Skocz do zawartości
IGNORED

CD z Biedronki

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kw202

(Konto usunięte)
8 minut temu, mdavis napisał:

Kupiłem 7 CD- TIE BREAK- TIE BREAK BOX za 60 zł 

https://allegro.pl/oferta/7-cd-tie-break-tie-break-box-nowa-w-folii-12319923821

Na tidal jest ich jedna płyta,, The end,, 

Odpaliłem z ciekawości i powiem tak... 

Nie słuchaj tych płyt jednej po drugiej, bez przerwy😉

A tak na poważnie dla mnie to jeszcze trochę za trudna muza 

11 minut temu, Kw202 napisał:

A tak na poważnie dla mnie to jeszcze trochę za trudna muza 

Dla mnie muzyka bardzo strawna w odbiorze i zarazem przyjemna 👍

W dniu 4.09.2022 o 14:30, Prewwit napisał:

DVD max promo przy zakupie 11szt. płyta po 11zł, taniej niż w Biedrze😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Biedronka od kilku lat nie ma nic ciekawego w ofercie. Ciągle te same tytuły. Sporadycznie coś nowego, lecz nic w moim muzycznym guście. Udanego delektowania się muzyką z zakupu w dvdmax 

Ukryta Zawartość

W ciągu 3 - 4  lat w Biedronce kupiłem tylko 2 tytuły, czyli: David Bowie oraz Michael Kiwanuka 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) image.thumb.png.9c6d1485b2e9ade26e26feb3484217a6.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panie i Panowie czas na polowanie 😉

Pozdrawiam 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

25 minut temu, hudykot napisał:

Koło mojej biedry jest namiot wyprzedażowy, a w nim te same pozycje co w sklepie. Tylko o połowę taniej. 😁

A to  zależy nie wszędzie tak jest , jak mała biedronka to na ''resztki'' nie sprzedane jest namiot albo osobne pomieszczenie tam coś można wygrzebać , agd przemysłowe i płyty , w dużych biedronach nie ma tego 

W tamtym roku to samo zrobili z winylami, a nawet lepiej. W sklepie i w namiocie po kartonie tego samego. Kupując dwa placki wychodziło po 25 zł za sztukę. Po paru dniach wchodzę, a tam kumulacja i dodatkowy rabat o kolejne 50%. Winyle po 12,50 😄. Wziąłem cztery i do domu.

37 minut temu, kangie napisał:

Mam tę płytę. Żona kupiłam. Boję się puszczać. Czy aby nie zainfekuje lampy?

😉

Lepiej nie "włanczać", na takiej muzyce lampy się szybciej zużywają ... żona kiedyś coś podobnego włączyła to mi lampa zaczęła brzmieć. Dopiero jak włączyłem Chopina to przestała 😉

W dniu 5.09.2022 o 22:47, Prewwit napisał:

Opakowanie zewnętrzne z tektury, a nie plastikowe.

Niektóre są okropne. Płyta nie jest nawet nie zamocowana przez środek tymi plastykowymi uchwytami na click tylko wsunięta w złożony karton i się rysuje w czasie wyciągania.

2 godziny temu, Rancor_pl napisał:

Niektóre są okropne. Płyta nie jest nawet nie zamocowana przez środek tymi plastykowymi uchwytami na click tylko wsunięta w złożony karton i się rysuje w czasie wyciągania.

Dlatego warto mieć zakupione np. slip casy (mniej  miejsca) i od razu po wyjęciu z imitacji pudełka (czytaj kartonika) wkładamy płytę do w/w pudełka i eliminujemy możliwość dalszych porysowań płyty ich wsuwaniem i wysuwaniem z kartonika.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

14 minut temu, cortes napisał:

Dlatego warto mieć zakupione np. slip casy (mniej  miejsca) i od razu po wyjęciu z imitacji pudełka (czytaj kartonika) wkładamy płytę do w/w pudełka i eliminujemy możliwość dalszych porysowań płyty ich wsuwaniem i wysuwaniem z kartonika.

Tak właśnie robię z tego typu płytami 

4 godziny temu, Rancor_pl napisał:

Ściśnij opakowanie tekturowe po bokach i się otworzy i nic mi się wtedy nie rysuje. Za tymi wsuwanymi opakowaniami też nie przepadam, ale jak ostatnio kupiłem trzy nowe płyty z 30zł, w trójpaku digibox to przymknąłem na to oko😉

• Redaktorzy

Wolę wsuwać płytę w naciśnięte na obu końcach krawędzie tekturki niż po raz kolejny mieć wyłamane zęby we współczesnych dziadowskich przezroczystych "słoneczkach" w tych całych "Jewel case".

Stare pudełka na CD miały trwalszy plastik. Generalnie ważyłem pudełka z epoki (lata 80-te i 90-te) i współczesne i jest prawie 30% różnicy w masie pudełka.

Projekty "cost reduction" weszły wszędzie. Dziadostwo na każdym kroku.

Świat skundlił się niemiłosiernie!

Edytowane przez kangie
Dopisane zdanie

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

33 minuty temu, Prewwit napisał:

Ściśnij opakowanie tekturowe po bokach i się otworzy i nic mi się wtedy nie rysuje. Za tymi wsuwanymi opakowaniami też nie przepadam, ale jak ostatnio kupiłem trzy nowe płyty z 30zł, w trójpaku digibox to przymknąłem na to oko😉

Taka operacja przechodzi tylko z niektórymi kartonikowymi opakowaniami, najczęściej w stylu mini LP cd. Natomiast często tzw. eco sreko są tak ciasno zainstalowane, że ciężko wyciągnąć płytę.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

• Redaktorzy
4 minuty temu, cortes napisał:

Natomiast często tzw. eco sreko są tak ciasno zainstalowane, że ciężko wyciągnąć płytę.

Gęsim smalcem posmarować.

Jeździć, obserwować.

😉

Od 12.09 do 24.09 nowa oferta:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, porlick napisał:

Trzeba podziękować za to streamingowi. Produkcja muzyki na fizycznych nośnikach jest coraz mniej opłacalna.

Tylko że artyści z streamingu dostają grosze, a z sprzedanej kopi mają jakiś stały procent zysków. 

2 godziny temu, bob* napisał:

Od 12.09 do 24.09 nowa oferta:

Ukryta Zawartość

Zawsze warto przypomnieć sobie!

20220909_185311.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bogus18
  • Redaktorzy
25 minut temu, porlick napisał:

Ciekawe, co upoluję za pół godziny?

Porlick, powodzenia! Daj koniecznie znać, co tam mieli. Ja też dzisiaj się przejdę i może wyhaczę jakiegoś Daniela Barenboima pośród pagórków leśnych, łąk zielonych, półek w Biedronce brokułami wyłożonych...

😉

Niestety, w jednym z trzech robali, gdzie w ogóle były płyty, nie było niczego, co by szarpnęło oko. Oldfield, Vangelis, Knopfler, już są na półce, reszta to "stały element gry" lub nic, co by się wpisało w moje zainteresowania. 

Wyszłem z niczem. 😉

• Pokaż nowe odpowiedzi