Skocz do zawartości
IGNORED

BLUESOUND NODE 3

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebna pomoc w sprawie odtwarzania muzyki w TIDAL. Czy jeśli wybiorę któryś z kolei utwór z jakiejkolwiek płyty to po jego zakończeniu automatycznie powinien grać kolejny z tej płyty ? Pytam bo wydaje mi się, że tak do tej pory było, ale od wczoraj w takim przypadku gdy wybrany utwór wybrzmi to nic dalej się nie odtwarza. Aby odtworzyć całą płytę muszę wybrać "Odtwarzaj wszystko". Czy da się to jakoś ustawić w BlueOS, czy może to jakieś ustawienie TIDALA za to odpowiada. Spróbowałem przy odtwarzaniu zaznaczyć takie 2 zachodzące na siebie strzałki, ale wtedy po zakończeniu odtwarzania jakiegoś utworu zaczyna się odtwarzać następny utwór ale z jakiejś innej płyty.

13 godzin temu, coyote333 napisał:

Czy jeśli wybiorę któryś z kolei utwór z jakiejkolwiek płyty to po jego zakończeniu automatycznie powinien grać kolejny z tej płyty ? 

Dokładnie tak u mnie jest. Co do  strzałek : krzyżujące się oznaczają odtwarzanie losowe, nie krzyżujące się oznaczają powtarzanie.  

Najprostszym rozwiązaniem jest przeinstalowanie programu na urządzeniu którym sterujesz BS Node. 

Pozdrawiam

Edytowane przez PioZ
Uzupełnianie
15 hours ago, coyote333 said:

Potrzebna pomoc w sprawie odtwarzania muzyki w TIDAL. Czy jeśli wybiorę któryś z kolei utwór z jakiejkolwiek płyty to po jego zakończeniu automatycznie powinien grać kolejny z tej płyty ? Pytam bo wydaje mi się, że tak do tej pory było, ale od wczoraj w takim przypadku gdy wybrany utwór wybrzmi to nic dalej się nie odtwarza. Aby odtworzyć całą płytę muszę wybrać "Odtwarzaj wszystko". Czy da się to jakoś ustawić w BlueOS, czy może to jakieś ustawienie TIDALA za to odpowiada. Spróbowałem przy odtwarzaniu zaznaczyć takie 2 zachodzące na siebie strzałki, ale wtedy po zakończeniu odtwarzania jakiegoś utworu zaczyna się odtwarzać następny utwór ale z jakiejś innej płyty.

Niestety BluOS tak już działa, u mnie jest to samo.  

W twoim przypadku najlepiej używaj aplikacji TIDAL i łącz się przez TIDAL connect, tam będzie działać to 'normalnie'. 

To jeszcze dopytam. Bo gdy spróbowałem odtwarzać z aplikacji TIDAL i puściłem dźwięk na bluesound przez TIDAL connect jest Ok. A jeśli bezpośrednio z BlueOS to mam cały czas ten problem. Po jednym wybranym utworze odtwarzanie się kończy. 

23 minuty temu, pawlardo napisał:

Niestety BluOS tak już działa, u mnie jest to samo.  

Nie napisałem, że mam Bluesound Node 2 i  być może dlatego wybranie jakiegokolwiek utworu powoduje odtwarzanie tego utworu i wszystkich kolejnych z tej płyty.

Pozdrawiam

@PioZ U mnie niestety tak nie ma, ale jeśli u Ciebie tak działa to pewnie kwestia ustawień. Muszę się zagłębić i pokombinować w takim razie. 

Masz włączony Autofill w ustawieniach? Wyszukałem w internecie że rzekomo trzeba mieć włączony Autofill żeby wrzucało kolejne nagrania z albumu do PlayQueue.

Edytowane przez pawlardo

Teraz mi się przypomniało że faktycznie u mnie kiedyś też tak do działało gdy miałem włączony Autofill tylko wyłączyłem to bo dodawało automatycznie wszystkie nagrania do chwilowej playlisty, więc wyłączyłem i jak chcę posłuchać całego albumu to wybieram przy albumie "play all" . 

@coyote włącz Autofill w ustawieniach playlisty i daj znać. 

32 minuty temu, pawlardo napisał:

@PioZ

Masz włączony Autofill w ustawieniach? Wyszukałem w internecie że rzekomo trzeba mieć włączony Autofill żeby wrzucało kolejne nagrania z albumu do PlayQueue.

Jeśli chodzi o autouzupełnianie to mam włączone.

Pozdrawiam

22 minuty temu, coyote napisał:

Gdzie w ustawieniach jest ten Autofill bo za cholerę nie mogę znaleźć.

Ustawienia, odtwarzanie, autouzupełnianie w  pozycję włączone.

