzi i jak mogę odtwarzać muzykę z dysku na komputerze?

Nie wiem czy tak się da. Może udostępnij folder z Muzyką w sieci i Bluesound sam go znajdzie.

28 minut temu, g88 napisał:

Nie wiem czy tak się da. Może udostępnij folder z Muzyką w sieci i Bluesound sam go znajdzie.

musisz w bluesound wpisać ścieżkę do folderu z plikami na kompie. 

Oczywiście dysk kompa trzeba też udostępnić w sieci

www.tophifi.pl

8 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

musisz w bluesound wpisać ścieżkę do folderu z plikami na kompie. 

Oczywiście dysk kompa trzeba też udostępnić w sieci

Mounting share failed.

Taki mam komunikat. Dysk jak i folder z muzyką udostępniony. 

Co robię źle? 

Ukryta Zawartość

Teraz już prawie wszystko poszło zgodnie z planem, ale taki komunikat

Ukryta Zawartość

15 godzin temu, sephiroth1983 napisał:

Mounting share failed.

Taki mam komunikat. Dysk jak i folder z muzyką udostępniony. 

Co robię źle? 

image.thumb.png.cd87bdbe6c4dbecaa22874b14c62555b.png

Teraz już prawie wszystko poszło zgodnie z planem, ale taki komunikat

podałeś dokładnie Bluesoundowi ścieżkę do folderu z muzyką? Czasem wystarczy "literówka"

www.tophifi.pl

On 2/7/2022 at 9:14 AM, pawlardo said:

Ja po ostatniej aktualizacji miałem problem z AirPlay. Zauważyłem dopiero gdy druga połówka nie mogła znaleźć Noda w liście urządzeń (sam zawsze słucham z apki BluOS więc nawet nie wiedziałem). Żadne urządzenie w domu nie widziało Noda. Tylko reset do ustawień fabrycznych pomógł....

Ciekawe czy ktoś tutaj też miał podobny problem? 

Problem z AirPlay powrócił po kilku dniach, nie widać BlueSound na panelu urządzeń AirPlay, czy ktoś ma podobny problem? Napisałem do BS Support ale jestem ciekaw czy ktoś też ma ten problem? 

Uprzedzając zdegustowanie, dobra, wiem! jest instrukcja ale mam ją już gdzieś w piwnicy :).

Jak zaprogramować przyciski na :szkle" dotykowym w node? Czytałem w necie i średnio jest coś na ten temat. Jakoś do tej pory nie korzystałem z tego ale jak jest opcja, to czemu sobie nie ustawić?

4 godziny temu, szy_a napisał:

Uprzedzając zdegustowanie, dobra, wiem! jest instrukcja ale mam ją już gdzieś w piwnicy :).

Jak zaprogramować przyciski na :szkle" dotykowym w node? Czytałem w necie i średnio jest coś na ten temat. Jakoś do tej pory nie korzystałem z tego ale jak jest opcja, to czemu sobie nie ustawić?

w menu wybierasz "My Presets" ( po polsku "Pamieci" ) i dodajesz 1 np. wejscie optical, 2 np. stacja radiowa, 3 np. playlista z tidal itp...

Music is my Religion.

• 2 tygodnie później...

Sorki, że w tym temacie, ale może uda się bez zakładania nowego.

Mam node2i i blueos, używam tidal hifi.

Czy da się używać tidal na telefonie bez blueos? Podoba mi się opcja sugerowanych i polecanych na tidal uwzględniająca moje lajki i bardzo mi tego brakuje w blueos. Jest na to jakaś rada? Może tidal connect (nie wiem co to)?

Yessss, tidal connect!

W dniu 20.02.2022 o 18:08, koszykarze napisał:
Sorki, że w tym temacie, ale może uda się bez zakładania nowego.
Mam node2i i blueos, używam tidal hifi.
Czy da się używać tidal na telefonie bez blueos? Podoba mi się opcja sugerowanych i polecanych na tidal uwzględniająca moje lajki i bardzo mi tego brakuje w blueos. Jest na to jakaś rada? Może tidal connect (nie wiem co to)?
Yessss, tidal connect!

0508b7adde7fecb8e9685f190a5c1f24.jpg
Przycisk wyboru źródła w appce Tidal
4e5989c36b844d5f3ff2f4c845fd8dbf.jpg
A następnie wybierasz swojego Node z listy. Jedyny warunek to i komórka i Node w tej samej sieci muszą być

Dałeś radę ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Marcin Wielgus
  • 3 tygodnie później...

Proszę o pomoc w następującej sprawie. Od kilku dni jestem posiadaczem Bluesound NODE. Gra super, ale ostatnio sparować z nim słuchawki bluetooth. Próbowałem 2 modele: SONY WH-CH510 i Philips SBH 5500 (modele raczej z niższej półki). I jest jakiś problem z parowaniem. O ile te SONY udało mi się połączyć za którymś razem to PHILIPS'a w ogóle nie da się sparować. Niby pojawia się na liście do wyboru ale nie chcą się ostatecznie sparować. Natomiast te sparowane SONY, gdy puszcze muzykę z TIDALA to co chwilę przerywają dźwięk, natomiast Radio już jest OK. Czy fakt że słuchawki nie mają APTX HD może mieć wpływ ? Te PHILPISY to raczej straszy model. Czy może mieć to znaczenie. Czy może moduł bluetooth w Bluesound może mieć jakąś wadę. Próbowałem puścić coś przez Bluetooth w drugą stronę, tzn. z telefonu na Bluesound i jest wszystko OK.Bardzo proszę o pomoc.

On 2/22/2022 at 11:49 AM, Bacziwo said:

Cześć, czy Node może pobierać sygnał z hdmi lub optyka i wypuszaczać go po coax?

Tak, jest w stanie. Miałem tak podłączony telewizor i wszystko działało ok. 

TV (gniazdo eARC) -> HDMI  -> BS Node -> Coax -> Wzmacniacz. 

14 hours ago, coyote333 said:

Czy fakt że słuchawki nie mają APTX HD może mieć wpływ ? Te PHILPISY to raczej straszy model. Czy może mieć to znaczenie. 

Raczej nie, bo wtedy powinno zejść do zwykłego standardu Bluetooth jeśli urządzenie nie posiada APTX HD. 

Ja miałem nie lada problem ze swoim BS Node jeśli chodzi o AirPlay (nie był widoczny), próbowałem wszystkiego aż dopiero zmiana nazwy samego odtwarzacza pomogła i teraz jest ok, u Ciebie to jest raczej inny problem. 

Na Twoim miejscu zrobiłbym reset do ustawień fabrycznych aby zobaczyć czy coś to pomoże, jak nie to pewnie będziesz musiał napisać do BlueSound Support aby pomogli, aczkolwiek uważam się ich wsparcie jest przeciętne. 

Dziękuję za informacje. Resetowałem go do ustawień fabrycznych ale dalej jest ten sam problem. Jedyne co udało mi się to sparować SONY model WH-CH510. Słuchanie radia bez żadnych przerw lub innych problemów. Natomiast gdy puściłem muzykę z TIDALA to

co kilka sekund dźwięk przerywa. Może to chodzi o przepustowość bluetooth. Mam nadzieję że wina jest po stronie słuchawek.

Dziękuję za informacje. Resetowałem go do ustawień fabrycznych ale dalej jest ten sam problem. Udało mi się to sparować SONY model WH-CH510. Słuchanie radia bez żadnych przerw lub innych problemów, dziwne bo również muzyka z USB odtwarza się bez żadnych problemów, bez względu czy jakość CD czy HI RES. Problem jest cały czas z TIDALEM (co kilka sekund dźwięk przerywa). Nie wiem może to wina przepustowości mojej sieci domowej. Niby mam światłowód 100 MB, ale ze względów technicznych BLUESOUND nie jest połączony z siecią kablem. Wszystko idzie bezprzewodowo przez WIFI.

Cześć.
Przejrzałem wątek i niepokojące są dla mnie problemy odtwarzania z BSN 3 poprzez COAX i zewnętrzny DAC.
Chcę kupić Bluesound Node 3, ale zastanawiam się dogada się z Topping D90SE. Czy opisywane problemy z trzaskami, zegarem itd doczekały się aktualizacji, albo jakiegoś rozwiązania?
Dzięki,

Mam BSN 3 i topping D70S nie było problemów z coax były problemy z usb, ale po ostatniej aktualizacji jest wszytsko ok.

Zajrzyj do klubu BSN ta są wszystkie informacje.

1 godzinę temu, irkm napisał:

Cześć.
Przejrzałem wątek i niepokojące są dla mnie problemy odtwarzania z BSN 3 poprzez COAX i zewnętrzny DAC.
Chcę kupić Bluesound Node 3, ale zastanawiam się dogada się z Topping D90SE. Czy opisywane problemy z trzaskami, zegarem itd doczekały się aktualizacji, albo jakiegoś rozwiązania?
Dzięki,

mam Node podłączony do Burson Concuctor 3X Performance i żadnych problemów. Tak po coax jak i po USB, kwestia odpowiedniego ustawień w menu BS. 

www.tophifi.pl

Czy NODE z zewnętrznym DACem przekazuje sygnał cyfrowy zgodnie z rozdzielczością zapodaną z serwisu strimingowego/pliku na NASie? Czy dokonuje jakiś konwersji przed przekazaniem do DACa?

I jeszcze 1: czy poprzednie wersje NODEa (2, 2i), zakładając użycie dedykowanego DACa, będą różniły się parametrami jakościowymi czy użytkowymi od wersji aktualnej?

Edytowane przez bartch
  • Pokaż nowe odpowiedzi