Skocz do zawartości
IGNORED

CD z Biedronki

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, rafal735r napisał:

Dlaczego w Lidlu glenfiddich kosztuje 120zl, a w przydroznym sklepiku 200? Też ruski? 😁

Ooo, widzę Kolega ma ciekawe zainteresowania.

Osobiście preferuje Wild Turkey 101 🤭

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

23 godziny temu, Bogusław_59825 napisał:

Nowych/kolejnych nie ma (Od dawna?), ciekawe czemu? (to już chyba rok posuchy) A ... przecież to były ruskie piraty tłoczone z jednej legalnej płyty CD kupionej na zachodzie.  No, ale było tanio.

Znasz przepisy prawa w Polsce? Zapisy dotyczące podróbek i podrabianych produktów? Zdajesz sobie sprawę, że Biedronka to nie jest kiosk na bazarku, gdzie sprzedawca wyciągnie coś co ma pod ladą? 

Takie akcje to przed 1994 rokiem a nie teraz 😉

Zresztą moi teściowie pracowali w Anglii w takiej firmie, która właśnie segregowali i sprzedawali dalej do marketów płyty CD które czasem miały po prostu po kilka lat i przeleżały gdzieś na półkach, potem nie wiem dokładnie czy wracały do wytwórni czy ta firma je bezpośrednio skupowała, tak czy inaczej weryfikowali ich stan, i np otwarte lub lekko uszkodzone folie były pakowane na nowo i leciały do innych marketów za 1-2 funty a te nowe nieuszkodzone leciały właśnie do koszów zakupowych w marketach 🙂 Także nie to nie są ruskie piraty tylko leżaki półkowe. zresztą zwróć uwagę, że nowe albumy jak pojawiały się na regałach w biedrach wcale nie były jakieś super tanie względem innych sklepów 🙂 

Edytowane przez TenTypMax
W dniu 8.10.2023 o 11:48, Bogusław_59825 napisał:

nie ma tłoczni płyt w naszym kraju a nasi wykonawcy korzystają tych w Niemczech

A to ciekawe.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Może faktycznie temat się skończył. Będę naciskał żonę żeby coś się dowiedziała w centrali Biedry.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Dajcie spokój z tą Biedronką jest tyle sklepów internetowych z płytami, że nie ma sobie co głowy zawracać taką mizerną ofertą ...

Jak sądzę, tłocznie w Polsce raczej nie padają, chociaż to nie szczyt popularności płyty cd jako nośnika wszelkich danych I nie chodzi o płyty z muzyką, jaka by nas interesowała, ale o miliony płyt dodawanych do gazet, etc. To był biznes, kiedy gazety, np. super ekspres zamawiał po kilkaset tysięcy płyt z kolędami do wydania świątecznego i wiele innych gazet i magazynów zamawiało filmy w jakości marnej jak na obecne standardy, ale były, niemal ze wszystkiego, co się kupowało w kiosku się te płyty wysypywały. Sam zamawiałem w tłoczni Takt około 80 tys. płyt do wydania gazety lokalnej, której byłem szefem. Nie patrzmy tylko na swój ogródek. Teraz, jak sądzę jeszcze trochę ratują gry na PC i PS, chociaż to też odchodzi w streaming.

Edytowane przez pantagruel
lit

Wszedłem z ciekawości na stronę Takt. Działają, nadal tłoczą płyty, ale pewnie z powodu upadku nośnika cd, oferują też winyle, projektowanie graficzne  i inne, opakowania. Produkują np. Wiedźmina, więc nie jest tak, że wszystko upadło. Oni, widać, potrafią się dostosować do zmian rynku. 

• 4 tygodnie później...

Live in Prague, Wykonawca:Zimmer Hans - genialny koncert w bardzo dobrej cenie na DVD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, Prewwit napisał:

Live in Prague, Wykonawca:Zimmer Hans - genialny koncert w bardzo dobrej cenie na DVD

Ukryta Zawartość

Ja polecam wydanie BD w atmos 7.1

DVD tu kapinę taniej:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

13 godzin temu, zipi napisał:

Ja polecam wydanie BD w atmos 7.1

Jak ktoś ma taki zestaw kolumn to jak najbardziej, mi na 40 calach starczy na razie jakość DVD i dwie kolumny w stereo😉

Przy okazji polecę jeszcze jeden koncert z moich ulubionych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Prewwit napisał:

Jak ktoś ma taki zestaw kolumn to jak najbardziej, mi na 40 calach starczy na razie jakość DVD i dwie kolumny w stereo😉

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Potwierdzam bardzo dobry koncert.

Co do Hans to tu jest petarda: The World of Hans Zimmer-Hollywood in Vienna

Całe wydanie na BD z dodatkami robią robotę.