Pozdrawiam

Kłaniam się koleżankom i kolegom,

Przymierzam się do zakupu BSN "3" i rozpocząłem lekturę tematu (jestem na 5 stronie) i jak do tej pory nurtują mnie dwa problemy:

1) po co łączycie BSN kablem koaksjalnym z innymi urządzeniami? (chyba, że są to jakieś fantastyczne DACi bez możliwości strumieniowania)

2) czy jest jakiś sposób na odtwarzanie plików DSF przy pomocy BSN?

8 minut temu, payong napisał:

Kłaniam się koleżankom i kolegom,

Przymierzam się do zakupu BSN "3" i rozpocząłem lekturę tematu (jestem na 5 stronie) i jak do tej pory nurtują mnie dwa problemy:

1) po co łączycie BSN kablem koaksjalnym z innymi urządzeniami? (chyba, że są to jakieś fantastyczne DACi bez możliwości strumieniowania)

2) czy jest jakiś sposób na odtwarzanie plików DSF przy pomocy BSN?

ad 1 - połączenie bez sensu. Jak już to po USB. A jak po USB to tańszy jest w tej roli iFi ZEN Stream

ad 2 - nie

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

41 minutes ago, payong said:

Ja tak robię bo lepszy DAC mam w wzmacniaczu niż w BSN. Robiłem test na RCA vs COAX is dźwięk był lepszy poprzez COAX. 

Podłączanie do zewnetrznego dedykowanego DACa to jak najbardzej lepiej po USB. 

Edytowane przez pawlardo

Dziękuję kolegom za wyjaśnienia. Rozumiem, że używacie coax (cyfrowo) bo nie macie możliwości połączenia po USB.

Czytam temat dalej, zapewne dokończę dzisiaj chociaż z każdym postem tracę zapał do BSN i odkurzam starego notebooka i przygotowuje go pod Daphile, mój DAC działa do 32/784 i natywnie do DSD512.Mogę robić resamplin PCM do DSD, upsampling, etc. Całość zamknie się kwotą porównywalną z BSN a będzie znacznie bardziej elastyczna. Będę mógł uruchomić ROONa, VOLUMIO lub SNAKEOIL jeśli przyjdzie mi ochota zmieniając po prostu startowy pendrive. TIDAL i Spotyfi są dostępne. Jeśli nie będzie uruchomiony ROON to nie będę miał MQA ale na tym formacie mi nie zależy. Oczywiście coś za coś: zapewne prostsza obsługa jest w BSN. Wersja stary notebook i mój DAC ma tą zaletę, że wszystko już mam 🙂 Tylko trochę pracy przy konfiguracji.

Ale powinienem dać szansę BSN i chociaż posłuchać jak działa chociaż nie sądzę, że jego DAC będzie lepszy od mojego.

No i mam transport CD w notebooku 😉

Edytowane przez payong
Dziękuję kolegom za wyjaśnienia. Rozumiem, że używacie coax (cyfrowo) bo nie macie możliwości połączenia po USB.
Czytam temat dalej, zapewne dokończę dzisiaj chociaż z każdym postem tracę zapał do BSN i odkurzam starego notebooka i przygotowuje go pod Daphile, mój DAC działa do 32/784 i natywnie do DSD512.Mogę robić resamplin PCM do DSD, upsampling, etc. Całość zamknie się kwotą porównywalną z BSN a będzie znacznie bardziej elastyczna. Będę mógł uruchomić ROONa, VOLUMIO lub SNAKEOIL jeśli przyjdzie mi ochota zmieniając po prostu startowy pendrive. TIDAL i Spotyfi są dostępne. Jeśli nie będzie uruchomiony ROON to nie będę miał MQA ale na tym formacie mi nie zależy. Oczywiście coś za coś: zapewne prostsza obsługa jest w BSN. Wersja stary notebook i mój DAC ma tą zaletę, że wszystko już mam Tylko trochę pracy przy konfiguracji.
Ale powinienem dać szansę BSN i chociaż posłuchać jak działa chociaż nie sądzę, że jego DAC będzie lepszy od mojego.
No i mam transport CD w notebooku

A jakiego masz DACa?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

@Marcin Wielgus

Mam dwa rodzaje:

1) ( o tym pisałem wyżej) na bazie chińskiej płytki na układzie AK4497 z wymiennymi opampami aktualnie Stacatto, interfejs Amanero z zasilaniem zewnętrznym na zasilaczu muzg i separacją galwaniczną od usb, zasilanie części cyfrowej DAC - muzg, zasilanie części analogowej salas

2) na bazie chińskiej płytki na układzie AK4490 - w zasadzie bez zmian, amanero

Przeczytałem cały wątek.

Edytowane przez payong

@payong zachęcam do wzięcia udziału w tour iFi Zen Stream. DAC masz zacny, więc myślę, że i efekt połączenia będzie nienajgorszy :)

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

W dniu 8.01.2022 o 21:54, Lesheck napisał:

Już udało mi się dojść o co chodzi - trzeba w aplikacji desktopowej wskazać folder gdzie zostanie umieszczony przekonwertowany plik we FLACu. Na tablecie / telefonie ta opcja w ogóle się nie wyświetla.

Jeszcze nie uruchomiłem BSN (ogrzewa się po dostawie) ale mam pytanie. Czy odkryłeś możliwość konwersji w locie bez wskazywania folderu? A jeśli już konwersja do folderu to i tak to nie jest w locie?

2 hours ago, payong said:

Jeszcze nie uruchomiłem BSN (ogrzewa się po dostawie) ale mam pytanie. Czy odkryłeś możliwość konwersji w locie bez wskazywania folderu? A jeśli już konwersja do folderu to i tak to nie jest w locie?

Szczerze mówiąc, nawet mi się nie chciało robić konwersji i testować opcji grania DSD przez apkę BSN gdyż używam Roona do tego. Tworzenie kopii tych sporych plików to dla mnie bezsens, a co do konwersji w locie (tak jak w Roonie) to chyba nie ma takiej opcji, ale może się mylę. W każdym razie, po wejściu w katalog z DSD, bez konwersji pojawia się "content not found" więc nawet nie ma co odtwarzać. 

Czy NODE z zewnętrznym DACem przekazuje sygnał cyfrowy zgodnie z rozdzielczością zapodaną z serwisu strimingowego/pliku na NASie? Czy dokonuje jakiś konwersji przed przekazaniem do DACa?
I jeszcze 1: czy poprzednie wersje NODEa (2, 2i), zakładając użycie dedykowanego DACa, będą różniły się parametrami jakościowymi czy użytkowymi od wersji aktualnej?
Czy mógłbym prosić o poradę w powyższej kwestii?

Sent from my LE2113 using Tapatalk

3 minutes ago, bartch said:

Co do pierwszego, to nie dokonuje konwersji. DAC pokazuje właściwe parametry pliku, który dostaje z BSN. Co do drugiego nie mam punktu odniesienia, ale poprzednia wersja nie ma wyjścia audio USB, które brzmi wg mnie ciut lepiej niż coax/toslink. 

11 minut temu, bartch napisał:

z tego co wiem wysyła sygnał taki jak dostanie. 

W kwestii wyjścia, w nowym jest USB i po tym wyjściu jest gra Node zdecydowanie najlepiej

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Witam.

Jestem od niedawna posiadaczem N130 i mam problem ze słuchaniem muzyki voa Spotify. Działa Tidal i Amazon, a Spotify nei widzi urządzenia, jakieś [pomyły co jest powodem?

13 godzin temu, jurher napisał:

Witam.

Jestem od niedawna posiadaczem N130 i mam problem ze słuchaniem muzyki voa Spotify. Działa Tidal i Amazon, a Spotify nei widzi urządzenia, jakieś [pomyły co jest powodem?

w apce Spotify nie widzi Node? 

P.S. Spotify to nie jest Hi-Fi, warto zmienić na coś lepszego, co nie będzie wąskim gardłem systemu 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Bsn 3 gram przez ethernet z tidal hifi przez dac topping połączenie usb. Pojawił się problem. Najpierw na wyświetlaczu dac zaczyna zmieniać się wskanie gęstością pliku. Potem zaczyna się zawieszać. Dotąd wszystko było ok. Próbowałem na nowo instalować aplikacje problem jest dalej. 

Edytowane przez gzrech
5 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

w apce Spotify nie widzi Node? 

P.S. Spotify to nie jest Hi-Fi, warto zmienić na coś lepszego, co nie będzie wąskim gardłem systemu 😉

Spotify nie widzi Node. Nie gram przez WiFi tylko po LAN. Czy to może być powodem? Czy jak skonfiguruje WiFi to będę mógł używać tylko LAN? Jest jakaś opcja wskazania priorytetu łączenia? 

Spotify nie widzi Node. Nie gram przez WiFi tylko po LAN. Czy to może być powodem? Czy jak skonfiguruje WiFi to będę mógł używać tylko LAN? Jest jakaś opcja wskazania priorytetu łączenia? 

Wg mnie to be związku. Ja mam BSN 2i po Ethernet I Spotify widzi BSN ale ! Musisz mieć komorke / tablet w tej samej domowej sieci więc jak masz repeatery lub parę routerów to zwróć na to uwagę. Jak mi komórka przeskoczy na inny router w domu to też nie widzi appka BSN

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Pokaż nowe odpowiedzi