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

21 godzin temu, Prewwit napisał:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

DVD vs BD widać i na 40". Chyba że siedzisz bardzo daleeeeko 🙂

Ja nam 50" i szczerze mówiąc na DVD patrzeć się nie da. Ostatnio chciałem kupić koncert Dire Straits i po przeczytaniu opinii i obejrzeniu kawałka na YT odpuściłem sobie. Obraz to chyba nawet koło DVD nie leżał, a co dopiero BD. Jak się oglądnie Queen z Montrealu chyba z 82r to widać że jakoś się da zrobić porządny materiał. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Godzinę temu, rafal735r napisał:

Ja nam 50" i szczerze mówiąc na DVD patrzeć się nie da. Ostatnio chciałem kupić koncert Dire Straits i po przeczytaniu opinii i obejrzeniu kawałka na YT odpuściłem sobie. Obraz to chyba nawet koło DVD nie leżał, a co dopiero BD. Jak się oglądnie Queen z Montrealu chyba z 82r to widać że jakoś się da zrobić porządny materiał. 

Mam ten materiał o da się z powodzeniem obejrzeć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 minut temu, rafal735r napisał:

Nie widziałem tej edycji 20th. Poprawili obraz? 

Tak jest poprawione, nie jest to nie wiadomo co ale przy 55 da się oglądać. Jest to materiał z 83 roku w większości nagrany w półmroku przy średnim oświetleniu.  Oczywiście proporcje 4:3 ale jest DTS i stereo 24 bit Flac. Mam gdzieś wersję dvd w kartonie, ale żeby to odszukać to średnio mi się chce. Ja z BD jestem zadowolony.

2 godziny temu, rafal735r napisał:

Odległość standardowa około, z tym że nie ma jakichś wielkich wymagań co do jakości wideo, jest to fajny dodatek do słuchania koncertu, inaczej się go przeżywa, Celinę widać😉 Ważne że jakość dźwięku bardzo dobra, DVD Harmana daje radę po coaxialu. DVD Hansa w Empiku ocena 5, a Celiny 4,8  chyba oceniały osoby z podobnym podejściem jak ja🙂

Jak ktoś przykłada większą wagę do jakości obrazu no na pewno Blu-raya brać.

Przy okazji kolejny przyjemny koncert

Ukryta Zawartość

i

714WQ-yAUjL._AC_SL1500_.thumb.jpg.3f42c8ed76ffd97f672fb782940eabdd.jpg

Godzinę temu, zipi napisał:

Mam ten materiał o da się z powodzeniem obejrzeć.

Ukryta Zawartość

Jak wykonanie muzyczne, polecasz go?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit
3 godziny temu, zipi napisał:

Tak jest poprawione, nie jest to nie wiadomo co ale przy 55 da się oglądać. Jest to materiał z 83 roku w większości nagrany w półmroku przy średnim oświetleniu.  Oczywiście proporcje 4:3 ale jest DTS i stereo 24 bit Flac. Mam gdzieś wersję dvd w kartonie, ale żeby to odszukać to średnio mi się chce. Ja z BD jestem zadowolony.

A ten chyba z 82r i z BD wygląda świetnie. Może jest nieco szumów, ale jest elegancko. Do tego dobrze przerobiony na 16:9

Jak się chce to można. Dźwięk również super. 

?👈

42 minuty temu, TAtomicus napisał:

Panowie, panowie!

Bardzo proszę o trzymanie się tematu. A przynajmniej o zachowanie pozorów.

Czy moderatorzy mogliby wydzielić te kilka postów o koncertach. NP temat::   Koncerty DVD BD bardzo dobra realizacja.

Chciałem po raz kolejny odpowiedź w temacie koncertów dodać fotki ale to temat CD Biedronka

Bardzo dziękuję i przepraszam za robienie śmietnika.

W dniu 11.10.2023 o 05:33, pantagruel napisał:

Teraz, jak sądzę jeszcze trochę ratują gry na PC i PS

Ale na CD nie zmieścisz obecnie żadnej gry. Nawet sterownik do grafy ważą więcej.

Na stronie empiku wyświetliła mi się promocja "Mega rabaty | Muzyka - 1+1" dotyczy produktów oznaczonych "1+1" i jest ważna do 16.11.2023 do 8:59 lub do wyczerpania zapasów. Promocja naliczy się automatycznie w koszyku po dodaniu dwóch produktów objętych tą promocją. Cena tańszego z nich obniży do kwoty 0,02 zł".

Są CD i winyle. Ja coś dla siebie znalazłem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

20 godzin temu, zipi napisał:

Czy moderatorzy mogliby wydzielić te kilka postów o koncertach. NP temat::   Koncerty DVD BD bardzo dobra realizacja.

Chciałem po raz kolejny odpowiedź w temacie koncertów dodać fotki ale to temat CD Biedronka

Bardzo dziękuję i przepraszam za robienie śmietnika.

?👈

• Moderatorzy
57 minut temu, rafal735r napisał:

No właśnie coś takiego chciałem zaproponować.

Zgłaszajcie posty, które chcielibyście aby tam przenieść.

W dniu 9.11.2023 o 16:20, TAtomicus napisał:

Panowie, panowie!

Halo halo!

Czy ostatnimi czasy znalazłeś w Wwa i okolicy jakieś płyty kompaktowe?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

18 godzin temu, Marcinus napisał:

No właśnie coś takiego chciałem zaproponować.

Zgłaszajcie posty, które chcielibyście aby tam przenieść.

Polecam jak można to przenieść wszystkie posty na temat koncertów.

• 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

Póki co winyle, w niektòrych sklepach.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi